Sista dagen

Så var sista jobbdagen avklarad för denna gång, nu väntar ungefär två veckors ledighet innan jag ska börja med pluggandet igen. Ska verkligen försöka ta det lugnt och inte göra så mycket, men det blir väl som det blir, sova en massa ska jag göra i varje fall. Började dagen med nytt bottenrekord, uppe ur sängen fem i åtta. Lite frukost slängde jag i mig och så iväg på cykeln och tjugo över var jag på kontoret. Blev en väldigt improviserad lunch idag, men det räckte precis för att jag skulle bli mätt. Hade fika med mig också, äppelrutorna jag gjorde igår och Tony som egentligen hade fredagsfikat hade wienerbröd, mycket mumsigt. Mina kakaor blev det över av så vi åt dem på eftermiddagen också. Det var en smidig dag idag, inte mycket som krånglade speciellt vilket var väldigt skönt. Kommer att sakna jobbet en hel del, trivs så bra där ändå, även om man har sina dagar när man varken vill, kan eller har lust. Vem vet, kanske kommer jag tillbaka senare, man kan ju alltid hålla tummarna och hoppas.

Blev en tur till Hampus idag också och byggde mig ett hinder i skogen, sedan lärde jag mig läxan att man nog ska hoppa hindret från andra hållet eftersom det gick lite väl fort in bland träden sen. Bara ren tur att mina knän klarade sig, Hampus är nämligen lite av en knäskålskrossare, ibland måste man outta bort träden för att inte få väldigt ont. Han var pigg och glad  idag och vi tog det rätt så lugnt. Friserade honom när jag kom hem, nu kommer manen att vara helt perfekt om ett par veckor. Sedan smörjde jag träns också, eftersom han har ett "nytt" som var lite stelt. Det gamla gick sönder igår tydligen, men det nya är väldigt fint tycker jag.

Nu är jag rätt så trött, men ska väl stoppa något i magen innan det är dags för sängen. Imorgon blir det kendo igen.

Det Positiva: Skratt på fikat.
Det Negativa: Trött och sliten.

Come give me love....

Over and Out

Kator som snurrar i huvudet.

Träning blev det tillslut i allafall. Stod en stund utanför Dojon och väntade och ingen som kom. Sedan kom Anders spatserande och sa att han bara skulle vara hjälptränare idag och inte träna själv och om ingen dök upp så skulle vi ställa in. Vi väntar och kollar på regnet. Sedan kommer Nisse susande, men någon mer dök inte upp så Anders gick hem och Nisse tränade kator med mig. Mycket välbehövligt! Jag börjar inse att jag är rätt så trög i huvudet när det gäller att trycka in en massa nya rörelser. Idag gick vi igenom Kata 1-5 väldigt grundligt och det tyckte jag var väldigt bra, 1:an och 2:an känns helt okej nu, men 3:an och 4:an har jag bara övat en gång tidigare, nämligen i lördags och 5:an var första gången idag.

Nu tänker jag skriva en massa från minnet hur man gör varje kata och vad man ska tänka på, skriver jag inte ner saker och ting har jag svårt att minnas dem ordentligt, eller rättare sagt jag minns olika saker varje gång jag tänker på det och aldrig allt samtidigt.

Kata 1: Hidari jodan (elev) eller Migi jodan (lärare) som utgångsposition, tre ordentliga steg framåt, börja med främre foten och möts i mitten. Lärare hugger Men, med översteg, elev backar med vänser fot och hugger Men med kendosteg. Läraren backar, elevens shinai pekar nu mot lärarens panna, tänk på att behålla trycket, sedan går eleven upp i Hidari jodan igen och stannar där tills läraren börjar höja bokken mot kamaj, då går man själv ner i kamaj, sänker bokken och backar fem korta steg med den bakre foten först.

Kata 2: Utgånsläget är "vanlig" kamaj för båda. In tre steg till mitten, spets mot spets, tänk på att bokken ska ha kontakt med varandra. Läraren hugger mot Kote, eleven tar då ett steg snett fram åt vänster till, inte för mycket fram och inte för mycket till vänster. Sänker bokken när man flyttar sig, i sin nya position hugger Kote på läraren, sikta med spetsen rakt in i magens mittpunkt ungefär. När läraren tycker att man hållit trycket tillräckligt tar han ett steg tillbaka och eleven flyttar tillbaka åt höger och för sin bokken över lärerens. Fäller bokken, backar fem steg.

Kata 3: Kommer inte ihåg var utgångspositionen heter, men bokkens spets ska vara ungefär i knähöjd. Går in på detta vis tre steg, höjer bokken tillsammans, kontakt är viktig och att man gör det i ungefär samma tempo. Läraren stöter, kraften ska komma från höften, bokken vrids liksom runt elevens bokken så den tillslut ligger lite på sidan, eleven tar ett steg tillbaka och stöter sedan mot läraren, läraren ska hindra genom att föra sin bokken under elevens och blocka med flatsidan, med höge fot bak trycker höften på. Eleven stöter igen och läraren blockar på samma vis åt andra hållet, sedan "ger" sig läraren och går tre steg bakåt då eleven följer med, bokken ska vara i lärarens panna då man stannar. När eleven backar ska man backa fem steg i jämt tempo och läraren följer med på tre-fyra-fem. Tillbaka i kamaj i mitten, fäller och backar ut fem steg.

Kata 4: Minns inte vad utgångspositionerna heter här heller. Läraren ska i allafall stå med vänster fot framåt och tsuba i munhöjd rätt så nära ansiktet, eggen ska var vänd mot eleven och rak, sedan ska bokken luta bakåt något så det är bekvämt. Eleven ska föra höger fot bakåt och sedan fälla bokken bakåt och "gömma" den. Tre steg framåt, sedan ska man gå upp i jodan kamaj, Migi för läraren och Hidari för eleven, helt enkelt i den position man står och bara snabbt upp med bokken över huvudet. Sedan ska man hugga Men och mötas i luften. Man går ner mot kamaj och läraren tar ett steg bakåt. Sedan ska läraren stöta mot elevens mage och eleven ska blocka genom att gå åt vänster, viktigt här att man gå med den bakre foten (vänster) först och att den förblir den bakre foten på den nya platsen eftersom man där ska hugga Men. Bokken ska man "snurra" på den andres bokken föra den ordentligt över huvudet och sedan hugga Men. Man liksom viker ner bokken nära kroppen, upp över huvudet och hugg. Svårt att förklara, men på detta vis minns jag rörelserna. Sedan backar läraren, eleven går tillbaka åt höger, över lärarens bokken och åter till kamaj, fäller och backar fem steg.

Kata 5:
Lärare har Hidari jodan som utgångsposition. Eleven ska stå i vanlig kamaj, men bokken ska vara lite vinklad åt höger och hota lärarens vänstra Kote. Tre steg framåt och när läraren hugger Men tar eleven ett steg bakåt och rycker sin bokken rakt uppåt och eftersom den är vinklad så träffar den lärarens bokken och slår undan den. Upp över huvudet steg fram och hugg Men. Håll trycket, ner mot lärarens ögon, backa och gå upp i hidari jodan. Sänk när läraren för upp sin bokken mot kamaj och ta sedan tre steg tillbaka till mitten, läraren går bakåt eleven framåt.

Hoppas på att jag fick till det hela rätt nu och att jag minns allt. Det är viktigt att behålla trycket hela tiden och inte tänka det hela i steg som en dans utan ett naturligt svar på någon annans rörelser.

Det var kul att träna kata, man känner sig rätt så snygg ibland, men längtar redan tills på lördag när det är rustning också.

Det Positiva: Kator som sitter.
Det Negativa: Snurrar i huvudet.

Ingen dans på rosor direkt...

Over and Out

Kakabak

Näst sista dagen på jobbet var det idag. Den här veckan har varit tung, inte kommit ur sängen innan halv åtta en enda gång, tror att jag lyckats med tjugo i åtta som bäst och då börjar jag klockan åtta också. Tur att det är lite flex, men tanken var ju att jag skulle komma lite tidigare, då får man också sluta tidigare och sådant är alltid trevligt. Stuffat runt idag och pillat på grejer, hoppat mellan metoder som en galning och har idag gått igenom alla jag kan. Utvärderat prover som en tok eftersom jag vill lämna allt så fint som möjligt. Irriterat mig på personer som inte sköter sitt jobb vilket gör att alla andra i ledet blir lidande, pratat med mina fina arbetskompisar och lyssnat på Johnny Cash. Kommer att sakna, men jag hoppas på att jag får komma tillbaka, kanske redan i höst, drömma kan man ju alltid göra. Blir roligare när man kan lite mer också, blir större variation då.

