KendoKata

En evighet sedan det blev någon kendo nu, mycket beroende på att jag varit så sjuk, egentligen är jag inte riktigt frisk nu heller, men julträning gör att man kan önska sig saker. Så jag önskade mig kata, fick med mig Lollo, som fick iväg Anders till dojon och så var Stina där med så vi kunde köra kata för hela slanten.

Eller allt började med att jag skickade sms till Lollo och undrade om hon och jag kunde köra kata på kvällen eftersom det inte verkade bli någon vanlig träning. "Va!?" undrar hon och så skickade hon sms till Anders och sa att vi minsann ville träna och att jag önskade kata och då skickade han mail på klubblistan och så blev det träning. När jag kom dit var Stina där också och det var kul att se henne igen. Dock satt hon där med en halvstukad fot så det var en till som skulle ta det lugnt, Andes var inte helt frisk heller så det kändes som om passet kunde bli rätt så lugnt och bra för min del. Tio minuter innan passets start sms:ar Lollo och säger att hon försovit sig och ska komma så fort hon kunde.
Så efter en kort uppvärmning fick jag och Stina köra Kata 1-7, i samma roller i ungefär en halvtimme medan Anders gav kommentarer efter varje omgång och gick igenom vad vi skulle tänka på. Det var nyttigt, eftersom det var evigheter sedan jag körde kata glömmer man de där små detaljerna som bara hård träning avhjälper. Det satt hyfsat tillslut i allafall. När Lollo kom fick hon köra mot Anders och så bytte jag och Stina roller, vilket gör att man åker ner på noll och börjar om från början igen, så känns det i allafall.

När det återsotd en halvtimme på passet frågade Anders om vi ville köra kortsvärdskata eller rustning. Till min glädje blev det kortsvädskata, första gången för mig! Det var knepigt och det lilla svärder, Kodachi kändes väldigt kort. Speciellt när man skulle hugga mot någon som ska blocka med det, men roligt var det. Det ser ganska coolt ut när någon annan gör katorna, men när jag skulle göra så kändes det inte som om jag såg så cool ut, men med lite övning kanske det kommer. Det svåraste var att komma ihåg var man skulle ha vänsterhanden, i sidan eller framme på tare, den ville gärna hänga och fladdra på sidan för sig själv. Det var också svårt att blocka svärdet åt rätt håll, hoppas vi får öva på dem snart igen. Vi gick igenom 1:an och 2:an idag.


Bästa julklappen <3
Nu blir det till att duscha och sova, jobbdags imorgon också och sedan på tosdag innan jag har fyra dagars ledighet igen. Kan också berätta att jag anmält mig till Sugo i februari också!

Det Positiva: Kata
Det Negativa: Missade träningar

I want to fly again

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0