Harry Potter and the Deathly Hallows

Så var resan snart över, till sommaren kommer den sista filmen och jag kan sätta unkt för min Harry Potter-resa. Den började när jag var elva och slutar när jag är tjugofyra, det är en lång tid att leva med en historia.



Åter till filmen, jag blev faktiskt positivt överraskad. Filmerna har alltid varit lite av ett dilemma, klart att jag ska se dem, det hör ju till resans gång, men eftersom jag alltid läst böckerna innan blir jag i princip alltid besviken. På senare tid har det blivit bättre. Denna var nog en av de bättre hittills, eftersom jag bara sett filmerna en gång var, frutom den första, så är det lite svårt att minnas alla, men denna var helt klart okej. Det är klart att det blir mer utvecklat (och invecklat) i böckerna. Det som tog flera veckor i böckerna gick de igenom på en dag i filmen, speedad upp tempot lite. Förstår att de behövde göra det, filmen är ändå 2,5 timmar lång, men man saknar det lite. Jag hoppas mycket på den sista filmen nu, enligt rykten ska den binda ihop och ta med mer från boken som hoppades över i denna del.

Dock var väl slutet inte det bästa man kunde tänka sig, men ska man dela upp så ska man, kan dock ha sett ett bättre sätt att göra det på. Det är en brytpunkt i boken också, men mer för Harry och i filmen kom hans sida av saken inte med alls, jag hoppas att det på någotvis kommer med i nästa film annars tycker jag att en del av budskapet gått förlorat. Vänta och se är väl vad som gäller nu antar jag, får trösta mig med Narnia i jul och hålla ut.

Det Positiva: Biomys
Det Negativa: Lathet

Sweet fantasy

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0