Envisa hästen

Idag var det då dags, som vi har laddat inför denna tävlingsdag. Förberett ganska mycket hela sommaren med att backa och göra framdelsvändningar så det står härliga till. Vad ju den biten vi blev uteslutna på föra Brukstävlingen. Kände mig ganksa optimistisk inför denna dag ändå, målet var att det skulle gå bättre än förra gången då vi fick U och inte räknades med i placeringen. På sätt och vis så blev det bättre också, men jag var ändå ganska besviken.

Dagen började i allafall tidigt med bussfärd ut till stallet. Hampus står och väntar och har bara kissat ner sig själv lite, skickar en tacksam tanke till mig själv som flätade svansen kvällen innan. Ut och borsta, fläta om och binda upp svans och allmänt putsande. Hampus står i stallgången och skrapar ibland åtåligt med frambenen, då han hör transporten komma reser han huvudet och kollar med spetsade öron. Han vill ut och åka! Det är ju bra tänker jag att han är positiv till det hela. Så jag lastar in honom och sedan går Joker, hör och häpna, in på en gång, inte en enda gång kastade han sig, nytt rekord! Dagen började med andra ord bra.

Vi kommer dit och får gå bana, utomhusbana denna gång med ungefär samma hinder som inomhus med det tillägget att de flyttat dit en träbro som man ska trava över. Annars inga direkta överraskninger. För den som undrar vad bruksridning är kan man gå in här: Bruksridning


Många anmälningar var det och vi beredde oss på en lång väntan. Banvisningen var klockan nio, sedan skulle det köras, åtta ekipage och de var klara ungefär tio i tolv. Då hade Jossan som startade som nummer tre i ridningen värmt upp Joker ett tag. Han behöver ju komma ut och springa av sig lite och verkligen kolla in allt. Helst ska han prata med allt och alla också. Gärna så nära någons öra som möjligt så att man blir halvt döv. "Här är jag! Se mig se mig!" Hampus svarade innefrån transporten ibland. Varje gång jag var och kollade till honom, kollade han med spetsade öron och skrapade med framhoven "Är det inte min tur snart?"

Tillslut blev det Jossans och Jokers tur. Det gick bra för dem, han strulade lite vid bron, men annars så var det ganska jämt och inte så ståra tapp någonstans. Vi bytte plats på hästarna i transporten och kanske skulle jag ha låtit Hampus stå lite längre där inne. Nu blev det ganska lång tid innan vi äntligen fick starta, men samtidigt slapp han ha en Joker hängande i manen.

Jäklar var pigg och fin han kändes på uppvärminingen. Eftersom banan inte innehöll någon galopp höll vi oss till skritt och trav, hans bästa gångarter. Sedan övade vi på att rygga rakt, backa i vinkel, framdelsvändningar åt båda hållen, halt mellan stolpar och allmän lydnad. Till nästa gång vet jag att jag bara ska värma en halvtimme innan jag ska starta och inte ta ut honom innan dess.

Eftersom han kändes så otroligt fin fick jag kanske upp förhoppningarna lite. Farligt att göra så. Tillslut fick vi starta.

Första hindret är funktionskontrollen. Fick låna in en tjej som höll Hampus sadel eftersom Joker för tillfället fick spel och behövde övervkas i transporten. Hampus stod snällt stilla och kollade på domaren som kollade på honom. Skrittade, jag kom ihåg att flytta tyglarna till en hand i vändningen och travade. Sadlad utan att han rörde en hov. Lyfte snällt alla hovar Domaren undrade om han alltid var barfota. Ja, svarade jag, så är det. Sedan fårgade hon också hur gammal han var och tyckte nog att han såg fin ut för sina 20 år. Fick sitta upp och 0 straffpoäng på detta hinder, började bra med andra ord.

Sedan ställa sig vid starten och så är tiden igång! Andra hindret var "Plattan" eller "Gatbrunn" eller vad den nu kallas. Hampus knatar in mellan strecken av sågspån och stampar bestämt på plattan, med jag tror två hovar. Detta har han aldrig gjort förut. Tyvärr gick han också utanför sågspånsmarkeringen med en hov, så 5 straff där, men bättre än 30 som det hade blivit om han missat plattan.

Vidare mot hinder nummer tre som är en 20 sekundes halt. Förra tävlingen hamnade han inte innanför markeringen och då räknas det bort så nu satsade jag på att få en av två halter godkända. Började lite som förra gången, han hamnade med en framhov för långt bak och så flyttar han gärna fram den alldeles för långt istället. Denna gång lyckades vi dock och stod innanför markeringen i 20 sekunder. Hampus gillar att stå still så det är inga problem.

