År 2008

Jaha, så hade jag ju tänkt mig en liten årskrönika då. Får väl an se hur mycket man orkar skriva.

Hur började året då, jo jag var ju hemma i skogen och tog mig in till Gävle för att träffa lite människor. Om jag minns rätt fanns det en massa snö, raketer som flög åt alla håll och en massa vin och annat grejs så mådde inte så bra på nyårsdagen.

Våren som gick då. Tror den får betecknas som den vår jag blev friluftsmänniska på riktigt. Blev så mycket mer än vad jag trodde. Började väl ganska så mjukt med en helg i en stuga ute i Kolmården. Många trevliga människor och bastubad i en bäck i kallaste januari. Sedan blev det en tur med friluftsföreningen Vild! premiärtur som hette Myggfritt. Allra första gången som jag sov i vindskydd och det var helt underbart. Då vi vaknade på morgonen var maken täckt av snö och det blev en helt underbar dag i sagolikt vinterlandskap.

Våren var också den tid då jag började jobba extra på Simhallen i Linköping. Så många nya människor jag fick träffa där som blivit så bra vänner. Linus, Bella och Elin speciellt. De är så roliga att träffa och umgås med och så är det trevligt att jobba lite också. Har fått jobba lite i simkolan också och det få en verkligen att glömma allting annat. De två veckorna jag hade intensivsimskola var man verkligen helt slut då man kom därifrån, men vilken härlig känsla det är när barnen kan simma helt själva. Tyvärr är det ju ett ganska tungt jobb också när man ska städa och spola på kvällarna efter stängning. Människor är smutsiga av sig har jag upptäckt på ett helt nytt sätt sedan jag började städa upp efter dem.

Annat som hände på våren var resan till London med faster och hennes sambo. Det var härligt, bara andra resan när jag flög och det var underbart att få se alla dessa platser som man läst om och sett på tv. Fick uppleva så mycket, bland annat en Queen-musikal som var helt fantastisk. Gud vilken känsla det var att sitta där och höra denna underbara musik. Sedan alla otroliga byggnader som finns i London, är väldigt facinerad av gamla byggnader och i den staden finns det så många. St Pauls katedral och Westminster Abbey och parlamentshuset, så mäktiga och så fick jag komma in i Towern också och gå omkring där och bara känna historiens vingslag. Blev så där sugen på att läsa mer historia igen.

Sedan fortsatte våren med diverse friluftsaktiviteter, en skräck-kväll i Kolmården som tillbringades med film i en kåta och sömn i ett fint vindskydd. Klantig som jag är ramlade jag några gånger och gick ner mig i ett hål jag inte kom upp ifrån. Fick ett präktigt blåmärke som minne, men det var en fin helg endå. Sedan blev det Rixting, första gången för mig och en massa nya roliga människor. Det var en upplevelse, i många olika bemärkelser. Provade saker jag aldrig gjort förut och det var så värt det. Kanske blev inte allt som jag trodde, men ibland kanske det är meningen att man bara ska slitas med och bara vara. Friluftsaktiviteten fortsatte sedan med vandringar till motala och cyklingar till Borensberg. En paddling blev det också utanför Katrineholm, vilken helg, riktig högsommarvärme och roliga människor. Precis som det ska vara, har verkligen haft tur med vädret denna period som varit min invigning i friluftslivet.

Det har hänt så väldigt mycket, upptäcker jag precis. Jättejobbigt, multisportstävling på 24 timmar som jag och Louise bestämde oss för att delta i. Vi körde "jättetrevligt" som motto istället och det funkade verkligen. Något som kanske återkommer under 2009.

Sommaren bjöd på student för syster och bröllop för Ida. Systers student var en trevlig fest med släkt och vänner och en helg hemma hos mamma och pappa. Bröllopet var fantastiskt vackert och väldigt roligt. Massa god mat och många trevliga tal och uppträdanden, synd att man inte är så estetisk själv så man vågar sig på att framföra något.
Under sommaren jobbade jag också en massa, instängd på ett lab med trevliga människor. Några veckor tillbringade jag också tillsammans med Tjalle. Fina hästen som nu inte längre finns i mitt liv. Lite tråkigt, men sådant som tyvärr händer när människor tvingas flytta på sig.

Hajkade vidare in på hösten och skolan startade igång igen. En tur till skåne och Äventyrstinget slutade på ett helt annat sätt än vad jag kunde drömma om. Johan, det finaste som hände under året skulle jag tro.
Hösten var annars ganska tung och jobbig. Mycket mörker och lite sol.

Dykning blev det också under året, två resor til Smögen, en vårresa och en höstresa med miljödyket som aktivitet. Det är en härlig plats där jag hoppas på att få tillbringa mera tid i framtiden. Min kära syster tycks ju har rotat sig där västerut så man kan ju alltid skylla på att man ska besöka henne.

Mitt liv har tagit sig ganska många vändningar detta år och som vanligt när man blickar tillbaka kommer frågan, kunde jag verkligen i örjan av året ha drömt om allt detta? Svaret är nog nej, som vanligt blev det mer än vad jag trodde och så börjar man fundera på vad för saker man missat när man tidigare i sitt liv inte gjort sådana saker jag fått för mig att göra i år. Kanske var det helt enkelt ödet som betämde att nu, nu ska Matilda ut och umgås och utvecklas en hel massa. Vi får bara hoppas att det kommer fortsätta så, för jag känner mig på inget sätt klar, nu börjar jag komma igång på riktigt och tänker inte sluta.

Inför 2009 då? Vad kommer att hända då. Ja, jag hoppas på att allt det positiva följer med in på nästa år och att jag kan utveckla mig själv ytterligare, ska verkligen kämpa på för att bli lite mer social och öppen även om jag vet att det kommer att bli en stor utmaning. En sån tur jag har som har så många fina människor i mitt liv som kan hjälpa mig, ska se till att behålla dem där också. Börjar nu året med en resa till Egypten och hoppas på att det blir en bra start på ett ännu bättre år. Så nu önskar jag alla där ute ett Gott Nytt 2009 och hoppas att ni också ger er ut på ett eller annat äventyr.

Årets Positiva: Johan och äventyr
Årets Negativa: Det fanns dagar och veckor svartare än natten

Går framåt genom härliga minnen.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0