Core

Helt slut är jag nu, kommer att ha världens träningsvärk i mage och rygg ikväll och imorgon. Idag var jag nämligen och tränade på Sporthallen, Core var passet. Meningen var att jag och Elin skulle träna tillsammans, men ingen Elin dök upp så jag tog mod till mig och utforskade Sporthallen själv. Det var riktigt kul faktiskt, men jag insåg mina begänsningar och avbokade aerobicspasset senare ikväll. Nån måtta på det goda får det vara och man ska ju ta det lite lugnare när man precis börjar så man inte överanstränger sig. Kul som tusan var passet i allafall och om man blev trött så var det bara att vila. Jag kämpade på och gjode mitt bästa och detta ska jag absolut göra igen, kikar efter nya corepass på hemsidan och det blir nog på söndag eller måndag igen, sedan blir det träningsuppehåll en vecka då jag åker till mamma och pappa, så det vore skönt att hinna med ett pass till. Har ett cykelpass inbokat på fredag som jag fortfarande funderar på om jag ska gå på, får se lite hur det känns, cyklar gör jag ju ändå och om det fortsätter vara varmt och skönt kanske jag ska ut och springa istället.

Var ju meningen att jag skulle upp i morse också, men det gick inte så bra. I morgon tar jag dock nya tag igen, tror att jag ska åka tidigt till Hampus så jag har eftermiddagen till att plugga. Var till biblioteket idag och lånade böcker om Tjernobyl som jag ska kika i nu och börja skissa på en sammanställning. Känns som ett bra projekt som nog kommer att bli roligt att skriva om. Upplyftande när man läser att mest radioaktivt nedfall föll i Gävleborgslän, i Gävle och Sandvikenträkten. Jippi, men man vet ju sedan man var liten om en del sjöar som man inte ska äta fisk ur och pappas jaktlag får skicka in kött för att se att det inte är för höga strålningshalter. Så var det i alla fall när jag var liten, ska kolla på om det fortfarande gäller.

För övrigt verkar våren har kommit, men jag litar inte riktigt på den än.

Det Positiva: Inspirerande träning
Det Negativa: Sover för länge.

Vill lekaaa!

Over and Out

Happy Monday

Denna vecka har då börjat helt ypperligt bra. Kom till och med upp i morse, inte riktigt i tid, men de räckte bra till ändå, hann till och med diska innan jag for till skolan. Där väntade en föreläsning, lite bekanta grejer var det idag och lite nytt, sedan fem timmars hål. Var duktig och pluggade på så nu är man så fasad man kan bli. Johan kom och sällskapade på lunchen, så fint att träffa honom igen. Sedan var det fortsatt plugg fram till klockan tre, då den sista föreläsningen startade. Var hur trött som helst då, men ändå lyckades Miljötekniken suga tag i mig en del. Idag kändes det lite upplyftande och professorn som föreläste hade en hel del teorier som kändes vettiga. Han lyckades också med bediften att övertyga mig om att jag ska köpa biogasbil när jag väl kommer i den sitsen att en bil är aktuell.

Klockan fem var det hem, skicka lite mail och göra lite middag. Gjode ungspannkaka enligt ett nytt recept, hur gott som helst blev det, man skulle strö skivade tomater och ost över, det såg ut som pizza ungefär, men jättemycket godare. Sedan va det dags för veckan telefonsamtal hem. Pratade med minsta syster ganska länge om hästar och får samt lite annat. Ska rida en del när jag åker dit nästa vecka. Sedan pratade jag med pappa också, om skatteåterbäring och miljöalternativ i glesbygden. Det är alltid trevligt att prata med honom.

Dagen som sådan kanske inte var så anmärkningsvärd, men två riktigt roliga grejer hände. Dels så fick jag deklarationen, inte en helt sorglig historia då jag får lite pengar tillbaka, som jag ska spara en hel del av då jag fortfarande inte vet hur det blir i sommar med jobb. Sedan kikade jag in på kndoforumet och så har våra kläder anlänt från Korea till Linköping. Får dem på onsdag, ska bli så underbart att jag knappt kan vänta. Funderar seriöst på att ta med kameran och fota en massa egobilder på mig själv i min snygga marina gi och hakama. Men jag kanske ska hejda mig, inte så vidare samurajaktigt att fnissa och bli helt till sig över kläder.

För övrigt envisas jag med att det är vår och har därför vårjacka och ingen mössa när jag cyklar, funkade i morse när solen kikade fram, men på hemvägen blidde det kallt, ack så kallt. Nu har jag bara några få saker kvar att göra innan dagen är slut och jag ska sova.

Det Positiva: Kendokläder wiiiie!
Det Negativa: En måndag är en måndag hur som helst, det är en evighet till helgen.

Ge mig blommor och blader

Over and Out

Kendo gjorde dagen

Naturligtvis glömde jag ställa om klockan igårkväll också, det ä tur att man har en smart dator som hålle koll själv och att man sedan råkar titta på datorns klocka, annars hade jag nog missat täningen. Jag åkte ganska tidigt för jag ville ha en bra rustning denna gång och inte allt för stor. Fick den jag tycker om också eftersom jag var allra, allra först, tur att Johanna också kom tidigt och låste upp. Träningen var som vanligt, jättekul, men jag höll på att dö av svett tillslut.

På söndagar brukar vi ha Nisse, men denna gång hade de bytt så det var Anders istället som skulle träna oss. Vi hade spökboll som uppvärming, med kiai där man skulle träffa. Jag är oerhört stolt över den klockrena Do jag träffade Anders med. Haha, där fick du tänkte jag. Resten av träningen var massa parövningar, jättejobbigt, svetten bara rann och min tenugi ville åka för mitt ena öga, lite irriterande, men jag orkade inte fixa den. Blev ingen bastu efteråt, den var tydligen inte igång, men nästa gång ska jag säga till så vi får basta en massa. Nästa helg är det både shinaifixardag, kendofest och träning, den sista innan jag åker hem över påsk. Förhoppningsvis hinner vi få våra kläde denna vecka också så man kan inviga dem på söndagen, vore så härligt. Alla riktigt längtar efter dem nu.

Blev en ganska så bra söndag nu ändå, när jag väl kom igång, men ska nog försöka mig på att sova tidigt ändå, i morgon blir det skola hela dagen lång.

Det Positiva: Kendo!
Det Negativa: Ont i nacken.

Me and my shinai

Over and Out

Gäsp

Sitter och gäspar en hel massa, kanske inte så konstigt då jag fastnade i en bok igår kväll och kanske somnade vid halv fyra. Det roliga är att i princip varenda gång jag gör det här så håller min granne ovanför mig sällskap. Ibland bara går han runt i lägenheten eller så går han på toa. Igår startade han någon sorts maskin, lät lite som en dammsugare, efter klockan tre på natten. Vem gö sådant här, han är lite konstig, men nu har han i alla fall slutat röka ut genom fönstret så att all aska hamnar på mitt fönsterbleck.

Min helg har varit bra. På fedagskvällen bar det av till Borensberg, vi åt middag med alla Johans syskon och så tittade vi på tv. Det var  god mat, en köttfärsgryta med senapsmak och så var det roligt att se huset i Borensberg och träffa alla syskonen. Det fanns massor av gulliga kort på väggarna som jag kikade på. Var ganska trött på kvällen, somnade och sov så gott bredvid Johan. På morgonen blev det lite frukost tillsammans innan vi for tillbaka till Linköping.

Jag åkte iväg till Hampus på eftermiddagen, han hade naturligvis rullat sig och var mer grå än gul. Fick nästan en dammattack bara av att se honom. Var med Jossan ut till lammen och hälsade på dem, de är närmare 30 stycken nu och så söt så. Fick hålla i ett av de mindre och de är så små och ulligt. Fick sällskap av Jossan och Joker ute i skogen också och det var väldigt trevligt. Jossan berättar så många historier om saker som har hänt, allt är inte så roligt egentligen, men hon berättar på ett så bra sätt att man ser det roliga även i sorgliga saker.

Hella kvällen ägnades sedan åt min bok, den tolfte i serien Sagan om Drakens återkomst. Den var oehört frustrerande så som alla böckerna har varit bitvis, men nu tyckte jag hela boken var så. Det är så många historier att det ta sådan tid att komma framåt i berättelsen. Som tur ä lär de sig mer och mer tricks också så nu kan de i allafall ta sig från en plats till en annan utan att det tar tre månader. Vilket är skönt, men annars så går allt så otoligt långsamt, vill ju att de ska fatta vad de ska göra direkt och inte krångla en massa. Kanske har något att göra med att alla karaktärer är envisa som åsnor, vägar lyssna på varandra och inte ser några sammanhang alls. Suck, men det är ju bra att böcker hugger tag i en och vägrar släppa taget.

Nu ska jag ägna söndagen åt att städa och försöka plugga lite. Ikväll blir det träning och bastu som avtalat.

Det Positiva: Kväll, natt och morgon med mysigaste. 
Det Negativa: Dammattacker och rinnande ögon, dags för tabletter?

Värme intill så sover jag så gott.

Over and Out

Vill man verkligen leva i världen?

Kom precis hem från en föreläsning i Miljöteknik och den här kursen håller vekligen på att få grepp om mig. Miljöintresserad har jag väl varit sådär lite lagom innan, det kommer lite med blodet i min familj, källsorterat och komposterat i princip hela mitt liv, men nu börjar jag känna mig helt maktlös. Vad kan jag som liten obetydlig människa egentligen göra? När allt verkar hänga på ekonomisk vinning och det enda som för tillfället kommer att kunna rädda oss är en global insats. Nu låter det väldigt allvarigt det här och kanske är jag fortfarande uppskruvad efter föreläsningen, men är det något fel att vara det? Det är klart man bli upprörd när man får se problemen uppställda svart på vitt och alla dessa befarade effekter och ingen gör någonting. Med ingen menar jag politikerna, och visst kan jag se att man måste ta hänsyn till ekonomin och så, men hur länge vågar man egentligen vänta innan det är försent och det kostar mer än det smakar?

Ämnet för dagens föreläsning var Ozonhålet och Växthuseffekten. Första timmen var en genomgång av ozonhålet, hur det fungerar, vilka effekter som blir och vad man har vidtagit för åtgärder. Allt väldigt lättsamt eftersom man snabbt började jobba med det när larmrapporterna kom 1985, vi hade en miljöminitser då som hette Birgitta Dahl som var väldigt snabb med att sätta upp mål för Sverige. Hårda mål som många protesterade mot, men som det visade sig, gick att uppnå. Varför finns det inte fler politiker som henne, som vågar? Det här är det enda jag vet om henne, så hon kanske var helt värdelös i övrigt, men om hon gjorde denna enda grej som var bra så förtjänar hon att lyftas fram. Vi lyckades avväja ozonhålet, eller i allafall lyckades vi stanna av förtunningen och förhoppningsvis kommer ozonskiktet att återhämta sig och fortsätta vara ett skydd för oss människor lång tid framöver. Timmen avslutades alltså i en positiv och hoppfull anda.

