Skritt, trav, galopp och stuts!

Så, förra veckan då, blev det vila på måndagen, Maxim ville nog gärna göra något, men matten behövde sin vila och tid att försöka få hostan att sluta, det gick väl inte så bra tyvärr, den har envist hängt i hela veckan, speciellt på nätterna så jag inte får sova som jag vill. På tisdagen longerade vi, lade ut tre bommar på voltspåret och så klev vi över dem i skritt och en del i trav också. Maxim var duktig, men blev ofokuserad så fort något hände runt omkring, t.ex. när stallmatte gick över gårdsplan, när stallmate sa "hej", när stallmatte kom ut med vita busponnyn på ridbanan och skulle longera samtidigt. "Man måste ju ha koll" hävdade Maxim bestämt och tog varje ursäkt till att busa lite extra. Men han totallyssnar verkligen på mitt "ptroo" nu vilket är väldigt fascinerande. Vi ökade på travtiden en del också, vilket innebär ungefär 20 min skritt och 10 min trav av vår lilla stund på ridbanan. Han var lite halv-varm efter det så nu är beslutet taget, klippningen ska bli av snarast möjligt (ännu inte i skrivande stund visar det sig).
 
Onsdagen brukar ju i normala fall innebära vilodag, men eftersom jag fortfarande inte är okej blev det ingen kendoträning. Istället gick jag på promenad i skogen med pannlampa på och en häst som tyckte livet var ett äventyr. Som sagt han lyssnar väldigt bra, det är bara att man måste påminna honom varannan meter om vad det egentligen var man ville. Det gick bra i alla fall, även om våra tempon denna dag inte riktigt matchade, jag har i normala fall inget i mot Power-walk, men det kändes verkligen tungt i kroppen fortfarande efter sjukdomen.
 
Med målet inställt!
På torsdagen så var det dags för lite tömkörning. Lattjolajbans tyckte Maxim, speciellt som det var mörkt ute och man då inte ser människorna som rör sig kring ridbanan och kan bli panikslagen över det. Tre gånger tappade jag honom. Första gången kanske ursäkten var legitim, men när han sedan sticker på precis samma plats ytterligare två gånger är det inte okej längre. Så jag blev lite sur på honom, då skulle han visa sig extra duktig och travade med stor koncentration över bommarna på volten och visade upp sig. Fick honom inte riktigt avslappnad i dag heller, han var fin i höger varv, men stel i vänster, ska försöka köra serpentiner i trav nästa gång och mjuka upp honom ytterligare.
 
Fredagen blev det vilodag, på lördagen följde John med ut och vi tog en promenad i skogen tillsammans, sedan var Maxim lite överallt och ingenstans så jag bestämde mig för att longera lite också. Travade på ridbanan på en volt och han varvade med att hoppa, studsa och leva rövare. Tillslut hade vi lite bättre kommunikation och han sprang fint, sänkte huvudet och frustade också så vi slutade där. Tyvärr blev det lite vila på söndagen också, vilket inte var helt enligt plan, men det kom lite annat i mellan, han fick i alla fall en dubbelt så stor hage så lite nöjd tror jag ändå att han var.
 
Vi började denna vecka med en stund på ridbanan igen och longering. Rätt så mycket trav och så premiärgalopperade vi också (med tillåtelse vill säga) två varv år båda hållen. Planen är ju lite så att jag ska kravla mig upp på ryggen mot helgen är det tänkt (för jag längtar så mycket) så då får han gärna vara lite avrastade och inte lika skuttbenägen. Klippa ska jag försöka hinna i veckan, kanske imorgon, beror lite på hur sent det blir från jobbet, han ska tömköras lite imorgon också, så tiden får utvisa, annars får jag ta mig tid senare i veckan helt enkelt. Funderar också på att ta mig tid och åka till Friends arena och kolla lite på showen och handla på mässan. Egentligen har jag fortfarande lite köpföbud, men ibland bara kliar det så i fingrarna på mig. Kanske blir jag lite avhjälpt av att få börja rida igen och ta fram alla saker som legat glömda i dryga tre månader.
 
Det Positiva: Framåt, framåt
Det Negativa: Vart är min ork?
 
