Helgen och början av veckan.

Tid, ork och motivation till att skriva har kommit, så jag tänkte hastigt beskriva vad som hänt de senaste dagarna, innan jag glömmer bort det.

Efter jobbet på fredagen åkte jag in till tågstationen och hämtade upp min kära vän Johanna.Vi har känt varandra sedan gymnasiet och nu kom hon hit på besök för att kolla in Linköping. Åkte hem till mig och åt tacos, vilket händer väldigt sällan eftersom det är tråkigt att äta det själv. Efter maten gick vi en sväng och kollade in Lambohov. Blev en ganska tidig kväll, med lite trevligt prat också.

Lördagsmorgonen startade med stokok av pasta och iordninggörande av alla delar till en pastasallad. Sedan bar det av med grabbaran grus mot Kisatrakten. Hittade efter lite sökande fram till Jätten Bules grotta och ägnade ett antal timmar åt att utforska den. Detta betyder att Johan och Tommy kryper i täten och undersöker hål som se väldigt minimala ut, sedan kryper vi andra efter. Det var en trevlig grotta. I vissa delar kunde man stå, dock var det små trånga gångar som ledde till de större salarna. Blev lite blåmärken och skrapsår, men det får man leva med, lite äventyr är värt en del. Varma och smutsiga tog vi oss till en strand i Rydsnäs. Där blev det lunch och sedan bad. Efter badet gick luften ur oss lite och det blev lite solande resten av eftermiddagen innan det var dags att åka tillbaka mot Linköping. Det blev ett stopp i Tranås på vägen och lite glass, så nu har vi varit runt i hela södra Östergötland och en liten del av norra Småland. Inte illa alls. Blev matlagning här hemma, Tortillatårta och kladdkaka, mums.

På Söndagen vaknade man upp lite bränd av solen. Beslutade oss ändå för att promenera in mot stan och gick igenom Gamla Lnköping, kikade på domkyrkan och lite på stan. Sedan blev det glassinköpi på Bosses, Hallon och Blåbär denna gång, innan vi vandrade ner mot Stångån och sedan vidare till Tannerfors slussar. Olidligt varmt var det och skönt att svalka fötterna i ån ibland. Blev en snabbis genom Trädgårdsföreningen innan vi tog bussen hem. Lite middag och packning och sedan in till Linköping och stationen där jag följde Johanna till tåget innan jag fortsatte vidare till Skäggetop och Johan.

Johan var fikasugen, så först skulle vi äta min medhavda melon, men den var omogen och äcklig så vi gick till Willys och köpte glass som skulle avnjutas i skuggan. Dock täffade vi på David utanför och där blev vi kvar tills glassen var slut. Så gick vi in på Willys igen för att handla middag. Slutade med att det blev juice och mackor på ballkongen. Kände mig trött och sliten och slöade på soffan med en bok medan Johan fejade runt i lägenheten, städade och putsade fönster. Sedan gick han till Willys igen eftersom han var sugen på glass igen. Så det blev lite glass på ballkongen innan sovdags. Sov jättebra och ville verkligen inte lämna sängen och Johan på morgonen. Men iväg till jobbet kom jag i allafall. Jobade hela dagen och ägnade sedan kvällen åt att prata i telefon, många som det skulle pratas med så det tog sin lilla tid.

Idag har det varit mycket jobb och imorgon går jag ner till 75% och jag förstår inte hur det ska hinnas med allt. Men det löser sig väl, förhoppningsvis, jag får ju inte jobba, men alla andra får väl jobba övertid istället. Efter jobbet blev det Hmapus och det verkar som om han har ätit något konstigt. Han var jättepigg idag. Vi red på vallen med Jossan och Joker och Hampus pinnade på utav bara den. Riktigt kul var det. Mjukade upp med volter och serpentiner. Tempoökningar och halter och han kändes så glad och pigg. Galopperade på volt gjorde vi också, i båder vänster och högergalopp, mycket stolt. Sedan skulle vi konditionsträna också, så vi travade uppför backen och runt vallen några gånger och Hampus riktigt sträckte ut och visade upp sig. Joker med kämpade sig upp och ville helst lägga sig ner och dö när backen var slut. Sedan var det galopp också, Joker försökte inte ens komma först. Han hade ingen chans, Hampus gjorde ett ryck i början av backen och sprang för glatta livet uppför, sedan fortsatte han utav bara farten och tyckte det var väldigt livat. Vi ska konditionsträna ännu mera har jag bestämt. Återigen galopperade vi lite i båda galopperna och det var inte problem alls. Efter all anstängning skrittade vi tillbaka till stallet som ligger kanske 150 meter bort. Hampus pinnade på och visade inga tecken på trötthet medan stackars Joker släpade sig fram. Blev badning för hästarna och sedan klippte jag Hampus man, han blev urtjusig. Nu får han två vilodagar och så ska jag dit på fredag och planen är att hoppa. Ser fram imot det redan.

Nu har jag ju varit så duktig med att skriva, så jag väntar nog med att lägga upp bilder på bilddagboken, istället ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan jag slocknar.

Det Positiva: Helgen och början av veckan.
Det Negativa: Allt kör ihop sig på jobbet.

Att somna med dig vill jag göra så ofta som möjligt.

Over and Out

Äntligen träning!

Veckans kendopass är över och nu väntar jag bara på att torktumlaren ska gå klart så jag får sova. Har varit en jobbig dag på jobbet. Proverna fortsätter att strömma in och maskinerna gå dygnet runt. Nu har jag bara några få sena prover ändå, men det krävdes hela förmiddagen framför datorn för att det skulle gå. En hel del som måste gå imorgon också. Eftermiddagen ägnades åt en masa labbande och provförberedelser av prover som ska gå nu i natt, det är roligt att få blanda lite och vara med provet hela vägen. Städade lite också så nu får man plats med lite mer saker i kylen.

Äntligen träning var det ju idag! Denna gång var Lollo där också så det var mycket trevligt. Bara fem stycken var vi också så vi fick bra med plats. Efter halva passet mådde Lollo dåligt, så hon avbröt, men det var ju sällskap efteråt i allafall och en massa pratande. Anderas som höll i passet och vi fick öva kontringstekniker, en helt ny som jag aldrig provat tidigare. Tre olika för att kontra om någon hugger Kote. En av dem blev min favorit, det kändes som om jag klarade av den ganska bra och relativt snabbt, för att vara jag vill säga. Snabbhet är ju tyvärr inte min starka sida ännu. Tajmingen stämde däremot bra idag kändes det som och kiaiet var någorlunda på plats. Dock ska jag träna på att gå rakt framåt har jag fått påpekat så det ska vi också tänka på. Mitt fina blåmärke från förra torsdagen, från en Do som täffade något lågt är fortfarande kvar, men jag tror inte att jag kommer att upptäcka några nya imorgon. Fick också en uppenbarelse idag, mitt huvud gör alltid så ont efter varje pass och ibland eka det i huvudet när någon slår Men. Nämde det idag och då fick jag höra att det kunde vara rustningens fel, att jag ska hitta en fräch Men till nästa gång och prova med den istället. Så nu blev jag ännu mera sugen på att vara oansvarig och slänga ut en massa pengar på en egen kendorustning. Men med tanke på hur cykeln skamlar så ligger den inte överst på listan längre. Får vänta och se helt enkelt. Även om jag vill och siktar på det, vet man ju inte om man är kvar i Linköping om ett halvår heller.

