Isprinsessan

En av de inköpta böckerna på rean blev Camilla Läckbergs debutroman Isprinsessan. Min mamma har alltid gillat denna författare och läst alla böcker hon skrivit, men jag har aldrig kommit mig för att göra det. Men, efter att ha läst Fyrmästarens dotter av Ann Rosman och läst recensioner av den boken att hon liknade Läckberg så bestämde jag mig för att testa.



Erica Falck är författare och har återvänt till sitt barndoms Fjällbacka för att gå igenom sitt barndomshem efter att föräldrarna dött i en bilolycka. Samtidigt försöker hon arbeta på sin senaste biografi, men hittar inte riktigt inspirationen.

Så förändras allt då hon är med och upptäcker den döda kroppen av en gammal barndomskompis. En av polisens utredare är Patrik som också är en bekant från barndomen. Tillsammans börjar de nysta i vad som visar sig bli ett mordmysterium, där lösningen inte ligger i nutid utan i barndomens Fjällbacka och vad som hände tre barn under en sommar.

Medan lösningen verkar långt borta, växer sig känslorna mellan Erica och Patrik starkare, samtidigt som hon måste tampas med sin systers man om att behålla föräldrarnas hus. Alla människor har hemligheter och ingen vill tala sanning så länge de inte behöver. Ett nytt dödsfall ställer det hela på sin spets, men det är först efter ihärdigt letande som pusselbitarna börjar falla på plats.

Jag gillade även denna bok, den sög tag i en och jag ville inte sluta läsa. Dock var den, trots den ganska komplicerade intrigen, rätt så förutsägbar för mig. Eftersom jag läst denna typ av böcker en hel del kunde jag läsa mig till nyanser som kanske inte var uppenbara, men det var kul att hänga med och få rätt i vissa händelseutvecklingar. Den var heller inte så läskig som vissa böcker kan bli, men trodde inte att någon skulle dö bara för att den var ensam i ett öde hus. Rekommenderas verkligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0