Eftersom det är sista dagen imorgon så har jag bakat. Provade en ny kaka, en mjuk med äppel i, blir alltid så förvånad när jag provar nya saker och de blir bra och som jag tänkt mig, jag kanske har ett humm om det här med bakning ändå. Kemisten i mig gillar att blanda saker. Något som därimot inte förvånar mig ett dugg är hur köket ser ut efteråt, en mindre katastrof, men man har ju roligt på vägen så vad gör det.Ska föröska ladda inför träningen nu, ser nya blåmärken i min framtid.

Det Positiva: Kakbak.
Det Negativa: Kommer inte upp på morognen.

 I walk the line...

Over and Out


Hallon!

Efter en lång dag på jobbet var det dags att träffa bästaste i Rydsskogen och gå på bärjakt. Resultatet efter ungefär två och en halv timmes plockande var en och en halv liter blåbär och mellan en halv och en liter hallon. Jag är mycket nöjd med dagens skörd och överväger nu att ställa in den något planerade bärturen på fredag kväll, mest för att jag inte har så mycket burkar kvar att frysa in sakerna i, får se lite hur jag känner, är sugen på att ha lite mer hallon, blåbär får jag nog lugna mig med lite, om jag inte kan plocka så jag kan prova att koka sylt på dem ganska direkt efteråt. Det var ju en idé, ska fundera lite mer på det. Något mycket mer om dagen vill jag inte säga, den var inte så spännande i övrigt.Det Positiva: Med bästaste.
Det Negativa: Ungefär hundra myggbett som kliar.

Pussar som smakar hallon <3

Over and Out

Svamp & Bär

Jag tror på allvar att jag tappat förståndet, i allafall vad gäller bär och svamp. Idag var det riddags och Jossan var tillbaka från träningslägret så vi fick sällskap. Matilda var förberedd med en påse till och med, en svamppåse. Brukar vara Jossan som har sådana, men hon plockade 20 liter för nån vecka sen så hon är rätt så trött på svamp. Hittade en hel del också, över en liter blev det nog tillslut, Jossan har en otroligt skap blick vad gäller svamp och själv blir jag bara helt till mig och nästan kastar mig av Hampus innan Jossan fått tag på tyglarna. Hampus var måttligt road av svampplockandet, men passade på att äta under tiden så något fick han väl ut av det. Blev mer svamp än vad jag trodde därför testade jag att förvälla dem och nu ska de snart in i frysen och så har jag sen när jag vill göra svampstuvning i höst. Efter ridningen, som bara bestod av skritt och svampletning, var det tid över, ungefär en halvtimme och då plockade jag en halvliter blåbär också. Den åkte också in i frysen eftersom jag inte hinner baka riktigt för tillfället. Men på min semester, då ni, då ska jag nog bjuda hit lite människor så jag får äta en massa gott.Imorgon blir det bärjakt igen, förhoppningsvis hallon, men jag är nöjd vad jag än hittar. Om det inte finns några så kollae jag in ställen idag som började bli röda, då blir det till att plocka lite en dag på ledigheten. Dags att fotsätta kvällen nu, är alldeles uppe i varv och kanske skulle utnyttja det.

Det Positiva: Bär och svamp.
Det Negativa: Mygg

Give me more, more, more...

Over and Out

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Jag är ett av många barn som växte upp med Harry Potter. Eller jag var i Harrys ålder när den första boken kom ut och sedan kom ju inte böckerna ut lika fort som jag växte. Det var en härlig resa vi hade tillsammans, genom böckerna slutade den för ganska precis två år sedan, men genom filmerna finns det fotfarande två kvar att uppleva. Sedan kan man naturligtvis fortsätta resan på egen hand, det är ingen som hindrar en från att fantisera, att förändra historien, att flytta in en bit av sig själv i den.

Böckerna om Harry har aldrig gjot mig besviken, inte i någon större grad i allafall. Visst blir man lite sur när ens favoritkaraktärer dör, men i slutet inser man att allt hänger ihop och att allt har en mening. Filmerna därimot har gjort mig besviken gång på gång, värst var nog den som jag såg kvällen efter att jag sträckläst boken för sjunde gången bara för att vara uppdaterad när jag såg filmen. Det misstaget gjorde jag inte om denna gång, mest för att min syster har böckerna i Göteborg och dit är det lite svårt att ta sig på ett infall. För första gången har jag inget att klaga på heller, så här på rak arm kan jag inte komma på vad jag saknar från boken. Därmed drar jag slutsatsen att jag inte saknar något viktigt. Naturligtvis var mycket borttaget och de hade lagt till en del som inte alls var med i boken, men som passade in ändå. Som gjorde att Harry fick visa flera sidor, sidor som kanske kom fram i boken i andra scener som inte blir så bra på film. Jag skrattade en del, vilket alltid är bra och jag hoppade till en gång, det ska trots allt vara spännande också. Tidigare har jag alltid irriterat mig på skådespelarna, dock inte denna gång, vilket känns hoppfullt inför de avslutande filmerna, man vill ju så att säga att allt ska avslutas med stil. Så kommer Harry Potter att få vila i frid efter de avslutande filmerna?  Jag tror att han kommer att leva vidare, men kanske kommer han att få vara det han alltid drömt om, normal i en onormal värld.

Det Positiva: Film på bio.
Det Negativa: Snart så är det slut.

And so, the road goes ever on...

Over and Out

Aj!

Sov så skönt natten som var. Vaknade på ett bra sätt också och solen lös utanför fönstret. Sedan beslöt jag mig för att åka till Hampus en sväng och rasta honom. Började med att han trampade på min fot så min stortå höll på att dö, aj, aj. Blev en tur på vallen för att se hur det fungerade med det nya bettet där. Det fungerade bra kan man nog säga. Lite jobbigt blev det när han stack lite i galoppen och naturligtvis verkade han starkare än vanligt, så lite längre bromssträckor blev det. Han känns mycket piggare numera sedan jag bytte och tror till viss del att det beror på att jag känner mer hur mycket jag sitter och håller, förut har jag nog suttit och tjuvhållit utan att märka det. Vi tränade en del på travvolter och serpentiner, men vågade mig inte på så mycket galopparbete, ska nog testa lite mer innan det kommer igång ordentligt. Det var varmt så han blev rätt svettig så han fick bada lite också och äta gräs i solen för att torka lite efteråt. Sedan så gick jag ut i skogen och plockade bär och hittade även lite svamp.

Svampen är numera i min mage, blev lite kantarellmacka när jag kom hem och bären, blåbär och smultron, bor i min frys så länge. Någon gång i framtiden ska de bli paj eller något annat gott tror jag. Planerar ytterligare en bärexkursion imorgon kväll tror jag, men det visa sig hur mycket jag orkar då. Sedan ska jag ut och plocka svamp igen också och denna gång ska jag förvälla och frys in tror jag så kan jag göra svampsås och stuvningar i höst.

Imorgon börjar en ny vecka, den sista på jobbet, k ommer nog att sakna det en del, även om jag just nu känner stort behov av semester, är tufft att gå direkt fån plugg till jobb och inte hinna vila upp sig därimellan. Men det har ju funkat och det är ju huvudsaken.

Det Positiva: Bär och svamp.
Det Negativa: Ont i foten.

It`s like a dream......

Over and Out


Mjuk Kendo och Haya suburi

Hade en mycket fin kväll igår. Solen sken och jag slängde av mina jeans som jag gått omkring med hela veckan på jobbet och satte på mig en klänning. Susade iväg med cykeln till Skäggetorp och lagade mat med Johan. God lax, potatis och svamp i ugn, sedan hade vi efterrätt också, mycket efterrätt, vilket resutlerade att vi låg i soffan resten och kvällen och pratade en massa. Blev som vanligt rätt sent och jag kom inte upp imorse riktigt så tidigt som jag tänkt mig, sedan hjälpte det ju inte direkt att man mycket hellre ville ligga kvar och morgonmysa än att kliva upp, även om det var kendoträning som stod på schemat. Upp kom jag i allafall och lite fukost fick jag i mig. Sedan cyklade jag iväg och mötte Lollo och så bar det av till kendoträningen.

Idag var vi lagom många igen, sex stycken, Anders som hade passet och vi började med en timmes Kata. Har ju inte varit med så många gånger på Kata än, men det är roligt och jag tror att jag börjar lära mig så smått. Hade ju tänkt öva mig och kolla på klipp på youtube, men det hade jag ju inte hunnit tills idag. När vi väl hållit på ett tag så kändes det som om det började sitta i allafall, måste gå mer på Lördagspassen så jag kan öva ordentligt. Kator är häftigt! Speciellt är det häftigt om man kan göra dem ordentligt som när Anders och Lars visade idag, det ser liksom så kontrollerat ut och de utstrålar någonting när katan utförs, något väldigt beslutsamt. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men så vill jag också vara.

