Färdigflyttad

Nu är helgen så över igen och jag är färdigflyttad!

Det hela började på lördagen då pappa kom ner på förmiddagen. Tidigare än vad jag trodde så jag stod mitt uppe i pajbakandet. Hade inte hunnit packa så mycket som jag tänkt heller, garderoben var ihoppackad i allafall och typ badrummet, men inte så mycket mer. Vi körde en vända med saker till den nya lägenheten och sedan hann vi en vända till med både pappas bil och Mårtens innan vi hämtade släpet och lastade möbler. Både släpet och bilarna blev fulla denna gång och sedan behövdes det bara en vända till med bilarna och släpet och så var allt utom städgrejer flyttade. Det gick väldigt smidigt och snabbt, men då stod allt i en hög i den nya lägenheten sedan också. Då började det verkliga jobbet. Men innan dess var det fika dags med min paj och mammas kanelbullar. Sedan åkte Johan och Måten hem, så snällt av dem att hjälpa till och bära, jätte tacksam!

Pappa och jag ägnade kvällen åt att packa in saker i skåp och garderober. Det tog en väldig tid och jag blev väldigt trött av det, men tillslut så fick vi sova också och så sov vi i tio timmar ungefär. Kom ändå upp i bra tid och var ute i Lambohov vid tio för att städa. Tre timmar senare var jag helt slut igen, men lägenheten var fin och ren. Hittade även väggfärgen som vi målade väggarna med när jag flyttade in så vi kunde fylla igen hål också. Pappa var snäll och tog helt hand om köket och monster-rengöringen av ugnen så gjorde jag det andra. Tycker vi var väldigt duktiga! Det kändes lite sorgligt att lämna lägenheten, har ju ändå bott där i 2,5 år nu, men samtidigt känns det bra i den nya lägenheten också. När städningen var klar fixade vi lite i Gottfridsberg igen och pappa kollade på min cykel som verkar vara ett hopplöst fall. Nu har jag bromsar i allafall, men bara tre växlar som fungerar utan att hacka. Funkar ju att cykla på inne i stan. Passade på att utnyttja bilen och tog en tur till Maxi för att handla och sedan åt vi hamburgare, på lördagen provade vi Max, men på söndagen blev det Burger King, okade inte tänka på tt laga mat ens.

Så var det plötsligt nästan kväll och dags för pappa att åka norrut. Kändes lite ledsamt, man saknar familjen mer än vad man tror när det är så långt borta. Sedan kände jag mig ovan och ensam i den nya lägenheten också, det avhjälptes med att jag frågade om Johan kunde komma över senare och det kunde han så jag fick något att se fram imot.

Testade min nya uteplats också och planterade om min gran så att den numera får bo utomhus. Hoppas inte någon av katterna i närheten, varav en redan varit inne i min lägenhet, gräver upp den. Den bor i en stor kruka nu och jag hoppas att den kommer överleva vintern. Vattnade även några av mina trötta växter med näring som inhandlats på Maxi. Sneglade på några busiga barn som smög omkring utanför häcken och pratade om busringningar. Vilket förklarar varför min ringklocka ibland ger ifrån sig ljud utan att någon är där när jag ska öppna.

På kvällen kom Johan och vi mös och tittade på film, det blev en riktigt bra avslutning på helgen måste jag säga.

Och nu måste jag arbeta lite för mitt samvetes skull, så vad som hände igår berättar jag kanske om senare.

Det Positiva: Färdigflyttad.
Det Negativa; Saknad efter familjen.

It`s a new beginning...

Over and Out


Kommentarer
Postat av: Elinor

åååh...jag måste komma och hälsa på dig!! saknar dig!! vill ju se hur du har det i det nya boet :) skönt att få massa hjälp med flytten :) saknar också alla där "hemma" ibland är det ju nästan outhärdligt! men det är ju ett val man gjort :P så man får väl stå ut :P



stor kram på dig så hörs vi snart! <3

2009-09-09 @ 21:40:47
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0