Känslo-Kendo

Första gången på flera dagar datorn är igång hemma i lägenheten, mest för att jag sitter framför den hela dagarna och hellre gör något annat på kvällen då. Vanligtvis kollar på tv nu när den ändå är framme från förrådet.

Igår var det kendoträning igen. Blev osäker på om det överhuvudtaget var något, men både jag och Lollo bestämde oss för att chansa. Tur var väl det, för träning var det. Roligt var att Stina kom igår igen och att hon planerar att gå på lördag så henne har vi inte förlorat efter sommaren.

Eftersom Anders tränade Iaido innan och var tvungen att byta träningskläder fick vi ha uppvärmingen själva vilket blev lite tafatt, men lite varm blev man ju i allafall. Sedan avslöjar Anders vad vi skulle göra denna gång, vänsterhandsövningar, man kunde nästan höra den tysta sucken som uppstod i Dojon. Sedan gjorde vi en massa övningar och attacker med bara vänster hand. Det var jobbigt och svårt, men jag vet ju att det är en bra sak att öva på som man verkligen har nytta av. Sedan fick vi tipset att vi skulle stödja shinaien i handflatan, spänna magen, ut med armbågarna och slappna av i axlarna. Det kändes faktiskt som om det hjälpte! Sist fick vi köra ji-geiko med bara vänster hand också, slutade med att man skrattade och ruskade på huvudet. Det svåraste var nog att slå Do, men det tycker jag ju i vanliga fall också. Måste komma ihåg att gå lite åt sidan efter hugget och lägga shinaien mot rustnignen så den följer med smidigt.

Sedan hade vi en övning när vi skulle slå små Men, med bara vänster hand, genom att bara skjuta fram vänserarmen samtidigt som vänster vad sköt ifrån. För att få in känslan för hur det ska gå till. På slutet körde vi ji-geiko också igen, med två händer. Det var ett trevligt pass och efteråt köpte jag mig ett klubbmärke jag ska sy fast på Gin. Den hänger på tork nu så jag kan sy på det när den är alldeles nytvättad och fin.

Här är det flyttpackning som gäller, eller förresten, mest Brokebacke Mountain, men jag ska packa lite ikväll så blir resten av imorgon, man har me grejer än man tror.

Det Positiva: Energi!
Det Negativa: Lång dag.

Wind of change...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0