Blev rutsningstäning andra timmen, fick öva "mjuk kendo" allt skulle vara en flytande rörelse och man skulle inte förråda attacken innan den kom, allt skulle ske i ett steg. Något jag tror tar lång tid att lära sig, ska försöka tänka mer på det i fortsättningen, speciellt det där med att inte förråda attacker. Sedan övade vi på samma vis trestegstekniker, Kote-Men och Kote-Do med harai innan. Första omgången Kote-Do gick inte bra alls, men redan andra gick lite bättre. Slutligen blev det också lite ji-geiko, försökte återigen tänka på att inte slå så mycket Kote och försöka mig på Men istället, kan inte påstå att det gick något vidare. Måste öva med på att få kraft i att slå bort motståndarens shinai och att bluffa. Sista ji-geikon körde jag mot Anders, han sa efteråt att han var mycket trött då och det märktes faktiskt för jag blockade mer än vad jag brukar lyckas med. Sedan fick vi ta av oss Men och Kote och så skulle vi göra Haya suburi, hoppande steg fram och tillbaka samtidigt som man hugger på varje hopp framåt och höjer shinaien på varje hopp bakåt. Blir ganska ansträngande, ännu jobbigare blir det när man får hålla på med det i mer än fem minuter. Jag klarade dock hela tiden utan att vila, ibland så blir jag så förskräckligt beslutsam att lyckas och var duktigt. Jag stirrade in i väggen och högg på, sedan kom jag in i någon slags rytm, med andning och allting, blev väldigt trött, men kroppen liksom fortsatte av sig själv, jobbigast blev det när Anders sa att det bara var en minut kvar, men det gick vägen.

Halva jag var mycket trött efter träningen och halva jag var upprymd och fylld med någon konstig energi. Hemma gjorde solen att jag slängde på mig bikinin, grabbade en filt, lite mat och boken Lollo givit mig och så hamnade jag på en gräsmatta resten av eftermiddagen med att sluka den Sagan om Drakens åtekomst, den sista boken som blivit utgiven på svenska. Så nu ställer jag mig till raden av andra otåligt väntande på att sista boken ska komma ut. Det är synd att Robert Jordan skulle gå och dö innan han hann avsluta, men kanske är det lite bra också, för nu blir det ju definitivt ett avslut på den oändliga historien om Rand och hans värld.

Nu är jag trött och ska sova, vad som händer i morgon återstå att se, jag har lite planer, men funderar på att strunta i dem och bara vila mig istället. Får se hur det är med orken imorgon.

Det Positiva. Häftig Kata.
Det Negativa: Lång väntan framför mig.

Så vill jag också vara när jag blir stor...

Over and Out

Är på topp

Energin bara flödar över, måste vara allt fredagsfika som spökar i hjärnan nu. Kan också bero på att jobbdan bara har flytit på så jäkla smidigt. Haft nått att göra hela tiden, men inget speciellt stressigt. (Räknar inte med expresserna som kom ut några timmar senare än vad de skulle, inget att göra åt ändå). Inte ett ända omprov i sikte, alla IS-värden höll sig där de skulle och det var knappt några positiva prov så man behövde inte oroa sig för spädningar heller.

Fick blanda lösningar också som jag sedan lyckades få godkända, kändes underbart. Det bekräftar i allafall att man är riktigt bra på någonting, i allafall denna dag var jag helt grym på att blanda. Fick lära mig lite nya saker idag också, skulle kanske ha legat på lite mer tidigare i sommar så det kommit lite tidigare, men, men, hade ju så mycket annat att stå i då och nu när det är lugnt har man ju ro till att ta in lite mer nytt. Så nu har jag bekantat mig med lite fler maskiner och hoppas att de ska bli lika goda vänner som de jag haft tidigare är. Nästa vecka kommer en person tillbaka fån semestern så då blir vi tre, kanske får jobba 100% då också om det är mycket, Daniel frågade om jag kunde och det ser jag inga hinder för. Jobar gärna så länge det finns något att göra.

Nu sedan jag kom hem har jag fantiserat i mitt huvud och möblerat på ett papper, är lite olika idéer om vad man kan göra, men måste mäta lite i lägenheten också och kolla lite närmare på den. Min inspektion när tidigare var väl inte sådär jättenoggrann, vill ju inte gå och snoka i skåp och garderober när folk bor där. Så tills vidare får jag nöja mig med att bygga luftslott och ta tag i det på riktigt i september.

Längtar nu till ikväll då jag ska träffa Johan, ska bli riktigt skönt att få umgås lite med honom, känns som om det var evigheter sedan.

Det Positiva: Blanda godkända lösningar.
Det Negativa: Lite morgontrött

När allt bara flyter på är livet underbart.

Over and Out

Power Kendo

Blev en längre arbetsdag idag, fick tillåtelse att jobba 100% dessa två dagar när det bara är Daniel och jag. Hade gott om saker att göra och det kommer jag att ha imorgon också. Då ha jag dock inte så mycket sena prover, bara något enstaka och så pratades det om att blanda lösningar också och det är alltid kul. Börjar få in saker och ting på de nya metoderna jag lärt mig också, känns väldigt bra och med dessa är det lite mer att göra än vad det varit tidigare, bland annat får man göra spädningarna själva. I motsats mot elva analyter är det istället 53 så det tar lite längre tid också och allt bli inte så separerat som man skulle önska alltid.

Sedan var det hem och äta lite mellanmål och vänta på att täningen skulle börja närma sig. Var väldigt rastlös idag och det slutade med att jag satt fullt påklädd och fädigpackad och stirrade på klockan. Ganska så patetiskt känns det i efterhand, sedan cyklade jag i snigelfart vilket resutlerade i att jag kom fram en halvtimme innan den startar och minst tio minuter innan Anders kommer och låser upp dörrarna.

Idag så fick vi öva på att ta på och av Men på ett korrekt sätt. Ganska nyttigt och det kändes som om jag blev mycket snabbare. Kändes som om jag knöt tenugin bättre och bättre också. Ibland tycker jag att det känns som om den sitter väldigt löst, men idag kändes det bra. Dessutom fick jag lite tips på hur man kunde knyta för att det skulle bli bättre, bland annat något som jag glömt helt från första gången de visade. Man ska liksom föra båda ändarna åt samma håll först ochsedan låsa fast den ena med den andra, blev mycket bättre då.  Sedan hade vi lite grundträning, jag älskar rustningsträningen, men längtar verkligen tills grundträningen på onsdagar kommer igång, jag känner att jag behöver det, tror att jag kommer att fungera mycket bättre i övrigt då. Sedan hade vi en power-spirit-övning också som är rätt så häftig. Man ska göra i samma takt som Anders hela tiden. Andas in djupt medan man höjer shinaien över huvudet, hugga Men med kiai och sänka till kamaj i en utandning. Det bli häftigt när alla verkligen gör samtidigt och man känner sig helt uppfylld av kraft när man andas in.

Sista halvtimmen var det full rustning på och lite ji-geiko varvat med övningar. En var att man skulle bara stå, mottagaren med shinaien bakom ryggen i knävecken. Sedan skulle man så obemärkt som möjligt attackera Men och mottagaren skulle försöka hinna se det och blocka. En övning för att träna snabbhet vilket jag verkligen behöver. Vet inte riktigt om jag blev något snabbare, tror inte att jag märkte någon skillnad på min hugghastighet, men jag lyckades blocka någon gång på slutet, men det kanske var för att han som attackerade var snäll. Sedan körde vi ji-geiko där vi skulle tillämpa övningen. Vi gjorde också en övning med harai-Kote-Men, gå in slå bort shinai, hugga Kote-Men. Där fick jag ett bra tips med att göra harai, nämligen vinkla shinaien lite så att händerna nästan blir korsade och sedan snärta upp i utgångsläge och därmed slå undan shinaien. Då gick det hela plötsligt mycket bättre. Min ji-geiko idag var väl inte på topp tyckte jag, försökte att inte hugga så mycket Kote utan satsa på Men, men det är väldigt svårt, någon kanske jag lyckades med. Det är roligt att höra att vi (Lollo och jag) inte är lika lätta att plocka poäng på längre, då går det ju framåt i allafall.

Min arm är alldeles blå nu igen, ser ännu värre ut än förra veckan. Så blir det när den som attackerar missar och kör in shinaien i Gin flera gånger på rad. Det svider lite fortfarande, men blåmärken går ju över. Efteråt lade jag märke till hur mycket smiigare jag blivit bara efter den här terminen,  kan sträcka ut mycket längre och då kände jag mig mycket nöjd med mig själv. Som vanligt stannade jag och Lollo i korningen och pratade av oss lite. Vi hade avhandlat allt personligt, eller i allafall allt man inte vill säga till alla kendomänniskor när Erik kom ikapp oss och så blev det ännu mera kendoprat innan vi skiljdes åt. Nu ska jag sova, då kommer morgondagen mycket fortare och till den längtar jag mycket.