Vidare till nummer 4, bryggan. Fram til en mjölkpall, hoppa av med båda fötterna inom en markering, leda hästen med sig bort, båda fötterna inom en markering och på hästen igen, inga större poblem, han krånglade lite, men 0 i straff!

Sedan kommer 5an, vändning i trångt utrymme, det vi blev uteslutna på förra gången då han backade som en galning och hamnade med alla hovarna samtidigt utanför rutan. Här fick jag lite hjärnsläpp, borde ha tagit det lugnare och planerat innan åt vilket håll jag skulle vända. Tänka på till nästa gång för nu har jag ingen aning om hur jag gjorde, bra gick det inte i allafall. 100 staffpoäng och ett litet u, dock blev ritten som jag förstod det inte underkänd utan bara det delmomentet. Helt och hållet mitt fel var de staffpoängen i allafall.

Hinder nummer 6, trav och serpentiner mellan konor där det ligger bollar som man inte ska ha ner. Hampus sög in både ben och mage och nollade! Duktiga hästen!
Nummer 7 var bron som han travade över i en väldig fart.

Ner till skritt och nummer 8 var skrittbommar som han klankade i varenda en, 15 straff.
Nummer 9 var flytta saker Först en hink och sedan en ölburk. Eftersom Hampus är en så stabil häst och jag har långa armar kunde vi flytta dem över utan att behöva göra speciellt mycket skänkelvikning, vilket var skönt. 0 staff där också. Sedan var 10 trav och hoppa två hinder, utan galopp i mellan. Exemplarisk och 0 straff.

11 var en såkallad "Korridor" Sågspånsmarkeringar på arken som smalnar av till ungefär 30 cm på smalaste stället. Beroende på vart hästen trampar utanför får man olika staffpoäng, ju tidigare desto fler. Hampus var duktig, han trampade med en hov utanför efter mitten av korridoren och fick 15 straff. Bättre än förra gången om jag minns rätt.

12 var då back i vinkel och nu lade Hampus i "vill inte"- och "jag förstår dig inte"-växeln Han vill inte backa rakt när han skulle det, han ville inte flytta bakdelen åt vänster, höger är ju så mycket bättre. Tillslut kom vi runt och ut på andra sidan, men vi måste träna mer på att backa efter markeringar på ridbanan. Blev som tur var inte utesluten på denna, dock 60 straffpoäng.

Sista var en 20 sekundershalt i nedförsbacke (den första var på samma ställa fast i uppförsbacke) och den klarade vi utan problem. Sedan skrittade vi ut, eller vi lade in några travsteg och fick nått litet straff på det också.

På ritten fick vi sedan av domaren som kollar på helheten, 13 straff, dels pga av del gångart på fel ställe och för att han inte riktigt lyssnade på hjälperna hela tiden (back i vinkel gissar jag på). På tiden gick vi också 70 straff.
Sammanlagt 278 om jag räknat rätt. Den som vann hade 76 kan tilläggas. Men får vi bara koll på backning och framdelsvändning så är vi ju där och nosar, kanske kunde skritta lite bättre så att tiden blir lite snabbare också. Men det är ju främst på tre ställen vi förlorar, tid, back i vinkel och vändning i trångt utrymme. Nu vet jag vad jag ska satsa på att träna till nästa vår.

Bilder kommer nog upp imorgon, nu ska jag sova och börja klockan 6 på jobbet.

Det Positiva: Positiv häst
Det Negativa: Tjurskallig häst

I love you anyway

Over and Out




Kata

Ett kendoinlägg kanske är på sin plats igen. Jag lyckades ta mig upp till träningen idag. Dock var jag bara med på Katadelen av passet eftersom huvudet fått sig en liten smäll igen. Inte så att det gör speciellt ont, men om jag stryker med handen längs med sidan av huvudet så ömmar det och gör ont så kände att några Men-hugg mot huvudet kanske inte var världens bästa idé idag. 

Vi gick igenom kata 1-5 idag och i slutet kändes de rätt så bra. Lite problem med avståndet i fyran som jag tycket ordnade sig ganska bra i slutet. I femman så blir avstånden inte helt rätt heller, men det var bättre än tidigare och kaichitekniken satt ganska bra. Bara att fortsätta öva och öva.

