Iaidoträningsvärk

Iaido blev det igår i allafall, kendon fick jag, något motvilligt, skippa då jobbet kallade redan halv sex i morse. Ibland inser jag faktiskt att jag behöver sova för att orka med.

Men Iaido blev det som sagt och idag har jag träningsvärk i låren. Vi fortsatte med kata 3, som jag lärde mig förra gången. Det var många som inte var med förra gången alls så Mattias skulle gå igenom på nytt med dem och så skulle övriga köra igenom den ganska självständigt med Carro som stöd. Väldigt förvirrande i början, men det gick bättre och bättre, tillslut kunde jag göra några gånger när jag faktiskt inte pausade innan hugget. Och jag tror att jag lyckades hugga i rätt vinkel också, men noto är fortfarande konstig.

Vi fick också köra kata 1, Mai, som jag tycker är jättecool. Påfrestande för knäna, men man känner sig väldigt häftig när man gör den. Vi fick också öva på att vifta undan hakaman när man satte sig ned så man inte trasslar in sig i den, vilket är väldigt lätt hänt, flera gånger har det känts som om jag ska dratta på ändan. Sedan gjorde vi lite varianter av Mai med olika avstånd och extrasteg. Och på slutet visade Mattias en kata som jag verkligen inte lyckades göra sedan. Början var ungefär som Mai, men sedan när man hade hölstrat svärdet skulle man dra det igen och hugga bakåt på något vis som jag inte riktigt uppfattade. Den återkommer nog senare och gås igenom lite nogrannare. 

Det gick annars rätt så bra att gå upp i morse, tack och lov hade jag sett vädret på igår så jag var förberedd på vinterns återtåg, men ändå lite besviken då jag hade så fina vårplaner för helgen. Får se hur det går med dem nu. Ikväll blir det tjejkväll med kendo- och iaidosektionen så är det äntligen helg!

Det Positiva: Lite träning
Det Negativa: Vinterns åtekomst

Fly me to the moon

Over and Out  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0