Nu ska jag smörja in mina fötter, hämta tvätt, diska och krypa ner i sängen. Imorgon anländer besök från Gävle som stannar hela helgen, ser mycket fram imot. För övrigt kan det vara så att vi råkade gå på biopremiären av Transformers 2 utan att veta om det. Så det kan gå ibland...

Det Positiva: Kontringstekniker.
Det Negativa: Bultande huvud.

Kom håll om mig igen..

Over and Out

 

Där mitt hjärta finns.

Sol och värme, sommaren är här och på jobbet luktar det nylagt asfalt. Mycket att göra idag också, mest sitta vid daton och kolla prover som gått. Ladda maskinerna och sedan plocka om på maskinerna så att de viktigaste proverna verkligen hinner gå. Lite pysslande med ditt och datt, men som sagt mest sitta vid datorn, ändå så ligger vi efter överallt. Maskinerna går fulla, men de räcker helt enkelt inte till. I sådana här tider önskar jag mig en till GC-MS med Head Space, attans vad det skulle underlätta. Fick njuta lite av solen på lunchen och på rasterna i allafall, rätt så varmt blev det, började bränna på armarna efter bara en kvart ute.

Efter jobbet blev det handling, fyllde kylskåpet så jag har en del grejer inför helgen i allafall så får man komplettera det man vill ha. Sedan blev det till att laga middag, kyckling wok med banan och bulgur och så lite currysås till det. Johan kom hit så vi hade lite middag tillsammans idag, mycket trevligare att både laga till och äta tillsammans med någon annan. Speciellt till Johan också. För att smälta maten och bli sugen på efterrätt cyklade vi in till stan och gick till Bosses Glassbar. Jag valde sorterna Kärsbärschoklad och något med marräng i, så satte vi oss under ett träd i Domkyrksparken och njöt lite. När all glass var slut promenerade vi förbi bion och hamnade på Transfomers 2 Revenge of the Fallen. Mycket, mycket bättre och roligare än ettan, som jag inte minns så mycket av. Satt och fnissade lite och någon gång blev det till och med mer än fniss.

Alla de här grejerna var för sig är ju en lyckad kväll och tillsammans med Johan blir de bara ännu bättre. Jag blir så glad bara av att vara i närheten av honom. Oftast är det så i allafall, om jag inte är på något konstigt humör. Ibland kommer jag på mig själv med att bara sitta och titta på honom. Då känner jag mig lite fånig. Sedan kommer jag på mig själv igen med att bara titta på honom. Det bästa med att äta middag tillsammans är att man möjligen äter lite långsamare än i normala fall och så kan man prata om saker som hänt under dagen. Det bästa med att gå på bio tillsammans är att man kan mysa i biomörkret, luta huvudet mot hans axel och bara vara nära varandra. Det bästa, och läskigaste, med att cykla tillsammans är att hålla varandra i handen och få fart så man flyger fram. Det sämsta med alltihopa är att behöva säga godnatt och hejdå.

Nu är det natt också, sent och jag ska upp tidigt, men det får gå ändå, sova får jag göra i augusti, när jag bara har en tenta, från och med idag! Go Matilda, nu är vi på väg mot examen.

Det Positiva: Dejtingkväll.
Det Negativa: Spänd i nacken efter för mycket dator.

Saker jag känner i mitt hjärta har kanske lite svårt att ta sig ut genom munnen ibland....

Over and Out

Rida, rida ranka, hästen heter Blanka

Lång dag snart till ända nu. Det återstår bara att knyta ihop säcken och ställa in matlådan i kylskåpet.

Full dag på jobbet idag också. Hade en hel del prover att sköta om och ett en och en halvtimmes möte med bossen. Lote surt är det att man sitter inne en solig sommardag, men jag tänker på all erfarenhet jag samlar på mig. Imorgon ska jag sätta igång och lära mig nya saker, då kan jag hjälpa till ännu mer, förhoppningsvis få jobba mer och få ännu mer erfarenhet. Vi är bara tjejer i gruppen nu också, boysen har semester, märks att två personer är borta och framförallt märks det att instrumenten har en begränsad kapacitet, mycket som är sent nu. Men inget att göra åt när maskinerna går fulla dygnet runt.

Efter jobbet drog jag ut till Hampus. Härligt att se honom igen. Kul att träffa Jossan också och få sällskap ute i skogen. Hon och Joker är anmälda till en tredagars kurs om en månad så nu ska Joker ligga i hårdträning för att få upp kondisen. Jag och Hampus ska hänga med på den träningen så han får jobba bort lite av magen han lagt på sig. Är som en liten ballong. Tacksamheten är också stor att vi slipper kurs, men vi har siktet inställt på tävling i höst istället. Denna vecka blir det nog inget mer av ridning, men nästa vecka ska jag försöka pallra mig dit två eller tre gånger. Får se hur mycket jag orkar. Någon dag framöver ska vi löshoppa dem också, ska bli superskoj!

Hemma igen så blev det lite fix och nu är lägenheten städad inför det väntade middagsbesöket imorgon. Nu ska jag bara komma på vad vi ska äta och handla lite, men det fixar vi imorgon.

Det Positiva: Häseriet.
Det Negativa: Allergi.

Livet är för kort för att slösas bort....

Over and Out

Semesterhelg

Två underbara semesterdagar och en arbetsdag är över. Känner mig pigg och fräsch, behövde nog denna helg till att bara vila och umgås.

Det soliga vädret höll i sig under lördagen som till större delen spenderades utomhus. Vi rensade ett hörn av trädgården Johan och jag. Det blev väldigt fint och så trevligt att vara ute i solen och jobba. Ibland inser man inte hur kul saker och ting är eller hur mycket det betyder innan man mister dem. Det blev väldigt fint, för man såg en så stor skillnad. Sedan vankades det rabarberpaj till fika och gör lax till middag. Blev film även denna kväll, uppkrupen i soffan med Johan. Det var så skönt och avslappnande att umgås i flera dagar utan någon speciell tid att passa eller något speciellt att göra. Jag hoppas det blir av snart igen.

Jag stannade kvar under hela söndagen också, läste bok medan Johan knopade med sin dator eller i rabatten. Sedan var det dags att åka hem till Linköping igen. Det är inte långt från Borensberg och hit, men ibland känns det som om det är flera timmars resa istället för trettio minuter. Nu är han så där långt bort igen och jag har en hel lägenhet för mig själv. Känner mig mer och mer sällskaplig, brukar tycka om att vara själv, men nu för tiden vill jag ha saker att göra och umgås med alla människor jag tycker om istället.

Dagen idag har mest bestått av jobb, rätt så mycket som skulle göras och en del trasslade till sig. Det mesta edde ut si efterhand, men lite är kvar till imorgon. Måste ta tag i vissa prover som är sena och fortfarande inte kommit upp från preppen. Får höra mig för med folket där om vad som hänt. Ett tillbud hade vi också, rätt så allvarigt då någon tappade tre liter toluen i golvet. Inte bra alls, stank ute på lab så man fick gå ut och andas frisk luft när man varit där ute. Ingen kom till skada i allafall och det är ju huvudsaken.

Nu ska här sovas så jag kommer upp imorgon. Har stora ambitioner inför morgondagen!

Det Positiva: Helg med Johan.
Det Negativa: Att kemikalier ska vara så farliga.

Känner mer och mer ju länge tid som går....

