Jungfruns älskare

En bok i raden. Jungfruns älskare skriven av Philippa Gregory.

Författaren har tidigare skrivt romaner som utspelar sig i den Engelska historien, balnd annat Den andra systern Boleyn och I drottningens närhet. Den först nämda har jag sett filmatiseringen av och den andra har jag läst. Jag gillar historia i allmänhet och kunglig historia i synnerhet eftersom de ofta är en bra källa att gå till för att lära sig något om deras tid.Denna bok handlar om den unga Elisabet I och hennes första tid vid makten.

Från baksidan av boken:
År 1558 ringer kyrkklockorna för att tillkännage att Elisabet I är Englands nya drottning. Hon har överlevt oräkneliga intriger i sitt unga liv och äntligen är tronen hennes. Men hon har ärvt ett sargat och fattigt kungadöme, slitet av motsättningar och hotat av många fiender.
Vid hennes sida finns adelsmannen Robert Dudley. Hans far blev avrättad för förräderi och själv satt han länge fängslad i Towern - nu är han fylld av revanschlusta och äregirighet. Om Robert kan bli den vackra drottningens förtrogne är hans lycka gjord. Han och Elisabet rör sig snart i en förförelsedans som hovet iakttar med oblida blickar: Robert Dudley är gift och omöjlig som kunglig gemål.

Det var en trevlig bok att läsa, lättsam, intrigrerande och inte allt för komplicerad. Det är roligt när fantasin får liv med hjälp av historisk fakta. Eftersom historien till stor del består av kungar är det roligt att hennes böcker utspelar sig från det kvinnliga hållet (nu handlade just denna bok om en drottning, men maktkampen stod om vilken som skulle gifta sig med henne).
Om man gillar historiska romaner, så absolut, läs den eller någon annan av hennes böcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0