Kendopass med straff

Idag var det dags för veckans första kendopass. Som vanligt var jag övertidigt dit, men hittade en Lollo som stod och såg blöt ut så jag fick sällskap och sedan kom Anders och släppte in oss. Började som vanligt med gundövningar eller fel av mig vi började med de onda övningarna. Dessa går ut på att vi blir beordrade att på olika sätt ta oss över salen. Först så var det vanliga suriashi, sedan varvat med attacksteg och sedan fler och fler attacksteg och slutligen bara attacksteg. Sedan bliv det lite av den trevliga övningen då man går översteg och hugger, nästan som man gör utfall, men man tar sig hela tiden framåt. Det kändes en klar förbättrning i allafall även om det var jobbigt.

Dags för parövningar var det sedan och lite Kiri-kaeshi vilket jag tyckte var väldigt trevligt. Denna övning kan man alltid bli bättre på, men de senaste gångerna vi har kört den så har jag för första gången kännt att jag inte är värdelös, det känns som om tajminen och huggen hamnar där de ska. Sedan hade vi lite Men-hugg innan det kom konstig övningar då man skulle ha seme och kontra med Men på olika sätt beroende på om det kom ett Men eller Do hugg. Kenepigt när man ska gå än åt sidan och undvika samtidigt som man slår undan shinai och sedan direkt framåt och hugga själv. Vi körde också lite rensuki-tekniker då man hugger en Men och sedan utan uppehåll vänder och hugger nästa Men. Dessa var jag nöjd med, men det finns naturligtvis saker att förbättra överallt, men om jag jämför med för ett halvår sedan så är det skillnad.


Det var bara Johanna och jag som hade rustning, men vi körde en kortis, ungefär tio minuter. Övningen gick ut på att man körde en ippon-ji-geiko under en minut. Den ena hade som uppdrag att ta poäng och den andra skulle förhindra att det blev poäng. Den som misslyckades fick som straff köra tio kakai-geiko och sedan bytta man roller under nästa en minuts ippon. Jag skulle börja ta poäng och misslyckades så det var bara att köra tio attacker och antränga sig mer nästa gång. På något vis lyckades jag undvika att Johanna tog poäng på mig och fick till och med till en attack som det blev poäng på själv (hur det gick till minns jag inte, tror det var en Men...). Sist körde vi en ji-geiko då båda skulle ta poäng, men det var det ingen som gjorde.


Dags att sova nu, jobba tidigt imorgon, wuhu. Jobbet idag ska vi förövigt inte prata om, bättre än igår då jag var så jäkla arg hela dagen och ville sparka på viss instrument, även om jag vet att det inte hjälper. Efter idoget arbete så har vi fått igång allt igen tack och lov så nu håller vi tummarna att saker och ting är stavbila fram till helgen i allafall. Imorgon har jag mest flängt omkring och försökt räcka till, får se om jag är så bra på att blanda lösningar som jag inbillar mig.


Det Positiva: Glasspremiär i solen hos Bosses Glassbar
Det Negativa: En vecka kavr, ont i diverse muskler.

Everybody crash and burn sometimes....

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0