Over and Out

Solig Midsommar

Midsommarafton, årets längsta dag, blev en ganska solig historia här i Borensberg. Jag lyckades, till min stora förvåning, ta en av de tidigare bussarna och komma hit redan på förmiddagen. Umgicks med Johan och satt en stund i solen och kollade på när hans bror klippte häcken. Sedan blev det sill-lunch och jag provad alla sillsorterna, inte så mycket av varje, men det gick faktiskt att äta. Sedan var där god potasis, gräddfil och gräslök också. Och nubbe, den smakade också helt okej, har ju inte så mycket att jämföra med, men helt klart godkänt. Alla Johans syskon och sambosar var här så vi var åtta stycken till lunchen, väldigt trevligt, jag känner dem ju inte så bra ännu, men jag trivdes.

På kvällen blev det lite promenad längs sjön Boren, solensken fortfarande, men det blåste rätt så mycket, speciellt när man gick ut på klipporna. Det var en mysig promenad i allafall, vi gick och höll handen och kramades en massa.
När vi kom hem var det grillning, fläskfile och potatissallad, väldigt gott! Mat är bland det bästa som finns. Sedan blev det lite filmtittande och godis innan vi somnade i sängen.

Idag så hopar sig molnen lite runt omkring, men jag hoppas på uppehåll. Känns underligt att helgen fortfarande har två dagar kvar. Ska passa på att njuta ordentligt av dem.

Det Positiva: Årets längsta dag <3
Det Negativa: Huvudvärk..

In time, things will be better....

Over and Out

Mat och Kendo

Egentligen vill jag ägna hela det här inlägget åt kendo, men så kom jag på att jag skulle skriva om mat också, så det börjar vi med.

För att fira att veckan är över, alla är lediga imorgon, så hade vi sill-lunch på jobbet, jag gillar inte sill speciellt mycket. Kan äta någon bit sådär, men inte till lunch, som tur var kände fler som jag och vi fick varmrökt lax också. Min avdelning tog upp ett helt lågbord, hade massa färskpotatis, gräddfil och gräslök och satt och hade jäkligt trevligt under lunchen, dessutom blev det jordgubbar och glass till efterrätt! Jättegott verkligen! På jobbet var det rätt så mycket att göra på förmiddagen, men efter lunch kunde man varva ner lite lagom och pyssla med lite, fick ut en massa prover som går ut på måndag och det kändes skönt. Sedan var det dags för eftermiddagsfika också. Vi har en godisautomat på jobbet och det råkar vara så att en kille jag jobbar med är väldigt bra kompis med den automaten. Han får väldigt ofta fler än vad han betalar för. Ofta bara en extra, men dagen till ära fick han tre stycken mazariner. Jag fick en och blev väldigt glad. Sedan fick jag gå hem tidigt också för det fanns inte så mycket kvar att göra, mycket skönt.

Kom hem vid halv fyra ungefär och vid halv fem så sov jag, sov till klockan sex, för då ringde alarmet och det var dags att peppa igång inför träningen. Kom dit ganska tidigt och bara Anders var där. Var fortfarande bara Anders där när jag fått på mig kläder och rustning, så ett tag lutade det åt en privatlektion. Sedan rasslade det till och det kom tre killar till, dock inga tjejer, lite besviken där. Det hade varit lite kul att vara helt ensam också, men lite skrämmande också och jobbigt föreställer jag mig. Eftersom vi var udda så fick man vila lite ibland, då kan man passa på att titta när de andra kör. Vi fick träna ganska mycket Do idag och det är jag glad för. Tror att jag börjar få kläm på det, i allafall ibland, det känns ganska rätt, men sedan så blir det vissa gånger som inte fungerar lika bra. Bara att träna på. Träffa med rätt del av shinaien, gå lite åt sidan och tänka spetsen framåt. Spetsen framåt fick jag påpekat för mig flera gånger, jag vet inte riktigt hur jag tänker, för det är ju det naturligaste att ha spetsen framåt, men jag gör på något konstigt sätt så händerna far upp istället. Mycket mystiskt, men nu har jag även det mantrat inbankat i huvudet. Får börja med Framåt, Kiai, Förbi och Spetsen fram och bara tänka en massa på det när jag tränar så kanske en del av det går automatiskt tillslut.

Fick även öva på Ski, som är en stöt mot halsen. Den är lite läskig, speciellt att vara mottagare, det trycker väldigt obehagligt. Sedan vill man ju inte träffa fel och köra in shinaien någonstans där den inte ska vara. Men det gick rätt så bra, bara andra gången jag provade den i rustning. Sedan var det dags för ji-geiko också, mycket trevligt. Vi körde ett helt varv så man fick träna mot alla, jag tycker att det gick relativt bra. Speciellt när man kör mot dem som är bättre, men så är det nästan alltid antar jag. Fick bra tips också och försöker tänka på dem, men jag börjar misstänka att jag tänker för mycket. Sista omgången var jag trött och då tror jag att jag slutade tänka och slappna av lite mer och då gick det lite bättre, orkade kanske inte attackera så många gånger, men jag försökte andas och fukusera. Lite vimmelkantig var jag kanske också efter ett antal slag mot bakhuvudet alldeles i omgången innan. Inte trevligt alls. Sedan hade vi en sista övning utan Men och Kote där vi skulle bygga upp attacken innifrån och genom inandningen, attackera på utandningen och sedan vara avslappnade och redo för en ny attack på nästa inandning. I början tyckte jag att det var svårt, men sedan kändes det som om jag fick lite känsla för det. Framförallt fick jag en känsla för hur det ska fungera när Anders visade. Jag vill också kunna vara så där avslappnad och fukuserad som han verka vara. Efter avhälsningen fick jag komma fram och ta imot ett diplom av Anders och få applåder av de andra i salen. Så nu har jag ett mycket vackert dipolm som ska hängas upp på väggen för allmän beskådan, tror till och med jag har en ram som passar. Blidde ingen bastu idag, var rätt så inställd på det, men är tveksam om jag verkligen hade genomfört det. Å andra sidan ville jag verkligen prata med någon efteråt och fråga saker så kanske hade jag vågat mig in dit ändå. Nästa gång kanske någon startar den så den hinner bli varm så då ska jag vara med.

Imorgon blir det midsommarfirande i Borensberg, ska bli mycket trevligt, men för att ta mig upp imorgon är det dags för sängen nu, känner att en begynnande huvudvärk är i antågande, kan det vara Men-hugg mot bakhuvudet som gör sig påminnt? Men jag är inte bitter, inte alls och nästa gång det händer så ska jag säga till. Slå mig inte i bakhuvudet, snälla, det gör ont.

För övrigt upptäckte jag ett blåmärke strax ovanför höften, ett Do-hugg som hamnade lite fel kanske....

Det Positiva: Kendo <3
Det Negativa: Bultar i huvudet.

Avslappnat, fukuserat och snabbt, det är drömmen....

Over and Out

En sån där onsdag

Idag har det varit sol och varmt! Synd att man jobbar och står i så man inte hinner utnyttja det fullt ut. Lunchen spenderades i allafall utomhus och likaså eftermiddagsrasten. Det är härligt att äta mat utomhus, allt bli godare och man får andas frisk luft, tror att det bli ett viktigt avbortt mot att bara andas luftkonditioneringsluft hela tiden. Annars så har det vait en dag med mycket att göra. Mest för att jag inte hade planerat så bra och plötsligt upptäckte femtio prover som ska ut i början av nästa vecka. Så det blev till att provprepparera och göra kalibreringar. Trevligt då man får vara mycket på ute på labbet. Sedan kom det in en herrans massa prover som ska ut på måndag, vilket betyder att de helst ska gå tills imorgon och utvärderas så man vet om man måste göra om något. Häligt med fyradagarsvecka, men det ställer till det på vissa plan också. Sedan höll jag på och bråka med att göra en ny metod och det gick inte alls bra, så jag fick skruva isär en jonkälla istället och rengöra den. Imorgon ska jag skruva ihop den också, undrar hur det går, tur att man har hjälp och ritning i närheten.

