Mellanakt

Nu var det hel vecka sedan jag skrev, ojoj, mycket som ska summeras alltså.
Fredagen var som vanligt en mysig hemmakväll framför tv:n. Lyckades också få tag på den fjärdeo ch sista delen i Twilight-sagan Breakin Dawn så läste i den också.

Lördagen började med den efterlängtade ridturen på Stenholmen. Jag fick en söt liten häst som hette Kerling. Vädret var helt underbart och gud så skönt det var att sitta i sadeln igen. Vad jag har saknat det. Louise, Mårten och Tommy tyckte också att det var roligt. Louise såg så lycklig ut på sin häst Hrafn, nästan första gången hon red. Efteråt åt vi mellanmål inomhus och tinade upp lite innan vi åkte tillbaka till Linköping.

Eftermiddagen var det återigen bokläsning som gällde, blev helt förhäxad av boken och kunde helt enkelt inte sluta.
På Söndagen jobbade jag kväll, lite jobbigt, men träffade en ny srbetskamrat som var väldigt trevlig att jobba med.

På måndagen var det dags för glöggpremiär och pepparkakor med Johan. Mycket trevligt och lite av en flykt från verkligheten. Veckan fortsatte med jobb på tisdagen och lite ensamtid på onsdagen. Nu är det snart dags för jobb igen, sedan lite träning innan jag åker hem till Johan.

I helgen blir det stockholm med systrarna, ska bli super att träffa dem igen och umgås lite samt försöka handla alla julklapparna i ett svep, får se hur det går.

Det Positiva: Jul, jul strånlande jul.
Det Negativa: Stress


Vill ha dig berdvid mig för alltid...

Over and Out

Cookies in heaven

Ännu en torsdag till ända och idag var det återigen dags får simskola. Linus var tillbaka idag och vi hade ett toppen pass. Ungarna verkade ha roligt också och de simmade ganska bra. Var helt slut hela dagen idag och igår också och trodde att jag inte skulle klara av att jobba, men som vanligt blir jag superfocuserad när jag är i vattnet och tiden går så fort.

I Tisdags var det kakätande och mys med Johan som gällde, det var väldigt trevligt. Kakan var god också och mys är ju alltid roligt. Sen filosoferade vi lite också, så som bara vi kan. Det jobbiga är bara att vi båda borde lägga ner mer tid på skolan, men man vill ju så gärna träffas. Så man försöker pricka in de där stunderna man kan vara tillsammans lite.


Nu är det full fart mot helgen, jobb och en ridtur står på schemat och förhoppningsvis lite Johan också :D
Det Positiva: lite tid är i allafall tid tillsammans
Det Negativa: illamående


Suckar i natten känns djupt inuti

Over and Out

Nattens drömmar

I morse vaknade jag på ett underligt sätt. Var mitt inne i en dröm som började med islandshästar och slutade med Verdandi, killföreningen på min gamla gymnasieskola. I slutet av drömmen var min mobiltelefon borta och jag letade förtvivlat efter den när plötsligt något börjar ringa, min mobil och drömmen bleknar bokstavligt talat bort och jag ligger i min säng och hör alarmet på mobilen. Har aldrig vaknat på detta sätt tidigare vad jag minns, det var ganska häftigt.
Hur man ska tolka drömmen är ju ett annat ämne att diskutera, islandshästarna förstår jag då vi ska ut i helgen på turridning, men Verdandi? Var kom de in i bilden egentligen, hade aldrig mycket samröre med dem i skolan, mer än att jag kände ett par väldigt ytligt och beundrade deras frackar på håll. Kanske är en längtan tillbaka till den tiden eller något annat underligt undermedvetet.

Igår började jag i allafall planera ledigheten över jul i form av att jag och syster tittade på tåg så vi kan hämtas upp på samma tid och plats. Den 22:a december bär det av norrut mot skogarna. Längtar väldigt mycket, nu blir det inte så lång vistelse, ska bara vara hemma till den 28:e innan vi ska ut och resa jag och syster, troligtvis, förhoppningsvis, Egypten, får se lite vad det blir. Sen kollade vi även på tåg till Stockholm dit vi ska åka om två veckor, ska bli kul att träffa henne och kanske min andra syster också, igen.