För övrigt är killar mycket roliga att lyssna på i duschen, ibland undrar man vad allt kommer ifrån och vilka människor det är man egentligen lärt känna.

Det Positiva: Power-kendo
Det Negativa: Är för långsam.

Kendo-Happy

Over and Out

Semestervittring

Snart dags att sova igen och jag längtar verkligen efter det, igå somnade jag tidigt också och då fungerade det faktiskt att gå upp på morgonen, börjar få tillbaka lite ork, sömn hjälper verkligen mot allt. Därför satsar jag stenhårt på att ta det lite lugnare och gå och lägga mig tidigare på kvällarna. Igår var jag och red som vanligt och hade egentligen tänkt åka dit idag också, men istället kände jag att jag behövde fixa saker här hemma och ta det lite lugnt med mig själv. Blir förmodligen en ridtur någongång under helgen istället.

Kan nog vara skönt för Hampus att vila lite också, blev en lång runda igår, nästan två timmar, eftersom vi var tvugna att rida tillbaka när vi nästan var hemma eftersom det var staket i vägen. Hampus var i vart fall överraskande positiv, men jag vågar inte släppa honom, har i princip noll chans att hålla honom om han skulle få för sig något. Men vi övar på, måste öva mer på att rida med sätet och vikten, för bettet bryr han sig inte mycket om. Kul att han är pigg och glad i allafall. Kanske bli det till att prova vallen nästa gång, kanske är säkrast att vara själv då, Joker åker iväg på kurs nu i helgen och det blir spännande att se vad han lär sig där, hoppas och tror att det kommer att gå alldeles lysande. Testade lasta lite igår också och det gick bra tillslut, efte ett mindre missöde med en transpot som lossnade från dragkoken när hästen tar klivet in, ingen störra skada skedd, han stod så lugnt tillslut ändå.

Börjar få semestevittring nu också. Samtidigt som en del av jobbet blir rutin finns det så mycket kvar att lära sig, mycket roliga saker. Har varit inne och petat i GC:n nu också. Bytt kolonn, skruvat isär och satt ihop jonkällor och allmänt joxat med den, är jättekul tycker jag. Känns som om jag får ta ganska mycket ansvar också, även om det alltid finns någon att fråga och som kan ge stöd om det behövs, men jag gillar att klara av saker själv, att känna att jag faktiskt kan en del i allafall. De här tre åren har gett någonting i utbyte och jag har hamnat rätt, det här vill jag göra i framtiden. Kanske inte precis det jag gör nu i resten av mitt liv, men en del av det absolut. Nu blir vi bara två tappra själar i två dagar, det ska nog lösa sig bara inte proverna rasar in som fö några veckor sedan. Sedan blir det sista veckan nästa vecka, ska bli skönt med semester, förösker desperat hålla veckan tom, men det känns hopplöst. Slutet av den är bokad nu i allafall och jag har lite idéer om vad jag vill göra med resten.

Nu väntar sängen, imorgon jobb och träning och så lite fantiserande.

Det Positiva: Semestervittring.
Det Negativa: Kliande myggbett.

It`s a game and we are all playing..

Over and Out

Kinda Kanal och Stångånpaddling

Äntligen orkar jag ta tag i och berätta om helgens paddling. De andra startade ju redan i onsdags någonsants söder om Kisa tror jag, men jag skulle ju vara en flitig arbetsmyra och jobba och möta upp dem i Brokind på fredag kväll. Kände mig fortfarande trött, sliten och sönderstressad när jag väl kom hem från jobbet, lyckades dock få allt klart i tid och hann till och med lugna ner mig lite innan jag konkade iväg med all packning till bussen. Bussföraren tyckte jag såg väldigt fullpackad ut då jag kliver på med en stor ryggsäck som ser ut som om den ska sprängas, notering, köp en större ryggsäck, och två matkassar som tyngde ner händerna. Lyckades dock ta mig ombord och böjade resan, då vi åker över Kinda kanal med bussen alldeles innan Brokind, vad ser jag då om inte två kanoter som tappert tar sig fram genom vattnet. Fnissade för mig själv och skickade sms till Lollo, som minsann också sett bussen på bron. Sedan blev det en kort promenad till stranden där vi skulle mötas och då jag är framme kommer den konoterna glidandes in mot stranden, snacka om tajming. Efter en liten paus hoppade jag i tremannakonoten med Lollo och Tommy och så paddlade vi iväg på jakt efter ett övernattningsställe.

Blev ett jättefint ställe på vid några klippor med kvällssol. Hungrig som jag var smakade den stormkökslagade tacosen ännu godare än vad den brukar och till efterrätt blev det chokladbollar som jag gjort på eftermiddagen. Mot kvällningen blev det dags att krypa in i det fina blå vindskyddet som jag överhuvudtaget inte hade någon som helst del i att bygga. Vindskydd är komplicerade saker, jag kan väl göra som jag blir tillsagd, typ slå i pinnar, men det är knappt det. Och fast jag fått knutar och principen av surrning visad för mig flera gånger så fastnar det inte. Fint blev det i allafall och vi spelade kort i ljuset av en stormlykta innan tröttheten tog över helt. Då kröp jag ner bredvid Johan och kramades lite, det är det allra bästa med vindskydd och när vi sover i sådana tillsammans kommer jag alltid att tänka på den där helgen i september förra året och då blir jag alltid lite extra glad.

Vaknade till en fin dag på lördagen och efter frukost och packning bar det av, med Johan och Lollo i tremannakanoten denna gång. Vi paddlade på och njöt av solen, en bit av sträckan var det sjöpaddling och då blev det jobbigt ett tag eftersom det blåste på rätt så friskt. Lyckades gena lite genom att klämma oss under en liten liten bro mellan en ö och fastlandet. Man fick lägga sig ner i kanoten för att ta sig under, det var precis så att fören inte skrapade i. Jag var riktigt ordentligt trött och blev förfärligt tacksam när ett av lyften förvandlades till en slussning. Vad kul det var, fast lite läskigt första slussen, sedan tyckte jag det gick långsamt på slutet också. I Sturefors gick jag och Johan på promenad till ica och inhandlade mer rödsprit och lite chokladpudding. Det började regna och vi letade allt med desperat efter en plats att slå nattläger. Blev ett trevligt ställe upp i en skogsbacke med härlig ganskog runt omkring. Vindskyddet kom upp ganska så snabbt och sedan blev det matlagning med korv och makaroner och sedan det bästa av allt, chokladpudding. Testade hur min sits gick att mysa i, fungerar utmärkt, väl investerade pengar det där. Kröp in i vindskyddet tillslut, utan att diska utan regnet fick sköta det jobbet, mycket mygg denna natt och det lät som om något var ute på promenad i skogen. Sov dock jättebra ändå och kurade ihop mig mot Johan för att inte bli kall.

Vaknade till regn på söndagen, stannade i vindskyddet och våra sovsäckar med förhoppningen att det skulle gå över. Avtog lite och då chansade vi och gjorde frukost, sedan regnade det ganska konstant hela dagen, men vi paddlade på, hade ju målvittring nu. Blötare och blötare blev jag och jobbigare och jobbigare blev det att paddla. Denna dag paddlade jag och Johan tillsammans och bitvis gick det bra, men jag kan inte styra så bra och ett tag drog kanoten åt vänster hur man än styrde kändes det som. Blev en hel del lyft denna dag som tröttade ut en också. Det var trevligt att få se Linköping från åsidan också, mycket finare stad från det här hållet och där finns en massa fina hus man kan kolla in. Mot slutet ville jag bara komma fram och även fast den bästa och lättaste paddlingen förmodligen är den i slutet av ån så tyckte huvudet att det var väldigt jobbigt.

Kom i allafall fram och där väntade Lollos mamma, så vi lastade packning, kanoter och oss själva. Sedan fick vi skjuts hem. Det enda jag kunde tänka på var att lägga mig på sängen och vila, men hade jag gjort det så hade jag nog somnat bums. Ingen bra idé då man inte ätit på hela dagen och dessutom har en massa blöta saker som måste torka. Därför flängde jag runt och packade upp allt innan jag gjorde något annat, vilket resulterade i att mitt badrum stank våta kläder. Sedan sprang jag till affären och handlade mat och först därefter fick jag krypa ner under en filt och mysa med godis och lite film. Glömde det viktigaste, det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att kränga av mig alla våta kläder och tillbringa en halvtimme i en varm skön dusch. En bra avslutning på en rolig helg.