Idag så kände jag suget att börja med iaido också, eller i allafall testa. Så sugen på ett riktigt svärd. Får se nästa termin och träningstiderna är lika som nu med deras nybörjarpass innan vårt forsättarpass på torsdagar. Det kan gå, varjefall på prov. Men först nästa termin. Får se om Stina och Lollo också vill, Stina vekade lite sugen idag.

Nu blir det lite lunch innan det bär av till stallet och lite fix innan tävlingen. Tvätta häst och smörja grejer, kanske hinner vi med en liten ridtur också.

Det Positiva: Kata
Det Negtiva: Ömmande huvud

The price is sometimes high to pay

Over and Out

När solen ser på

Idag blev jag påmind om en av orsakerna till att jag håller på med hästar. Trött efter en lång och fartfylld arbetsdag sätter jag mig som vanligt lite småstressad på bussen. Buss är på många vis ett väldigt bra färdmedel, miljövänligt och inte så dyrt och så vidare, men jag har kommit fram till att jag avskyr att åka buss. Jag har åkt buss i hela mitt liv. Varje dag till skolan i 13 års tid, de sista 5 över en timmes bussfärd, men jag ar aldrig under hela denna tid avskytt att åka buss så mycket som jag avskyr att åka den till stallet. 30 minuer, som jag ofta plågar mig igenom. Kanske beror det på att jag inte kan sova, tiden är lite kort och ingen trycker när jag ska av så man riskerar att missa. Kanske beror det på att jag alltid åker direkt från jobbet och är trött och sliten. Dessutom nästan alltid i rusningstrafik, det vill säga en massa människor som trängs. Värst är nog allt damm och den dålig luften, plus all parfym som människor sprutar på sig och sedan sprider vidare. 5 minuter och jag har en dunkande huvudvärk. Precis så var det idag och jag satt och funderade varför jag går igenom det här varenda gång. Sedan hoppar jag ut i friska luften, promenerar upp för backen och huvudväken ger sakta med sig. Mockar boxarna och den är borta, all stress från dagen är borta, ingen tanke på jobbet längre. Sedan in med Hampushästen, på med sadel och träns och ut i naturen som idag bjöd på varm luft och lite halvsol. Vi sprang i skogen idag så Hampus blev svettig, men inte så mycket arbete på annat vis, lite tempoväxlingar, men inget avancerat, det var en glad tur och jag hoppas att helgen bjuder på samma glada ridning. På söndag är det tävling igen, ska bli kul, men det börjar bli mycket nu så vi ställde in tävlingen nästa helg och jag ska preliminärt ta semeste från stallet i nästa vecka för att vila lite. Det har varit en tuff vecka.



Mycket jobb har det varit, lite ridning i måndags, dressyrlektion, Hampus jobbade på och gjorde vad han kunde. Jag flaxade mest omkring. Lite kendo lev det också. Imporvisserat pass som lollo ledde igår, det var kul, träningsvärk idag som ska försökas avhjälpas med spikmatta. Imorgon satsar jag på att orka komma upp till träningen. Dock har jag insett att jag inte kommer storsatsa på kendon något denna temin, möjligen när vi närmar oss graderingen i december. Jag klarar inte av tre-fyra pass varje vecka och fortfarande fungera på ett normalt vis. Det funkade förra terminen, med knapp nöd, men verkligen inte nu. Så mycket annat jag vill göra och jag har äntligen lärt mig att bortprioritera, utan att få dåligt samvete!

På kattfrånten råder stillestånd. Fläcken är där hon är och får regelbundet mat, men vägrar bli infångad. Jag matar på här hemma och hoppas att Nostippen dyker upp. Igår när jag skulle fylla på mat blev jag väldigt överraskad. När jag öppnar dörren smiter en katt in. Tyvärr inte den jag letar efter utan en röd, väcker sak. Nej, säger jag, här bor du inte och lyfter ut den igen. Så fort tassarna nuddar marken, försöker den smita in igen. Fyllde på maten och lyfte ut katten två gånger till. Kunde inte hålla mig från att klappa den lite utomhus, den var så söt. Hoppas jag snart har några här inne igen.

Det Positiva: Livet
Det Negativa: Stressen

You and Me...


Over and Out

Rosenkällasjön

Helgen har varit härligt slapp. Det enda jag ångrar är att jag inte orkade upp till gårdagens träning. Ångrade detta beslut nu ikväll när jag fick höra vilka som varit där. Då stampade jag med foten och var lagon missnöjd med att jag alltid lyckas missa passen när Nisse kommer på besök. Vissa personer borde inte få träna om de inte i förväg meddelar att de ska komma så att alla andra kan ta sig samman och komma på passen. Men, men så är det ibland.

