Söndagskendo

Träningen avklarad! Det var ett mycket trevlig pass idag tycker jag. Antalet människor som deltog var dock något mindre än "vanligt", "bara" 8 stycken, vilket förra terminen skulle räknas som många. Lite bättre plats får man i allafall. Joel som varit i Kina i ett halvår var och hälsade på så att vi fick slå honom lite i huvudet också.

Vi började med grundhugg, stora Men, kote-Men, som jag körde mot Lollo som kändes supersnabb idag, några av mina kändes också ganska snabba. Sedan körde vi också kote-Men, kote-Men utan uppehåll över salen och sedan när man bytte håll så bytte man också mottagare. Första gången när jag körde mot James så fungerade det inte riktigt för mig, kom på fel avstånd tror jag och så tror jag att jag tar för stora attacksteg, mindre och snabbare är nog bättre i den övningen. Vi körde en omgång till av dessa och då körde jag mot Anders, det gick lite bättre, ibland.


Sedan så fick vi köra kirikachi en omgång och så Ai-Men, det gick bra när vi såg till att lyfta samtidigt, det gick någon gång utan att vi lyfte samtidigt också, men då fick man liksom hugga ikapp, eftersom det var jag som var lite långsam där. Vi gjorde även en kontringsövning, Kote-suriagi-Men, som jag tycker är svår, alla tekniker när man ska peta undan den andras shinai när den gör en attack mot en är knepiga. Denna gick dock ganska bra idag.

Resten av passet körde vi ji-geiko, alla fick möta alla så sju stycken blev det. I början så körde vi med "seme-känsla" båda skulle känna in den andra, göra sina tekniker och sin egen kendo och man skulle inte blocka, såg man en attack komma kunde man kontra, men om man såg de försten så skulle man bara låta den passera. Bitvis så kändes det ganska bra, de jag hade mot Lollo och James kändes nog bäst. Jag tror jag måste hålla det i minnet och köra mer på min egen kendo och tro på den. Sedan så måste jag våga attackera mera och inte känna in för mycket heller. Jag kände mig inte speciellt trött idag heller, vilker förmodligen betyder att jag inte tog i tillräckligt, men jag kände mig heller inte lat. Jag försökte göra attacker, känna in lite, kontra när tillfället gavs. Försökte variera mig lite, vilket är svårt, jag gillar Kote för den är nära, Men är så jäkla långt bort, men jag måte börja våga sträcka mig ut och sikta in mig på Men också. Jag är inte rädd, jag kan flyga.

Efteråt hade vi tränarmöte också. Borde ha förberett mig och skrivit ner frågor som jag har funderat på, men icke, kändes bra att prata lite i allafall och tala om att jag börjar se saker som jag kan säga till om och höra att det faktiskt också tar tid att lära sig se.

Nu ska jag avsluta kvällen med en film, imorgon är det måndag och jobbet som gäller. Ser fram imot veckan, bara fyra arbetsdagar kvar!!

Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Att inte våga

Let`s break a leg and win a bet

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0