Det Positiva: Paddling
Det Negativa: Trötthet

En kulen natt, natt, natt, min båt jag styrde...

Over and Out

Botad med Kendo

Direkt efter träningen känner man sig som starkast, piggast och friskast i världen. Man kan klättra över berg och dyka till havets botten, inga problem alls. En väldigt trevlig bieffekt, speciellt som man innan träningen var helt slut och mådde illa och funderade på att man kanske, kanske skulle skippa kendon idag. Det är tur att jag aldrig gör det utan masar mig dit i allafall. Idag var det med inställningen "Blir jag så svimfärdig att det blir suddigt framför ögonen får jag bryta och vila". När man känner så är det konstigt att man efter tio minuters uppvärmning blivit av med huvudvärken och efter tjugo minuter känner sig frisk i kroppen och klar i huvudet. Dock var jag inte helt på topp, kan vara med den inställning jag hade i början, jag måste försöka peppa upp mig lite mer, med början sådär en timme innan träningen börjar.

Blev lite nevös i början av träningen, för jag var inte så fasligt tidig och bara Nisse var där. Sedan kom Anders också och sedan var det bara vi en lång stund, kändes det som, innan Joel också kom. Alldeles vid sju dök Lars upp också så vi var fem även denna gång. Ganska lagom tycker jag, då får man vila ibland, i allafall när man kör ji-geiko och jag hade sån tur att jag kunde titta på när Anders och Nisse körde. Vet inte om jag blev så mycket klokare av det, men det var häftigt att se. Vi gjorde lite av samma saker i början som vi gjorde förra gången. Kiri­kaeshi med Do och sedan samma sak med varannan Men och varannan Do. Det är svårt att slå Do, jättesvårt tycker jag, det gick väl bättre efter ett tag, men jag tyckte inte riktigt att jag fick in det. Sedan körde vi kontringstekniker också, dels några när man kontrar Men med Do och sedan när man kontrar Kote med Men. Fick ta av oss Men när vi tränade dem och så körde vi mot samma person hela tiden utan att rotera och så stod Nisse och övervakade. Det gick inte bra alls i början, slog på Anders lår istället för på Do och sedan måste jag tänka på att shinaien inte ska "tippa ner", vänster hand ska vara lite under spetsen. Gick väl lite bättre sedan kändes det som, ska också komma ihåg att attackera när jag är mottagare och inte mesa. Vilket jag gör utan att riktigt tänka på det, men jag blir ännu försiktigare när personen inte ha Men på sig.

När vi skulle kontra Kote med Men så slog jag Anders i huvudet med, en gång kändes det som om jag slog ganska hårt också för jag var inte riktigt med. Jag blev i och för sig också träffad i huduvet en gång och Joel blev träffad så det började blöda från ögonbrynet. Vet inte riktigt vad som hände där eftersom jag var så upptagen med mitt. Det kändes bra att köra mot Anders eftersom han kan och berättar vad jag gör fel. Idag sa han många olika saker som jag inte kommer ihåg alla nu, men jag tror jag rättade till dem eftersom.

Blev ett varv ji-geiko mot slutet också, måste bli mer framåt och våga attackera mera och inte bara stå för mycket. Dessutom så fastnar jag i att attackera med Kote (brukar ju funka så bra ibland) och kontra med Do när någon hugger Men. Jag gillar dem för mycket, så nästa gång ska jag inte attackera med dem alls, måste prova nya tekniker. Ska sträcka ut och hugga Men och fortsätta med det tills jag träffar. Idag försökte jag tänka på vänster hand igen också, i allafall när vi körde tekniker, måste fortsätta träna på det. Och jag är fortfarande inte snabb på att gå kendosteg.

Allra sist så körde vi Herren på täppan vilket är ungefär låtsasmatcher där den som får poäng får stanna kvar och köra mot nästa. Det var roligt, men jag var väldigt trött då och alla andra är ju ganska mycket bättre än mig. Fick köra mot Lars en gång och mot Anders en gång, båda fick poäng på Men, de är så snabba att det är läskigt. Inte riktigt som Nisse, för han är jättesnabb, även när han inte verkar anstränga sig speciellt mycket, men det räcker till. Det var kul att kolla på de andra också, för de som tittade skulle bedömma om det var poäng eller ej. Jag såg inte så mycket alls, men jag försökte kolla efter saker och när Nisse sa att det var poäng så försökte jag minnas vad de gjort.

Nu börjar tröttheten sänka sig över mig igen, blir till att sova gott och länge i natt. Måste ladda inför paddlingen, men först en  dag på jobbet. För övrigt funderade jag och kom fram till att den enda negativa grejen med Kendo är alla blåmärken man får. Har aldrig tänkt på att jag verkar ha lätt för att få blåmärken, men nu misstänker jag det stakt. Idag fick jag ändå inte speciellt hårda slag, men ändå kan jag i allafall förvänta mig ett par märken på höger arm och troligtvis ett på låret också. Ibland kan det se ut som om man blivit misshandlad.

Det Positiva: Kontingstekniker.
Det Negativa: Fastnr i mönster.

Vill vara som dem...

Over and Out

Paddlingsplanering, Kattmöten och Regnritt

Börjar känna mig mer och mer sliten. Undra vad det kan bero på? Kanske ska hålla mig hemma om kvällarna och sova tidigt istället för att vara ute och ränna. Måste sakta ner snart, för det här tempot kommer inte att hålla hur länge som helst. Men det är ju så svårt, för allt är ju roligt.

Planerade paddling hos Mårten i måndags. Träffade Johan innan och vi promenerade och åt glass. När det börjarde regna, som det brukar när vi promenerar hittade vi ett träd utanför Mårten som vi kunde vänta under. Tillslut blev det planeing också, men det tog sin lilla tid så jag var rysligt trött när jag cyklade hem. I ydsskogen träffade jag en gosig och mysig katt som jag vill ta med mig hem. Inte riktigt läge än, men en sån katt vill jag ha. Den kurrade en massa och hoppade upp i mitt knä. Ville inte alls åka vidare då.

Sedan var det Hampus två dagar i rad. I Tisdags red jag tillsammans med Jossan, vi hittade flera liter svamp och sedan red vi på vallen där Hampus blev som galen. Han försökte sticka och ha sig. Var dock inga problem med att få honom att galoppera, båda varven på volt till och med. Mycket nöjd med honom. På ondagen blev det också ridning, denna gång i regn, det började regna så fort jag kom innanför stalldörren och slutade inte förrän jag skulle åka hem igen. Blev ganska blöt, men eftersom det är sommar och varmt gjorde det inte så mycket. Betslade ner också, i vanliga fall har han pessoabett på nedersta ringen, mest för att man ska ha något att säga till om han skulle rusa iväg någonstans. Provade ett lite smalare tredelat bett och nu ska vi testa med det ett tag. Kändes helt okej, men jag försökte mig inte på något avancerat, det stora eldprovet blir att hoppa på det bettet. I stallet gosade jag med världens finaste Moa, hon är jättegammal och en mycket söt katt som kommer och pratar och vill bli kliad ibland.

Kvällen ägnades sedan åt att packa, fö en gångs skull är jag ute i god tid och följer planeringen, men ändå känner jag mig stressad. Börjar lugna ner mig nu, men fortfarande är det mycket som jag vill hinna med. Nu är det i allafall klart att jag byter stadsdel, ska bosätta mig i Gottfridsberg från och med september. Hoppas att jag kommer trivas just nu känns det i allafall bra. Direkt vidare till Maxi och handla min del av maten till paddlingen. Nu förösker jag ladda om igen så jag är redo för träningen ikväll. Börjar kanske inse att jag har alldeles för mycket som jag vill göra, jag börjar bli som min faster, hemska tanke.

Det Positiva: Enligt planering.
Det Negativa: Mot utbrändheten.

Come fly with me....

Over and Out

Liseberg

For iväg till Göteborg igår och har fortfarande inte återhämtat mig från det. Kom iväg strax innan åtta och vid elva så var vi framme, sedan började köandet. Först skulle vi ta oss in på Liseberg, sedan skulle vi ha åkband och sist, men inte minst ville vi ju åka saker också. Jag gick ut hårt och startade med Balder, riktigt härlig, men efteråt var jag lite yr i huvudet och stod över Kanonen, kände inte för att hänga upp och ner just då. Sedan blev det vattenattraktioner, först Kållorado (?) där jag blev blöt, sedan så fortsatte vi av bara farten till nästa som var Flume Rider, satt längstfram och sedan var inte mina byxor torra på många fläckar. Även mycket av jackan var blöt, tur att jag tagit med mig en extra, dock tänkte jag inte på extra byxor så jag fick frysa lite innan de torkade. Då kom regnet istället och blötte ner dem igen. Åkte en hel massa annat också, Fritt fall, Lisebegsbanan och tillslut också Kanonen där jag och Johan satt allra längst fram. Det gick väldigt fort och jag skrek en massa, men den såg mycket läskigare ut än vad den var. Sist åkte vi radiobilar innan jag och Johan lämnade Liseberg och de andra för att ta oss till Avenyn och träffa mamma, pappa, Helena och Mattias.