Jag var i allafall rätt så trött på lördagen, efter en lång fredagsdag och natt, hoppades in i det sista att en liten katt skulle fångas in, men inte. Är så imponerad av Malin som kväll efter kväll försöker och försöker, jag hoppas att alla snart ska vara inne i värmen igen. Efter en lång sovmorgon så blev det pomenad till biblioteket och förtidsrösta samt låna lite böcker. Nu när man inte är student längre finns läslusten efter andra böcker där igen. Sedan blev det också en hurtig promenad i Rydsskogen i den fina kvällsolen, kände att jogging var över min fömåga, men lyckades hålla ett högt gångtempo i allafall.

På kvällen kom Johan över och vi gjorde pizza, drack lite överblivet vin och zappade mellan Nothing hill och 300. Kontraster som heter duga. Trevlit var det i allafall.

Blev en lång sovmorgon idag också, fast det inte var tänkt så. Varmt och mysigt i sängen, så först när magen skrek efter frukost gick vi upp. Solen sken så vi gav oss iväg på den planerade cykelturen. Mot Tinnerö Eklandskap styrde vi kosan och cyklade hela vägen runt Rosenkällasjön. Riktigt fint var det och varmt i solen. Vi stannade vid en av rastplatserna och drack medhavd nyponsoppa och åt kex. En lagom trevlig söndagstur, mycket folk i rörelse också.



Kände att det var en välbehövlig tur ut i naturen för min del. Att röra sig ute och verkligen inte behöva tänka på någonting. Ibland känner jag att jag glömmer bort att andas och då behövs det sådana här turer, inte så långa och utan en massa planering som stressar upp mig.



Nu på kvällen blev det kendoträning. Inte så mycket träning för mig då de var jämna par så jag fick också gå bredvid endel. Sedan slängde jag och Kalle på oss rustning och så fick de banka oss i huvudet, skitkul! När det var slut körde kalle och jag igenom kata 1-7. Alla med båda roller förutom 7:an, det kändes bra.

Nu ska jag tv-mysa lite och sedan sova. Imorgon blrjar en ny vecka.

Det Positiva: Frisk luft
Det Negativa: Kattlös

Come run with me...

Over and Out

Let`s go!

För första gången har jag ork och lust att blogga lite. Händer för mycket ibland och man hinner inte hämta andan och så tar orken slut och man orkar bara det allra nödvändigaste. En annan orsak kan vara den möjliga lätta hjärnskakningen jag fick efter förra veckans torsdagsträning. Så kan det gå ibland om man vickar på huvudet i fel ögonblick. Kom upp som vanligt på fredagen, men till lunch fick jag ge upp. Dimma i huvudet och en molande värk så jag ställde in jobb och ridning och gick hem. Sov med jämna mellanrum hela fredag eftermiddag, hela natten och ägnade halva lördagen med vila i sängen. Inte direkt som ny, men jag orkade med att följa med till stångån och äta supergod middag med hela familjen Janzén plus Gretas familj. Supertrevligt, men slitsamt för lilla mig och mitt huvud. Sov hela natten igen och sedan var det söndag och kendodags.

Det blev en riktig kendosöndag, men på ett skönt sätt, läs inte så hård träning för min del. Det började mitt på dagen med avfärd till dojon och så var det dags för vår prova-på-dag för tjejerna på Maskinsektionen. Känns som om halva sommaren har gått åt till att planera och förbereda denna dag, men riktigt så var det inte, men mycket tid i tankar har det tagit. Det blev mycket mer än vad jag förväntade mig, gud så kul vi hade det allihopa. Det var mycket fniss och mycket skratt när vi klämde in ungefär hela nybörjarterminen på en och en halv timme. Men de var verkligen superduktigt allihopa och alla vågade skrika och hugga på slutet. Vi avslutade med en kakarigeikotävling med två lag och mig och Lollo som mottagare. Mitt lag lyckades vinna en gång tillslut! Sedan blev det fika, jag hade gjort havreflan och kladdkaka och Lollo kladdkaka. Hennes gick åt, men min blev över så sparade den på kvällen och bjöd nybörjarna. Sedan bjöd vi på te och saft också och hade en trevlig pratstund, hoppas det gör någon nytta iallafall, vi har iallafall provat konceptet nu och har nya planer på en till prova-på i framtiden för de som läser japanskt basår. Om inte annat var det så jäkla kul att anordna det hela så det är helt klart värt det oavsett hur många som kommer tillbaka. Jag, Johanna och Lollo lörde igenom alla kator en varsin gång i båda rollerna när alla hade givit sig av.