Detta skulle det bli ändring på när vi kom fram till Växthuseffekten. Funderade en kort stund på om man ska bosätta sig långt ute i vildmarken, bli självförsörjande och skita i resten av mänskligheten. Vår föreläsare tror att en stor del av problemet är att vi "bygger fast oss i en statisk tillvaro", vi tror inte att något kommer att hända förrän det händer, det är därför vi fortsätter bygga strandnära hus, även om översvämningarna med stor sannorlikhet kommer att öka. Det kan han nog ha en poäng med, tror jag. Det som var mest irriterande med hela föreläsningen var att det blev så uppenbart att alla måste sammarbeta för att avväja det här hotet och att vissa parter verkar tänka mer på det ekonomiska än på framtida generationer. Ett vanligt mänskligt problem verkar det som, är verkligen ekonomin av större värde än att människan fortfarande kan leva  normalt om 50 år? Titta nu har jag också fastnat i det statiska tänkandet om att allt ska förbli som det är nu. Vi kanske blir så illa tvugna att ändra vår livsstil tillslut att vi slutar som nomader och jägare, så som vi en gång började. Dock nu med minnen av ett helt annat sätt att leva.

Kostnader är något som alltid kommer upp när vi pratar om miljöproblem, det får inte kosta någonting. En matematiker vid namn Stern fick i uppgift av Tony Blair att räkna på hur mycket det skulle kosta att utföra åtgärder mot växthuseffekten nu och hur mycket det skulle kosta att motverka och reparera effekterna när de väl har satt igång. Om vi skulle vilja stoppa, eller i alla fall försöka stoppa, växthuseffekten idag skulle det kosta en 1/6 av världens millitärutgifter. Ska man avhjälpa effekterna när de väl satt igång, handlade det om 5-20% av världens BNP för alltid. Nu kanske man inte alltid ska lita på siffror och man ska nog inte lita på alla larmrapporter heller. Då kan man ju undra om det är något allvarligt fel på människor som hellre lägger sina pengar på krig än på ett bra mycket större hot.

Jag har inhandlat en bok som heter Klimatsmart och den ska jag läsa i nu, den kanske kan hjälpa mig, för jag tänker fortsätta bry mig även om ingen annan bryr sig och gör något åt problemet. Kanske får jag uppleva en dag när hela världen bestämmer sig för att slå tillbaka mot växthuseffekten, men då kanske det redan är försent.

Jag blev väldigt upprärd i allafall och var tvungen att skriva av mig, den här föeläsningen kommer toligtvis att hänga kvar i tankarna en bra stund, men det kanske bara är bra, så har jag någonting viktigt att oroa mig för i allafall.

Det Positiva: Tja, vi är ju skyddade med UV-strålning igen i allafall.
Det Negativa: Världen går en mörk framtid till mötes.

Det lilla blir det stora och så fortsätter det som ringar på vattnet.

Over and Out

jo, känns bra det här...

... eller tja, halvdåligt äv väl vad det känns som. Klockan är snart tio och skulle jag ha gjort som jag tänkt hade jag nog sovit vid det här laget. Istället sitter jag och äter en mycket försenad middag och filosoferar över dagens händelser. Allt är naturligtvis handlingens fel. Hade jag bara kommit iväg med mig tidigare så hade jag kunnat krypa ner under täcket nu och kanske till och med öppna min senaste bok för en trevlig bokstund. Men inte då, nu kommer matsmältningen att sätta igång så först går man in i nån slags paltkoma och sedan får man en massa energi så man inte kan sova. Jag kommer att funka i morgon, men det kommer att vara knappt det.

Cykelturen gjorde mig i allafall gott. Nu finns nyinhandlad mulsi blandning, prise vare maxis lösvikt där man kan välja och vraka samt olika spännande juicer som kommer förgylla frukostarna. Då det är torsdag idag och jag cyklade över campus mötte jag drösvis av glada människor i overall. Den första gruppen urskillde jag redan utanför Lambohov och av deras färg att dömma var det MatNat:are ute på något som jag drog slutsatsen var ett spritspår. Över campus var det fortfarande lugnt, klockan var ju bara sju, men nedanför märkesbacken kom ett gäng i oranga overaller, med sig hde de en kundvagn som någon lycklig (?) blev skjutsad i. Måste erkänna att jag blev lite sugen på att gå ut jag med, men bara lite, mest för att min overall hänger långt in i förrådet och jag är otroligt lat av mig. Eller om jag känner så kanske jag inte är tillräckligt sugen.

Maxi gjorde mig lite halvt galen idag, vimsade omkring i någon slags hunger-yra och letade upp allt på listan. Tillslut var där bara kakao kvar. Jag letade och letade i vad som kändes som en evighet till min hjärna gjorde den logiska kopplingen, kakao=kaffe=kaffe och té hyllan? Där fanns det mycket riktigt kakao också så jag skyndade mig mot kassan, och har man sett, en kassa som blev helt ledig, den knep jag fort som attan. Så turen slutade ganska bra i allafall och även på hemvägen kantades färden av overallsklädda människor, nu började de så sakta samlas på campus också, även om jag misstänker att det återstår både en och två för och mellanfester innan de verkligen kommer in på själva kravallen, om de nu kommer så långt vill säga.

En rolig sak som jag kom på hände idag också. Det var en väldigt rolig jobbdag generellt, men en sak som få mig att fortfarande skratta lite för mig själv hände ganska tidigt på förmiddagen. Vardagar på simhallen kännetecknas av den stoa mängden skolor som kommer från hela Linköping för att låta sina elever undervisas av utbildade simlärare och något så när uppfylla läroplanen om att alla barn ska lära sig simma. Barn i mellanstadieåldern kännetecknas av att det är oerhört busig och ofta får man säga till både en och två gånger innan det händer något. Idag hade vi ett busigt killgäng på besök, Ann hade redan varit och sagt till dem, på sitt, kan jag tänka mig, lite bryska sätt. De busade nämligen i omklädningrummet och blev aldrig klara att lämna Simhallen. Så Ann bad mig gå förbi och kolla dem efter ett tag för att se till att de kom iväg. Så jag knallar iväg till gruppomklädningsrummet dit skolkillarna skickas. Det hä omklädningsrummet har den egenheten att den har en dubeldörr ut mot simhallen och denna leder direkt in till duschrummet, denna dubbeldörr öppnar man lättast med en tryck-knapp så att båda dörrarna flyger upp. Sagt och gjort, jag trycker, dörrarna flyge upp och jag säger: "Och hur går det här då?" Tre eller fyra killar i mellanstadieåldern tittar förskräckt på mig, kom väl några tveksamma "jodå..." men annars så stirrade de fortfarande på mig. "Ni får se till att bli klara nu" sa jag med min badvaktsröst och då lommade de in mot omklädningsrummet i allafall. Det var roligt, undra om de någonsin kommer söla på simhallen igen. Är det deras egen tid så får de naturligtvis ta så lång tid på sig som helst med att byta om, men nu behövs omklädningsrummet hela tiden till nya gupper och det är ju ändå inte meningen att de ska vara på simhallen utanför simtiden då de faktiskt går i skolan. Deras miner var obetalbara i allafall.

Nu ska här diskas upp lite innan jag försöker mig på sovning.

Det Positiva: Snopna miner.
Det Negativa: Slö-matilda tar fö mycket plats.

I morgon är en annan dag...

Over and Out

Träningsmotivation

Upp kom man i morse också, även om jag som vanligt inte gick upp när jag tänkt, men i allafall bara tjugo minuter senare. Åt i allafall frukost innan jag cyklade iväg till Simhallen. Jobbade bara i tre coh en halv timme idag, och fyrtio minuter av dessa var det skolsim så det gick ganska snabbt, dessutom är det inte speciellt mycket folk på fömiddagarna. Både Linus och Elin jobbade idag och det var roligt. Riktigt länge sedan jag träffade Elin nu så det var trevligt, vi ska börja gå på pass i sporthallen tillsammans bestämde vi, med början i nästa vecka. Blir spännande att prova på något sådant, eftersom jag aldrig har tränat på det här viset kommer jag väl fömodligen att vara helt slut, men prova det ska jag. Allt blir ju mycket roligare och lättare också om man är två, så vi gör ett försök och ser om det går och om det är roliga pass framför allt.

Känns som om jag kommit igång ganska bra med träningen nu också. Det är så skönt med två bestämda pass i veckan som man inte vill missa, som kendopassen, det blir i allafall något varje vecka om jag nu inte lyckas släpa mig ut någon fler gång. Förra veckan var jag också duktigt och promenerade tre gånger, ska försöka ta mig ut på promenad i morgon också. Idag så simmade jag, ska ha en livräddningsdag om tre veckor och kände att då måste jag simma lite så jag inte ä helt orkeslös. Var väldigt skönt, men sedan blev det ganska mycket folk så jag fick kryssa mig fram lite, mindre roligt, men, men, vill man simma i en tom bassäng vete tusan när man ska gå dit. Sedan blir det en väldig massa cykling idag också, dels fram och tillbaka till Simhallen vilket blir ungefär en mil och så fram och tillbaka till Tornby, det är nog ungefär lika långt.

Man blir så sugen på att gå ut också när solen lyser, vilket gör det hela så mycket lättare. Det svåraste är att få in en rutin när man ska träna så att det verkligen blir av. Som tur är ligger jag i fas i skolan nu, och planerar att fortsätta göra detta, så jag kommer förhoppningsvis ha lite mera tid över när jag känner att jag vill ut och träna och förmodligen kommer solen lysa en hel massa så att man får njuta av den också under tiden. Bara man får in rutinen så brukar det gå av sig självt, tills man tar i för mycket och gör illa sig, vilket jag alltid verkar göra precis när jag kommit igång. Detta ska dock inte  hända denna gång, jag ska lyssna på vad kroppen säger och vila om den vill göra det och inte bara köra på lite till. Men man blir ju så glad när man orkar ta i mer och mer och då vill man ju bara fortsätta försöka, jag blir för ivrig helt enkelt. Ska försöka fokusera den där ivern nu och må riktigt riktigt bra om ett par månader, eller i allafall till hösten.

Ska jag nu orka mig ut till Tornby och handla så måste jag dock ta och äta lite först, lite mellanmål får det bli och sedan ska jag cykla och njuta av solen, kanske måste man ha solglasögon på sig. Det tror jag bestämt att man måste.

Det Positiva: Täning
Det Negativa: Ögonkrångel

Lets try this together and see how it goes.


