Onda muskler

Att träna kendo tills det gör så ont att man bara vill lägga sig ner och vara stilla är kanske inte så smart alltid och speciellt inte en då det är en vecka kvar till gradering. Envishet är inte alltid av godo.

Torsdagsträningen denna vecka började med en lång uppvärming, tränade mycket på att bli snabbare och få bra suriachi. Bland annat så fick man ta sig runt salen så snabbt man kunde och så skulle alla andra hålla upp sina shinaier i Kote/Men så man skulle få hugga lite också. Sedan körde i ji-geiko med straff de sista 40 minutrarna. Fick göra 15 hugg på kalle som staff en gång, men sedan lyckades jag ta en poäng på honom också så han fick göra några på mig. Blev en poäng mot Joel också, men annars blev det inga poäng alls eller så förlorade jag. Bastu efteråt som var rätt trevlig och bra för trötta muskler.

Blev en tidig fredag så jag började klockan sex och sedan sprang omkring hela dagen och försökte hinna med allting. Det går sådär när man täcker för ungefär tre personer plus ska göra sitt eget jobb också. AC tyckte vi skull klona oss, jag kunde inte annat än hålla med. Det gick rätt så bra ändå och det mesta blev nog gjord, sedan lämoade jag över det som var kvar på AC och åkte till stallet.

Hade en mycket lyckad ridtur med Hamushästen som lyssnade otroligt bra. Red på stora galoppängen och han försökte inte springa iväg med mig någon gång. Blev lite ivrigt en av vändorna då vi vände hemåt, men det var ingen stor grej, lite förhållning och så var det bra igen.

Valborg kom och gick och imorse var det jobbigt att kliva upp ur sängen. Mysigt värre var det, sedan började Fläcken leka då vi åt frukost så det var en riktigt trevlig morgon.

På träningen kördes det kata 3,5 och 7. Första gången jag körde 7:an ordentligt. Den är lite knepig att få till, bland annat ska man gå ner på ett knä. Kan typ stegen nu, men det gäller väl att nöta. Blev lite graderingsträning sedan och det kändes för det mesta bra, med teknikerna. I ji-gikon så ska jag tänka på att vara aktiv hela tiden och inte blocka. Blev mycket trött på slutet, armarna och benen ville inte riktigt orka. Så nu klurar jag på att ta vilodag på torsdag, får se hur det känns då. Blir ju träning imorgon, onsdag, fredag-söndag ändå och känner att vila kanske ska prioriteras upp lite på listan. Jag höll också på att snubbla på min Hakama, fick ut foten i tid i allafall så jag for inte i golvet. Det hade kunnat gå riktigt illa. Blev tjejbastu efteråt och jag drack till och med läsk. Gul läsk naturligtvis, det enda som går för sig.

Ska försöka städa undan lite här hemma och sedan ta en buss till Borensberg, jag hoppas på tårta, men i värsta fall kan jag nöja mig med middag och vin.

För övrigt verkar Fläcken ha lekt sig trött och sover ihoprullad till en boll under sängen, världens sötaste!

Det Positiva: Lekiga katter och sömn
Det Negativa: Onda muskler

Pepp, pepp...

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Caroline

Du slog i alla fall inte din motståndare hårt i magen så den sa "uff!" i kata 7... Hannes blev inte jätteglad. ;)

2010-05-11 @ 09:39:40
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0