Kaoskendo

Åh, vilken fin och härlig träning jag hade idag. Kroppen känns bra (minus en svullen handled, blir så när man övar mycket Stora-Kote) och huvudet känns också bra. En hel del tekniskt som jag är nöjd med också. Sedan att min shinai stundtals viftade omkring lite väl mycket och levde sitt eget liv och typ stötte in sig själv i människors lår, axlar, armbågar och var allmänt utanför rustningsdelarna är ju en annan femma. Jag hävdar bestämt att jag körde kaoskendo, så det så.

Uppvärmning var av den längre varianten som jag tycker är toppenbra! Kalle lade också in lite nackträning, vilket var sjukt jobbigt, men med lite mer sådan träning är det nog till nytta.

Vi hade mycket fokus på grund, eftersom det var ett mixat pass. Så vi körde mycket stora Men med lite olika variander på övningar. Fokus för mig låg på att få en bra träff detta pass, jag kanske tappade det mesta andra, men banne mig att jag hörde rätt ljud ibland. Nu ska vi bara foga samman det hela och även börja tänka på att shinaien ska vara rak och inte vinkla ut sig åt höger ovanför huvudet. Efter Men blev det Kote (vi var hela 11 stycken så Do skippade vi), det kändes bra och jag tog hjälp av linjerna i golvet och tränade på att vara rak, bara för att checka av att det fortfarande sitter. Sedan gjorde vi även Kote-Men, först gåendes och sedan med attacksteg, fortfarande stora tekniker. Jag tycker att mitt avstånd var hyffsat bra, men jag måste öva på att få till lika bra Men hugg i tvåstegstekniken som i den enskilda. Jag tror att det till viss del handlar om avståndet att jag kommer för nära, men inte bara, utan det är något mer jag måste klura ut. I alla tre tekniker fick vi fokusera på att slappna av i axlarna och sänka farten, mycket tekniskt alltså, vilket jag gillar. Vi avslutade första delen av passet med kirikachi, som vi försöker lära om genom att mottagaren ska styra farten, mycket svårt.

Efter vattenpaus blev det ji-geiko för hela slanten. Min första mot Johanna som kändes bra med attacker och annat. Nästa jag körde kändes också hyffsad, försökte variera mig lite, vilket jag fick tips om förra gången och ibland fungerade det, men här någonstans börjar shinaien sticka lite hit och dit. När jag körde mot Kalle satte jag en fin kontrings Kote, men sedan gick luften lite ur mig, speciellt som jag flera gånger tycker det är en bra idé att stå kvar när Kalle kommer dundrandes, dessutom nockar jag mig själv när han skyfflar undan min kote i zubazeiai. Den sista Men som han lät mig träffa lät dock riktigt bra. Ji-geikon efter var jag allmänt lat och halvdöd, sedan blev det min och Lollos tur där jag i allafall försökte lite mer. Men tekniskt sätt kändes det väl inte så bra. Den sista mot Stina var lite bättre i allafall. Sedan skulle vi köra ippon, hmm, i en av fyra kände jag mig taggad och tog poäng, de övriga tre var inte så mycket att hurra för. Den ippon jag fick var en Do, en Do som kom av sig själv, den var verkligen inte perfekt, jag har satt bättre, men den kändes bra, då det var något jag ville göra. Jag letade liksom lägen för Do och när det läget kom så reagerade kroppen utan att jag behövde tänka.

Sedan blev det stretching och bastu och mer prat än det kanske borde. Det är långt över läggdags och jag är hög på kendo igen. Jaja, vi får se hur pigg jag är imorgon.

Det Positiva: Kendolife
Det Negativa: Slöhet

Love the life you live, live the life you love.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0