Over and Out

Galet roligt

En lång skön natt under täcket blev det. Hade sedan en lagom slapp förmiddag med lugn frukost och lite filosoferande. Vid lunch åkte jag in till campus eftersom jag ville inhandla boken som äntligen kommit. Så kom jag på den brilljanta idéen att jag ville ha lunchsällskap också. Sån tur för mig att Johan också var på campus och ville hålla mig sällskap medan jag åt mat. Sedan pratade vi en del och läste serier och horoskop.

Två timmars föreläsnig om luft hade jag sedan. Den finns överallt omkring oss och vi lägger knappt ens märke till den. Det finns också så mycket olika saker som kan förorena den. Det jag hittills har lagt märke till i denna Miljöteknik kurs är hur människor verkar resonera. Ofta så känns det som om det enda miljöproblem som är värda att göra något åt är dem som antingen hotar hela mänskligheten eller som orsakar stor ekonomisk skada. Ännu har vi inte stött på ett enda miljöproblem som åtgärdas bara för att rädda natur och djur. Kanske är det bara så det fungerar, eller så har vår föreläsare valt att famställa det så.

Direkt ut till Hampus efter förelsäningen, var väldigt effektiv idag och gjorde klart allt i stallet innan jag tog in honom. Därför hann vi med att rida nästan en hel timme innan vi var hemma igen. Tränade en massa tempoväxlingar idag och det fungerade väldigt bra, ska jag göra fler gånger som uppvärming. Sedan så var det till att ta in alla hästarna, Madicken var lite ivrig och Joker med, ville ha sin mat så fort som möjligt. Så borstade jag av lermonstet Joker också innan jag gick till bussen. Abopå bussen så åkte jag i världens dammigaste ut till Hampus, mycket lyckat med min dammallergi. Varje gång han stannade och öppnade dörrarna sögs det in en massa damm, som dessutom virrvlade runt det damm som redan fanns inne i bussen. Naturligtvis var det fullt med folk på bussen också, så han stannade vid var och varannan hållplats. Det var en liten plåga att ta sig igenom resan, men det gick, även om jag kände huvudvärken som kom krypande

Hann med en kort middag innan jag for iväg till träningen på kvällen. Nisse som var tränare idag så det var en svettig uppvärming. Sedan fick vi träna några av de grejer jag ville också, bland annat undvika och sedan hugga. Det var kul, sedan hade vi en övning när vi skulle gå åt det håll Nisse sa, på japanska, och sedan hugga. Det gick också bra, gick bara fel en gång och de andra gångerna gick det bra, försökte koncentera mig på att hugga ordentligt och hålla min händer rätt. Vet inte om hur det gick, men jag fick ingen anmärkning i allafall. Mot slutet körde vi stationsövning med fortsättarena i rustning. Det var riktigt roligt. Johanna bara skrek "Hårdare, hådare" varenda gång man slagit och en av de andra var helt galen och skrek uppmuntrande saker, tror jag, man blev väldigt taggad och lite stressad av honom, men det vr riktigt, riktigt kul. Sedan kanske vi ska ha en tjejuppvisning på campus också, gulp, jag tror att jag vill vara med, ska prata mer med Johanna på söndag om det.

Nu dunkar huvudet igen, ska sova så jag orkar morgondagen med jobb och lite annat.

Det Positiva: Jäklar vad kul det är med kendo!
Det Negativa: Dammiga bussar.

Det finns ingen annan i hela världen som får mig att känna så här..

Over and Out

BelöningSom belöning för dagens flit och framför allt för att fira tentaresultatet gjorde jag fruktsallad.

Flitlampan lyser

Liksom solen har flitets lampa lyst denna dag. Just nu är det paus i pluggandet eftersom man inte kan sitta hur länge som helst i sträck. Snart är jag klar också och då ligger jag i fas. Känns underbart roligt! Hade endast en föreläsning idag, i biokemi, rätt så kul. Sedan hämtade vi ut våra tentor som vi skrev i februari, kändes mindre kul, hej omtenta!, alltid som missar man med ett eller två poäng också och då blir det extra surt, speciellt som man upptäcker att den som rättat ändrat sig och strykit två poäng. Aja, till nästa gång kommer jag att kunna allting galant! Någon mer omtenta får det inte bli, jag ska vara helt ren till exjobbet startar i höst. Vilket gjorde mig ännu gladare då jag fick ett sms om att tentaresultatet av den senaste tentan precis kommit upp i portalen. Snabbt som attan loggade jag in och kikade och kunde dra en lättnades suck, tentan gick bra, till och med bättre än vad som kändes och bättre än vad jag någonsin trodde i början av kursen. Kanske kan jag det här ändå, vilket är kul.

På eftermiddagen har jag gått igenom föreläsningar och renskrivit, nu är det bara en kvar, dagens föreläsning som ska hinnas med idag också är det tänkt, då kan jag kanske repetera lite på förmiddagen imorgon och så kan jag införskaffa mig boken som jag fick mail om hade anlänt idag. Känns som om jag har flyt nu och det måste man väl få ha ibland. Allt kan väl inte bara bli motgångar? Ibland så måste allt bara få fungera och den här gången ska jag njuta av det också och verkligen säga till mig själv att jag är duktig. För det är jag faktiskt ibland, men jag är så dålig på att säga det till mig själv och tro på det.

Huvudet dunkar fortfarande lite svagt, tror att det är en kombination av kendoträning och lite sömn, tur att det är ett tag tills på söndag och det är dags för rustning igen. Ska försöka mig på att sova tidigt i kväll och inte stanna uppe för länge, men först måste jag laga mat. Det ska provas ett nytt recept är det tänkt, får se hur det blir.

Nu ska jag tända flitets lampa igen och den får lysa ytterligare en timme ungefär, beroende på hur effektiv jag är.
För övrigt tänker jag inte ens kommentera snön som ligger på backen igen, jag väljer att bara se solen som lyser från en nästan molnfri himmel.

Det Positiva: Tenta klarad.
Det Negativa: Trötthet

Så ljusnar allt igen...

Over and Out

Klarare.

Så börjar dagen lida mot sitt slut och den tidiga morgonen börjar ta ut sin rätt. Envis som man är är jag dock fortfarande uppe. Insåg att det inte var en bra idé att bara ätit frukost vid fem och fil till lunch så jag fick i mig lite mat igen nu på kvällen. I morgon måste jag laga ordentlig mat, känns som om jag kommit in i en ond cirkel nu och det känns verkligen inte bra.

Eftermiddagen blev det filmtittning, såg underbara Stolthet och Fördom, den nya versionen. Inte riktigt lika bra som den gamla, men den duger, den duger alldeles utmärkt. Är så fina omgivningar de spelar in i och så mycket fina hus. Jag har en liten besatthet av fina hus. Älskar att titta på dem, både stora och små, kan vara allt från små röda stugor med igenväxt trädgård till stora engelska stenhus. Det finns så många olika där ute, jag kommer aldrig att få se dem alla. Fick bort mina tankar från funderingarna också. Sedan skulle jag till att börja med min att göra lista och precis när jag ska gå ut så ringer syster, så då blev det en massa prat en lång lång stund. Efter att vi lagt på ringde jag till mamma och pappa också och pratade med dem båda. Tog ju också en och en halv timme, så två och en halv timme i telefon blev det. Helt klart värt det, trots att jag inte gillar telefoner, fick prata av mig en massa och lyssna på en massa prat också.

Min attgöra lista är kortare också, har lyckats med en del grejer och ska fortsätta i morgon, men nu känner jag hur hjärnan dimma igen totalt. Inte bra, får bli sängen på direkten. Måste orka med morgondagen också. Funderar på om jag ska gå på en lunchföreläsning om sömn, kanske kan vara något för mig.

Det Positiva: Klarare, men inte beslutat.
Det Negativa: Ojoj, ögonen faller ihop.

Give me, Give me...

Over and Out

Beslutsångest

Uppe med tuppen i morse, klockan fem ringde alarmet och halv sex satt jag på cykeln in mot stan. Växlarna hade naturligtvis frusit så jag kämpade på med en alldeles för låg växel hela vägen till simhallen. Skurade och skurade hela morgonen, det var äckligt, usch, vad äckligt det var. Skulle rensa avloppen i duschen och även skura i duscharna. Blää, det rann bruna rännilar när man spolade efter sig. Nu är det dock rent och fint!

Vid klockan tio var det dags för möte på HU, skulle få en gammal tenta och så skulle vi prata exjobb. Så nu sitter jag här och har stora kval för hur jag ska göra. Ska jag ta och göra det här exjobbet eller ska jag försöka hitta någonting annat? Vill jag ha det här exjobbet? Kommer jag att klara av uppgiften? Är det någon nytta med uppgiften i framtiden? Jag ska ringa och prata av mig med pappa i kväll, han är bra att rådfråga inför sådana här beslut. Ska tänka en vecka eller två på om det är något jag vill göra eller inte. Samtidigt så träffade jag David idag på biblioteket och pratade med honom och kan ju hålla med om att man ska vara glad att man får ett exjobb och kanske ta det även om det kanske inte var vad man tänkte från början och även om man inte kan så mycket om själva ämnet, man får ju helt enkelt lära sig. Aja, får ta och fundera en sväng till.

Eftermiddagen ska ägnas åt en hel del saker, ska förbereda och renskriva och en massa saker med skolan, så ska jag också boka tåg hemhem och städa lite. Men först av allt mat! Hungrig som en varg!

Det Positiva: Exjobb på G.
Det Negativa: Vet inte vad jag vill.

Framtiden närmar sig med stormsteg.

Over and Out
 

Impulsutflykt

Hade tänkt titta på film som avslutning av kvällen igår, men det gick inte bra. Min dator, som vi gjorde om i veckan, saknade det som krävdes för att spela upp filmen. Johan försökte hjälpa mig över msn, men det gick inte så bra. Läste ut min lilla bok istället och har insett att jag kommit ungfär halvvägs i serien. Jippi!

Kom upp vid åtta i morse och slängde in tvätten i tvättstugan, sedan snosade jag tills första maskinen var klar. Slängde in den andra och snosade lite till. Tillslut så kom jag upp och åt lite frukost också. På eftermiddagen kom Johan över och fipplade med datorn så nu kan jag både se på film och skriva ut. Jojomen, livet känns komplett igen. Sedan blev det en impulsutflykt till Omberg på vägen dit kikade vi också på Rökstenen och Alvasta klosterruin, ännu en etapp i sagan: Matilda turistar i Östergötland. Körde bil så långt det gick innan vi vandrade vidare upp till Ombergs topp. Det var dimmigt kan man säga. Från utkikstornet ska man kunna se en rad olika kyrkor och även över Vättern till Västergötland. Haha, vi såg ingenting, vi såg knappt träden femtio meter bort, allt var indränkt i ett vitt ulligt hav av dimma. När Johan tog kort på mig så såg jag tunna stråk av dimma som virrvlade i luften kring oss. Det var fin ändå, sedan började det snöa och så skulle vi ta oss ned för en långa backen. Jag kastade snöbollar på Johan och så ramlade jag i backen på nedvägen också. Tur att jag inte skadade min vänster vad, min viktigaste kroppsdel för tillfället.