Show me the future

Over and Out
 
 
 

Klättrar uppåt

På väg tillbaka till verkligheten, vinkar hejdå till febern (förhoppningsvis inte i förtid) och hoppas att även hostan ska börja släppa snart. Blir fortfarande rätt så trött, så ska försöka lugna ner mig ett par hekto framöver och lyssna på vad kroppen säger till mig. Eftersom jag däckade rejält på tisdagen och inte började se ljuset igen förrän framåt fredagen, fick Maxim en rätt lugn vecka. Longerade på måndagen, lite över bommar, mest i skritt, men även några varv trav. Sedan fick han stå, orkade mig dit och fixa (eftersom jag är för envis att ta imot hjälp, även om den är erbjuden) longerade sedan på fredagen, vilket gick bra, trots lite hopp och skutt. Igår gick vi på promenad, han med öronen framåt och älgakliv, jag suckandes och bromsandes. Han är inte sådär superkänslig för mattes sinnesstämmning direkt. Idag var vi på ridbanan igen och för första gången på 2,5 månader bad jag honom arbeta igen. Vi tömkörde och målet var att ha en något mjukare häst på slutet. Jobbade mycket i skritt, volter och serpentiner och klev över våra bommar. Blåste lite så han stack ett par gånger när vassen bredvid ridbanan ven. Men fick snabbt stopp på honom igen och ordningen var återställd för stunden i allafall. När vi gick över till att försöka trava lite hittade han annat att springa för, en människa som går över gården? Total livsfara. Lyckades få rätt på honom alla gånger utom en när han slet sig, då skällde jag lite extra och sedan gick det bra att trava i sin finaste trav på volten minsann! Tokponny! Han fick trava på lite mer än innan och blev bitvis riktigt fin, skulle vilja ha honom ytterligare lite avslappnad och lägre i formen, men det var en spänd kväll, så nöjd med vad vi åstakom ändå, han klev på med bakbenen och mungiporna var vita av skum. Nu ska vi fortsätta bygga på och om ett par veckor tror jag sadeln kommer på igen!
 
 
Annars hade jag ett par trevliga timmar inne i stan med bästa Lollo (och även några ansra Linköpingsfolk ett tag) så nu ska jag nöjd och glad krypa ner och läsa lite och sedan sova för att förhoppningsvis orka jobba imorgon. 
 
Det Positiva: Min grymma häst
Det Negativa: att vara sjuk
 
Just do it again

Over and Out

Bästa låten just nu

Så mycket i denna låt som talar till mig.
 
 
Svårt att leva efter, svårt att våga.
 

Annars har jag varit borta från världen några dagar. Sovit större delen av dygnet och mått dåligt de stunder jag varit vaken. Feber och halsont, konstiga drömmar och matthet, men jag tror det börjar vända nu, hoppas på det i allafall.
 
Everybody got to make mistake

Over and Out

Att sakta komma någonstans

Vi börjar så sakta röra på oss jag och Maxim. Mitt omotiverade november-jag är där imot lite motsträvig. Jag jobbar på det, ska börja äta D-vitamin är jag beslutat, det kanske hjälper, eller så är det placeboeffekt, vem vet. Har tänkt ta med kameran och ta nya bilder på ullbollen, men icke, den glöms hemma gång efter gång.
 
I alla fall har det blivit ett par tömkörningsstunder i skritt, med stel men arbetsam häst. "Titta på mig, jag jobbar, så det så!" Även promenerat i skogen lite och det har fungerat bra. Några gånger har vi longerat istället, vilket aldrig har varit vår starkasate sida, men det har gått över förväntan bra. Kanske har vår kommunikation stärkts något, vad vet jag. Det låg bommar ute på ridbanan så vi klev över sådana i skritt och jobbade med att flytta undan bakben. Sedan fick han trava lite också, tre varv i höger och tre varv i vänster på en volt, ett varv i taget och skritt mellan. Första försöket blev lite lattjolajbans, då blev han nog lite förvånad och försökte dra iväg. Men sedan var han superlyhörd, gjorde jättefina övergångar och var sådär ybergullig som bara han kan vara. Långsamt, långsamt börjar jag våga tro att vi ska komma tillbaka bättre än någonsin. Igår utökades hagytan lite, vilket han blev supernöjd med och firade genom galoppsprång, tre-fyra stcken hinner han ta ungefär och hoppa över stenen som ligger mitt i hagen. 
 
♥♥♥
 
Ullig och gullig det är min häst det. Den stora frågan nu är om jag ska klippa eller inte klippa. Blir han för pigg under igångsättningen om jag klipper nu? Är det bättre att klippa nu innan det blir kallare? Eller ska jag klippa när vi kommit så långt att han börjar bli rejält svettig? Många frågor att ställa.
 
Ska försöka ta med kameran och ta lite bilder i veckan, kul att jämföra med hur det blir allt eftersom. Annars så kör vi vidare med vår longering varvat med promenader och tömkörning. Denna vecka ska jag också försöka mig på att rida vit busponny och någon sväng med herr varmblod. 
 
Det Positiva: maxim
Det Negativa: trötthet
 
Everyboy got a choise to make

Over and Out

RSS 2.0