Vindskyddsnatt

Första natten för året i vindskydd. Något senare premiär blev det i år mot för förra året, då var vi ute redan i Januari, det blev minusgrader och på morgonen var det över en decimeter nysnö. I år blev det också lite snö, men den flög mest omkring i luften. Vi cyklade ut till ett vindskydd kanske 20 minuter från min lägenhet, var inte helt mörkt för ljusen från stan når ganska långt, men det var mysigt ändå.

Gjorde en lägereld, efter att först ha flyttat eldstaden som låg onormalt långt i från vindskyddet. Tillslut blev det riktig fart på elden också och varmt, varmt. Jag var jättehungrig så jag grillade en massa sojakrov, eller Johan grillade de flesta åt mig medans jag åt på den som var färdig, till det hade jag en god potatissallad. När jag proppat i mig en massa sådan mat så skulle jag ha efterrätt också. Värmde bananer med instoppad choklad i elden och åt med spork. Det var gott bästa sättet att äta bananer på tror jag. Sedan virade vi in oss i filtar och myste vid elden med godis och choklad. Sedan var det ett konstigt ljud som lät som ett vildsvin, då ville jag inte riktigt vara med längre, de kan väl hålla sig på avstånd om jag inte sitter i en bil eller möjligen uppe i ett träd.

Tillslut kröp vi ner i sovsäckarna och somnade efter en stund, det var varmt och gosigt, jag ville inte gå upp på morgonen. Det bästa med att sova i vindskydd är att man sover så gott och ofta så vaknar man tidigt också. nu var vi ihop-packade redan vid åtta och hade jag varit hemma hade jag bara gosat ner mig i sängen ett par timmar till, minst. Men redan vid klockan åtta var frukosten färdigäten, all packning packad och då hade vi ändå legat ett bra tag innan i den varma sköna sovsäcken. En bra start på dagen tycker jag, vindskyddsmornar är alltid trevliga, men trevligast är de med Johan.

Fick en massa minnen som kom tillbaka under kvällen också, Äventyrsting och Rixting i en salig blandning, det var trevligt. Ett helt halvår sedan Äventyrstinget var nu, så mycket som hänt och tiden har gått så fort. Blev lite sugen att åka iväg igen, men samtidigt finns det så mycket annat man ska och vill göra. Får se, just nu vill jag ut och vandra också, en riktigt härlig vandring på något fint ställe och natt i vindskydd eller tält skulle inte sitta helt fel inom en snar framtid. Och så längtar jag till våran planerade långpaddling som ska avklarar i vår eller sommar, det ska bli riktigt kul.

Med på den lilla utflykten var också en massa saker som skulle testas, så här gick detta:
Sits: Godkänd, skön i vinfskyddet på en plan yta, men jag höll på att ramla av när jag provade den på en stock, behöver öva.
Termos: Godkänd, varmt vatten till té på morgonen.
Sockor: Godkända, bästa köpet ever tror jag, varma och sköna, jag som alltid fryser om fötterna, icke denna gång :D
Kängor: Godkända, måste dock gå i dem lite mer, därför vill jag ut på vandring, men varma och bekväma var de vid elden i allafall.

Ska försöak mig på en dusch nu och så läsa lite också, har struntat i tentaplugget ett par dagar nu, dåligt Matilda, dåligt!

Det Positiva: Vindskydd, lägereld och mys <3
Det Negativa: Lite lerigt var det.

Så länge, så mycket så hänt på så kort tid.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0