Efter jobbet blev det en tur in till stan och ett litet besök hos frisören. Tror jag måste börja klippa mig oftare, två gånger om året är nog lite för sällan. Det är en trevlig frisör jag hittat också och framförallt med studentpriser som verkligen är studentpriser. Han spelade srabisk musik idag och det var tevligt. Jag frågade vad de sjöng och då berättade han vad låtarna hetta varenda gång det bytte. Sedan sjöng han och dansade med också.

Imorgon blir det ungefär 150 prover att utvärdera, plus att jag ska fortsätta bråka med vattenmetoden för sånna prover måste nog köras imorgon. Men nu ikväll ska jag bara ta det lugnt, promenera lite hade jag tänkt och kanske ta mig i kragen och plantera om blommor. Se fram imot kendoträningen ska jag också göra!

Det Positiva: Nyfriserad.
Det Negativa: Krångel kalibrering.

Dansa på molnen...

Over and Out

The day taht went away

Jaha, nähä, gårdagen slutade inte riktigt som jag trodde. Jag åkte på grillning istället för att vara hemma, det var trevligt och grillmat är alltid gott. Sedan envisades jag med att ligga uppe länge och läsa bok, bara en kvar nu! Sedan måste jag vänta på att sista boken i serien blir färdigskiven. Förhoppningsvis kommer den ut på engelska i höst och på svenska så snabbt som möjligt efter det. Läntar otroligt mycket, saker och ting börjar knytas ihop på finurliga små sätt.

Eftersom jag var så oansvarig och somnade sent kom jag inte riktigt upp i tid heller, det funkade, men någon lång skön frukost med tidning blev det inte. Dessa lyser med sin frånvaro dessa dagar. Vet inte hur jag ska lyckas få dem tillbaka. Dagen på jobbet kändes lång, inte speciellt mycket spännande som hände där, mest rutinjobb. Om ett par veckor när ett projekt förmodligen är slut på en metod ska jag få lära mig den också, testade lite med den förra sommaren, men inte speciellt mycket, så ska lära mig ordentligt nu i år.

Hemma är det verkligen dags för en röjning. Diskat har jag gjort än så länge och nu ska jag plocka ihop kläder och dyligt som ligger slängda överallt. Men jag resonerar som så att jag ska ta lite i taget. Först så bakade jag kladdkakemuffins, sedan så diskade jag. Därefter var det dags för en kvällspromenad och nu ska jag plocka och packa väskorna inför imorgon. Blir lite hästeri då direkt efter jobbet.

Det Positiva: Promenad
Det Negativa: Nog ingen lägenhet.

Vill flyga med dig till världens ände och tillbaka igen.

Over and Out

Vätternrundan

Efter en natt som inte bjöd på tillräckligt mycket sömn, tillräckligt tidigt så masade jag mig upp på lördag förmiddagen. Var ju så illa tvungen, skulle ju åka till Motala var det bestämt. Där väntade nämligen Vätternrundan och ett tre timmar långt arbetspass med att dela ut mat till hungriga cyklister. Det var rätt så trevligt, inget regn kom det, men det blåste kallt. Efteråt blev man bjuden på mat, krov, mos och mackor. Aldrig har väl pulvermos smakat så gott som det gjorde då. Eftersom jag aldrig varit på Vätternrundan föut slämpade jag med de andra till målet för att få se några cyklande cyklister också. Hade tur och fick se vår landshövding cykla i mål också. Efter 17 invigningar av Vätternrundan cyklade han den sista biten in mot mål och fick en medalj, bara för att känna hur det känns. Tror nämligen att han ska avgå nu så det var ett sätt för kommunen att tacka honom för de åren. Sedan var det dags att ta sig tillbaka till bilen med ett stopp så Mårten kunde hämta upp Bessy, den lilla hunden på vägen. Fick hålla i hennes koppel fram till bilen och jag var ganska lycklig över det. Sedan åkte jag bil bara halva vägen på tillbaka vägen, hoppade av med Johan i Borensberg och spenderade resten av kvällen där.

Vi rensade trädgård och klippte gräs som gräsklipparen inte kom åt. Sedan startade jag ett krig mot maskrosorna som även drog in tistlarna på slutet. Det blev bra tycker jag och roligt att vara ute och göra fint. Sedan åkte vi och handlade godis, mmm, godis... Gick en film vid namn Babel på tv som vi hamnade framför, den var skum, inte på något sätt dålig, men skum, kan ske kan bero på att vi missade början, det kanske var en massa förklaringar i den. Den handlade i allafall om hur saker och ting kan hänga ihop på de märkligaste sätt.

Tilll min oerhörda förvåning så somnade jag väldigt bra, har haft problem hela veckan, men jag somnade väldigt tvärt i natt. Sedan vaknade jag tidigt också, det är konstigt för det gör jag nästan alltid när jag sover med Johan. Kan ju vakna tidigt annars också, men då brukar jag vara ganska seg. I morse var jag pigg istället. Kanske beror det på att det är så mysigt att vakna när man inte är ensam. Åt massa god frukost och myste lite innan jag for iväg med bussen.

På bussen mot Linköping fanns en man som pratade en massa för sig själv. Hela resan satt han och mumlade. Jag hörde inte vad det var han diskuterade genom allt mumel, men det verkade väldigt viktigt för honom. Promenerade lite inne i stan och bestämde mig för att kolla några affärer innan jag gick vidare för att kika på en lägenhet. Hittade mig en ny ryggsäck, den gamla har hållit nu i tre år och har nu blivit min stallryggsäck så en ny var det dags för, den här kan jag ha vid korta dagsvandringar också, så jag är mycket nöjd. Sedan köpte jag äntligen krukorna jag behöver för att plantera mina nya blommor så ikväll ska de få flytta från glasen och komma i jord.

Knallade iväg för att hitta till lägenheten också. Efter lite förvirring kom jag rätt och började med att utforska området eftersom det var lite tid kvar jag skulle täffa nuvarande hyresgäst. Kändes bra, den ligger ungefär femtio meter fån Stångån och längs den är det väldigt fint att promenera, dessutom är det så pass lugnt att man kanske, kanske kan våga ha sig en katt där. Själva lägenheten var också fin, om den kan ha en katt debatterar jag fortfarande med mig själv om, men om den kan ha mig är ganska självklart. Jag har redan börjat möblera i min hjärna, vilket är en av nackdelarna med att kolla på lägenheter. Tror inte att jag har tillräckligt med poäng för att få den är jag rädd. Jag har ju egentligen ingen brådska, men nu är jag riktigt, riktigt sugen på att flytta. Får se hur det blir helt enkelt.

Kvällen ska väl ägnas åt lite ditt och datt, förbereda veckan helt enkelt och ta det lugnt.

Det Positiva: Dag, natt och morgon med <3
Det Negativa: Huvudvärk igen..


Funktionär-Matilda

Andetag...

Over and Out

Regn...