Blev hem och vila några timmar och sedan tillbaka för mer kendo. Nybörjarträning, de var bara tre och eftersom både kalle och anders var där kanske jag var lite onödig, men det var en tjej i allafall så lite sällskapsnytta var jag till. Dessutom hade jag ju kaka att bjuda på efteråt. Tillslut droppade nybörjarna av och då vill Kalle köra kata så då gjorde vi det också. Sedan så var helgen avslutad.

Veckan började med jobb som vanligt, men det är ju inte så roligt att skriva om. Åkte till stallet och red lektion sedan. Den första för en tjej som heter Carro. Hampus var superduktig och gjorde vekligen sitt bästa. Vad gäller mig så försökte jag så mycket jag orkade. Det var mycket övergångar vi övade på och hon lade upp det ungefär som jag brukar göra när jag rider på banan. Mycket korta upp ett par steg och öka, detta i alla gångarter. Sedan lite halter och volter också. Sedan fick vi öva sidvärtsrörelser och öka/minska volt. Det gick bra i allt förutom galoppen då han ville tävla med Joker som sprang framför. Traven var dock fin, även om han blir lite stark och vill dra iväg mer i ökningspartierna. Han mjuknade fint på slutet tuggade på bettet så det skummade, han böjer ju inte på nacken eller så, men han kändes så lätt i anden och travade med ordentliga steg så jag var så glad så glad.

Sedan så försökte jag ta det lugnt, jobbade på som vanligt, relativt lugn vecka, men det går i lite toppar och dalar. Mös lite med finaste och försökte vila upp mig. Och så var det dags för ännu en torsdagsträning. Det var en rätt så bra träning tycker jag. Mycket grunder och det kändes rätt så okej, försökte träffa rätt och sträcka ut i mitten. Sedan fick vi köra lite hiki också Hiki-Men och Hiki-Do. Det kände helt okej också, men stampet finns inte riktigt där. Dock blev jag förvånad över hur fort jag vågade ta mig bakåt. Sedan blev det korta ji-geiko på slutet eftersom tiden rann iväg. Min första var mot Kalle och det kändes bra, det känns alltid bra när man får in en träff på någon som är så mycket bättre och jag lyckades så Kalle gjorde tummen upp. Den funkar i och för sig bara en gång under en ji-geiko, men den satt verkligen rätt denna gång. Vad jag gjorde var att gå mot Men och sedan svänga ner på Do, så pass snabbt att han inte hann blocka. Det kändes skönt att något verkligen stämde perfekt. Sedan blev det några till också, tror det var alla tre juniokillar jag körde mot, minns inte riktigt. Ingen bastu blv det då klockan ringde fem i morse och sedan har det varit jobb hela dagen.

Blev en ridtur på hampushästen idag också. Galoppträning mest. Travade lite volt på en äng och jobbade på tempoväxlingar. Mycket framdelsvändningar och lite ryggningar blev det också eftersom det är tävling snart igen. Sedan blev det lite galoppvolt också och försökte få honom att ställa sig lite innåt, mycket att jobba på, men jag känner att det finns där. Sedan galopp, på galopp, fram och tillbaka på den fins gräsvägen, flera vändor blev det och Hampus, liksom jag var blöt av svett efteråt. Nöjda var vi iallafall.

Fick cykelsällskap hemåt också och gjorde upp helgens planer. Nu blir det fredagsmys med mig själv och så får vi se imorgon om det blir träning. Det känns som det just nu, men jag bestämer inget utan känner efter imorgon istället.

Det Positiva: Underbara liv
Det Negativa: Dygnet har bara 24 timmar

Det viktigaste av allt är du..


Over and Out 

Hope

Hoppas, hoppas så innerligt att jag snart får se lilla Fläcken igen. Hoppet har fått sig en skjuts ikväll även om jag själv inte fick se henne. Nu håller jag tummarna jättehårt för att hon vill ha godmat och gå i fällan imorgon så att hon får komma in till mig igen. Det är tyst och ganska tråkigt utan katterna, så jag längtar efter små tassande steg och tassar som vill leka med vippan.

Sötkatten <3


Finally!