Hann precis till träningen, alla små rustningar var dock slut så jag fick en för stor, men det fick gå ändå. Nästa gång ska jag vara där först och sno den bästa rustningen. Idag var det då äntligen dags, för första gången någonsin skulle vi ha hela rustningen på oss. Vi fick vackra huvuddukar av Anders, min var gul med gröna blommor på som vi lärde oss knyta och sedan skulle vi ha på oss Men, skyddet för huvudet som har ett galler framför ansiktet. Det var väldigt, annorlunda. Dock kände man sig ganska cool. När alla väl fått på sig ägnades resten av lektionen åt Men-hugg. Vi fick slå och slå på varandra tills, i allafall mitt huvud dunkade lite lätt. Dels var hjälmen lite för stor och dels träffar man inte alltid rätt. Att man själv får motta en massa felträffar får en i allafall att anstränga sig lite mer att träffa rätt. Ganska så nöjd med mig själv ändå, tycker att det gick rätt så bra. Dock blev mitt självförtroende lite knäckt vad gällandes kiai, har fått in att man ska skrika när man anfaller och hugger, men när Nisse och Anders visar hur även mottagaren ska skrika så... näh, det gick inte, det kändes inte lika natruligt tror jag, så jag får nog öva på min inställning att man ska vara beredd att attackera hela tiden och att den som är motståndare inte bara kommer att stå där och ta imot. Blev svettigt och så skönt att plocka av sig allting efteråt. Sedan blev det promenad tillbaka hem, rätt så skönt och jag gick in min kängor lite ytterligare.

I morgon blir det till att gå upp klockan fem och jobba klockan sex, sedan har jag ett möte inbokat på HU vid tio. För väl se hur det går. Alltså är det dags att gå och lägga sig nu, funderar dock om en varm skön dusch kommer bota den lilla huvudvärk jag dras med nu.

Det Positiva: Impulsutflykter med bästaste.
Det Negativa: Huvudvärk efter allt för många hugg på fel ställe.

I`m still standing for hope and glory....

Over and Out

Våffelfrossa

Gårdagen avslutades med ungefär två timmars våffelätning hos Mårten. Det var gott, jättegott, hade många olika pålägg att välja mellan, annanas, persika, banan, äpple och kanelröra, jordgubbsylt, glass och grädde. Så det blev många våfflor, inte flest av alla, orkade inte vara med i mattävlingen hela vägen, jag vet nämligen när jag ska sluta äta och fortsätter inte av ren envishet bara för att vinna, men en massa goda våfflor blev det,. Magen blev ganska full så det var skönt att cykla hem faktiskt, även om det mest är uppförsbacke.

Idag vaknade jag lite senare än planerat, men jag hann äta lite innan bussen ut till Hampus gick. Det var superhärligt väder idag, solen sken och det blåste inte så mycket heller. Hampus var smutsig, plus att han dammar som en trasmatta, blir skönt när alla päls är utbytt så man slipper stå och nysa så fort man kommer i närheten av honom. Vi hade en härlig tur ute i skogen, han blev ganska så pigg och glad efter ett tag och så blev han glad när han fick morötter efteråt.

Nu ska jag nog få i mig lite mat och duscha bort hästlukten som fastnar precis överallt.

Det Positiva: Härligt hästväder.
Det Negativa: Damm överallt.

Drömmar är konstiga ibland...

Over and Out


Ubuntu

Gårdagen slutade med att vi fixade dator, jag fick göra det mesta själv, medan Johan var med som stöd, så nu är allt nytt och förvirrande, men tror att det kommer att bli bra. Från Windows till Ubuntu blev det. Datorn startar i allafall på bara ett par minuter och öppnar firefox så fort man klickar på ikonen. Lycka, dock har jag inte hittat alla finesser med det nya programmet som fungerar som msn, men det kommer väl. Det blev en ganska sen, men mysig kväll och jag sov jättegott på natten med varma Johan bredvid. Förstår inte hur varm och skön en människa kan vara, när han är i närheten som känner jag mig alltid lite kallare och vill vara så nära som möjligt och suga i mig värme. Fast det kanske har med andra saker att göra också.

Började dagen med en kort snosning, kort för mig i allafall, sedan en lång frukost, trevligt med sällskap också. Det är det alltid när man äter. Sedan så vilade vi lite till innan vi åkte iväg till skolan. Inte så mycket jag kunde plugga på eftersom jag ännu inte fått litteraturen till dagens föreläsning, men jag fixade med mitt schema och planerade lite. Så hade vi en trevlig föreläsning om vatten, fick en massa flash back till gymnasiets biologi och trivdes som fisken i vattnet. Efteråt så åt jag lite lunch med Louise och satt kvar ett tag för att renskriva så nu är jag nästan klar med skolarbetet inför nästa vecka, har lite jag ska kolla på, förhoppningsvis ikväll och eftersom jag är ledig på måndag ska jag förbereda en del då också.

Nu så försöker jag komma underfund med min dator igen och sedan blir det nog lite promenad och lite mat, inte för mycket, för ikväll, ikväll, blir det våfflor hos Mårten. Åh, vad gott det ska bli!

Det Positiva: Min dator verkar glad!
Det Negativa: Ingen direkt sol idag.

When you hold me, in your arms so tight....

Over and Out

Fortsatt vårväder

Ännu en vårdag har svichat förbi. Började dagen med snosning och sedan en morgonpromenad i solen. Det var skön, även om det blåste lite kallt. Sedan blev det frukost och cykla mot campus. Kom nästa precis mitt i lunchrusningen så det var en massa människor överallt. Bland dessa människor fanns ett par som hade glänsande gula och lila byxor på sig och som upptog det mesta av min uppmärksamhet, den lilla delen som fanns kvar ägnades åt att undvika alla människor så att jag inte skulle behöva tokbromsa, mina bromsar är nämligen inte allt för pålitliga. Allt detta resulterade att jag inte lade märke till vilka jag mötte, först när vi precis cyklat förbi varandra, slog tanken in: "Meh, det där var ju Johan". Vi är så blinda ibland.

Hade en inspirerande föreläsning idag om en lab vi ska göra efter pås, jag längtar, även om det kommer kräva en massa jobb både före, under och efter, så längtar jag. Har saknat laborerandet och att få gå omkring i min labrock dagarna i ända. Det absolut bästa med hela min utbildning har varit alla labkurser. Att få ta mer och mer ansva för vad som sker i labbet och tillslut faktiskt inse att man kan alldeles själv utan att en handledare hänger över axeln.

Större delan av eftrmiddagen ägnades åt läsning och sedan åkte jag en sväng och handlade. Fick en härlig cykeltur ut till maxi i solnedgången, dock påmindes jag än en gång om mina dåliga bromsar, måste fixas innan det händer en olycka. Nu kommer Johan snart hit, ska bli toppen.

Det Positiva: fortsatt vårväder.
Det Negativa: Dåliga bromsar.

The world is not all crazy after all...

Over and Out

Funderingar och Idioti

Hade underliga funderingar när jag cyklade hem efter bion i natt. Klockan var väl omkring halv ett på natten och bostadsområderna inne mot stan var mörka och tysta. Sedan ska man igenom Rydskogen, som annars inte är mycket för världen, men i natt så var det riktigt vackert, tyst och stilla och det kändes som om skogen verkligen tillhörde skogen och inte människorna. Så fint att jag blev sugen på att ha en riktigt bra kamera som man kan ta nattbilder med. En kamera som verkligen avbildar verkligheten som den är och inte lägger in myska ljussättning med mera.

Nästa etapp på vägen hem är Campus, och Campus tillhör alltid människorna. En vanlig tisdags natt är aktiviteten inte den största, men den finns där. Vem mer än en student får för sig att pilla unde motorhuven på sin bil 00.30 en tisdag? Vanliga bostadsområden är som sagt släckta och tysta, men hos studenterna lyser det fortfarande här och var. När jag skulle till och sova hördes det karaktäristiska plinget från msn i grannlägenheten. Det känns ändå fint på något sätt, att människor runt omkring rör på sig.

Fick mig i allafall några timmars skön sömn innan det var dags för skolan igen. Började redan klockan åtta med en biokemikurs. Känns kul så här i början i allafall och hann läsa lite idag på håltimmen också så nu känns det bra inför i morgon. Vi hade fem timmars hål på dagen som vi ägnade åt att läsa tidning, sova, njuta av solljuset och plugga lite. På eftermiddagen köpte vi lite klägg också och satte oss ute i solen för att njuta. Fick träffa Johan en lite stund vid lunch också, när han plötsligt kom gående i korridoren, det var en välkommen överraskning.

Sista två timmarna hade vi uppstart av en till kurs, Miljöteknik, och det verkar verkligen bli jättekul! Miljömänniskan inuti mit vknade till och sniffade morgonluft. Har ju fått varit instängd ett bra tag nu, med bara korta utflykter i det fria. Nu ska det bli ändring på det, jag känner verkligen en lust och en motivation till att läsa de här kurserna och det är så skönt att lusten kommit tillbaka. Cyklade sedan hem i det fina solvädret och donade lite innan det var dags för träningen.

Det var svettigt idag, dels för att det var onormalt varmt i salen och dels för att vi fick springa en massa fram och tillbaka. Anders som var tillbaka som tränare idag. Så undrade han om vi tyckte vi kunder gå och hugga på kendovis nu. Lite tveksamma ja-aktiga svar kom det, så då skulle han bevisa att vi inte kunde någonting och så satte han igång med olika steg och huggserier där man skulle gå fram och tillbaka på olika sätt och hugga olika hugg. Jag blev totalförvirrad! Kändes som om jag inte kunde någonting. Anders gick brevid mig en halv långsida och rättade till mina händer och såg till att jag högg och gick i rätt ordning. Det gick fortfarande inte vilket resulterade i att jag hamnade tio meter bakom alla andra. Till slut så lyckades jag göra en hel serie i följd och då fick jag springa till de andra som redan var vid väggen. Sedan skulle vi ha parövningar också. Började inte heller så bra, slog Johanna på fingrarna när hon inte var beredd att gå undan.  Sedan skulle jag köra mot Andreas också, det är skönt att köra mot de duktigare för de kan berätta och ge goda råd. Fick kläm på det tillslut och när vi kom till flera av försvars och anfallsövningarna vi gjort tidigare gick det mycket bättre. Några kändes riktigt bra och en gång sa Anders till och med att det var bra, så då blev jag glad. Övade på attacksteg och menhugg också, om och om igen fick vi köra. Jag körde mot Lollo, hon tyckte jag såg helt "pissed off ut" när jag attackerade, något lyckas jag tydligen med utan att behöva tänka på det. Det störigaste på träningen var att några ungar höll på att knacka och banka på fönstren och fånade sig. Hur jobbigt och koncentrationsstörande som helst. När jag och Lollo kom ut låg min och Johannas (?) cykel i en hög på marken och min cykelkorg var bucklig. Fattar inte att folk håller på som de gör, var bara glad att däcken inte var sönderskurna eller någon del, alternativt hela cykeln, var stulen.