Det regnar utanför och det regnar innuti, inte konstigt att det svämmar över ibland. Denna vecka har det svämmat över en hel del, vilket är behövligt ibland, så man inte trycker undan det för länge, men tröttsamt när det händer flera gånger under en kort tid. Jag har en del att fundera på, vart är jag på väg? Vart vill jag? Vem är jag? Tvivel. Alla dessa små frågor som är så lätta att ställa, men så svåra att svara på ibland.  Just nu sitter jag ensam i mörkret och har precis sett en film som hade ett lyckligt slut, så där som filmer har. Det gör inte det hela lättare direkt. Egentligen borde jag ut och röra på mig, tänka på annat, men istället stänger jag in mig. Någon vidare problemlösare är jag inte för tillfället. Jag vet att grubblet inte bli mindre av att man försöker sluta tänka på det, om man trycker undan det för mycket så växer det sig bara större, så jag grubblar vidare på det jag vågar, skjuter  annat framför mig, för en del saker vågar jag inte börja tänka på än.

Jag ska krypa ner under täcket nu, försvinna till en annan värld för ett tag, så kanske jag kan sova i natt. 

Det Positiva: Det är ju helg.
Det Negativa: Grubbel.

Rinner och rinner utan slut...

Over and Out

Kendosången

Kvällen till ära kommer här en sång som egentligen skrevs en natt under kendolägret när min fot mådde myket dåligt. Idag rev jag upp skinn igen så jag tänkte att det vore passande att skriva ner den, nu kommer jag att minnas den även om jag tappar bort mitt kladdpapper.

Melodi: (Typ) Somliga går med trasiga skor. (Cornelis Vreeswijk)
Text: Matilda Näslund

Fotsången

Somliga går med trasig fot,
säg vad beror det på?
De tränar kendo till skinnet får nog
säg varför gör de så?

Sensei han säger att allting bli bra,
men ska mn tro på det?
Ett bad för foten och salva var dag
så kan du träna mer.

Somliga går med trasig fot
och blåsor lika så.
Säg kendo är det verkigen coolt
när fötter blöder så?

Sensei han säger att allting bli bra
och det tror jag på.
För kendo är det bästa jag vet
näst efter fotbad såklart.

Somliga går med trasig fot,
säg vad beror det på?
Sensei som i Dojon bor
kanske vill ha det så.

Det har som sagt gått långt när man skiver en låt om fötter och dessutom lägger ut äckliga bilder på sagda fot, nu är den i allafall omplåstrad!


Fortsättarkendo

Omotiverad dag idag. Började med att försova mig, tog halva frukosten hemma och halva på första rasten så jag kom i tid till jobbet, men det är jobbigt att känna sig stressad på morgonen. Hade lite plock att göra idag, lite av varje blev det. Fixade det sista omprovet som var kvar och stökade undan en del. Sedan blev blandningen jag gjorde tidigare i veckan godkänd så den fick hällas upp. Egentligen är det ganska mycket att göra för tillfället, dock inte på de metoder jag kan och det är inte riktigt läge att lära sig nya nu när det är stresigt och en massa gamla prover. Men medan en massa prover körde på mina maskiner fick jag gå ner på preppen ett par timmar och mortla lera och slam. Inte så motiverande, men man fick ut sina dolda aggretioner. Dessutom gör man ju en insats så att proven kommer ikapp någonstans. Skönt att komma hem sedan och jag mumsade mintchoklad och var allmänt trött på allting. Övervägde på allvar att hoppa träningen bara av den anledningen att jag inte kände mig sugen. Första gången detta händer, jag brukar alltid vara lite småputt när jag missar träningen av en anledning och nu satt jag och försökte övertala mig själv att hitta på en anledning istället.

Jag tog mig dock samman och trots att ögonen var skit och näsan rann cyklade jag iväg med min shinai. Som vanligt fixade ögonen till sig på vägen, tror jag har en för dammig lägenhet igen. Glad är jag att jag kom iväg, det var en mycket rolig träning. Egentligen första riktiga fortsättarträningen jag var med på om man räknar bort förra onsdagen. Första gången jag var ensam i omklädningsrummet också, det var tråkigt. Förstår hur jobbigt och tåkigt det varit för tidigare tjejer som tränat och inte haft en större grupp tjejer att sällskapa med som jag har. Inte för att det är något fel på kendokillarna, inte alls, men man vill ju prata kendo efter tänignen och detta gör man smidigast i omklädningsrummet. Dessutom missade jag att ta med bastuhandduk, fanns inte alls i mitt huvud, så jag kunde inte sällskapa där heller.

Försökte tänka endel idag också, men inte för mycket, ibland så försökte jag slappna av istället. Jag är ganska nöjd med mig själv. I övningarna försökte jag tänka på tajmin och attacksteg och ibland så fungerade det, mitt attacksteg ä väl inte det häftigaste som skådats, men det kändes som om hugget landade när steget gjorde det. Sedan så jobbade jag på mitt kiai som Johanna tränade med oss förra gången. Mot slutet körde vi ji-geiko, wihu! Jag blev inte så trött i huvudet kändes det som, men min kropp vill inte iktigt hänga med och de sammarbetade inte så bra. Ibland blir det så att jag står och tänker "Nu har han en öppning där, hmmm, då ska jag hugga" och sedan kommer attacken. Ska försöka bli lite kvickare och inte tänka så mycket. De var ganska taggade idag, vissa av de höggraderade, tävling i helgen och sista passet innan de åker. Lite synd att Vätternrundan är annars så kunde man ha åkt och tittat, är bara i Huskvarna så inte långt alls. Sista ji-geikon körde jag mot Robert, och då var jag redan trött, men det gick väl ganska bra, när jag står stilla, för nära eller backar slår han mig i huvudet så jag ska lära mig. Summan av det hela är väl att jag ska attackera mera, inte tänka så mycket utan bara attackera, någongång måste jag ju kunna träffa. Efteråt insåg jag varför det gjode ont i foten igen, slitit av en hel del hud, igen. Dessutom körde någon in en shinai i min högerarm, in i gin och rakt på muskeln, kommer troligen att esultera i ännu ett blåmärke. Suck, men vad utstår man inte för glädjen av att slå på folk och själv bli slagen.

På vägen hem var hjärnan uppfriskande pigg och glad och framförallt tom på allt vad jobbiga tankar heter, så underbart skönt. Nu ska jag plåsta lite och sedan sova, imorgon ska jag komma upp i tid!

Det Positiva: Tajming i kendo.
Det Negativa: Själv i omklädningsrummet.

Framåt, framåt, framåt och attackera mera!

Over and Out

Borde tatt regnkläder...

Snörvel, snörvel, frusen och kall är jag för tillfället. Klarade mig från regnet både till och från jobbet. Så trodde jag att det inte skulle regna mera idag så jag cyklade till Maxi utan regnkläder också. Stort misstag! Klarde mig på ditvägen vilket jag är tacksam för, men på hemvägen så regnade det, så nu sitter jag med filt och försöker värma upp mig själv.

Dagen i sig har varit ganska händelselös, eller ointressant för andra än mig själv. Jobbade på hela dagen idag och hade att göra hela tiden. Roligt att man kommer ihåg så pass mycket från förra sommaren som jag gör, det bara kommer tillbaka till mig. Sedan är det kul att jag får lära mig en massa nya saker också. Än så länge har inte metoderna börjat bråka heller. Idag brann dock det första filamentet upp på en av maskinerna, men jag upptäckte det ganska tidigt och som tu var hade den ett extra som man kunde byta till, så man slapp byta jonkälla vilket tar evigheter. Håller tummarna för att det inte händer i sommar.

