Att slå eller bli slagen på...

... det är den stora frågan i kendo. Hemkomen från dagens pass nu. Ganska så tevligt var det, förutom att jag, när jag började hugga, märkte att några timmars krattning sätter sina spår i musklerna. Min högerarm gillade inte att hugga idag, men då kanske jag använde vänsterarmen desto mer.

Grundövningar i rustning var vad som stor på schemat, försökte tänka på att träffa med rätt del av shinaien och verkligen göra mitt bästa, sedan så borde jag nog ha tänkt på att vara snabbare efter huggen och i vändningarna, vände med shinaien först i allafall. Vi fick även göra en övning med tenutch, mottagaren höll sin shinai i båda händerna fraför sig i ungefär kotehöjd och den andre skulle göra tenutch 20 gånger.

Sist körde vi ji-geiko och denna gång var jag mer med och anföll när jag tyckte mig se öppningar. Försökte även att öppna lite någon gång ibland för att se om det skulle märkas och de skulle hugga. Allihopa är ganska mycket framåt och det finns inte så mycket tvekan känns det som. Det märks också att de tycker det är roligt vilket är viktigt och jag hoppas att de fortsätter alla tre och tränar över sommaren och vidare i höst.

Efteråt fick jag hjälp att Nisse att stretcha ut min muskel eftersom han mindes Johannas övningar och det gjorde inte jag... Så nu känns det mycket bättre.

Annars så begav jag mig tidigare idag till Borensberg och blev presenterad för Johans farmor och farfar som var på besök. Det var trevligt, fick god lunch också och sedan ägnade jag några timmar åt att kratta gräsmattan fri från löv. Är mycket nöjd med mitt arbete även om det uppkom blåsor och onda muskler. Kul att mys lite med Johan också.

Lite bilder på mina fina blommor kommer nedan.





Imorgon blir det nyheter från kattfronten, men nu sömn så jag orkar med morgondagen.

Det Positiva: Dag utomhus
Det Negativa: Tröttheten

Hur tar man rätt vägen genom dimman när man inte ser?

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0