Sen började jag planera en vinterträff med gamla kompisar också, så mycket planerande att jag skickade iväg ett mail om förslag på tid och plats. Det är lite konsigt för jag har tänkt på det ett längre tag nu och inte gjort så mycket åt det, men de två senaste dagarna har jag pratat med två av de gamla vännerna som jag inte brukar prata med speciellt ofta och det fick mig att längta efter dem allihop, så nu hoppas jag på att många kan komma och träffa mig.

Kvällens aktivitet i övrigt bestod av lite plugg och bakande av kaka som jag ska bjuda Johan på idag. Kände att kaka behövde jag efter dagen i labet där vårat projekt inte går så smidigt som man skulle önska. Det känns som om det vilar en förbannelse över oss. Först går syntesen inte som det ska fast vår handledare går in och labar tillsammans med oss, sedan när vi ska prova HPLC-maskinen kliar sig Roger i huvudet och säger "oj, vad det blinkar, det här fungerar ju inte." så nu får vi nog ta en annan apparat. Hoppas på att vi kan komma fram till något bra i slutändan i alla fall.

Nu ska jag försöka skriva lite på projektet, kanske hinna ringa om ex-jobb, städa och äta lunch innan jag far till skolan och har eftermiddagslab.

Det Positiva: Bockar så sakta av listan.
Det Negativa: Lösningsmedelssniffande hela dagen lång.


En lättnad som jag i och för sig räknade med, men ändå är den gudomligt skön.

Over and Out

Novemberljus

Helgen är över, en mysig slapphelg.
Fredagen började med lab hela dagen eftersom det inte gick som det skulle under förmiddagen och vi fick fortsätta hela eftermiddagen också. Lite tråkigt, sedan åkte jag hem, åt lite mat och sov ett tag innan jag cyklade in till stan och träffade Johan. Vi gick Novemerljus 2008, en ljusinstalation över hela stan som verkligen var värd att se, där fanns många spännande saker. En av mina favoriter var plasbubblor med kristallkronor inuti som hängde i träden, riktigt häftigt. Sedan fanns det även en damm vid sporthallen med fina ljus i. Mest av allt var det mysigt att gå med Johan längs Stångån och bara ha det bra. Efter det gick vi och åt kebab, den godaste jag ätit tror jag, på Ågatan. Efter det for vi hem till Johan myste i soffan och tittade på scrubs. Skulle titta på Hancock, men den ville inte finnas i datorn så vi struntade i det.
Eftersom vi inte såg den på kvällen tittade vi på den under långfrukosten på lördagen istället.
Sedan gick vi en promenad, träffade på Linda och Marcus, och gick och fixade årets första pepparkakor som vi sedan njöt av hela eftermiddagen. Mycket pepparkakor blev det och mycket te och ännu mer filosoferande.
Väldigt givande och myisig helg. Idag har jag inte gjort så mycket, tvättar och fixat hemma mest.

Det Positiva: Ljus i mörkret
Det Negativa: För många tankar

Dina armar omrking mig i natten gör att ingen annan värme behövs.

Over and Out

Scones och Yoga

Onsdag och full fart mot helgen som man kan uttrycka sig. Sitter här med ett avsnitt Grey´s Anatomy och allt vad det innebär, förljer inte längre några serier speciellt slaviskt, men Grey´s är trevligt, mest för att ens eget liv känns bra mycket enklare när man ängnat en timme åt deras tilltraslade.

Hela hlegen fixade jag och donade, tvättade fönstren och hängde äntligen upp de nya gardinerna, känns bra att få nått gjort i allafall. Saknade Johan som var ute på vandring och läste ut andra boken av Sagan om Drakens Återkomst. Skäms lite, men läste till halv sex på söndag morgon, så har jag inte läst sedan sista Harry Potter boken, ett tag sen det...

Igår var det äntligen dags att träffa Johan igen. Vi bakade scones, drack te och myste i hans soffa. Det var mysigt och ganska gott, roligare än att sitta på campus och fika i allafall.  Sen kan man ju dricka mycket mer och mycket godare te hos Johan än vad man kan få någon annanstans. Så gott är det teet att jag köpte det själv idag :D

Jag tror att jag har hittat träningsformen för mig nu. Promenad följd av yoga. Mår så bra av att vara ute i friska luften och nu är det nästan för kallt och torrt i luften för att jag ska klara av att springa. Yoga är någonting jag börjar tro på också, mår så bra efter varje halvtimme och ska köra på så här, kanske till och med vågar mig på att gå på ett grupppass framöver. Vi får se vad framtiden har i tanke.