Det var för övrgt dagens andra upprärande händelse jag och Louise råkade ut för. Den första upplevde vi under lunchen när vi läste tidningen. Hur kommer det sig att personer som befinner sig i en ansvarsfull maktposition, med förmågan att påverka miljontals människor, verkar helt urblåsta. Jag tänker på påven som gjorde mig extra upprörd idag med ännu ett uttalande om hu folk ska leva sina liv. Är det inte meningen att äldre människor som upplevt livet ska vara kloka. Men han kanske inte har upplevt så mycket till liv. Idiot säger jag bara, idiot.

Nu är jag trött, ska sova snart, i morgon blir det kanske storhandling, lite skola och vad mer dagen har att erbjuda.

Det Positiva: Sol och roliga kurser.
Det Negativa: Idiotiska uttalanden.

I kendons värld försvinner allting annat.

Over and Out

Watchman

Gårdagen var en trevlig dag, förmiddagen spenderades vid datorn för att kolla in Tullstorps Hingstvisning på webb-tv. Helt fantastiska hästar var det, även om min dator hackade sig fram lite. Jan Brink och Minna Thelde hade en clinic också, väldigt intressant. Vill börja med avel helt plötsligt, har till och med valt ut pappan till mitt framtida föl. Chirlon 870 (http://www.tullstorp.nu/chirlon.asp) dels för att han är så otroligt snygg och dels på grund av stammen han har och att han har sådan talang för samling, piaff och passage är ju ingen nackdel direkt. Tyvärr hinner han nog pensioneras innan jag kommer i den sits att jag kan börja tänka på föl. Men, men hoppas kan man ju alltid.

På eftermiddagen blev det en promenad i det härliga vårvädret, stod ute och bara njöt av solen en bra stund. Kändes bra att röra lite på sig också, så tittade jag efter vårteckan. Hörde en massa fågelsång, bland annat från talgoxe, men vårblommorna väntar lite på sig ännu.

Mot kvällen så cyklade jag in till stan och träffade Johan. Åt kebab, som uppladdning inför den nya läsperioden och sedan gick vi på bio. Såg Watchman, med bland annat svenska Malin Åkerman. Den var underlig och mysko, men mot slutet bättrade den sig lite och blev ganska bra bitvis.

Nu måste jag iväg på kendoträning, men skriver om vad som hänt idag lite senare, om Rydsskogen, Påven och Miljömänniskan.

Det Positiva: Träffa Johan och sol.
Det Negativa: Datorn hackar sig.

Solen värmer frusna människor...

Over and Out

En shopaholics bekännelser

Vilken dag det har varit. For med campusbussen till Norrköping redan klockan nio i morse. Campusbussen en ett ypperligt exempel på studentvänlighet. Gratis färd mellan städerna varje timmer mellan sju och fem på vardagarna. Nära till centrum stannar man i Norrköping också.

Började vår shoppingtur på Myrornas så mycket bättre en Linköpings version av samma affär. Jag hittade en sommarklänning och en fin sommarkjol, så nu får det allt bli sommar snabbt. Sedan blev det gardiner, en duk och två böcker, allt under tvåhundra kronor, det är en fin affär, ska börja handla mer där, vilket i och för sig innebär att jag måste åka till Norrköping oftare. Louise blev helt överlycklig och köpte sig en massa gardiner och jeans och Linda hittade saker till lägenheten. Sedan gick i vidare till Indiska en av min absoluta favoritaffärer, där blev det ett par solglasögon, eftersom jag återigen har haft sönder ett par, och ett skärp. Kände att jag hade världens shoppingflyt. Sprang på Åhlens också och där köpte jag tvålkopp och tandborstmugg, matchande så jag kan fixa fint i badrummet. Det blev lunch på ett ställe som hade taibuffé, mums vad gott det var, man blev jättemätt och så orkade man knappt gå vidare sedan. Lyckades hitta en fin stickad kofta på Vero Moda också, på rea, så jag kände att jag bara gjorde bra affärer idag. Var in i en massa andra affärer också och provade en del, bland annat skor, ville ha mig ett par fina sommarskor eftersom min ballerinas fått hänga med ett tag, på många olika äventyr och börar se lite trötta ut. Det får dock stå ut över sommaren också bestämde jag, så får vi se vad som händer efter det. Dagen slutade på ett jättemysigt ställe Café Kuriosa, jättefint var det och de hade god hemlagad paj med vaniljsås så vi satt där och jäste ett tag innan vi skyndade oss tillbaka till sista campusbussen mot Linköping. Linda stannade i Norrköping med familjen, så bra att hon är uppväxt där, hon visade oss runt till de bra affärerna och berättade om fiken som fanns. Verkar som om utbudet är större än i Linköping.

En iaktagelse då, från dagens handlingsrunda. Var finns alla kuddfodral man kan köpa? Både jag och Louise var på jakt, men vi kammade noll. Inte en enda affär hade, de sålde bara kuddar och kuddfodral i ett. Är man verkligen bara hänvisad till ikea numera om man vill köpa färdiga kuddfodral, eller måste man köpa tyg och sy själv? Vilket i och för sig inte är en dum idé, då får man ju precis vad man vill ha. Hmm, ska nog köpa tyg nästa gång jag ser nått jag gillar, så kanske jag kan knopa ihop något.

Kvällen har hittills ängnats åt att ligga på sängen, mina fötter gör ont efter allt gående och min mage har verkligen kommit igång efter taimaten och hallonpajen. Ska strax ta och beundra mina inköp och sedan ta en tidig kväll. Imorgon får jag träffa Johan igen, det längtar jag till.

Det Positiva: Dag med L&L
Det Negativa: Ont, det gör ont...

If tomorrow never comes...

Over and Out

Oväntade människomöten

Fick till en lugn, skön frukost i morse innan jag for till jobbet. Det var en underlig jobbdag. Träffade de mest osannolika människorna. En föreläsare mötte jag i dörren i herrarnas omklädnigsrum, lättad över att jag inte skulle städa just du. När jag dammsuger mattor ute i foaen kommer Jakob, som jag inte sett på evigheter spatserande. Han har varit sjukskriven i hjärnhinneinflamation och sedan flyttat till Stockholm där han jobbar som personlig assistent. I förra veckan krockade han med bilen och var därför i Linköping för att köpa sig en ny och hälsa på sina föräldrar. Snacka om tur att jag jobbade just idag. Den person som det var roligast att träffa var Maria. Vi red tillsammans på Vreta och bodde i princip grannar i Malmslätt och henne har jag inte sett sedan sommaravslutningen i juni. Hon är medryttare på en islandshäst nu och håller på att upptäcka den fina världen med gångarter och passtakt. Blev lite avis och väldigt, väldigt sugen när hon sa att den tjejen hade en till häst som hon nog skulle vilja ha en medryttare till. Men, men, nu har jag ju Hampus och i viss mån Joker, de får räcka för mig, känns dumt att slänga bort något som fungerar så bra som det gör, även om jag saknar islandshästarna. Maria ska snart få hem en maxad c-ponny också, till sina döttrar, en 5-årig New Forest som heter Samba, låter urgullig. Russet som de haft på foder innan har åkt till Lotta i Vadstena och ska få föl. Vilket påminner mig om att jag ska åka och kolla in Lottas nya ställe och hälsa på alla hästarna snart, speciellt Tjalle.

Efter jobbet tillbringde jag en timme i personalrummet, åt middag och kikade i tidningen. Seda cyklade jag iväg till träningen. Idag imponerade han på mig igen, Nisse alltså. Vi hade uppvärming och så skulle vi saxa runt salen och jäklar var fort han ben kan gå, det är helt osannorlikt. Sedan skulle vi värma upp handlederna också och svinga svärdet och där är det likadant, det ser så naturligt ut när han gör det. Ja, jag vet att han har tränat i flera år och är graderad till 2dan, men ändå det är så häftigt. Det är så bra på kendoträningen, för man behöver verkligen inte söka länge efter förebilder, alla som tränar har så olika stil, men en del saker fastnar man extra mycket för och vill göra likadant. Jag vill till exempet ha en så bra kiai som Johanna, hon är väldigt bra på det, hörs mer än hela nybörjargruppen tillsammans och vi är ändå ofta 16 stycken. Jag vill ha Nisses energi och exposivitet, det ser verkligen ut som om han ger allt hela tiden. Jag vill ha Anders koncentration och lugn, han ser alltid så sval ut när han tränar, och så vill jag ha hans hållning också, den är bra. Jag ska öva, öva och öva. Träningen gick hyffsat, jag är ganska nöjd med mig själv, fick till något attacksteg idag också som jag kände var en bra bit på väg i allafall.

Nu blir det lite nattmacka tror jag och i morgon blir det Norrköping!!

Det Positiva: Oväntade människomöten.
Det Negativa: Stel.

Det förflutna är inte alltid ovälkomna besök.

Over and Out

p.s. I love you

Tillbringade kvällen med filmen p.s. I love you, den var bra, jag grät och skrattade om vartannat, mest så grät jag, men det var ungefär vad jag förväntade av mid själv. Den hade ett lagom bra slut också.

Sov gott gjorde jag i natt också, det var skönt, så vaknade jag lagom tidigt alldeles innan klockan ringde första gången och ägnade en timme åt att snosa. Nu har jag precis avklarat gröten och ska gå vidare med frukosten innan jag åker till jobbet.

Förövrigt håller min dator på att ge upp, den blir segare och segare att starta upp och plötsligt helt utan anledning låser den sig. Det är irriterande, men allt som är viktigt är i allafall säkerhetskopierat nu.

Det Positiva: Bra film.
Det Negativa: Vet inte riktigt hur mina ögon mår efter allt gråtande.

Jag vill också...

Over and Out

panikinhoppare...

Det är jag det, men mer om detta senare.

