Emma

Boken Emma av Jane Austin, i mitt försök att läsa lite klassiker blev detta vad som fick följa med mig hem från biblioteket senast jag var där. Jag har läst Austin tidigare, Stolthet och Förtom och Förnuft och Känsla och när man väl kommer in så brukar det gå ganska bra. Tror dock inte att jag läste en av hennes böcker föurt utan att först ha sett minst en snutt av den på tv. Detta var första gången så det kanske var lite extra tungläst i början, men som vanligt släppte det.



Boken handlar om Emma Woodhouse, ung, vacker, rik och begåvad. Tillsammans med sin far bor hon på ett gods utanför en liten by på den engelska landsbygden. Hennes största intresse är att para ihop människor som hon tror är kära i varandra. Ofta tar hon gruvligt miste och det slutar med att hon försatt både sig själv och andra i pinsamma situationer.

Ganska underhållande bok, även om man anar varåt det lutar, speciellt om man läst lite Austin tidigare. Så nu ska jag fortsätta min resa i Austins värd så snart jag kommer till biblioteket igen, sedan får jag gå vidare till någon annan klassiker...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0