Superhästen

Precis hemkommen från några timmar med Hampushästen. Idag var en fin fin dag, blev till att rida själv idag och då bestämde jag mig för att jobba på ridbanan, behöver den lilla stela klumpen ibland och jag också för den delen. Fixade fram lite bommar så att Hampus inte skulle tycka att det var allt för tråkigt. Tycker att det gick riktigt bra, han jobbade på fint och försökte inte söla allt för mycket. Så då skulle vi ha uppmjukningsövningar i form av serpentiner tycke jag, det här brukar han tycka är ganska tråkigt, men smart som jag är lade jag bommarna på böjt spår och plötsligt så var han riktigt pigg igen och tyckte det var spännande.

Eftersom han gjorde allt jag ville och till och med slutade gena i hörnen blev det lite hoppning också. Har haft de problemet att han börjar sakta av efter hindret, men det jobbade vi ordentligt på idag. Blev lite travhoppning först och då blev vägarna riktigt bra, tror att jag börjar lära mig nu hur han fungerar. Sedan skulle vi galoppera också, det gick också riktigt bra, Hampus lekte att han var superstjärna och kastade sig över hindret, sedan galopperade han glatt vidare hela varvet runt och hoppade igen. Fick till galopp i höge varv också och det var inte riktigt lika stabilt, lite väl mycket avskärning av kurvorna, men han sprang på där också och det var ju en av huvudsakerna idag att han inte skulle stanna och ha sig. Sedan höjde jag lite också och hoppade ett par gånger till och då kändes det ännu bättre. Kom pefekt på hindren och jag börjar känna honom så bra nu att jag var riktigt följsam. Nästa gång ska vi blanda in lite fler hinder och så ska vi träna mer på höger galopp.

Efter avslutat hoppning klättrade vi över berget, nyttigt och bra sätt att bygga muskler både på häst och ryttare. Den andra orsaken är att det för tillfället är det snabbaste sättet att komma till dammen eftersom fåren occuperar en av hagarna. Hampus fick blöta fötterna, äta vass och stänka lite innan vi gick hem igen. Han var riktigt söt och trevlig idag när jag tog hand om honom också. Kändes skönt, kan bero på att jag inte var så stressad så jag tog mig tid att rykta ordentligt samt klia honom i ansiktet och det tycker han mycket om. Sedan gosade vi lite i hagen också innan jag var tvungen att gå.



På bussen hem satt en supersöt kille på ungefär två år på sätet framför och tack vare honom (och Hampus) finns inga sura miner idag. Han kikade på mig mellan säterna och var så glad och gullig, när jag kikade tillbaka, skrattade han och gömde sig, men efter ett tag var han tillbaka och kikade igen.

Det Positiva: Superhästen.
Det Negativa: Träningsvärk i låren.

Fly, baby fly.


Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0