Kendokväll

Efter att ha tagit en powernap på 25 minuter (jag försöker vända tillbaka dygnet här, det går sådär, klockan är nu ställd två gånger imorgon så att jag kommer upp och till jobbet ganska tidigt), var jag redo för kendoträning. Eller egentligen inte, gäspade mig iväg till Dojon, fick sitta ute ovanligt länge innan någon kom och låste upp (visste att Lollo skulle komma, så var inte orolig, men lite tidigare brukar de andra vara). Lollo och Kalle kom samtidigt så pass blev det, sedan dök Stina upp i sista sekund också! Anders fladdrade förbi i ögonvrån, men handen var fortfarande inte bra så han gick hem igen.

Vi körde igång i värmen och svetten rann redan efter uppvärmningen. Jag kände mig ganska så fokuserad idag, ville liksom arbeta med min kendo. Jag tänkte innan att jag skulle hålla fokus på attacksteget som förra gången, men det gick sådär, ville gärna fokusera på allt möjligt. Vi började med stora Men, eftersom jag gärna ta mitt lilla extra steg i attacksteget så kommer jag väldigt nära när jag hugger och det blir inte bra, men jag tror att om jag börjar flytta in min vänstra fot lite så att jag får en lite taitare kamai så kommer jag att kunna arbeta bort det lättare, då känns det som om jag kan skjuta ifrån med vänster och nå fram, tror att jag måste börja där. Extrasteget följer ju med i alla tekniker så det är viktigt att jobba med. Härmed lovar jag mig själv att tänka på det varje pass hädanefter, oavsett vad vi gör eller var den allmäna fokusen ligger. Jag fick till några attacksteg idag så jag vet att jag kan. Jag är bara lat.

Vi fortsatte med stora Do, små Men och små Do innan det var vattenpaus. Do kändes sådär idag, det var ingen riktig Do-dag för mig. Så är det ibland, samma här var avståndet sådär och de små teknikerna blev inte så små som de borde vara.

Efter pausen körde vi en omgång Men-Nuki-Do innan det var dags för ji-geiko! Vi körde ett varv med tre ganska långa ji-geiko, vilket märktes kan jag säga, i den första så orkade jag rätt så bra mot Lollo, men måste börja tänka på att fullfölja attacken. I den andra mot Kalle så orkade jag typ halva, men han var svår idag, han stod där i sin kamai och var stor och lång. Jag försökte attackera och tänka framåt, men det gick väl sådär, en del saker är jag nöjd med andra inte. Den sista mot Stina så var jag väldigt trött, eftersom jag hela passet, främst i ji-geikon, försökte tänka på min kamai och hålla den som Anders visade förra gången så värkte armarna, kanske inte blev lättare efter paddelturen heller. Så den blev verkligen halvdan.

Nu är det dags att varva ner och sova, hoppas på att vara pigg på jobbet imorgon, sedan väntar en intensiv vecka med roligt slut!

Det Positiva: Vilja
Det Negativa: Känningar

Be clear in your head

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0