Vi lyckades ta oss rätt och hittade dem på en uteservering där de ätit varmrätt och precis beställt dessert. Jag och Johan fick också dessert, mums vad gott det var. Sedan åkte vi spårvagn ut till Frölunda och kollade på Elinors nya lägenhet. Den var trevlig tyckte jag, men tolfte våningen gav mig lite svindel. Var mycket trött sedan och mina ben och fötter protesterade efter allt köande. Fick börja köra hemåt i allafall och det gick helt okej. Tycker om att köra på natten och det fanns inte så stor chans att jag skulle kunna sova heller eftersom benen gjorde så ont.  Vid kvart i tre kunde jag låsa upp min dörr och äntligen få komma i närheten av sängen. Blev vetekudde och filtar för att försöka minska värken och jag somnade ganska snabbt och sov och sov. Har inte varit så värst pigg idag heller utan mest legat och läst.

Trots att vädret kanske inte var det bästa på Liseberg och jag blev blöt och kall mest hela tiden var det en underbar dag. Mest för att jag fick umgås så mycket med Johan och med mina vänner. Sedan är det härligt att åka karuseller också, mindes en del trevliga minnen av skolresan jag gjorde i sjuan också, vad jag kände då och med vilka jag var där med.

Såhär blöt blir man på Liseberg

Imorgon blir det planering för nästa äventyr, blir paddling till nästa helg, ser jag mycket fram imot. Nu ska jag koncentrera mig på middag så jag kanske kan starta veckan på ett bra sätt.

Det Positiva: Dag med <3 och vänner.
Det Negativa: Blött och kallt.

Känner en massa lycka.

Over and Our

Underbara Kendo

Fredags kväll och jag känner mig helt slut. Kanske för att jag hållit igång så mycket under veckan och sovit minde än vad jag borde, det har sin avigsida att låna böcker.

Igår hade jag ett underbart kendo pass, vi var fem stycken, med Nisse som instruktör. Fick träna en del tekniker, Kote-Men och Kote-Do, sedan fick vi göra kiri­kaeshi med Do istället för Menhugg, det var roligt, men svårt och ovant. Kunde inte riktigt bedömma vilket avstånd jag skulle befinna mig på. Mitt i någonstans bröt vi för ji-geiko, köndes riktigt bra. Provade en teori jag har tänkt ut. Jag är helt inställt på att hugga på Kote, åh, vad jag vill hugga Kote, sedan går jag över/under motståndarens shinai som om jag skulle hugga Kote, men sedan gick jag mot Men istället. Det fungerade ibland beroende på vem man körde mot, är inte tillräckligt snabb för en del. Vissa är nämligen jättesnabba så man blir helt snurrig. En sak som jag märkte är att jag måste bli snabbare med mina kendosteg, nu är de alldeles för långsamma, bli man jagad efter en attack så måste man ju ta sig undan och det hinner jag inte riktigt som det ser ut nu. Efter den första ji-geikon gick vi tillbaka till lite övningar där man skulle hugga Kote och en övning också med kiri­kaeshi där man skulle hugga två Men, två Do osv. Hjärnan fick jobba lite på vad man skulle göra, men det gick ganska så bra. Sedan hade vi lite till ji-geiko och kakarigeiko. Den här träningen kändes faktiskt riktigt bra, jag kände mig så positiv och träffade rätt så bra, tycker jag själv. Sedan gjorde vi bra spegelövningar som visade en hel del, ska jag innan passet nästa gång tror jag, brukar ju ändå vara där så tidigt.

Det ståra frågetecknet efter träningen hade egentligen inte så mycket med kendo att göra. Men vart är alla tjejer, eller alla nybörjare överhuvudtaget? Bara jag och Lollo som kommer regelbundet och tror en kille har varit på ett eller två sommarpass. Vi som var en sådan stor grupp och så många tjejer, saknar er ju. Hoppas verkligen att någon mer börjar dyka upp, kan ju förstå om folk åker omkring på sommaren och träningsmotivationen kanske inte är på topp, men hoppas att många återvänder till hösten i allafall. Annars försökte Nisse övertyga oss om att Stockholm Kendo Open är en mycket bra tävling att tävla i första gången. Jag är lite skeptisk, men samtidigt är jag ganska sugen också. Om det nu skulle inträffa att jag övertalar mig själv att det är en bra idé kommer man att kunna se mig som en liten darrande blå hög i ett hörn den 17:e oktober, nervös är nog bara förnamnet på den sinnesstämning jag befinner mig i. Vill hur som helst vara där och titta på i allafall, speciellt som det ryktas om gradering till 3 dan. Då måste man ju heja och hålla tummarna.

Måste för övrigt köpa mig en ny kalender så jag kan skriva in alla datum som redan är bokade framåt hösten.

Idag har jag varit och ridit efter ganska fridsam dag på jobbet. Fick ut lite urgamla prover och joxade omking med lösningar. Hampus var väl rätt okej, kändes lite trött så det blir bra med lite vila för honom nu över helgen. Tog det rätt så lungt i allafall, hittade en stock i skogen som vi hoppade på hemvägen. Började också bygga det första hindret till min tänkte terrängbana, det blev skraltigt och fult, ska lägga mer energi på den någon annan dag.

Nu ska jag röja och vika tvätt, imorgon far jag till Göteborg över dagen, ska bli härligt.

Det Positiva: Kendo <3
Det Negativa: Nästäpta.

När jag flyger genom luften är huvudet tomt på tankar.

Over and Out

Ska bara.

Behöver sova, behöver sova ut riktigt ordentligt. Ska bara diska undan först, ska bara. Min lägenhet är snuskigt sunkig och en disk är första steget mot att ta sig tillbaka till rätt spår. Idag disk, imorgon tvätt. Så får det bli.

Varit hos Hampus två dagar i rad nu igen. Igår löshoppade vi och longerade. Löshoppat har jag aldrig gjort tidigare och det var kul. Speciellt kul var det att kolla in Hampus teknik. Kul att se att Joker hoppade också. Vi höjde och höjde och till slut kom väl hans smärtgräns på ett ganska högt rättuppstående, närmare en meter var det nog. Men han är ju fortfarande ung och det ser väldigt lovande ut, trots att tekniken inte är den bästa. Som tur är har han inget speciellt fel han gör i allafall, han gör olika fel varje gång istället. Hampus var nog glad att få hoppa utan mig på ryggen, stuts är ju bra gymnastig också, sedan att man hoppar en oxer från fel håll bara för att man inte vill göra som jag säger kan vi ju tala tyst om. Sedan kom vi på att Joke nog inte motionerat tillräckligt så vi tog ut honom igen och longerade. Första gången jag gör det på "riktigt", men jag vet ju hur det går till i teorin. Kollade på fört när Jossan gjorde och sedan fick jag ta över när han var mör och trött. Mot slutet gick det riktigt bra, han slappnade av en hel del. Hampus fick också komma uten sväng på volten, han behöve dock inte inspänningstyglar och inte behövde han galoppera heller. Hästarna fick stå inne sedan för det blixtrade och åskade, såg blixten slå ner och det brakade riktigt ordentligt.

Blev Hampushästen idag också, blöta blev vi, men jag envisades med en kort idtur. Det föll regn från himmeln och det var pölar på marken. Vi kryssade oss fram, när vi kom hem var Hampus ben alldeles genomblöta och det hade stänkt långt upp på halsen. Sedan fick han hö och då blev han glad. Nu får han, och jag, vila en dag och sedan kör vi igen på fredag.

Nu har jag snart diskat klart, otroligt, längtar till min säng nu.

Det Positiva: Löshoppning.
Det Nagativa: Blixtar som slåt ner.

Blixtar och dunder, magiska under...

Over and Out


Det här med att skriva...

Intensiv arbetsdag är över och jag gick förbi bibloiteket på eftermiddagen och laddade upp lite. Nu ska plöjas böcker, något jag är riktigt bra på. Lyckades också med bedriften att fyra av fem böcker blev några jag aldrig läst tidigare, annars har jag något av en tendens att läsa om böcker jag gillar om och om och om igen. Så kvällen har ägnats åt läsning och telefonsamtal. Ser fram imot helgen hur det än blir.

