Bushästen

Ännu en dag i skogen avklarad, lite mulet idag, men lite sol kikade fram genom molnen ibland. Lyckades med bedriften att gå upp före syster och detta, mina damer och herrar, är något mycket ovanligt. I och för sig har hon kanske blivit slappare på äldre dar för hon sov nästan ända till nio. Skön frukost framför nyhetsmorgon med mamma blev det och vi pratade lite innan hon satte igång att baka sina berömda tekakor, jag hoppas jag får ta med mig ett litet lager till Linköping sedan.

Blev en tur till hästen sedan. Mockade ut sju kärror och fortfarande är det mycket jobb kvar. Busen stod och kikade på mig bakom en vedhög. När jag var nöjd med mockningen kom syster lämpligt förbi så jag övertalade henne att hon skulle ut och köra vagn med ena åsnan. Skulle fånga busen i hagen och det brukar alltid bli livat värre. Så också denna dag, han tittade busigt på mig under pannluggen och bara väntade på mig. Förutseende som jag är hade jag förberett mig med havre, men inte hjälpte detta. Han var så inställd på att leka och så gnäggade han till innan han vände 180 grader och sprang iväg en bit. Sedan skulle han nosa på havren igen och så sprang han lite till. Som tur var ville han inte springa så mycket, det var mer att han ville påminna mig om hur det brukar vara. Tjugo minuters hästfångning är väl inte idealet, så jag var lycklig över att han ville sammarbeta. Sedan blev det en tur i racerfart. Hästen var pigg som få och skulle takt-tölta större delen av vägen och åsnan tyckte att det var helfestligt att vara ute med vagnen och få springa lite. Kände att vi skulle ta det lugn idag, men det tyckte Glampi var tråkigt, han ville springa. Lyckades dock ta oss runt utan att han stack i allafall, det ville jag inte vara med om, med en skenande åsna bakom vore det inte kul på något sätt. Det är i allafall roligt att de blir så glada och jag blir lite sorgsen att ingen liten tjej kan vara där och sköta om dem allihopa lite mer regelbundet. Varför finns det ingen som jag här numera? Samtidigt är det otroligt lyxigt att ha en häst man kan vandra iväg till utan vidare när man kommer hem.

Hjälpte mamma skriva jobbansökningar på eftermiddagen, det tog tid, då hon inte är så van vid datorn, men tillslut så fixade vi till en bra ansökan tycker jag. Hoppas på att hon får svar från dem! Jag fick nämligen ett mail idag om jobb, från mitt förra sommarjobb som undrade om jag fortfarande var intresserad och det var jag såklart. Så nu har jag svarat och hoppas på det bästa, gör inte speciellt mycket om det bara är några veckor, bara det blir något. Var ute en sväng också och staplade ved med syster, känner att jag har en massa energi som behöver få utlopp. Ikväll blir det nog promenad med pappa igen. Igår gick vi omkring i skogen med gummistövlar, lyssnade på fåglar och pratade om att allting förändras. Vi såg en fiskjuse nere vid sjön, någon sådan har det inte funnits på flera år där så det var trevligt.

Nu är det i allafall mat innan jag gör något annat. Är så stolt över mig själv att jag inte sitter fastklistrad vid datorn, igår bara cirka en timme.

Det Positiva: Bushästen
Det Negativa: Vedhögar som sträcker sig mot oändligheten.

Home Sweet Home

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

du får sluta skriva alla dessa detaljerade inlägg!! jag ser allt framför mig som i en film och börjar ju bara böla...eller denna gång lyckades jag hålla mig men det är bara för att jag är hos Patrik. Får ju jättestark hemlängtan!!

2009-04-09 @ 19:50:09
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0