Dagen började med en snabbfrukost och sedan iväg till hästarna. Kände mig inte jättepeppad, men blev gladare när jag kom dit. Jossan låg och snörvlade i influensan så jag fixade med båda hästarna. Började med Hampusen eftersom han har huvudprioritet hos mig så vi red en fin lite runda. Han kände sig ensam i början och gnäggade, men sedan blev han ganska pigg och glad med hampus-mått mätt. Blev en kortis med Joker också. I början var han jättelugn, han stod till och med stilla  när jag satt upp! Herreud, vad väluppfostrad han var. Sedan gick det lugnt och fint ut från gårdsplanen och uppför den långa backen. Han kändes så lugn och fin så, sedan fick han naturligtvis fnatt. Taktde som en galning, slängde sig och bockade. Blev bara skritt idag, eftersom det var första gången vi var ute på egen hand. När han lugnde ner sig och skrittade fint vände vi hemåt igen. Återigen blev det småtaktning och halvtrav, lyckades i alla fall sitta kvar och tur var väl det.

Hemma så slängde jag mig in i duschen, ville ju inte gå runt och lukta hönsskit och häst. Sedan blev det matlådsmiddag innan jag for iväg igen. Precis när jag suttit av Hampus ute i skogen ringde nämligen mobilen, simhallen så klart. "Kan du komma och jobba typ nu?" sa nej eftersom jag var mitt ute i skogen. Hon skulle försöka hitta någon annan, men en timme senare ringde hon igen, jag är nu på väg hem. "Kan du jobba så fort du hinner?" Då blidde det så att jag sa ja. Egntligen skulle jag ju ha åkt till skolan och fixa datorn med Johan, men vi kom överrens om att vi tar det i veckan när det finns mer tid. Blev nämligen så att jag ska jobba i morgon på dagen också.

Lyckades ta mig fram också och Bella blev glad över att se mig. Hade varit tävlingar på dagen och om jag inte kunnat komma hade hon och Viktor blivit själva. Senare på kvällen upptäckte jag också varför inte någon annan i extrapersonalen kunde jobba. Det var nämligen personalhyrning i romerska badet och där var väl ungefär hälften av dem. Flöt på bra med jobbet, städade och städade och det var inte så illa som det brukar. Vi låg väldigt bra i tid, men då fastnade hissen. Bella hade ställt in sopor där och troligtvis har det vickat och hissen är fast. Så kan det gå, tur att det inte var någon människa i.

På hemvägen stannade jag och köpte godis och hyrde en film, så nu blir det litr myskväll. Ska dock försöka sova bra i natt också. Blev inte så mycket av det föregående natt tyvärr. Man ska inte läsa sent och sedan börja fundera på saker, så somnar man inte förrän vid fyra och vaknar undefär varannan timme hela morgonen.

Det Positiva: Pengar, pengar.
Det Negativa: Vill träffa Johan.

Har man barnasinnet kvar i kroppen, leker man länge och väl i vågorna.

Over and Out

händelselöst

Ganska så bra sammanfattning av min dag. Ägnade ungefär fyra timmar åt att försöka göra något åt min dator. Det misslyckades. Svider lite, för det hade varit väldigt roligt att klara det. För att inte säga skönt att få en renstädad maskin att arbeta med. Ska träffa Johan i morgon så ska han hjälpa mig så det löser sig nog ändå.

Resten av dagen ägnade jag mig åt att läsa, läsa och läsa. Skönt att utan dåligt samvete ägna dagen åt en bok som inte har med kemi eller skola att göra. Nog för att jag läser annars också, min resa genom Rober Jordans värld fortsätter, om än nu med ett ofrivilligt uppehåll (hoppas på ny bok på söndagens träning), men det är alltid med ett litet stygn av dåligt samvete som man väljer en underhållande bok istället för att ägna sig åt skolan. Nu brukar jag bli så uppslukad av böckerna jag läser att jag inte känner av samvetet förrän boken är utläst, men då slår det till med full kraft. Tror att jag behövde den här ledigheten för mig själv, visst är det skönt att åka hemhemma också och vara med familjen, men just nu tror jag att det var bäst för mig att bara vara kvar här. Det blir en vecka vid påsk som jag ska åka dit och det ser jag fram i mot.

För övrigt finns det inte mycket mer att säga om dagen.

Det Positiva: Läsning.
Det Negativa: Maskiner och program förstår jag mig inte på.

Finns det liv bortom molnen?

Over and Out

Vägrar sova!

Nu så är dagen strax över, eller en ny har väl tekniskt sett redan börjat, men det låtsas vi inte om här.

Jag vägrar för tillfället att gå och lägga mig, istället sitter jag klistrad vid youtube och sjunger högt med till Johnny Cash och June Carter. Har blivit helt fast för dem båda, det började med filmen Walk the Line för ett par veckor sedan och då visste jag inte ens vad jag tyckte om filmen, men jag kände ju igen en del av låtarna. Det är helt fantstiska sånger och jag gillar verkligen hans röst, den är häftig helt enkelt, så nu vill jag bara ha mer och mer.

Hade i vart fall en trevlig middag och myskväll tidigare, nu har Johan åkt hem så han kommer upp i morgon och kan plugga matte. Jag tror att jag kanske distraherar honom annars, men jag saknar honom redan lite. Maten blev god så den ska in i min receptbok som jag ska fixa imorgon. Imorgon ska också datorn fixas som om jag helt och hållet försvinner är det för att jag har haft sönder den helt och hållet och inte kommer ut på nätet igen. Hoppas på att det ska gå bra, jag har ju aldrig gjort något sånt här tidigare, men jag har lite nedskrivna instruktioner som Johan gav, så förhoppningsvis ska allt gå bra och så kanske min dator kommer må lite bättre.

Dagens lärdomar har varit många, så många att jag inte riktigt minns dem alla så här på rak arm. Hmm, kan det vara så att klockan är över midnatt och mitt huvud är i behov av sömn. Kanske, eller kanske inte, inte så lätt att veta, men sömn ska huvudet få. Snart. När jag lyssnat på Johnny och June´s Jackson en gång till.

Det Positiva: Mys
Det Negativa: Böjar också blir hungrig igen.

Yeah, we're goin' to Jackson, ain't never comin' back.

Over and Out


Gråter till Johnny Cash sista framträdande...

http://www.youtube.com/watch?v=iLBE99z13cQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=razI4E1qUYc&feature=related

pust...

... och lite stön också, nu så är lägenheten färdigstädad och jag är också ren och fin så nu ska snart lagas middag!

Väldigt nöjd med mig själv måste jag säga. Släpade ut alla mattor till piskställningen och sedan bankade jag allt damm ur dem. Har också lyckats städa och organisera båda mina garderober litegran, ställt ut en massa saker i förrådet och till och med slängt en del. Nu har jag också en kasse som ska till klädinsamlingen, känner mig otroligt vuxen. Bytte ut julgardiner och julduk också så nu är jag beredd på våren, den får komma när den vill. En väldig skillnad blev det mot för hur det såg ut i förmiddags, golvet är rent också, det har det inte varit på väldigt länge. Odentifierbara fläckar har bebott det i veckor.

Men nu måste jag sluta sitta här och vara så självgod, ska börja lite med middagen innan Johan kommer.

Det Positiva: Rent och fint.
Det Negativa: Jag har för mycket saker.

Hoppet är det sista som överger människan har jag hört...

Over and Out

Muslimix

Ledigheten igår började med en lång skön sovmorgon, egentligen vakande jag yberpigg kvart i sju, men jag älskar ju att snosa så blev kvar i sängen ganska mycket länge till. Frukosten blev premiär av musliblandningen, bästa köpet hittills, var supergott.

Mitt på dagen åkte jag iväg till Hampus. Alla tre stod längst bort i hagen, hampus ignorerade mig först, som vanligt, men då både Joker och Madicken tycker jag var händelsen för dagen och kom galopperande till grinden kände han sig ensam och galopperade efter. Sedan stod han och kikade fram bakom Jokers rumpa, söthästen! Så när jag kom tillbaka hade Madicken tagit förstaposition vid grinden. Madicken gillar mig tror jag, hon har i allfall inte gjort något mot mig hittills, inte försökt spraka mig i magen eller liknande som hon gjorde härom veckan med Jossan. Däremot hatar hon att någon av de andra får gå in så nu vaktade hon grinden. När jag väl fick ut Hampus gick det i ett huj eftersom Madicken tog en tugga av hand bak samtidigt. Gick ju bra i allafall tillslut. vi tränade en massa på ridbanan idag, Hampus hatar dressyr, han ser ingen mening med att springa runt i olika gångarter på böjda spår och försöka vara mjuk i sidorna. För att han inte helt skulle sura ner sig byggde jag ett hinder som vi tog då och så mellan övningarna. Ganska bra gick det, han lyssnade bra tillslut och när vi red mog hindret försökte jag tänka en massa på vägarna och han tryckte inte alls lika mycket mot innerskänkeln som tidigare. Framgång. Skulle sedan skritta ut en sväng, det ville han inte riktigt, men tillslut kom vi iväg. Joker blev som tokig i hagen och bara sprang, fram och tillbaka, så bockade han och pep också, lite överskottenergi kanske.

Hemma i min sunkiga lägenhet gjorde jag inte så mycket, hamnade med en bok framför datorn och en skål glass. Så ringer plötsligt telefonen. Johan som precis gjort tenta och undrade om han fick komma över. fick lite halvpanik över allt skräp, men hann i allafall bädda sängen och slänga lite saker. Sedan myste vi och han försökte lära mig om et binära talsystemet. jag kanske fattar, men jag är inte säker. Vi gjorde sällskap bort till ryd sedan när jag skulle träna.

Täningen var hård, Nisse som hade en av sina monsteruppvärmingar, eller jag som har urusel kondition, måste börja springa snart. Sedan fick vi träna en massa teknik idag, fokus låg på att bli ett med svärdet. Det var svårt, ibland tror jag att jag fick till det, men ibland misslyckades jag totalt. Aja, bra med sådana träningar där man får träna bara teknik och på att få det att bli så bra som möjligt och inte hela tiden ta in nya övningar.

Resten av kvällen läste jag bok och det blev sent, sent innan jag somnade. Ändå vaknade jag ganska tidigt ochkände mig pigg, snosade lite idag också, vilket var skönt, men i morgon ska jag försöka gå upp lite tidigare. Ska ägna dagen åt att städa, Johan kommer på middag ikväll och då ska det vara lite finare här i allafall.

Bäst jag sätter igång om jag ska hinna...

Det Positiva: Muslimix.
Det Negativa: Dåliga matvanor.

Cause the rain stop falling, just because of you.

Over and Out

Donationsregister

Så var det gjort, de får ta mina organ om jag dör, någon annan har säkert bättre användning för dem då.

Funderar på om det är en god idé att börja riva i saker och ting nu eller om jag helt enkelt ska ta och sova. Lite rivande i ikea-kassen blir det nog ändå, jag kan helt enkelt inte hålla mig.

Det Positiva: En bra sak gjord.
Det Negativa: Fortfarande en väldigt smutsig lägenhet.

Att hjälpa en medmänniska borde alla göra, då får du själv kanske hjälp någongång.