Det Positiva: Yoga
Det Negativa: Sötsaker är gott!

You know the things you do to me, I can´t explane.

Over and Out

Oro och lättnad

Fredag igen, ytterliggare en vecka att lägga till handlingarna. Har försökt jobba en massa i skolan och det har väl gått så där. I måndags sprang jag på Sara i skolan också och drabbades av samma beslutsångest som hon hade. Hade då i princip övertalat mig själv om att jag skulle plugga och fixa hemma denna helg istället för att vara med på någon av aktiviteterna. Dels skulle friluftsföreningen vid universitetet ha en vandring på Omberg som Johan skulle vara med på och sedan skulle Kolmården/Sörmland ha en tur till ett ställe utanför Nyköping som heter Stendörren. Har ännu inte varit på någon av platserna och är otroligt sugen på att besöka dem också. Kände ganska snabbt att vandringen var utesluten med tanke på hur trött jag varit på sistone, ska ringa och boka tid hos vårdcentralen så det inte är något allvarligt fel på mig. Sen kom Sara och var sugen på Stendörren och då rycktes jag med lite och lovade att fundera på det och kolla om det kunde vara någon mer som var intresserad och som ville köra bil från Linköping. Sen insåg jag att jag nog borde vara hemma och koncentrera mig att plugga, fixa i lägenheten och fram för allt få lite egentid. Eftersom Johan inte är hemma kan jag använda honom som ursäkt heller vilket borde resultera i att jag får mycket mer gjort. Han kommer tillbaka på Söndag och då ska jag försöka ha jobbat undan allt så jag kanske kan överraska honom lite. Smider lite hemliga planer här...


Insåg också denna vecka att jag blivit beroende av te och scones som man kan köpa i en av resturangerna på campus. Johan delar min förtjusning i dessa underbara bröd och vi var där två gånger denna vecka, snart är vi stamgäster. Vi gick en preomenad också innan för att förtjäna sconsen och då blir teet så mycket godare också. De första dagarna i veckan vilade en tung dimma över campus dygnet runt, lite läskigt var det att leva i en spökvärld. Vi gick en sväng i Valla under kvällen och där var verkligen spöklikt, ankorna i dammen läst läskigt ihålliga när de lät. När vi kom närmare så skulle de kolla in oss och gick på den tunna isen nära stranden. Det syntes verkligen att de gick försiktigt, men ibland hjälpte det inte utan de ramlade de igenom. Det var en fin promenad, fast kallt så teet värmde efteråt.

Denna vecka har också präglats av en oro eftersom jag gått och grubblat på simskolan som började igår. Först så grubblade jag över vad vi skulle göra och sedan grubblade jag över att Linus skulle vara assistent och jag aldrig har haft en sådan förut. Oron visade sig vara helt i onödan, som vanligt. Det var härligt att ha simskola igen och det kändes som om Linus och jag blev ett bra team, det fungerade direkt. Han är så bra med barnen och det är så synd att han har så dåligt självförtroende och inte ser det. Efteråt så pratade vi och han berättade att han var jättenervös innan och sen säger han att han inte gillar att ha simskola. Dessutom bryr han sig för mycket om att föräldrarna sitter med och han känner att han inte kan säga åt barnen ordentligt då om de är busiga. Kanske är det annorlunda att vara kille också, vad vet jag. Jag tyckte i allafall att han var duktig och han tyckte att jag var duktigt så det ska nog fungera det här också.
Sen är jag ju otroligt dum och säger inte nej till saker och ting, utan jag jobbade till stängning efter två timmar i vattnet med barnen, inte så bra. Var spyfärdig och redo att sova kl nio när det var två timmar kvar. Sen fick jag städa avdelning också, tänker inte jobba fler torsdagar, det är alldeles för jobbigt.
Nu kanske jag kan slappna av lite även om jag måste göra om hela simskoleplaneringen då mpnga kunde mycket mer än vad jag trodde, men det är bara trevliga problem.