Vrålhungrig när jag kom hem och provade laga ett av tipsen som jag fått höra på lunchen. Mycket gott blev det, speciellt när jag slängde i brieost i omeletten. Sedan rensade jag kylskåpet, mycket välbehövligt och så cyklade jag till Maxi.
Nu ska jag ta och mysa ner mig någonstans under min filt och hoppas på att solen kommer mycket snart.

Det Positiva: Inget jonkällabyte.
Det Negativa: Ingen sol.

Kom värm mig...

Over and Out

Hektiska dagen

Hektisk dag idag. Började med att jag försov mig och fick slänga i mig lite frukost, packa ner allt jag skulle ha med mig och sedan cykla fort, fort till skolan. Hann i tid till tentan även om svetten rann en del. Tentade i några timmar, kändes helt okej, men denna tenta är lite bedräglig på det viset. Frågorna kan vara knepigt formulerade och man kan lätt fatta fel. Hoppet lever i allafall ännu. Blev en snabb tur hem sedan för att äta lunch och därefter till jobbet. Blev en hel del att göra på eftermiddagen utan att det för den skull blev stressigt, sådana dagar är bra. Fick vara en del ute på lab och blanda saker också och det tycker vi mycket om! Så fick jag återse mina kära lätte-metoder och utvärdera dem.

Direkt efter jobbet åkte jag med bussen ut till Hampestampen. Bushästen skulle äntligen få komma ut igen. planen var en lugn, ganska lagom lång tur, men Joker spolierade det hela lite. Han var nämligen yberpigg medan Hampus mer tog det lilla lugna, som vanligt alltså. När vi skulle trava galopperade Joker och när vi skulle skritta så taktade han. Därför tog vi en sväng på ridbanan efter turen. Joker skulle hoppas i galopp! Jag och Hampus agerade hinderbyggare och Jossan och Joker hoppade. Blev helt okej till slut, han fattade galopp vid fattningarna och han försökte aldrig stanna. Någon gång blev det lite älgkliv över, men på slutet så hoppade han på "riktigt". Sedan var det naturligtvis dags för min och Hampus tur. Ibörjan var det lite halvsegt, jag är lite mesig av mig och så tyckte Hampus att hindren var lite mesiga. Tillslut höjde Jossan upp en oxer till 70-75 och då blev det fart igen. Hampus lekte superhäst och flög över, han gillar verkligen hoppning och det gör mig så glad att hoppa honom. Han var mycket nöjd med sig själv kan jag tillägga efteråt.

Det Postiva: Tenta gjord.
Det Negativa: Axelont.

Fly on the wings of love...

Over and Out

Återförening

Började jobbet idag. Fick äntligen återse mina fina Head-Space GC-MS-maskiner. Hoppas på att de är snälla mot mig i sommar, den första metoden verkar bli bra iallafall så man får väl hålla tummarna. Blev förvånad öve hur mycket jag mindes nä vi satte igång. Det fanns där redo att bara plockas fram, mycket härligt. Kanske blir det så att jag hinner lära mig någon ny metod i år också, vore vekligen kul. På eftermiddagen fanns inte så mycket kvar för mig att göra så jag fick gå en timme tidigare, så jag åkte direkt vidare till skolan och pluggade med Lollo och Linda en timme. Känns inte som om jag har så stora förhoppningar om att det ska gå bra imorgon, men jag ska försöka i allafall. En glad nyhet är att jag klarade båda tentona i fredags och nu har tillräckligt med poäng för att ta ut examen efter exjobbet i november. Känns underbart, snart så är jag där!

Tillslut blev jag så hungrig att jag åkte hem och käkade macka med brieost och nyponsoppa. Nu är det meningen att jag ska ta upp anteckningarna igen och gå igenom det hela en gång till, men det gå trögt, får se till att ta mig själv i kragen nu! Dagen i morgon kommer att bli hektiskt och intressant att få ihop, tänkte hinna iväg till Hampus på kvällen och rida lite, får se hur det går med tenta och jobba och allt. Men det är viktigt att ta sig tid och ork till det som verkligen betyder något.

Det Positiva: Klarade tentor.
Det Negativa: Kommande tentor.

Come fly with me under the moonlight.

Over and Out

Sunny Sunday

Back in Linköping!

Började dock dagen med en dunderfrukost HemHemma. Härligt att äta långfrukost med de där påläggen man inte har själv eftersom man inte skulle kunna äta upp dem innan de blir dåliga. Promenerade med mina systrar till hästen och åsnorna. Beundrade den ena åsnans runda mage och funderade om det blir tvillingföl. Sedan borstade jag på lilla Glumpiklumpen. Han såg gammal och trött ut, men det var nog bara en sådan dag. Han vill springa och bli jagad i hagen när vi kom med grimman. Blev ingen ridning denna omgång, så mycket annat som kom i vägen. Hemma igen snaskades det på tårtrester, jag och syster passade på att skämma bort Willekatten med grädde. Kan tillägga att jakten på en kattvänlig lägenhet är i full gång. Är riktigt sugen nu, blev till och med erbjuden ett par katter att ta hand om i helgen, men tyvärr lite för tidigt än.

Sedan blev det lite matätande också och så packade jag ner matlådor som fick följa med tillbaka till Linköping. Tågresan va väl inte sådär jätteproduktiv, pluggade ner till Stockholm och sedan sov jag resten av vägen. Skönt och bra för mig, för när jag kom fram var jag pigg och redo för grillning. Efter en lugn cykeltur och ett litet stop på Hemköp, där jag gick vilse, tog jag mig fram till grillplatsen. Där fanns en massa trevliga kendo- och iaidomänniskor. Fick en korv av Lollo och så hade jag banan och marchmallows med mig. Mycket uppsakttat verkade det som. Det var lite av avslutning och avskedsgillning. En kille som varit här på utbyte åker tillbaka till Japan på onsdag, han är trevlig och så kan han en massa kendo, så det känns lite tråkigt. Till slut blev det så kallt att v gav upp och nu sitter jag hemma i lägenheten igen. Ska ta och sova snart, imorgon börjar jobbet och jag ska vara på topp!

Det Positiva: Massa matlådor.
Det Negativa: Kattlös.

Med människor jag gillar...

Over and Out

50-årsfirande

Lördagen bara flög förbi kan man säga. På eftermiddagen kom hela släkten på besök. Trevligt att träffa dem alla, blir ju inte så ofta så man babblar runt om allt och inget och försöker hinna med att prata lite med alla. Mamma hade gjort en massa god mat. Åt och åt och så åt jag lite till. Magen tyckte om all mat som jag tryckte i också. Mycket trevlig middag, tyvärr satt jag på den plats där man i ögonvrån kunde se grannens bastu och där badade de bastu och gick ut på bron utan kläder. Inget man vill se när man äter middag. Det blev lite, "prata med farmor nu, titta absolut inte åt mormor håll". Tack och lov så gick de inte igen tillslut.

Släkten har för övrigt mobiliserat sig och tycker att pappa ska börja träna. Av den ena sidan fick han en motionscykel han kan ha inne och av mamma fick han en riktig cykel. Jag drar mitt strå till stacken och drog ut honom på en promenad under förmiddagen.

På kvällen blev det tårta och choklad kaka, samt lite filmtittande. Sedan blev det ännu mer filmtittande och så blev det jättesent. Nu är jag tröttt, men det ska bli en lite tur till den lilla hästen, lite pluggande och sedan blir det tåget hem till Linköping igen.

