Funderingar och Idioti

Hade underliga funderingar när jag cyklade hem efter bion i natt. Klockan var väl omkring halv ett på natten och bostadsområderna inne mot stan var mörka och tysta. Sedan ska man igenom Rydskogen, som annars inte är mycket för världen, men i natt så var det riktigt vackert, tyst och stilla och det kändes som om skogen verkligen tillhörde skogen och inte människorna. Så fint att jag blev sugen på att ha en riktigt bra kamera som man kan ta nattbilder med. En kamera som verkligen avbildar verkligheten som den är och inte lägger in myska ljussättning med mera.

Nästa etapp på vägen hem är Campus, och Campus tillhör alltid människorna. En vanlig tisdags natt är aktiviteten inte den största, men den finns där. Vem mer än en student får för sig att pilla unde motorhuven på sin bil 00.30 en tisdag? Vanliga bostadsområden är som sagt släckta och tysta, men hos studenterna lyser det fortfarande här och var. När jag skulle till och sova hördes det karaktäristiska plinget från msn i grannlägenheten. Det känns ändå fint på något sätt, att människor runt omkring rör på sig.

Fick mig i allafall några timmars skön sömn innan det var dags för skolan igen. Började redan klockan åtta med en biokemikurs. Känns kul så här i början i allafall och hann läsa lite idag på håltimmen också så nu känns det bra inför i morgon. Vi hade fem timmars hål på dagen som vi ägnade åt att läsa tidning, sova, njuta av solljuset och plugga lite. På eftermiddagen köpte vi lite klägg också och satte oss ute i solen för att njuta. Fick träffa Johan en lite stund vid lunch också, när han plötsligt kom gående i korridoren, det var en välkommen överraskning.

Sista två timmarna hade vi uppstart av en till kurs, Miljöteknik, och det verkar verkligen bli jättekul! Miljömänniskan inuti mit vknade till och sniffade morgonluft. Har ju fått varit instängd ett bra tag nu, med bara korta utflykter i det fria. Nu ska det bli ändring på det, jag känner verkligen en lust och en motivation till att läsa de här kurserna och det är så skönt att lusten kommit tillbaka. Cyklade sedan hem i det fina solvädret och donade lite innan det var dags för träningen.

Det var svettigt idag, dels för att det var onormalt varmt i salen och dels för att vi fick springa en massa fram och tillbaka. Anders som var tillbaka som tränare idag. Så undrade han om vi tyckte vi kunder gå och hugga på kendovis nu. Lite tveksamma ja-aktiga svar kom det, så då skulle han bevisa att vi inte kunde någonting och så satte han igång med olika steg och huggserier där man skulle gå fram och tillbaka på olika sätt och hugga olika hugg. Jag blev totalförvirrad! Kändes som om jag inte kunde någonting. Anders gick brevid mig en halv långsida och rättade till mina händer och såg till att jag högg och gick i rätt ordning. Det gick fortfarande inte vilket resulterade i att jag hamnade tio meter bakom alla andra. Till slut så lyckades jag göra en hel serie i följd och då fick jag springa till de andra som redan var vid väggen. Sedan skulle vi ha parövningar också. Började inte heller så bra, slog Johanna på fingrarna när hon inte var beredd att gå undan.  Sedan skulle jag köra mot Andreas också, det är skönt att köra mot de duktigare för de kan berätta och ge goda råd. Fick kläm på det tillslut och när vi kom till flera av försvars och anfallsövningarna vi gjort tidigare gick det mycket bättre. Några kändes riktigt bra och en gång sa Anders till och med att det var bra, så då blev jag glad. Övade på attacksteg och menhugg också, om och om igen fick vi köra. Jag körde mot Lollo, hon tyckte jag såg helt "pissed off ut" när jag attackerade, något lyckas jag tydligen med utan att behöva tänka på det. Det störigaste på träningen var att några ungar höll på att knacka och banka på fönstren och fånade sig. Hur jobbigt och koncentrationsstörande som helst. När jag och Lollo kom ut låg min och Johannas (?) cykel i en hög på marken och min cykelkorg var bucklig. Fattar inte att folk håller på som de gör, var bara glad att däcken inte var sönderskurna eller någon del, alternativt hela cykeln, var stulen.

Det var för övrgt dagens andra upprärande händelse jag och Louise råkade ut för. Den första upplevde vi under lunchen när vi läste tidningen. Hur kommer det sig att personer som befinner sig i en ansvarsfull maktposition, med förmågan att påverka miljontals människor, verkar helt urblåsta. Jag tänker på påven som gjorde mig extra upprörd idag med ännu ett uttalande om hu folk ska leva sina liv. Är det inte meningen att äldre människor som upplevt livet ska vara kloka. Men han kanske inte har upplevt så mycket till liv. Idiot säger jag bara, idiot.

Nu är jag trött, ska sova snart, i morgon blir det kanske storhandling, lite skola och vad mer dagen har att erbjuda.

Det Positiva: Sol och roliga kurser.
Det Negativa: Idiotiska uttalanden.

I kendons värld försvinner allting annat.

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Syster

hihi för ajg ska till Smögen på fredag! hihi pelutta dig det ska inte du :P:P

2009-03-18 @ 22:57:07
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0