Kendo-partaj

Lördagskvällen tillbringades i Ryd, blev mycket kendofixerande denna dag, men ingen kendoträning alls. Roligt var det i allafall. Festen var för alla som tränar Kendo, Aikido och Iaido i Budoklubben. Av nybörjarna i min grupp var det bara tjejer som kom, jag, Louise, Michaela och Nettan. Faktiskt så var det nog mest tjejer från kendon totalt också, både Johanna och Emlie var där. Sedan var det tre kendokillar jag kände igen också, en av dem var tränare Anders. Han är rolig, men ganska ond. Dessutom kan man fårga honom om allting eftersom han träna alla tre grenarna, mer eller mindre aktivt, så ibland fick han förklara för oss. Mycket bättre det, för speciellt Aikidomänniskorna skulle visa och förklara samtidigt, det gjorde ont. Vi hade tipspromenad med Japan-tema och utslagsfrågan var att skriva en Haikudikt. Mitt lag vann, inte för att jag direkt kan ta åt mig äran för det, men vår dikt var väldigr fin.

Keiko efter fest
ukemi känns inte bäst
Hellre hugg än rull.

Sedan grillade vi korv och marschmallows utanför dojon. Det var inte alls kallt faktiskt, jag kunde vara ute i bara t-shirt. Fick smaka japansk whiskey också, den var helt okej, om man jämför med vad jag smakat tidigare. Sedan skulle vi leka också. En lek som benämdes "Ogräs och trädgårdsmästare", (brukar kallas polis och demonstrant också) en ond lek, min hand blev skadad och jag har ett blålila blåmäke på armen. Misstänker starkt aikidomänniskor. Som det kanske märkas upptäckte jag igår att Kendo verkligen är den vettigaste sporten av dem. Precis som jag misstänkt en längre tid, men nu har jag i allafall fått det bekräftat för mig också.

När jag blev för trött så åkte jag till Johan. Ska ju fara bort en hel vecka nu, så då ville jag mysa lite så det räcker ett tag, kommer nog sakna och längta lite ändå. Sov väl sådär, vaknade flera gånger, men kändes som om jag var utvilad i morse i allafall. Vi snosade och mös hela förmiddagen. Så dåligt inflytande jag har på Johan känner jag. Han som skulle gå upp senast halv tio och sedan skulle han räkna en massa matte. Åt en massa god frukost i allafall, sedan åkte jag in till stan och lämnade Johan med matteboken. Hittade present och allergimedicin så nu är jag redo!

Dagen här hemma ska ägnas åt att packa, beundra min shinai och sedan, ikväll, inviga den. Lite mat måste jag nog klämma in också.

Det Positiva: Partaja
Det Negativa: Moln på himlen idag.

Frestande, mycket frestande....

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0