Over and Out

Maxi-test och tentatanter

Andra dagen i rad som det blev frukost vid matbordet. Otroligt! Måste få in den rutinen igen, åtminstone för en av dagens måltider.

Började dagen i det eminenta Terra-huset på campus valla. Terra-huset innebär tenta, där finns två stora salar med ensilda bort och stolar i oändliga, långa rader. Terra1 och Terra2 heter dem och idag var det Terra2 som skulle besökas. I Terra-huset bor tentatanterna, även om de är män är de tentatanter. Tentatanterna syns bara till under tentaperioderna, annars är de helt osynliga. Jag undrar vad de gör i läsperioden, längtar de efter tentorna? efter att få stå i en stor sal och övervaka studenter med böjda huvuden och skrivkramp i händerna? att få sitta utanför toaletterna och se till att alla som vill dit skriver upp sig på en liten lista med kolckslag för in och utgång? eller att få blippa in hundratals liu-kort i små digitala läsare? Kanske är de bara helt vanliga pensionärer som för några timmar få betrakta hur unga människor jobbar och sliter sig i håret. En annan sak om Terra jag kom att tänka på när jag satt där i mitt filosoferande, det hänger tygstycken på väggarna, långa avlånga sådana. Hur tänkte de här? Ska man föreställa sig fönster och gardiner på en kal vit vägg? Någon gång ska jag fråga en tentatant, tror de vet allt om terra.

 Eftersom jag efter tentan kände mig ganska motiverad och inte alls speciellt trött som jag brukar (brukar kasta mig i sängen och sova en timme eller två). Duschade jag av mig tentalukten och åkte till ikea. Fick presentkort i födelsedagspresent som det fortfarande var en hel del kvar på så jag shoppade loss. Eller, jag försökte, avhöll mig från ett par saker som jag faktiskt inte kunde se i min lägenhet, men som var väldigt snygga ändå. Attans skulle köpt dem och haft en födelsedagspresent till syster nummer två. Det blev en massa smått och gott, bland annat kryddväxter jag ska ta och odla imorgon, sedan ska jag organisera min garderob med en massa nya smart prylar och så köpte jag snyga glas, bara därför att de var så snygga. Köpte matchande sugrör och servetter också, betyder det här att jag måste bjuda hit en massa människor så jag får användning av dem? eller kan jag sitta här i min ensamhet med festglas, sugrör och fina servetter? Lycklig som få vandrade jag sedan vidare till Maxi som ska testas denna månad.

Kärlek vid förta ögonkastet? Ja, det är mycket möjligt, även om man naturligtvis blir lite vimsig första gången i en ny affär. Så varför är då Maxi så bra? Jo, de har kommit på det här med att folk vill köpa i lösvikt. Musli i lösvikt, där man får blanda som man vill med en massa nyttiga och spännande saker, jag blandade så det stod härliga till, inget som jag testat tidigare blev det, bara sånt som lät gott och nyttigt. Sedan hade de, hör och häpna, sallad i lösvikt! lycka för en ensam tjej som inte orkar äta upp de där enorma påsarna med sallad som finns innan de blir dåliga och måste slängas. Jag hatar att slänga mat, ett sådant slöseri. Tillslut hade jag genomgått nästan hela affären och på min lista stod endast kaviar kvar, snurrar 180 grader och ser en stor gul skylt på en hylla en bit bort "Kaviar - bakom hörnet", då blir man glad.

Släpade sedan hem min två stora papperskassar, men det gick bra tillslut, stannade och bytte grepp undefär 20 gånger på vägen mellan busshållplatsen och porten. Kvällen har ägnats åt mat och bloggläsande. Maten var pizza, färdigpizza för att fira att en veckas ledighet nu börjar. Till efterrätt blev det gräddglass med mangosmak i, ytterligare ett skäl att återvända till affären ovan. Glassen var snuskigt god och jag åt hela paketet, sådan är jag, ska man äta glass kan man lika gärna göra det ordentligt. Nu är jag mätt och efter-tenta-tröttheten börjar komma också, men imorgon är en annan dag och då ska jag ta tag i mitt liv igen.

Det Positiva: Äter man glass finns det inget mer positivt!
Det Negativa: Smutsig lägenhet.

Tillfredsställelse är känslan för ögonblicket.

Over and Out

And then the day went on

Skolan idag, nästan hela dagen. Pluggade, pluggade och pluggade. Sedan fick jag sällskap av Louise och Linda (+ Johan och Marcus) också så hade lite lunchsällskap och eftermiddagssällskap, vilket var trevligt. Till slut tröttnade jag, åkte och köpte godis och begav mig hemåt. Meningen var väl att jag skulle slå upp böckerna igen här hemma, men det har icke blivit av än. Ska dock ta och stänga av datorn nu och ta tag i det. Sedan är det bara att köra på in i det sista och göra sitt bästa i morgon.

Inför mogondagen hoppas jag också på fint eftermiddagsväder så att jag kan njuta lite av solen. Var lite jobbigt att sitta inomhus när solen sken och det verkade så vårigt ute. Väldiga växlingar förresten, igår snöslask och idag vårsol. Längtar lite efter våren nu, sol och vårblommor och framförallt ljus. Ljuset gör mig alltid mycket piggare.

Nu ska jag sätta in den där sista stöten och plugga lite, så får vi se hur det går i morgon.

Det Positiva: Vårsol.
Det Negativa: Det är fortfarande tenta-p i 10 timmar till.

I ljuset ser man allt så mycket klarare...

Over and Out

Mera rustning!

Lyckats plugga lite har man gjort idag också, känner mig lite stolt, läst allting, vaddå att man kanske inte räknat alla uppgifter..

Nyss hemkommen från kendon, lite så där lagom trött och svettig. Ibland kommer jag på mig själv med att tänka 2Slå på Nisse, slå på Nisse" i takt med huggen, högt så räknar jag som alla andra eller skriker, men inom mig bor en lite ond människa som vill slå på personen som tvingar mig till allt detta. Idag var det rustning igen, fick förutom Do (bröstplatta) och Thare (höftskydd) även ha Kote, handsakrna idag. Genast kände man sig mer handikappad än vanligt, dock tror jag att handställningen blev bättre, men huggen blev nog sämre. försöker pränta in i mig själv att jag måste öva mer balans. vinglar omkring som bambi på hal is känns det som när jag ska göra attacksteg eller bara hugga vanligt. Fick träna mer på de två tekniker Anders lärde oss i onsdags och idag gick det bättre, fick till det hälften av gångerna i allafall, så lite nöjd blev jag.

Kvällen ska fortsättas med lite pluggandes och fruktätning, i morgon blir det hårdkörning i skolan och så väntar tentan på tisdagen. Sedan är jag äntligen skolfri en hel vecka, ska bli super, mycket som jag ska ta tag i då. Som vanligt har jag många högtflytande planer som troligtvis inte kommer genomföras allihopa, men jag ska göra mitt bästa och förska nöja mig med det.

För övrigt har jag diggat en massa Johnny Cash låtar på dagen, blev inspirerad av filmen Walk the Line som vi såg för en vecka sedan. Han är bra, ruggigt bra.

Det Positiva: Mera rustning, mera!
Det Negativa: plugga, plugga

I walk the line

Over and Out

Vindskyddsnatt

Första natten för året i vindskydd. Något senare premiär blev det i år mot för förra året, då var vi ute redan i Januari, det blev minusgrader och på morgonen var det över en decimeter nysnö. I år blev det också lite snö, men den flög mest omkring i luften. Vi cyklade ut till ett vindskydd kanske 20 minuter från min lägenhet, var inte helt mörkt för ljusen från stan når ganska långt, men det var mysigt ändå.

Gjorde en lägereld, efter att först ha flyttat eldstaden som låg onormalt långt i från vindskyddet. Tillslut blev det riktig fart på elden också och varmt, varmt. Jag var jättehungrig så jag grillade en massa sojakrov, eller Johan grillade de flesta åt mig medans jag åt på den som var färdig, till det hade jag en god potatissallad. När jag proppat i mig en massa sådan mat så skulle jag ha efterrätt också. Värmde bananer med instoppad choklad i elden och åt med spork. Det var gott bästa sättet att äta bananer på tror jag. Sedan virade vi in oss i filtar och myste vid elden med godis och choklad. Sedan var det ett konstigt ljud som lät som ett vildsvin, då ville jag inte riktigt vara med längre, de kan väl hålla sig på avstånd om jag inte sitter i en bil eller möjligen uppe i ett träd.

Tillslut kröp vi ner i sovsäckarna och somnade efter en stund, det var varmt och gosigt, jag ville inte gå upp på morgonen. Det bästa med att sova i vindskydd är att man sover så gott och ofta så vaknar man tidigt också. nu var vi ihop-packade redan vid åtta och hade jag varit hemma hade jag bara gosat ner mig i sängen ett par timmar till, minst. Men redan vid klockan åtta var frukosten färdigäten, all packning packad och då hade vi ändå legat ett bra tag innan i den varma sköna sovsäcken. En bra start på dagen tycker jag, vindskyddsmornar är alltid trevliga, men trevligast är de med Johan.

Fick en massa minnen som kom tillbaka under kvällen också, Äventyrsting och Rixting i en salig blandning, det var trevligt. Ett helt halvår sedan Äventyrstinget var nu, så mycket som hänt och tiden har gått så fort. Blev lite sugen att åka iväg igen, men samtidigt finns det så mycket annat man ska och vill göra. Får se, just nu vill jag ut och vandra också, en riktigt härlig vandring på något fint ställe och natt i vindskydd eller tält skulle inte sitta helt fel inom en snar framtid. Och så längtar jag till våran planerade långpaddling som ska avklarar i vår eller sommar, det ska bli riktigt kul.

Med på den lilla utflykten var också en massa saker som skulle testas, så här gick detta:
Sits: Godkänd, skön i vinfskyddet på en plan yta, men jag höll på att ramla av när jag provade den på en stock, behöver öva.
Termos: Godkänd, varmt vatten till té på morgonen.
Sockor: Godkända, bästa köpet ever tror jag, varma och sköna, jag som alltid fryser om fötterna, icke denna gång :D
Kängor: Godkända, måste dock gå i dem lite mer, därför vill jag ut på vandring, men varma och bekväma var de vid elden i allafall.

Ska försöak mig på en dusch nu och så läsa lite också, har struntat i tentaplugget ett par dagar nu, dåligt Matilda, dåligt!

Det Positiva: Vindskydd, lägereld och mys <3
Det Negativa: Lite lerigt var det.

Så länge, så mycket så hänt på så kort tid.

