Grundträning

Igår så var det ju då kendo igen, planeringen sa tre timmar, men jag stannade på 1,5. Stannade inte på nybörjarpasset eftersom James sa att han kunde stanna och de bara var två stycken, kändes skönt att komma hem tidigt på en söndagskväll och slappa lite innan veckan drar igång.

På träningen körde vi först lite kata, jag körde kata 1 hela tiden och det kändes bra för det mesta, ska träna på min jodan-kamai och tänka mycket på avståndet, kommer så nära hela tiden. Sedan körde vi också igenom bokkenövningarna också, allihopa lite snabbt, det gick ganska så bra.

Sedan var det på med rustning och mer grundträning, först stora Men där jag koncentrerade mig på att göra ordentligt och det kändes ganska så bra. Och så fick vi göra kirikachi också, först vanliga där jag förslkte tänka på mina sneda hugg, kändes helt okej. Sedan fick vi också göra en variant, tsuki in och sedan Do som sidohugg, det var svårt, men det gick sådär tillslut.

Tillslut fick vi också köra kakarigeiko och ji-geiko och jag var så glad att min första var mot Erik, jag blev lite för passiv och så måste jag fixa till mitt attacksteg, Anders sa att det såg ut som om jag tappade vänsterfoten och liksom inte kommer någonstans och det är väl det jag har märkt tidigare på nybörjarträningarna också. Så jag ska försöka bli mer framåt och nå längre. Och bli lite snabbare, för det kändes som om jag når väldigt bra till Men om jag tar ordentliga attacksteg, men sedan är jag för långsam så den som jag kör imot hinner upp och blocka/kontra. Några kote blev bra i allafall och Erik tyckte att vi blivit mycket snabbare och fått bättre hugg och det är ju alltid skönt att höra.

För övrigt gör jag nu nanameburi (?) rätt också, efter två års träning. Sedan så var vi några stycken som tränade också, blev lite trångt, några blev slagna i huvudet av misstag och en fick ett Do-hugg på knäet av en förbipasserande. Inte så kul, så en större lokal skulle inte vara helt fel. Någon som har en till övers?

Det Positiva: Snabbhet
Det Negativa: Olater

Like a lot

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0