Det Positiva: God mat och gott sällskap.
Det Negativa: Trött

Happy Birthday to you, Happy Birthday to you, Happy Birthday dear Daddy, Happy Birthday to you.

Over nad Out

Hemma i HemHemma.

Träd runt omkring mig, mörker som tätnar mer och mer. Natten kommer, mamma och pappa är ute och lägger säckväv över blommorna, det blir nog minusgrader inatt. Jag är hemma, hemhemma. Jag har babblat med pappa på vägen från tågstationen och babblat med mamma vid köksbordet, sedan så gosade jag med min älskade Gustavkatt och kramade på mina systrar. Det är så det är att vara hemhemma. När man är hemhemma är man snäll och glad och allt är bäst i världen, man bråkar inte i onödan och man pratar mer än vad man någonsin gjort tidigare med varandra, för det händer så sällan att man träffas allihopa numera. Man tar vara på tiden lite bättre, är lite effektivare i sitt sällskapande, för man vill vara mätt och full när man åker härifrån igen.

Hemhemma är en plats jag gärna gör lite bättre än vad den egentligen är. Eller kanske är den så bra som jag får den att verka i mitt huvud. Jag var lycklig här, jag är lycklig här, men om tiden här blir för lång börjar jag alltid längta tillbaka, till det andra livet, livet som jag skapade någon annanstans, livet då jag är någon annan, inte någon jag föddes att vara utan någon jag blev helt av mig själv. Jag inbillar mig i allafall att jag är lite olika personer på de båda platserna. När jag är här vill jag vara lite mer av personen jag är annars och när jag är där vill jag vara lite mer av personen jag är här. Ta fram de olika sidorna oftare. Kanske är det helt enkelt så som man säger att man blir den sällskapet ser en som. Till exempel om man åker på klassåterträff, man faller lätt in i rollen man hade då, åren tidigare med kalssen, fast man egentligen inte alls är den personen längre. Någon klassåterträff har jag inte varit på tidigare, men jag hoppas verkligen att jag kan vara mig själv, den jag är för stunden. För kanske är det så att man är olika personer i olika ögonblick i livet, man utvecklas, blir bättre på saker och glömmer andra saker. Eller kanske är det så att man blir den person situationen kräver av en, om något händer som kräver mod, kanske jag är modig.

Hemhemma ger mig en trygghet som jag inte riktigt känner någon annanstans. Här känner jag varje vrå, inget är främmande eller skrämmande. Det dofter som finns här väcker minnen från det förflutna till iv. Människorna väcker minnen, man hejar på varandra och på alla bilar man möter. Det kanske är den sortens trygghet som uppkommer i en trakt där alla känner alla, där de flesta minns dig från det ätt du var nyfödd och till du fick ditt körkort. På ett sätt kan jag sakna även det, att bli igenkänd på gatan, att folk vet saker om mig som jag inte behöver berätta om. Samtidigt som anonymiteten är så skön att gömma sig bakom. Jag kan göra vad jag vill utan att folk börjar prata, komma på galna idéer som kan misslyckas utan att någon får veta, inte för att jag någonsin gör det, men jag skulle kunna.

Samtidigt som jag ohjälpligt är bunden hit till den här platsen fortsätter mitt liv, jag bygger något där borta, det jag numera refererar som till hemma. Det är en plats jag har valt, inte medvetet till att börja med, det bara blev så. Genom åren har den platsen bundit trådar från sig själv till mig eller kanske var det jag som band trådar från mig till platsen, trådar som växer sig starkare och starkare för varje dag som går. Trådar som jag inte ser klippas av någon gång den närmsta framtiden. Trådar jag inte vill ska klippas av. Trådarna hit till hemhemma har inte klippts av, istället har de töjts ut på något sätt, jag är inte lika starkt bunden, men jag känner samhörighet. Jag kan betrakta och delta, men jag blir inte uppslukad. Kanske är det bättre nu än det som har varit, kanske inte, huvudsaken är att det funkar och det gör det. Dt är inte hemma längre, men det är hemhemma, bekymmersfritt och lyckligt, en plats att vila upp sig på för en liten stund.

I morgon ska jag ut i skogen, dofta på lukten från älven, träffa hästen i mitt hjärta och fira tillsammans med släkten. Men för nu väntar mitt rum som inte riktigt är mitt längre och smal säng som verkligen påminner mig om att jag inte är hemma, men hemhemma.

Det Positiva: Avslappning
Det Negativa: Huvudvärk

Sweet home Alabama....

Over and Out

En sån där dag.

Idag ha varit en sån där dag som varit rätt så sällsynt på sistone. Jag hade ingen bestämd tid som jag skulle passa, tanken var att vara i skolan innan tio och detta lyckades jag med. Pluggandet gick ganska effektivt också, vilket känns bra, börjar få ordning på saker och ting i huvudet. Sällskapade med Linda och Markus idag, mycket trevligt, ett tag sedan vi sågs nu. När jag kände mig nöjd cyklade jag in mot stan, bättre sent än aldrig skulle jag fixa present till pappa.

Jag gillar Linköping, det är en mycket trevlig stad att gå omkring i, men jag har nog aldrig tidigare lagt märke till en del saker. Idag ploppade det nämligen upp en helt ny tebutik så där från ingenstans. Tvingade mig själv att bara glutta i fönstret annars hade jag shoppat upp halva affären. Borde dricka en del av de téer jag har innan jag inhandlar nya. Sedan fanns det en hel radda med inredningsbutiker också och det började klia i fingrarna igen. Nu har jag dock lovat mig själv att inte köpa nått till lägenheten förrän jag flyttar och kanske inte ens då, borde vänta tills jag har ett jobb också, men lite kan jag nog tjuvstarta.

Hittade en present tillsut och sedan begav jag mig till biblioteket. Regnade med jämna mellanrum och det var mysigt att sitta i en stol där, läsa lite och kika på regnet utanför fönstret. Cyklade hem under lite småstänk och har sedan ägnat kvällen åt tvätt och bok. Dessutom har jag smällt i mig en liter bananasplit glass och myst med tofflorna i soffan. Jag känner mig ganska nöjd. Ska fixa tvätten och förmodligen packa lite, imorgon åker jag hemhem för att fira pappa.

Det Postivia: Lugn dag
Det Negativa: Kalla fötter

Flyg så högt du kan så länge du kan, men se till att landa på fötterna.

Over and Out

Improviserat kendopass

Lyckades ta mig till skolan imorse och ägnade förmiddagen åt att lyssna på en massa trevliga framläggningar. Vissa av mina klasskamrater är numera färdiga Högskoleingenjörer i Kemisk Analysteknik, kul att höra vad de haft för sig denna period när vi varit spridda som frön för vinden. Vid lunch så försökte jag börja tentaplugga, men istället höll jag på att somna sittandes, tror att jag fick ett allvarligare fall av matkoma. Lite läst blev det tillslut i allafall och sedan fixade jag pappren som tycker att jag kommer att ta examen i början av november. Känns skrämmnde på ett vis, nu ska jag bli vuxen och klar och sluta med skolan. Får väl se hur det kommer att gå, examen ska det bli i allafall och så får vi se om det finns något jobb till mig efter det.