Over and Out

Lördag

Härlig hästdag idag. Jossan var ledig också, så jag fick sällskap, det var trevligt. Hampus tyckte dock att Joker, stundtals, var väldigt jobbig. Hampus vill gå i sin takt, vilket är så långsamt som man bara kan och inte försöka hänga med i unghäst takt som är betydligt snabbare. Första dressyrtävlingen är om två veckor, men både Jossan och jag är rörande överrens om att vi inte är riktigt mogna för det än. Joker har knappt sett en ridbana och Hampus, är ja... otränad. Ska dock råda bot mot det genom att träna på banan på onsdag. Undrar hur det kommer gå, hört en massa roliga historier om Hampus och hans attityd till dressyr nu också. Men, men, man får väl göra sitt bästa, ska bli roligt i allafall när det väl blir av. Sedan fick jag skjuts hem också eftersom Jossan skulle in till staden.

Nu är jag sugen på vindskydd ikväll, ska bli härligt även om det inte blir riktigt så skogsaktigt som jag är van vid. Lite lägereldsmys blir det nog i allafall och jag ska släpa med min sits och äntligen inviga den. Funderar också på om kängorna ska få hänga med även om vi i princip inte ska gå någonting. Det återstå att se.

 Käkat choklad har jag gjort idag också, det kändes bra, ingen ångest alls, så det så!

Det Positiva: Ridning.
Det Negativa. Vädret är lite för grått.

Som eld....

Over and Out

Sover och snusar genom allt.

Det gick inte så bra att ta sig hem igår, rättar sagt: jag tog mig inte hem överhuvudtaget, blev en till natt hos Johan. Gick och lade oss ganska tidigt och sedan bara sov och sov jag. Hörde inte ens när Johans klocka ringde och bara snusade vidare. Det slutade med att vi gick upp på förmiddagen istället för morgonen, kändes väl sådär, men det är ju alltid skönt att sova.

Cyklade sedan iväg åt varsit håll och jag gav mig av på jakt efter ved och vindskydd. Veden var inga som helst problem, hittade på det första stället jag letade på. Hittade till vindskyddet också som fick godkänt. Ska bli mysigt med årets första vindskyddsnatt! Tog mig sedan hemåt med cykel och ved, som tur var lyckade jag balansera fast vedpåsen i cyklekorgen och pakethållaren så jag kunde cykla. Några gånger på hemvägen var det nära att det hände en olycka, men det gick bra tillslut.

Det enda produktiva jag gjort utöver det är att lägga upp en beställning på kendokläder. Ohh, vad jag längtar! Ska bli så härligt med riktiga kläder, snart ska en shinai inhandlas också, då blir jag en riktig samuraj!

Så i morgon blir det plugga, hästar och vindskydd. Kvällen ska försöka ägnas åt pluggning också, vi får väl an se hur det går.

Det Positiva: Kendokläder på ingång.
Det Negativa: Sover bort stora delar av dagen.

Feel your heart beating..

Over and Out

Dag i Skägget

Hehe, ja, det är ju alla fall tur att jag är optimistisk när jag planerar mitt tentaplugg.

Kom först till träningen igår och fick vänta utanför, dröjde dock inte lång stund innan Anders och Andreas också dök upp och som tur var kom Johanna ungefär en minut efter dem. Johanna frågade hur jag mådde och jag råkade nämna att jag hade världens träningsvärk i armarna efter tisdagens klättring. Anders visade då sin onda sida genom att hota med att vi bara skulle träna de muskler jag hade ont i. Blev en ganska så kul träning i allafall, men mycket träning på att få till perfekta steg och hugg, brukar bli så när Anders är instruktören. Försökte stretcha bort det mesta efteråt, men med dagens facit i hand var jag rätt så dålig på det. Efter träningen tog jag sällska av Louise till Skägget för att träffa Johan.

Tittade på tv, jag för första gången på mycket länge kändes det som, åt te och mackor och så hade han semlor också, mums! Den tredje semlan för mig på en vecka och denna var nog den näst godaste. Den godaste var nog vaniljsemlan jag fick på jobbet, vaniljkräm istället för mandelmassa är en underbar uppfinning. Denna semla hade inte så mycket mandelmassa så den fungerade fint också, speciellt som en överraskning en sen onsdagskväll.

Gick faktiskt upp i morse också, innan sju till och med! Efter frukost somnade jag på soffan istället, så bra börjde min dag. När jag vakande gick jag och letade upp Johan som pluggade matte i sovrummet. Så då hamnade jag där istället och så sov vi tillsammans ett tag i sängen. Kände mig väldigt produktiv. Tur att dagen inte var helt över i och med att man ändå gick upp så tidigt. Kom i allafall igång med att läsa tillslut och plötsligt gick det hur bra som helst, ha nu bara tre kapitel kvar så jag ligger till och med före min något ofullständiga planering. Mycket nöjd med mig själv.

Idag har jag också ätit falukorv för första gången på evigheter, det var gott, kanske ska börja lite mer med det också. Ska väl börja fundera på att ta mig hemåt snart också, dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt, men bra ändå!

Det Positiva: Dag i Skägget.
Det Negativa: Träningsvärk-

Effektivitet är att göra mycket tråkigt på så kort tid som möjligt så man får tid över till det som är roligt.

Over nad Out

Träningsvärk

Tisdagen började som vanligt i den varma, goa sängen. Fick iväg mig själv till skolan tillslut där jag hade en lektion. Tentagenomgång och exakt en vecka innan tentan också. Åkte hem och åt lunch sedan och snyggade till i köket, så skulle jag tillbaka och börja tentaplugga. Kom fram till campus och upptäckte att jag glömt träningströja så fick cykla hem igen och hämta. Hann i allafall plugga lite innan det var dags att fara vidare.

Vi åkte till Norrköping och deras klätterhall. Där har jag aldrig varit tidigare så det var spännande. Blev dock sur och besviken på mig själv för att jag inte har någon teknik överhuvudtaget. Glömmer hela tiden bort att man ska klättra med benen och inte armarna. Det är ju så roligt med klättring och jag vill verkligen vara bra på det, men då måste jag träna en massa mer och när ska jag få tid till det.... Avslutade kvällen hos Mårten med pizza, det var gott!

Denna dag var det Hampus och eftersom jag känt att jag haft så dåligt med tid de senaste gångerna jag varit där blev det långtur idag. Två timmar var vi ute! sedan pysslade jag om honom en massa också och fixade i stallet. Ridturen gick bra, han var väl inte världens piggaste, men vi red en av hans favoritrundor så då blev det lite bättre. Galopperade fort, fort genom snön i skogen.

Nu känner jag att jag har träningsvärk, både efter ridningen och efter klättringen, smart Matilda, kendo i kväll ju...
ska försöka ta mig samman efter jag ätit och tentaplugga lite och i morgon blir det hela dagen tentaplugg, så det så!

Det Positiva: Ridtur
Det Negativa: Träningsvärk

Vill att det ska bli kväll..

Over and Out

Rustning och Australia

Kvällen slutade bra igår, först var det kendoträning och när jag kom hem ringde telefonen och det var Johan <3.

På träningen fick vi prova rustning för första gången det var ovant, men roligt. Hade bara halva rustningen Do och höftskydd och så tar vi Kote (handskar) och Men (huvudskydd) någon annan gång. Så det blev mest en massa Do-hugg. fick parträna och slå varannan gång höger och varannan gång vänster och så gjorde motståndaren samma sak. Det var svårt, Anders och Nisse fick det naturligtvis att se väldigt lätt ut och så skröt de lite genom att visa hur snabbt de kunde göra. Naturligtvis inte med flit. Bitvis gick det ganska bra, men ibland totalmissade jag, stackars Harald, men han slog faktiskt mig också. Förstår inte riktigt, idag har jag träningsvärk igen, hur mycket jag än stretchar är det något som känns stelt dagen efter.

Så när jag kom hem var jag ganska trött och så ringer telefonen. Inte ofta den gör det och om det ringer är det med 90% säkerhet mamma. Men nu var det Johan, då blev jag glad! Vi planerar en övernattning i vindskydd senare i veckan, ska bli jättekul, fick jag någonting roligt att se fram i mot också! Jag blev utsedd till vedansvarig och fösöker nu klura ut vart man kan köpa ved någonstans.

Denna morgon var sängen som vanligt skön så jag sov så länge jag kunde innan jag åkte iväg till skolan. Ägnade sedan ungefär tre timmar åt att renskriva en intervju vi gjorde förra veckan. Det var tråkigt och jobbigt så jag belönade mig själv med en java-muffin, blåbär idag, mycket god.

Det snöade när vi tittade ut, massor av snö, men jag tog mig in till stan endå. Har man bestämt sig så har man. Tre hela timmar befann jag mig inne i biosalongen och Australia. Den var bra, hur mäktiga vyer som helst, som jag naturligtvis vill se i verkligheten också. Har upptäckt att jag gillar att gå på bio under vardagarna och i slutet av filmens visningsperiod, mycket trevligare i en liten, inte alls fullpackad salong, så kan man bre ut sig mer :D

Nu sippar jag på lite vaniljté, ska läsa igenom en rapport och sedan blir det nog sova av.

Det Positiva: Bio
Det Negativa: Ingen mössa....

Love comes flying by, why don´t you fly with it...

Over and Out

Grubbel, grubbel...

Precis kommit hem från en promenad, tyvärr hann solen gömma sig bakom molnen innan jag kom iväg. Kanske lika bra, min hjärna skulle nog överhuvudtaget inte registrera om det varit vackert väder eller inte. Promenaden togs för att få lite annat att tänka på, men istället blev jag bara mer och mer fundersam och hade en massa tankar som virvlade omkring i huvudet utan att jag kunde stoppa dem. Var ska man lägga undan dem? De måste ju tänkas, det kan jag ju inte förhindra, m
en vart ska jag göra av dem sedan för att hindra dem från att förvandlas till grubbel? Grubbel är något jag är bra på, väldigt bra på i perioder. En annan sak jag är bra på är att fantisera och tillsammans blir det en jobbig kombination. Det finns liksom ingen hejd vissa dagar på vad min hjärna kan koka ihop. Ibland så är det inget negativt med det heller, jag kan ha väldigt trevliga fantasier, men så är det dagar när allt bara blir jobbiga saker som jag tänker på. Det är konsitigt, för de negativa tankarna som man väldigt gärna vill stoppa är otroligt svåra att tränga ut ut huvudet, medans de positiva ibland är för lätta att tränga undan. Det är också nästan alltid bara de negativa som lämnar ett spår efter sig även om man lyckats sluta tänka på dem. Sedan är det som om man kommer in i en ond cirkel och tankarna bara fortsätter att snurra.

Ska försöka sluta tänka nu, ikväll är det kendo, då brukar jag kunna sluta tänka, i allafall på allt annat förutom hur jag ska gå, stå och slå.

Det Positiva: Frisk luft i allafall.
Det Negativa: Virvlande tankar.

Bort, bort, bort...

Over and Out

RSS 2.0