Angående min kendo


Då min kära syster var på besök i helgen, belv det en massa aktiviteter, mycket ridning, lite kendo och mycket fotning. Eftersom jag känner att det behövs så tänker jag bara skriva om kendon i detta inlägg. Syster hade med sig pappas kamera och jag tvingade med henne på träningen för att fota. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte satte mig ner och försökte klura ut hur man filmar med den istället, fö att fota kendo är inte det lättaste, dock kunde jag se lite från bilderna, speciellt uppenbara fel som jag gör.

Dagen började i allafall med frukost och sedan promenad till Ryd, underligt väder var det, klibbigt varmt och nästan obehagligt. Vi var fyra tappra själar som dök upp, jag, Johanna, Lollo och Anders. Så vi började med en timmes iaidoinspirerad kataträning. Det var spännande och såg väldigt snyggt ut, såklart inte då jag gjorde, men då Anders visade såg det häftigt ut. Okej, vissa rörelser kändes rätt så häftiga när man gjorde dem själv också, speciellt det där med att stänka av blodet fån svärdet. Ångrade mig då mer än någonsin att jag inte gick på klubbpasset i iaido, men förhoppningsvis kommer det fler gånger. Efter lite avslutning med kendokator i matchtempo, som kändes lite mystiskt var det dags för rustning. Jag pallade undefär en halvtimme med grunder och två och en halv ji-giko innan jag bröt eftersom det kändes som om jag inte kunde lyfta mina armar och det susade så där äckligt svimmaktigt i huvudet. Av med rustning och en massa kallt vatten, samt en stund med huvudet mellan knäna så var jag någolunda okej igen. Ingen kul avslutning på passet, men ibland så blir det bara för mycket.

I allafall, det jag upptäckte när jag kollade igenom bilderna var följande:
-Spontan tanke, herregud människa! sträck på dig! Jäklar vad tydligt det syns ibland, måste börja jobba stenhård med min hållning och inte bara när folk (mest Johanna) säger till mig.
-Måste börja träna på attacksteget så att foten håller sig närmre marken, knäet ehöver inte böja sig. Högerfoten ska liksom bara glida fram en lite bit ovanför golvet inte tre decimeter upp.
-Det såg ut som om jag inte vred in högerhanden ordentligt, måste kontrollera nästa träning, kan vara vinkeln på bilden och kote-handskens fel också.

Ska ta och kolla igenom min match som ligger på youtube också och se om jag ser samma saker där eller plockar upp något nytt att tänka på. Det börjar bli en lite hög av punkter som jag helst ska börja träna på förr än senare. 

Jag återkommer med diverse katt och hästinlägg senare om jag orkar, nu ska jag gå och vara upprörd över min kendo ett tag innan jag tar mig samman och laddar inför onsdagens täning.

Det Positiva: Cool iaidokänsla
Det Negativa: Att känna sig rätt så dålig...

Det är mycket som är bittert just nu...

Over and Out

 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Och jag önskar att jag hade varit med i lördags och kört specialiaido. Fast Anders mumlade något om att det kanske inte hade blivit det om det hade funnits någon iaidoinstruktör på plats. ;)

2010-05-18 @ 09:21:34
URL: http://www.kendoka.se
Postat av: Mårten

Tips från coachen: Alla klagar på sig själva mentalt, men att uttala det högt har faktiskt en reell negativ effekt, syftar på "såklart inte då jag gjorde" och liknande.

Så i nästa inlägg tycker jag du ska skriva precis tvärtom! :)



/Världsmästaren i självklagande

2010-05-18 @ 11:34:06
URL: http://thuren.wordpress.com
Postat av: Matilda

Caroline: han mumlade något om att han förbjöd alla att berätta detaljer för iaidoinstruktörer också :P



Mårten: jag tycker det är lättare att skriva av sig bitterheten än att ha den malandes någonstans i huvudet :)

2010-05-18 @ 20:16:00
URL: http://tildashav.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vilken tur att han erkände lite om vad ni gjorde själv då. Det lät kul. :)

2010-05-18 @ 22:43:22
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0