Hem en snabbis, packa om och käka lite kakor. På vägen mot Ryd stack jag in på biblioteket och röstade, kände mig vuxen och ansvarsfull. Vid grillplatsen konstaterade jag, ännu en gång, att jag verkligen måste anstränga mig för att inte komma för tidigt. Nu dök några upp efter bara några minuter, men ändå. Efter någon timme var merparten av klassen där och det var mycket trevligt, man har ju ändå spenderat tre år med dessa människor och även om man inte umgåtts så där jättemycket med dem så har man ju ändå upplevt en hel del tillsammans. Kommer att sakna dem en del, speciellt som det blir ett ganska tvärt slut nu, de flesta komme ju inte stanna här heller. Vid åtta åkte jag och Lollo till vår egen Kendo fest (=träning) medan vad jag vet resten av KA-folket festar för fullt någonstans i Linköping.

På onsdagar brukar vi vara i Rydsskolan, men fem i hade ingen instruktör kommit och låst upp, där var heller inte många människor, fyra stycken totalt. Det ringdes en del samtal och något slags missförstånd hade uppstått. Det slutade i allafall väl då Johanna var en av dessa fyra, vi begav oss till lilla dojon, Johanna stack hem och hämtade nyckel och så fick vi rustningsträna istället. Wiie! Vi gick igenom lite av vad vi fått kommenterat på graderingen och det var väldigt bra, inte för att jag fick det så mycket rätt, men jag fortsätter jobba på det.

Sista halvtimmen fick vi köra ji-geiko, mycket lärorikt och det kändes inte så jobbigt som det brukar, jag menar, jag blev inte så trött som jag brukar, kanske kom jag ihåg att andas ordentligt? Allra sista ji-geikon fick jag köra mot Lollo och vi har haldrig kört ji-geiko mot varandra tidigare! Det var riktigt kul! Sedan tyckte Johanna att vi skulle vara med på Stockholm Kendo Open i höst, jag vet inte vad jag tycker om det, det känns lite läskigt, men samtidigt vill jag gärna vara med och titta så då fick jag det påpekat att man lika gärna kunde vara med och tävla också. Men det är en lång väg till hösten, så långt in i famtiden vet jag inte om jag vågar se för tillfället.

Det är nu dags att diska undan all disk som staplat sig i köket. Börjar bli rädd att någonting börjat leva i komposten också så den måste tömmas. Pluggande och jaga present till pappa såtr på dagordningen imorgon.

Det Positiva: Kendo
Det Negativa: Ont igen.

For some it is a new start and for some its just another end.

Over and Out

Kapplöpning i skogen.

Ägnade eftermiddagen åt min sötaste Hampushäst. En hel vecka sedan jag var där nu och nu kommer det fortsätta med bara en gång i veckan ett tag framöver, blir så mycket krockar på helgerna, men ska försöka, i sommar kanske det kan bli någon mer vardagskväll, får se hur det känns. Lyckades pricka in och rida när det var uppehåll också. Lagom kul annars, speciellt som man fick stå och vänta på bussen hem i tunn sommarkjol och ballerinaskor. Skönt att ridningen inte blev lidande.

Red den härliga rundan jag fick mig visad för några veckor sedan. Man kan trava och galoppera en lång sträcka och dessutom tävla med varandra. Hampus chockade oss alla, mig, Jossan och Joker genom att, första galoppsvängen, köra om Joker i världens fart i en uppförsbacke och sedan behålla ledningen. Väldigt förundrande var det, Joker visste nog inte riktigt vad han skulle tro, men Hampus han var nöjd med sig själv, det kändes. Sedan fick han inte riktigt springa så fort igen, jag litade inte helt på underlaget, vi har ju gått omkull en gång redan och vill helst inte uppleva det igen. Vi börjar nu på allvar satsa på en tävling till hösten, i sommar blir det konditionsträning så han inte faller ihop. Riktigt sugen på en Hubertusjakt eller en Terrängritt. Jossan berättade en av sina historier idag också, vad hon upplevt en massa, detta var om en terrängritt med ~25 fjordingar och hon och hennes arab som master. De hade haft ritten på deras mark och byggt en del hinder. Jossan och hennes man hade gjort de flesta tillsammans, men så skulle hennes man göra de sista själv och de skulle ha en maxhöjd på ungefär 50 så alla skulle kunna hoppa. Jossan missade att gå banan lite och fick sig sedan en stor överraskning när det första hinder som hennes man byggt själv visade sig vara en stock på 1,10 meter. En master får aldrig banga så det vara ju bara att satsa och hon och hennes arab kom ju över, och här kommer vi till det roliga i berättelsen. Efter araben springer nämligen en Hampus som också tar sig över stocken, en stock som kanske räcker honom till hakan ungefär. Han skulle helt enkelt inte vara sämre än sin rival i stallet. Ryttaren hade med alla medel försökt få stopp på honom, men med Hampus är det lite så att man inte har mycket att sätta imot när han väl bestämmer sig. Kan tilläggas att ingen annan i startfältet kom över.

Vi hoppade lite när vi kom hem också, inte så högt och inte så mycket, men Joker fick träna lite teknik och Hampus fick ha det lite roligt. Redan önskar jag att det var nästa vecka.

Imorgon blir det skola, avslutning med klassen och kendoträning.

Det Positiva: Ridtur
Det Negativa: Mindre och mindre tid.

Vänta bara så ska vi visa dem alla.

Over and Out

Plugg och film på altanen.

Har insett att mina tidigare inlägg hamnar ganska högt upp på flumm-skalan, men nu börjar hjärnan återhämta sig så jag kanske kan börja skriva ordentligt igen. För tillfället befinner jag mig vid ett köksbord i Borensberg och har precis ätit frukost. Nu blir det lite pluggande innan jag åker tillbaka till Linköping igen. Det är iallafall tänkt att det ska bli pluggande, var det tänkt att bli igår också, men det blidde inte så mycket. När vi kom hit på eftermiddagen så åt vi först mat och sedan så satte vi oss på den soliga altanen för att plugga lite, men motivationen fanns inte riktigt där för mig, men det var mysigt att sitta i solen på en lugn och skön altan som lite omväxling. Skabörja leta en kattvänlig lägenhet med någon form av uteplats, balkong eller liknande, börjar bli dags att ta tag i detta nu.

Mot kvällningen gick vi en promenad och Johan visade mig en jättemysig stig längs med Boren. Tyvärr var min kamera alldeles för sömnig för att följa med, men nästa gång ska jag ha laddade batterier och föreviga det hela. Doppade tårna i vattnet och undrade besviket varför jag inte tänkte på att ta med badkläder, ännu en sak att tänka på till nästa gång. Sedan hittade vi en fisk instängd i en plashink som bara stod alldeles ensam på stigen. Den stackars lilla fisken fick komma tillbaka till sjön igen och förhoppningsvis kan den växa sig jättestor och leva fiskliv istället för att dö i en plasthink. När vi kom tillbaka till huset såg vi film på altanen, mycket mysigt, The day the earth stood still, helt okej tyckte jag att den var. Att se film på altanen var också en mycket trevlig sak, när vi var klara var det fortfarande ganska ljust, men månen lyste en del också.

Nu på morgonen hade jag fått en massa kendomail och kände att jag börjar bli ganska sugen igen, trots att jag hittar nya blåmärken varje dag. Glad blev jag att jag kan gå på en av träningarna denna vecka också, annars hade det blivit lite jobbigt. Men nu ska jag inte tänka mer på kendo idag, åter tillbaka till den forensiska kemin och där får jag se till att stanna ett tag.

Det Positiva: Solig altan man kan mysa på.
Det Negativa: Ingen sol och det enda jag har med mig är en kjol.

Hand i hand i solen.

Over and Out

RSS 2.0