Sagan om Drakens återkomst är nästa ämne att ta upp. Är jag inte försiktig är jag rädd att jag kommer att bli helt beroende. Den är hittills väldigt lik andra böcker jag läst, men ändå inte, jag menar han har ju verkligen tagit tid på sig att bygga upp denna värld och jag ser verkligen fram i mot att uppleva den i 25 böcker. Det känns som om den kommer utvecklas något otroligt, det är superspännande, var evigheter sedan jag hittade en riktigt bra fantasy.

Dags för fredagsfix och fredagsmys.
Det Positiva: Bästa simlärarteamet ever.
Det Negatvia: svårt att säga nej och trött.


Vill känna dina läppar och händer igen

Over and Out

Låt den rätte komma in

Fredag är lika med mysdag för mig. Då köper jag något gott i affären, åker hem och myser ned mig i sängen och tittar på tv alternativt film. Så bra sätt att komma in i helgstämningen. Det var ungefär det enda jag gjorde på fredagen också, hade en föreläsning på eftermiddagen, men annars så gjorde jag ingenting.

På lördagen belv det en timmes promenad och matlagning, lasange som kommer räcka till matlådor nästan hela veckan. Sedan tog jag mig in mot stan, stannade på kyrkogården och tände ljus denna alhelgonaafton, det var så vackert med alla ljus och alla människor som gå omkring i mörkret. Jag är inte religös och det är heller inte av någon sådan anledning jag tänder ljus. Det har blivit en slags tradition sedan jag flyrrade hit för tre år sedan, det är en dag man kan minnas de som gått bort under året eller bra tänka på de som inte funnits i livet på länge. Jag tänder alltid ett ljus för farfar och tänker lite extra på honom, de få minnen jag har vill jag inte mista. Dessutom tror jag lite på den gamla föreställningen att alhelgonahelgen är en tid när de dödas andar vandrar omkring på jorden igen. De kan nog göra det andra tider på året också, men speciellt nu.
Fortsatte sedan till bion och träffade Johan, vi såg "låt den rätte komma in", den var bra, men en del saker framkom inte så tydligt om man inte hade läst boken upptäckte vi. Boken var lite halvläskigt, men filmen var inte speciellt läskig, men bra ändå.
Efter bion åt vi god pizza och filosoferade lite. Var jättekallt att cykla hem sen och låg under täcker med överkast och filt för att bli varm när jag kom hem.

Idag for jag ut till Tornby, träffade Johan utanför Biltema och upptäckte att de öppnade först kl 11 då det är alhelgonahelg. Fick vänta tio minuter ungefär och det blev väldig rusning när dörrarna öppnades. Sen vandrade vi omkring där inne ett tag, det är en farlig affär, där kan man hitta mycket roligt. Köpte mig en självläkande cykelslang och en liten cykelpump jag kan ha med mig överallt. Sedan fixade vi min cykel också, så nu är den rustad för en vinter med massa vassa småsten och salt på vägarna.
Cyklade vidare till Plantagen där Johan skulle handla. Det är också en farlig affär. Där finns lyktor, massor av lyktor. Johan älskar lyktor och har flera stycken, men jag har ingen. Sen hittade jag en fin lykta och blev övertalad att köpa den. Sen hittade jag ytterligare en i en annan färg som var precis lika fin. "Äh, köp den också" sen hittade Johan minilyktor som var jättefina, men jag hejdade mig, Johan köpte en i stället och så köpte han en kruka, orsaken att vi över huvudtaget åkte dit. Handlade varsin glass också, jag köpte en sandwisch med pepparkakssmak. Jättegod, Mulle som tipsade mig så ska tacka honom nästa gång vi pratas vid.
Det var soligt och fint idag och det var underbart att cykla hela vägen mellan Tornby och Lambohov, njöt riktigt ordentligt av solen som inte värmde så mycket, men det var härligt med ljuset.

I helgen pratade jag också med min syster också, vi pratade i två timmar, det var kul, har inte pratat så mycket med henne på några veckor, inte sedan vi träffade under Miljödyket. Vi har nu bestämt oss för en resa efter jul och över nyår. Blir nog Egypten och Sharm El Shejk igen, men mest bara sol och slappning denna gång, kanske att det blir dyk också, men vi ska mest snorkla och njuta av sol och värme. Ska bli helt underbart att komma bort och slappna av lite, längtar jättemycket.

Det Positiva: Sol som lyser.
Det Negativ: Lite för lättövertalad är man allt.



Du är som solen och lyser upp mitt liv.

Over and Out.

RSS 2.0