En överraskningrnas söndag

Ibland blir man så överraskande glad att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Det var en sådan söndag jag upplevde. Min faster och hennes sambo skulle komma ner från Stockholm och kika in min lägenhet samt fira min födelsedag lite gran. Som vanligt sov jag så länge jag kunde och hastade mig istället igenom frukost och lite städning. Så ringer de och säger att de står utanför porten. Jag går och öppnar och så blir det kramkalas som vanligt, plötsligt kikar två figurer fram bakom den stora blå kontainern alldeles bredvid porten. Pappa och syster Frida! Vad glad jag blev! Sedan kommer ännu en lite figur fram, farmor! Ännu gladare, några sådana föhoppningar har man inte när det gäller henne. Blev så glad att hon bestämt sig för att följa med. Så det blev trångt och mysigt i min lägenhet, pappa och faster gick till konsum och köpte fika och så invigde vi en av de nya tesorterna jag fick i present. Fick öppna paket också, det är roligt, fick bland annat en receptbok om pajer som jag ska börja utforska och en fin blomma. Den bästa presenten av alla var att alla kom och hälsade på mig, lite tråkigt att mamma var tvungen att jobba, men man kan ju inte få allt här i livet.

Skulle sedan i väg och äta nere på stan. Så kom jag ju på att jag kunde fråga om Johan ville följa med och det vill han. Då blev jag ännu gladare och väldigt nervös. Satt och hoppade i bilen hela vägen till Skäggetorp. Så här i efterhand kan man ju skratta åt sig själv som tur är, men just då var det nervöst. Åt i alla fall en god middag på en resturang som hette Hamlet, jättegod lax tog jag.

Efter middagen skulle Elinor med tåget och då blev det lite bråttom så ingen hann säga hejdå utan hon och pappa bara for. Vi tänkte att vi åker väl efter så hinner vi kanske kramas lite i alla fall. Så vi packar in oss i fasters bil och tar oss mot resecentrum. Halvvägs dit ringer syster, då har de svängt fel och nästan kommit vilse. Det blev så att vi kom fram före dem och fick stå och vänta, sedan blev det kramkalas i yberfart innan hon hoppade på tåget. På stationen blev det också hejdå till pappa, Frida och farmor som också började åka hemåt. Faster och Jaak skjutsade hem först Johan och sedan mig. Bytte om jättesnabbt och packade ännu snabbare, innan vi lyckades packa in min cykel i deras bil och de körde mig till Ryd och träningen.

Skulle ju nämligen prova på Kendo på kvällen. Jag och Louise blev lite tjejiga och ville inte komma själva dit så vi möttes några minuter innan. Det verkar vara en spännande sport, men jag ska gå ut i skogen och träna skrika med magen innan nästa träning på onsdag. Tänker ge det i vart fall en chans till innan jag bestämmer mig fullständigt.

Sällskapade med Lollo till Skäggetorp och fortsatte sedan hem till Johan. Vi gjorde någon form av raggmunkar, till min förvåning var jag hungrig igen trots den mastiga middagen. Det var gott med mat, sedan kom jag på att jag skulle kolla måndagens schema. Upptäckte att det var en sak jag glämt att göra, nämligen kommentera alla andras cv:n och personliga brev. Så mitt i natten började jag med det och satt och skrev så pennan glödde i en och en halv timme. Supertrött var jag sedan och så kunde jag ändå inte somna eftersom jag var så uppstressad. Brukar somna så bra hos Johan, men inte denna natt, ville absolut inte gå upp i morse heller, men det tror jag vi tar i nästa inlägg. Nu måste jag försöka plugga och fixa lite mail, allt medan jag snaska i mig kladdkaka, men det får man faktiskt, om man måndags-trösta sig.

Det Positiva: Överraskningar av familjen
Det Negativa: Överraskningar av skolan

Ni får mig att le och skratta.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0