Mest kendo och lite annat

Och så var det söndag och veckan är över för denna gång. Jag har jobbat och slitit, nejdå, kanske inte det har varit rätt så lagom med jobb. Förutom nästa vecka blir det kanske ytterligare två veckor som jag vet nu och sedan får vi se igen. Måste ta lite mod till mig och prata med chefen snart om vidare jobb i vår, vill inte gå på timmar hur länge som helst. Lite tur har jag ju då en smärre babyboom plötsligt exploderat på avdelningen, men frågan är ju om jag har en chans på vikariat eller inte och i så fall för hur länge.

Annars så blev det lite ridning i veckan också, klättrade barbacka över berget och sedan vågade jag trava mycket mer också, kände mig säkrare helt enkelt.

Kendo blev det i veckan också, två träningspass. I torsdags var det Anders som höll i passet och det var nog det konstigaste passet jag varit med om hittills. Vi började med en uppvärmining som han hittat på och som jag inte minns vad den hette, men underlig var den. Sedan körde vi ballongkendo vilket innebär att man blåser upp en ballong och fäster den vid Men, sedan ska man smälla varandras ballonger. Jag var värdelös på det, men det var rätt så roligt. Sedan körde vi ji-geiko på slutet. Jag fick köra mot Anders och han sa att jag måste tänka på hur jag håller kamaj, spetsen ska mer framåt än uppåt när jag blockar också för annars så öppnar jag kote för mycket. Så det ska jag försöka tänka på mera.

Igår hade vi Nissepass det var trevligt. Vi började med kator, Nisse gick igenom de första med de nyaste fotsättarna och Johanna gick igenom med oss. Vi fick lära oss nummer 6 och 7 också, lite knepiga, men man får väl träna. Sedan på rustningsdelen hade vi dels lite intervallträning som jag precis insett att den är med olika grupper och så turas man om att attackera, vara mottagare och vila. Tränade lite kontringstekniker också, jag fick träna nuki-do mot Nisse. Han ville att jag skulle bli snabbare och tillslut höll han sin shinai i båda händerna i höjd med sin haka och min spets fick inte gå över den. Det var mycket svårt, men han blev nöjd en gång i allafall.

Och så blev det lite ji-geiko på slutet, jag vet inte om jag är så nöjd med min insats, men det får duga. En annan sak jag ska tänka på är att inte ha så stela sidohugg på Men, det ska bli lite mjukare och rundare.

Dagen idag ägnas åt att ta mig hem och sedan laga lite mat inför veckan.

Det Positiva: Kendo
Det Negativa: Ovisshet

The smile on your face...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0