Kendosommaren börjar

Nu är jag hög på kendo igen, såklart. Två veckor är en alldeles för långt tid att ha uppehåll och nu kommer det bli nästan samma visa igen. Träning på Söndag och sedan en och en halv vecka tills jag får träna igen, typ tre träningar och sedan iväg till Uppsala och verkligen köra järnet. Sedan kommer det nog bli varje vecka sommaren ut, kanske inte alla Söndagar, beroende på om man ska göra utflykter och dyligt, men annars så ska jag köra så mycket jag bara kan. Jag älskar kendosommar, jag hoppas på en del uteträningar och på en massa utveckling för egen del.

Ägnade dagen åt att stuffa runt på jobbet och vara allmänt överallt kändes det som, vet inte hur mycket jag åstakom av det, men något blev det. Imorgon blir det till att jobba tidigt och försöka stöka undan en hel del innan semestern! Blev lite längre dag än planerat, men hann vara hemma en timme innan färden bar av mot Ryd.

Fick njuta lite av kvällsolen utomhus också innan vi blev insläppta. Såg lite dystert ut ett tag med bara tre personer, men så rasslade det till i dörren och Lollo anlände! Blev mycket glad.
Passet idag var trevlit, men varmt, fick två behövliga vattenpauser. Annars så tränade vi grunder i rustning. Jag måste kasta fram shinaien och bli snabbare och så ska den stutsa också och inte bara banka rakt ner. I sommar kanske jag hinner träna lite hemma på det. Det har jag i och för sig sagt ända sedan jag började med kendo, det här och det här ska jag träna hemma på, men inte ofta det hänt måste jag erkänna. Någon gång ska ju vara den första.
På slutet körde vi ji-giko ett varv, rätt så roligt. Först så fick jag köra mot Anders, så jag orkade lite mer. Sedan mot Lollo och den kändes också bra och sist mot Erik, jag försökte vara aktiv och orka och det gick också ganska bra. Tycker dock att jag fastnar en del, speciellt i mina kontringstekniker, jag kör bara samma, samma hela tiden, ska försöka sluta med det och kunna variera mig lite mer, rättelse måste bli bättre på att läsa av och snabbare så att jag kan variera mig mer. Anders var väldigt klok efter passet och pratade om att man skulle göra motståndarens kendo till ens egen. Eller köra sin egen kendo och strunta i vad motståndaren gör. Det ska jag börja tänka på.

För övrigt så har jag hittat en choklad jag inte slukar på en kväll. Marabou Passion och chili, någon bit räcker och sedan är chokladbehovet stillat. Räckt i många kvällar nu. Dags för sängen, som sagt, tidig morgon som hägrar.

Det Positiva: En dag kvar! En dag kvar
Det Negativa: Träningsvärk

Nu har jag hopp igen...

Over and Out




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0