Kihon

Det blidde sig ett pass kendo igår också, idag är jag stel i axlarna, någon som spände sig lite kanske?

Det var ganska många som dök upp och jag fick hålla i uppvärmningen, första gången jag gjorde det på ett pass jag inte höll själv. Sedan så började vi med Dai ichi kihon, det gick rätt så bra, blev väldigt irriterad på mig själv när jag inte fick till Do-huggen bara. Det var mycket jag irriterade mig på detta pass med mig själv, men jag koncentrerade mig på att göra något åt det, kanske för mycket så att det blev ännu värre. Jag måste öva på att sträcka ut mer, tusan vet hur det ska gå till, mina armar känns väldigt korta. Öva på att skjuta fram höften och bli rakare och stabilare, det kändes lite bättre i allafall, jag kände känslan av hur rak jag ska vara i jämförelse mot hur sned jag är.

Sedan så fick vi göra fotarbete också och attacksteg, vilket är jättesvårt när man inte har någon att hugga på. Det tog sig väl med tiden och jag försökte tänka på att vänster ben ska ge kraft och att jag ska bli snabbare att samla ihop fötterna och INTE korsa dem. Tänkte för mycket och spände mig för mycket, men det är bara att jobba vidare. Vi hade även lite parövningar, gående Men och där försökte jag sträcka ut mer och ta ordentliga steg så att jag nådde fram, det blev också lite bättre på slutet. Sedan gjorde vi även gående kirikachi, där försökte jag koncentrera mig på att huggen skulle komma uppifrån och både det och tajmingen kändes rätt så bra. Vi fick också gör Do-kirikachi, den kändes sämre. Vi fick öva Do-docka också, jag körde mot James, det kändes väl sådär måste jag säga, det blev bättre på slutet, jag lutade shinaien lite långt bakåt så det blev väldigt jobbigt och så blev jag trött och långsam, men som sagt kändes det lite bättre mot slutet. Sista övningen för dagen var en ny variant, först gjorde mottagaren Men framåt och man högg vanlig Do, sedan högg mottagaren Men bakåt och medans så klev man över på andra sidan och högg den andra Do coh så fortsatte man så över salen och bytte roller när man kom till väggen. Kenpig, men jag tror att det blev rätt på slutet.

Mycket som ska tränas och tänkas på efter detta pass tycker jag, det gäller att jag kommer ihåg allt och inte slarvar på rustningspassen utan försöker få in tänket där också.

Det Positiva: Sol
Det Negativa: Is

Fly on the wings of love

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0