Roligaste kendo-passet hittills!

Mygod, nu är jag sliten, men rider för tillfället på en energi-kick som bara kan komma efter ett av de roligaste kendopassen någonsin! Är naturligtvis helt slut egentligen, men det låtsas vi inte om för tillfället, vi struntar också i att min vänsterfot för tillfället befinner sig i ett vattenbad efter att jag fått en blås och sedan slitit av huden på ett relativt stort område under foten. Min fot gillar inte kontakt med något som helst underlag just nu, men vattenbad har jag hört ska hjälpa och sedan ska jag kleta på Helosan så det bara skriker om det. Helosan hjälper mot allt, det säger min mamma, så det så. Känns bra såhär en vecka innan graderingen att foten inte är på topp, men jag får väl ha fotvård hela veckan lång och hoppas på det bästa, annars är det bara att bita ihop.

Åter till passet, massor, massor av attacksteg har det tränats på idag och små tekniker också, men det roligaste kom på slutet, en hel halvtimme med ji-geiko. Ojoj vad det märktes att min kondis inte är riktigt som den ska, om foten tillåter ska jag försöka mig ut på minst en springtur i veckan som förberedelse inför lägret och sedan blir det till att jobba upp den i sommar. För ska det bli så här jobbitgt hela hösten måste jag träna upp den för att orka. Jag hade på sätt och vis tur idag, fick träna mot fortsättarna ganska tidigt, de var tre stycken idag också, Nisse, Robert och Johanna, och så stod de naturligtvis på rad också. Mot Nisse var jag ganska så pigg fortfarande och det gick ganska bra också, ibland. Mest nöjd med att jag inte blev allt för förvirrad och högg på en del öppningar i allafall, sedan ramlade jag in i väggen en gång, men det var bara för att jag tappade balansen, lite pinsamt. Sedan kom jag ihåg att man kunde kontra Men med en Do och lyckades med det någongång, lycka! Näste motståndare var Robert och herregud vad jobbigt, jag försökte, men jag blev så otroligt trött mot slutet att jag knappt kunde hålla upp shinaien i rätt läge. Men han var en bra motståndare för man blir lite peppad när han skriker och har sig och det straffar sig att gå bakåt. När jag så skulle möta Johanna som stod sist i ledet med fortsättare var jag lite groggy och ramlade nästan omkull när vi skulle hälsa. Lite synd att jag inte var piggare, Johanna är bra att köra ji-geiko mot och hade jag varit snäppet mer på hugget kanske det hade gått lite bättre. Träffarna blev väl ganska bra, men jag orkade inte lägga min själ i kiaiet tyvärr. Resten av ji-geikon gick lite på sparlåga, orkade knappt hugga, men när jag väl samlade mig och gjorde någon attack så gick det väl relativt bra, sedan kunde man ju hugga Do om någon försökte hugga Men på mig och det var jag nöjd över. Fick till en bakåtteknik också så det slutade ju bra.

Efter promenden hem, min cykel är avställd för tillfället och stående i skamvrån till råga på allt. Skulle ta hand om den idag va det tänkt, men eftersom jag inte orkade ta mig till biltema för däckinköp blev det lite rengöring istället. Då lyckades jag på in ett finger mellan kedjan och kugghjulet och sedan skar det på något sätt igenom nageln, ont, ont. Känner mig som en skade-matilda just nu, även om det inte är speciellt stora skador så gör det ju ont och är irriterande ändå. Nu sitter jag i allafall här och vattnet i badet börjar svalna så det är väl dags att krypa till sängs, har en känsla av att jag kommer att sova som en gris efter denna dag.

För övrigt kan man ju undra hur man ska få en viss person att lämna en i fred, måste man vara elak på något sätt? Eller ska jag bara ignorera mailen som kommer då och då?

Det Positiva: Ji-geiko mot fortsättare.
Det Negativa: Skadad vänsterfot.

Framåt, framåt, kiai, kiai och ännu mera kiai!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0