Botad med Kendo

Direkt efter träningen känner man sig som starkast, piggast och friskast i världen. Man kan klättra över berg och dyka till havets botten, inga problem alls. En väldigt trevlig bieffekt, speciellt som man innan träningen var helt slut och mådde illa och funderade på att man kanske, kanske skulle skippa kendon idag. Det är tur att jag aldrig gör det utan masar mig dit i allafall. Idag var det med inställningen "Blir jag så svimfärdig att det blir suddigt framför ögonen får jag bryta och vila". När man känner så är det konstigt att man efter tio minuters uppvärmning blivit av med huvudvärken och efter tjugo minuter känner sig frisk i kroppen och klar i huvudet. Dock var jag inte helt på topp, kan vara med den inställning jag hade i början, jag måste försöka peppa upp mig lite mer, med början sådär en timme innan träningen börjar.

Blev lite nevös i början av träningen, för jag var inte så fasligt tidig och bara Nisse var där. Sedan kom Anders också och sedan var det bara vi en lång stund, kändes det som, innan Joel också kom. Alldeles vid sju dök Lars upp också så vi var fem även denna gång. Ganska lagom tycker jag, då får man vila ibland, i allafall när man kör ji-geiko och jag hade sån tur att jag kunde titta på när Anders och Nisse körde. Vet inte om jag blev så mycket klokare av det, men det var häftigt att se. Vi gjorde lite av samma saker i början som vi gjorde förra gången. Kiri­kaeshi med Do och sedan samma sak med varannan Men och varannan Do. Det är svårt att slå Do, jättesvårt tycker jag, det gick väl bättre efter ett tag, men jag tyckte inte riktigt att jag fick in det. Sedan körde vi kontringstekniker också, dels några när man kontrar Men med Do och sedan när man kontrar Kote med Men. Fick ta av oss Men när vi tränade dem och så körde vi mot samma person hela tiden utan att rotera och så stod Nisse och övervakade. Det gick inte bra alls i början, slog på Anders lår istället för på Do och sedan måste jag tänka på att shinaien inte ska "tippa ner", vänster hand ska vara lite under spetsen. Gick väl lite bättre sedan kändes det som, ska också komma ihåg att attackera när jag är mottagare och inte mesa. Vilket jag gör utan att riktigt tänka på det, men jag blir ännu försiktigare när personen inte ha Men på sig.

När vi skulle kontra Kote med Men så slog jag Anders i huvudet med, en gång kändes det som om jag slog ganska hårt också för jag var inte riktigt med. Jag blev i och för sig också träffad i huduvet en gång och Joel blev träffad så det började blöda från ögonbrynet. Vet inte riktigt vad som hände där eftersom jag var så upptagen med mitt. Det kändes bra att köra mot Anders eftersom han kan och berättar vad jag gör fel. Idag sa han många olika saker som jag inte kommer ihåg alla nu, men jag tror jag rättade till dem eftersom.

Blev ett varv ji-geiko mot slutet också, måste bli mer framåt och våga attackera mera och inte bara stå för mycket. Dessutom så fastnar jag i att attackera med Kote (brukar ju funka så bra ibland) och kontra med Do när någon hugger Men. Jag gillar dem för mycket, så nästa gång ska jag inte attackera med dem alls, måste prova nya tekniker. Ska sträcka ut och hugga Men och fortsätta med det tills jag träffar. Idag försökte jag tänka på vänster hand igen också, i allafall när vi körde tekniker, måste fortsätta träna på det. Och jag är fortfarande inte snabb på att gå kendosteg.

Allra sist så körde vi Herren på täppan vilket är ungefär låtsasmatcher där den som får poäng får stanna kvar och köra mot nästa. Det var roligt, men jag var väldigt trött då och alla andra är ju ganska mycket bättre än mig. Fick köra mot Lars en gång och mot Anders en gång, båda fick poäng på Men, de är så snabba att det är läskigt. Inte riktigt som Nisse, för han är jättesnabb, även när han inte verkar anstränga sig speciellt mycket, men det räcker till. Det var kul att kolla på de andra också, för de som tittade skulle bedömma om det var poäng eller ej. Jag såg inte så mycket alls, men jag försökte kolla efter saker och när Nisse sa att det var poäng så försökte jag minnas vad de gjort.

Nu börjar tröttheten sänka sig över mig igen, blir till att sova gott och länge i natt. Måste ladda inför paddlingen, men först en  dag på jobbet. För övrigt funderade jag och kom fram till att den enda negativa grejen med Kendo är alla blåmärken man får. Har aldrig tänkt på att jag verkar ha lätt för att få blåmärken, men nu misstänker jag det stakt. Idag fick jag ändå inte speciellt hårda slag, men ändå kan jag i allafall förvänta mig ett par märken på höger arm och troligtvis ett på låret också. Ibland kan det se ut som om man blivit misshandlad.

Det Positiva: Kontingstekniker.
Det Negativa: Fastnr i mönster.

Vill vara som dem...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0