Igårkväll låg jag och funderade. På hemligt bloggande, är mycket frestad att sätta mig och skriva  i hemlighet igen. Ibland vill jag skriva massor av saker, men hejdar mig lite eftersom jag inte vet riktigt vem som läser. Dessutom känns det fånigt att kommunicera det man känner genom en blogg. Jag borde ju kunna ta tag i mig själv och säga sakerna istället. Speciellt de snälla sakerna borde jag väl kunna få ur mig. Tror jag måste öva mer på det. Berätta för människor när jag uppskattar saker och säga ifrån när jag inte gör det. Men jag kanske inte är så som person, men att säga snälla saker borde ju vara lättare än att vara elak och jag har faktiskt fler snälla saker att säga än elaka. Tyvärr fungerar det ju inte riktigt så, kanske för att de snälla sakerna betyder så mycket mer än allt det andra. Tänk om det uppfattas på fel sätt eller inte kommer ut som jag vill. Ibland vet jag inte rktigt heller vad jag ska säga. Det är så mycket lättare att sätta sig ner och fila på en text än vad det är att prata utan att ha genomtänkta saker att säga. Jag är lite bekväm av mig på det viset, det blir för jobbigt att prata oh då skriver jag istället. Jag vet att jag har utvecklats, men det går så långsamt, för en gångs skull har jag inget tålamod och vill inte träna och bli bättre. Så känns det i allafall just nu. Eller ja, viljan kanske nästan finns där, men den är inte tillräckligt stark för att övervinna orken som inte finns alls.

Sedan kommer vi till det här med att jag inte vet vilka som läser, jag känner inte att jag vill att precis alla ska veta vad jag känner i en viss fårga eller angående en viss person, samtidigt som jag vill skriva om just det. Det blir bara kångligare och kångligare, jag både vill och inte vill. Och jag kan ju inte sluta skriva, det har blivit lite av ett beroende, "Hej, jag heter Matilda och jag är bloggberoende" eller bloggaholic kanske det heter. Nej, så illa kanske det inte är, inte med skrivandet, med läsandet är det lite värre och det ska jag ta tag i. Så intressant är det faktiskt inte, jag borde kunna hitta något bättre att göra om kvällarna eller dagarna om det faller sig så.

Nu ska jag stänga av datorn för ikväll och ägna mig åt böcker. Försvinna in i en annan värld för ett tag och drömma mig bort till Irland.

Det Positiva: En hög med böcker.
Det Negativa: Ingen lägenhet blidde det...

Att tala eller skiva, det är frågan...

Over and Out

Knowing

Huvudet känns tungt och nacken väker och här sitter jag med vetekudde och toffor för att försöka ladda om till en ny vecka. Igår bar det ju av till Johan. Vi började med en promenad som blev till en stund under stora gröna träd för att inte bli blöta av regnet som började falla. Det var mysigt, då kunde man stå och mysa och bara lyssna på regndropparna som föll på löven. På vägen hem såg vi regnbågar, svaga, men ändå vackra.

Blev en filmkväll sedan, en film som hette Knowing med Nicolas Cage. Den var bra, men krypande läskig ibland och jag hoppade till flera gånger och tyckte att kombinationen av dimma, mörker och svartklädda mystiska tysta män inte riktigt passade mig. Sedan grät jag lite också och en film som framkallar känslor är ju alltid bra. Efter filmens slut missbrukade jag tv:n en lång stund och zappade omkring medan Johan läste bok. Läskigt fort man trillar dit igen. Här hemma känner jag inget direkt behov av att ha en tv, men igår föll jag genast tilbaka i mönstet jag hade när jag själv hade en. Det är hemskt vad jag tittade mycket på tv egentligen. Följde hur många serier som helst och kunde ägna en hel eftermiddag och kväll med att zappa omkring. nu sitter jag i och för sig ganska mycket vid datorn istället och följer en massa bloddar, men det är ändå lättare att knäppa av den än vad det var att strunta i tv:n. Kom i alla fall i säng sent och sov på bågot konstigt sätt så nacken är helt stel i ena sidan idag. Jag har försökt rätta till det, men det går dåligt. Det värsta är ju att det har börjat stråla upp i huvudet nu också. Ska göra ett försök med massagemaskinen och se om det hjälper.

Det blev sen frukost på balkongen och lite läsning i solen under dagen. Mycket trivsamt, det känns skönt att umgås utan att egentligen umgås. När man kan resa sig upp och gå in i det andra rummet för att se efter vad som händer. Fråga hur det går, pussas lite och sedan gå tillbaka till vad man själv hade för sig. Sådant vill jag göra mer av.

Ska försöka fortsätta min uppladdning nu, imorgon blir det upp tidigt och jobb igen. Får också veta om jag får lägenheten eller inte. Hoppas, hoppas, hoppas.

Det Positvia: Filmmys.
Det Negativa: Ont igen.

Imorgon är en annan dag...

Over and Out

Hästdagarna

Blev ju Hampus två dagar i rad nu. Både fredag och lördag.

På fredagen lyckades jag med bedriften att tajma in precis så vi inte blev blöta av regnet. När jag kom fram till stallet möttes jag av ett tyst och nedsläckt ställe, men när jag tände ljuset blev det liv och rörelse. Hampus blinkade förvånat där han låg och sov i boxen. Han såg så underbart söt ut.  Vi hade lite hoppträning på ridbanan och det gick väl hyffsat. Eller ja, det gick bra för Hampus och mindre bra för mig. Jag klantade till det mer än en gång och fattade knappt att hästen hoppade. Men det gjorde han, rev bara en gång på uppvärmningen också, men sedan så tog han sig över. Med mig därimot var det lite si och så, några språng kom jag riktigt efter på. Sedan är jag helt värdelös med avståndsbedömning när jag bygger bana också, så fick bygga om lite eftersom. Tog en liten sväng på gärdet sedan så Hampus fick galoppera och sträcka ut ordentligt.

Igår så skulle jag rida med Jossan och eftersom hon och Joker bråkat en massa dagarna innan när de skulle rida själva på gärdet så bestämde vi att vi skulle rida där igen och se hur det gick tillsammans med Hampus. Det gick väl inte direkt bra kan man säga. Jag fick igång Hampus rätt så bra och Jossan hade bestämt att hon skulle rida framåt på Joker så att det inte blir för mycket förhållningar, så som det lätt blir med en pigg häst. Det slutade med att Joker fick för sig något och sprang rakt ner i ett dike, ramlade på sidan rakt på en stor sten och Jossan fick sig en smäll på musklerna i baken. Joker sprang hem och jag fick hem och hämta honom tillbaka. Jossan satte upp och skrittade runt tills han slappnade av, sedan gjorde det för ont för att hon skulle kunna fortsätta. Hampus och jag fick köra vidare själva. Blev lite galoppträningen i båda varven, fick till lite voltarbete också och sedan red vi en sväng i skogen. Han var sjöblöt efteråt, både av värmen och motionen och såg ut som en panda i ansiktet. Han fick bada lite och sedan vila sig i hagen. 

Det känns så bra att rida lite mer än vänligt, blir en del nästa vecka också innan helgen. Sedan händer det lite grejer de kommande helgerna så jag får koncentrera mig på veckodagarna. Vilket också fungerar utmärkt.

Nu ska jag ungås lite med Johan. Det blir en fin dag det här tror jag.

Det Positiva: Fina Hampus
Det Negativa: Bråkiga unghästar.

Vild och vacker...

Over and Out

Kendo Kata

Dag för kendo igen, egentligen tycker jag inte att lördagsträningarna ligger så optimalt. Bara en dag imellan och sedan ligger den mellan 11 och 13 vilket styckar upp hela dagen och för mig som brukar rida blir det stressigt med bussar. Men nu ska jag ändra på lördagsridningen så det bli bättre. Vill ju inte missa kendopassen och så kan man ta det lugn efteråt och basta istället för att cykla som en dåre hem, byta om och sedan cykla till bussen.

Idag var vi inte lika många som i torsdags, fem blev vi totalt. Ganska lagom för då kan man köra ji-geiko och andra övningar utan att krocka in i varandra. Vi började dock med en timmes kata med träsvärdet bokken. Jag har bara gjort det en eller möjligen två gånger tidigare så jag mindes inte mycket. Det var väldigt förvirrande i början, men jag mindes lite i allafall. Sedan blir det krångligt när man börjar med fel fot och då måste man nästan börja om från början för att det ska funka. Fick väl någorlunda koll på det hela tillslut. Ska öva inne i mitt huvud så jag minns till nästa gång. Hoppas vi får gå igenom det igen snart. Annars kanske jag kan önska det. Kator är coola, riktigt coola, i allafall om man kan och gör rätt. Eftersom vi var tre som skulle öva kata 1 och 2 och två som skulle öva andra svårare kortsvärdskator fick en av oss hela tiden vila och d åkunde man, förutom att kolla på kata 1 och 2 och försöka memorera vad de gjorde kolla på Anders och Kalle. De har liksom en känsla när de gör alla rörelser, det ser ut som så i vart fall, det vill jag också ha. Mycket träning som krävs tror jag.

