Matdagar

Hjälp, nu sitter jag här och magen är alldeles uppsvälld känns det som. Igår var det mormor och morfar som gällde, fick supergod mat, som vanligt, med minn favoritsvampsås, som bara mormor kan göra. Sedan blev det ju efterrätt också på det. Sedan rullade vi alla ut och gick en sväng runt Stadsparken i Sandviken för att överhuvudtaget kunna andas. Under tiden gjorde mormor kaffe och sedan ställde hon fram kakor också. Suck, vad ska man liksom göra, men det var supergptt i allafall.

Från Sandviken fortsatte jag till Gävle och min vän Ida och hennes man Hasse. Hade inte träffat dem sedan bröllopet i juli så det var trevligt. De bodde i en superfin sekelskiftslägenhet med högt i tak och stora fönster. Vill också ha! Jag fick verkligen inspiration av att besöka dem. Fick mat där också, tacos, vilket var supergott, så länge sedan jag åt det. Sedan käkade vi godis, tittade tv och pratade resten av kvällen. Mycket trevligt!

Hann med en tur på Glampi på förmiddagen också, innan all mat började, och det var härligt, inte en sådan lång tur, men jag köände lite mer på honom och travade en del. Otroligt att han nästan känns bättre nu än då jag red honom som mest. Han kanske har vilat sig i form. Började dagen idag med en tur till dem också. Jag red och syster körde åsna. När jag och Glampi travade, galopperade de bredvid med vagn och allt. Verkligen en piggelin idag.

Sedan var det dags att vara lite kultuella. Konstrunda skulle vi ut på, med start i Gysinge. Gästrik konst 2009 heter utställningen och omfattar flera ställen runt om i länet och många olika konstnärer. Det var fint att gå omkring, såg några tavlor jag skulle kunna tänka mig, när min ekonomi tillåter och jag har en lägenhet att inreda långsiktigt. Sedan fanns det naturligtvis saker man inte förstod alls. Det bästa var att solen lös och man kunde gå i kjol och kortärmat. Härligt var det! Sedan hämtade vi upp farmor och åkte till nästa ställe med konst, där var fina tavlor, men jag tittade mest på det fantastiska huset, gammalt hus som de renoverat en del nu och som var väldigt charmigt.

Fick mat hos farmor sedan och efterrätt- Såklart. Så nu är magen uppsvälld igen. Tror den blir helt förvirrad när man lägger om dieten på det här sättet. Hemma äter jag ju nästan aldrig kött och här är det kött varje dag. Men snart får jag väl ställa om mig igen när jag kommer tillbaka hem.

Kört en massa bil har jag gjort också. Racade med forden lite igår, på motorvägen, och lite på grusvägen, men jag är ju lite försiktig av mig. Så min syster hade väl förmodligen bara skrattat åt mig om hon sett det.

Sedan saknar jag Johan också. Nu är det så länge sedan vi sågs, jag längtar tills tenta-p är över så man kan ägna lite tid åt varandra igen. Ibland kommer jag på mig själv med att tänka: "Det här ska jag berätta för Johan" eller "Det här vill jag visa för Johan". Men det är svårt att komma ihåg allting som far igenom mitt huvud tyvärr. Jag ska försöka, endel blir väl kvar i alla fall.

Nu blir det film och sedan natt natt, imorgon ska jag njuta av solen, som förhoppningsvis kommer skina, och rida ännu mer.

Det Positiva: Solen skiner.
Det Negativa: Mage, mycket mätt. Alldeles för mätt.

The sun is shining down on me.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0