Älgmöte

Strålande sol och vintervälrd idag! Underbart ridväder med andra ord. Eftersom Jossan gjort en bananskalsvurpa tidigare i veckan på väg till postlådan och nu drogs med en lättare hjärnskakning samt, tja, stort blåmärke, så bytte vi hästar. Hon tog fina, lugna Hampus och jag fick, lika fina, men lite stutsiga Joker. Allt gick bra till en början, han ville springa såklart, så det blev en del förhållningar eftersom han nu är nästan fyra och ska börja uppfostras på riktigt. Blev introducerad till en riktigt härlig runda och så kom vi till en lång, lång uppförsbacke som vi skulle galoppera upp för. Joker fick gå först denna gång, så mjuk och härlig galopp den hästen har! I mitten av uppförsbacken var Joker trött och saktade av så vi skrittade en stund innan Hampus fick springa före och Joker skulle lära sig att gå fint bakom. Det gick också ganska bra, hästen har kapacitet vad gäller att länga och korta galoppen. Sedan skulle vi vända och skritta ner för backen. Så händer något, Joker blir alldeles stel i kroppen och stirrar in i skogen, sedan springer han, runpan sköt han in under sig och det gick undan må jag säga. Svårt att få stopp på en häst i nedförsbacke också. När det planade ut lyckades jag dock och så blev det tvärstopp och vända på huvudet för att se vart Hampus tagit vägen. Ingen Hampus i sikte, så vi fick vänta tills han lugnt kom skrittandes genom kurvan. Tydligen hade det varit en älg inne i skogen, bara jag som missade att se den. Läskig var den i allafall. Sedan tog vi oss hemåt utan några större problem, en gång kom det bilar från båda hållen samtidigt och då blev han lite orolig, Hampus var hela fem meter framför, men han tyckte ändå att det var säkrast att springa in i hans rumpa. 

Eventuellt ska vi ut med hästarna i vår när fjordhästföreningen har aktiviteter. Nästa lördag ska vi också prova hoppa om underlaget tillåter. Snart kanske jag och Hampus far runt på tävlingsbanorna och slår alla med häpnad. Eller drömma kan man ju i allafall.

För övrigt har jag ett blåmärke på min for som gör ont, så går det när man är så hungrig att man sliter ut den frysta pajen ur rysen och sedan slänger den rakt på foten. Men jag ska nog överleva, blåmärken och jag kommer ju ganska bra överrens.

Återstår nu bara att göra sig lite fin inför kvällen, vilket betyder lång varm dusch.

Det Positiva: Vinterritt!
Det Negativa: Älgar, kan ni inte hålla er osynliga.

Stora drömmar som inte är så relativa i verkligheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0