 
Andra halvan av passet var det rustning på och så gjode vi lite olika övningar, band annat kontra Men med Kote. Har tränat det tidigare, jag tror på lägret, men då var det helt obegripligt i princip. Idag så tyckte jag att det gick ganska så bra. Det lättare övningarna fungerade, sedan på slutet blev det svårare variander, band annat när man skulle göra kendoseg bakåt och det tyckte jag va svårt. Måste träna mer på att bara gå och hitta balansen. Tror jag ska kolla med Lollo om hon vill sällskapa och öva kendosteg med mig någon dag. Vad skulle jag tänka på idag då? Hmm, jag ska inte pausa när jag hugger Kote, jag ska göra allt i en flytande rörelse. Sedan tror jag inte att jag fick någon mer specifikt som jag minns. Men jag kom på mig själv ett par gånger med att göra fel som jag vet att jag gör och då försökte jag rätta till dem.

Lite ji-geiko blev det på slutet. det kändes bra, jag var inte speciellt anfått märkte jag, inte så som jag brukar bli, men det var korta pass ji-geiko så det kanske har något med saken att göra. Nu är det så mycket också att jag inte hinner ut och springa som jag vill, men vi får väl se om det blir mer tid framöver, kanske inte är så tokigt att bara jobba 75%. Efter passet blev det stretching och stress, stress och iväg till Hampus. Varit där två dagar i rad nu, men det berätta jag mer om senare. Nu ska jag cykla till Johan och har en trevlig kväll hoppas jag.

Det Positiva: Lite cool kände jag mig i katorna.
Det Negativa: Ryggen gör ont.

Det finns en plats som jag far till ibland...

Over and Out

Keno-bastu

Vill, vill, vill ha, en ny lägenhet, den jag såg på idag var mycket bra, uppfyllde tre av fyra önskekriterier. Det enda som saknades var en sån där liten klädkammare, men hey, man kan ju inte få allt här i livet. Denna hade uteplats, badkar och en sovalkov. En före mig i kön, hoppas den inte vill ha den. Hoppas, hoppas, håller alla tummar och tår. Tycker alla andra ska göra det också för min skull. Eftersom allt går mycket fortare än vad man tänkt och planerat kom jag väldigt mycket innan träningen, planerade att sätta mig på en gräsplätt och kanske ha en lite lugn vilostund eftersom inte det hanns med innan jag cyklade hemmifrån. Låse cykeln, vänder mig om och där är Anders, ytterst förvånad över att jag är där så tidigt. Han tänkte börja träna innan. Blev en liten lugn stund denna dag i allafall, inte i gräset, men väl på staketet utanför Dojon. Anders berättade om konstiga program, vad finns det för människor ute i världen egentligen.

Sedan blev det dags att byta om, hoppades för mig själv att jag skulle få sällskap i omklädningsrummet och vad glad jag blev när Lollo dök upp! Hon hade publik med sig i form av sin syster. Provade en annan rustnin idag och tror att den Men är bätte än den förra. Har i allafall inte så mycket huvudvärk, inte som jag brukar. Kanske också kan bero på att det var tilläckligt många som tränat flera år som inte hamnar på fel ställen och inte slår så jättehårt heller. Det känns, men man ser inte stjänor i allafall. Nu mår jag illa ändå, men jag vet inte riktigt varför. Börjar känna av en förkylning som vill bryta ut så jag tyckte det var en bra idé att basta, men kanske inte så lyckat med ännu mer värme. Måste se till att vila och ta det lugnt i helgen, så gott det går i allafall. Blir nog mycket full rulle, imorgon Hampus direkt efter jobbet, sedan planeringsmöte på Bosses inne i stan. Kendo och Hampus på lördagen, men sedan, sedan ska jag bara vila på söndagen. Ta en filt och lägga mig någonstans på en gäsmatta och sova hela dagen.

Vad jag flummar på, jag skulle ju skriva om träningen. Har kommit fam till att jag ska skiva ner allt de säger åt mig att tänka på under träningspassen, då man får höra olika saker varje gång är det ju bra att ha allt samlat någonstans. Idag var det Nisse som var sensei. Det var ett trevligt pass, men varmt, svetten rann överallt, nedför ryggen och benen. Fick värma upp lite och sedan körde vi ji-geiko. Det var väl lite så där, ärligt talat minns jag inte mycket av den. Efter det fick vi täna bakåttektniker. Det var kul, det gör vi inte så ofta och det är en av de tekniker som känns häftigast. Men det är svårt också. Man ska stå och buffa på varandras händer och här gjorde jag lite fel, jag ville ha kontakt med båda händerna, men jag ska tänka på den översta handen och trycka ner den så jag blir starkare och längre. Annars så lutar jag mig bara mer och mer bakåt och då blir det svårt med bakåttekniker. Sedan ska jag försöka att buffa åt olika håll också, nu blev det mest höger och sedan Menhugg. En annan sak jag ska tänka på, som jag har fått påpekat tidigare, men inte skrivit ner är att jag ska sträcka ut mer och inte stå så nära när jag gör attacksteg. Jag måste tro på mig själv, för jag når mycket längre än vad jag tror. Mot slutet började jag bli lite lätt anstränd och så blev det ji-geiko igen. Fick köra mot flera riktigt bra i början och det är riktigt, riktigt, roligt. Man lär sig väldigt mycket, även om jag inte kan utföra alla sakerna så försöker jag komma ihåg dem och när jag blir snabbare och kivckare så kanske det finns där i bakhuvudet. Den allra sista ji-geikon körde jag mot Lollo. Var ganska trött, men tyckte det gick ganska bra, mest för att man inte blir helt sönderbankad utan vi är mer på samma nivå.

Blev bastu denna gång, det var skönt och satte igång någonting, släppte i näsan med den biverkningen att huvudvärken blir ännu mer påtaglig. Det är riktigt trevligt att basta efter täningen. Sedan hängde jag inte alls med i samtalet efter som det rörde sig kring någon slags tv-serier tror jag. Sedan fick jag höra kendo-historier också vilket är riktigt trevligt. Tillslut gav jag upp och stapplade ut till duschen, kallt, kallt vatten fanns det där. Nu har jag beslutat mig fö att träna på lördag också, Lollo ska också träna och eftersom jag ska rida imorgon kväll är det dumt att rida på lördag morgon också. Dessutom vill jag ju träna kendo såklart!

Nu är det sängen som gäller efter lite filning av foten, sömn är det ändå som hjälper mot huvudvärk. Eller ja, man kan ju ta värktabletter också, men det är bara i nödfall och värre har jag varit med om.

Det Positiva: Bakåttektniker och ji-geiko.
Det Negativa: Sån där huvudvärk.

En helt ny värld, en plats jag inte visste fanns...

Over and OutBättre dag idag

I och för sig slutade gårdagskvällen väldigt bra med att Johan kom hit och mös lite på kvällen. Idag har varit en bätte dag på jobbet. Eller kanske inte direkt, allt är fortfarande kaos, men jag har gett upp fullständigt med att göra något åt det och de har även alla andra. Vi gör så gott vi kan och sen får det vara som det är. Lyckats svara ut en del som var gammalt och puttrat omkring lite. Kommer vara en hel hög att utvärdera imorgon då jag laddade maskinen full, hälften av dessa går ut i morgon också, men sen så ser man kanske ljuset i tunneln. Nästan.

Här hemma har jag fixat min Hakama inför kvällens träning. Upptäckte förra gången att en söm gått upp och så kan vi ju inte ha det. Gå omkring och visa halva låret, nänä, så nu är det fixat. Innan träningen blir det lite paj som står i ugnen nu, keso och purjolök, börjar bli riktigt hungrig. Sedan ska jag förbi och kolla in en lägenhet också innan det blir dags för veckans Kendo!

Det Positiva: Bryr mig inte så mycket.
Det Negativa: Trött i huvudet.

Kom äglar, kom älvo det börjar bli kallt...

Over and Out

Kaos...

Allt är bara kaos just nu. Inget fungerar som det ska, maskinerna krånglar, kontroller går inte in, lösningar är dåliga. Mitt ihop allt ska jag jobba mindre, alla andra ska ha semester och alla är förtvivlade eftersom vi är så illa tvungna att stressa. Ska i allafall försöka ordna upp kaoset här hemma och vara nöjd med något. Jobbet får man ta och bata av lite i taget. Kanske blir det en bätte dag imorgon.

Det Positiva: Lyckades få en sak godkänd i allafall..
Det Negativa: Kaos...

Hur vore världen utan kaos?

Over and Out

RSS 2.0