Min superduperhäst gjorde det äntligen, vi gjorde det tillsammans! Uppnådde målen jag satt upp, en felfri runda i 60 cm Cear Round och ett LC-program över 50%. Det var vår dag i lördags och vad glad jag var efter att hoppningen var avslutad. Då var det inte så farligt med dressyren senare. Han kändes så glad också hela dagen! För Joker gick det också bra, felfri hoppning som gick så fort att jag bara hann se sista hindret, högt över var han och fick beröm för sin teknik och godkänt dressyrprogram också. Vi var nöjda med dagen kan sägas och nu laddas det om för bruksridning om tre veckor, båda hästarna ska starta två gånger, en varsin med mig och en varsin med Jossan. Blir spännande.


In action!


Duktiga hästar!


Superstar!


Sofia Dahlgren och finaste drömhingsten Romeo`s Cabri som tycker att 80 cm är lågt


Ellen Åhlen och HälgesThun Unik


Dressyr-Joker


Dressyr-Hampus...

Så var min helg i allafall, söndagen tillbringades med att sova efter en natt av kattvakande. Tyvärr ingen katt som var min som tittade förbi. Men ska göra nya försök, det är en ny vecka nu.

Det Positiva: Uppnådda mål
Det Negativa: Inga katter...

Like a superstar...

Over and Out

I`m on my way back

Det är kendoförälskelse på gång igen tror jag minsann. Hade en utmärkt träning igår. Trodde på allvar att jag skulle dö redan innan jag kommit till Dojon och ännu mer när jag kom dit och fick se vilka som var där. Men jag klarade mig! Ett tag i mitten blev det lite halvsnurrigt, men inte så mycket att jag avbröt, så det var bara att köra på till slutet.

Kände att jag var ganska fokuserad på mig själv och försökte tänka på min egen kendo, men inte tänka så mycket att jag blev jättespänd. Vi var många också 13 stycken så vi körde grundträning i tre och fyra-grupper. Tyckte det var ett bra upplägg, hellre än att det blir för trångt, men så gillar jag ju övingar där man får en chans att andas i mellanåt också. Vi hade fint besök av en männsika jag bara träffat en gång tidigare, aldrig tränat kendo mot, men hört en massa om. Lite skrämmande, men eftersom jag jag var tillräckligt klar i huvudet för att bara göra det bästa jag kunde så gick det ganska bra. Han gav ett bra tips när jag körde ji-geiko mot honom, shinaien ska vara över motståndarens shinai för då har man övertaget, vilket är seme. Så jag försökte tänka lite mer på det i ji-geikosarna som kom efteråt, ibland så funkade det, ibland inte, ska försöka få klämm på det hela allt eftersom. I grundträningen tänkte jag mycket på att hålla mig i mitten och göra bra tekniker och det kändes väldigt bra.

Allt eftersom träningen fortgick minskade antalet deltagare, tror på slutet att det var tre som hade tagit av sig Men. Jag lyckades som sagt hålla i, men den sista ji-geikon var lång. Eftersom Kalle helt glömde bort tiden, han hade helt enkelt för roligt. Vi fick hälsa av till slut i allafall och stretcha och sedan skulle vi basta. Men ingen bastu var påslagen, slarv, slarv. Istället bar det av någon anledning av till McDonalds klockan elva på kvällen. Jag var inte sugen på något, men hängde med och sällskapade en liten stund.

Jag trodde att jag var van och härdad efter allt bastande, men där hade jag nog fel. Rätt så roligt var det i allafall, även om man kanske inte riktigt hänger med alla gånger. Sedan cyklade jag hem och sov för att gå upp i ottan och vara på jobbet vid sex. Dagarna blir långa och nätterna korta, jag hoppas på att ändra på det inom en snar framtid.

Det Positiva: Awsome träning
Det Negativa: Kändes i knäet idag..

I want, want, want and I can, can, can!

Over and Out

Himmelska paj...

Jag älskar, verkligen älskar mitt nya pajrecept jag hittade på idag. Den blev himmelskt god, för att vara första försöket en riktig fullträff. Paj är det bästa som finns att laga. Det går relativt snabbt, eller man kan göra andra saker medan man lagar till den. Man kan ha i precis det man känner för, som idag eller rättare sagt igår då jag handlade, var jag sugen på svamp och avokado, så detta inhandlades och idag var det dags för tillägning.

Först lite pajdeg med hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl, måste skriva upp dinkelmjöl på listan och köpa in till nästa tillfälle för då blir skalet nästan ännu godare. Sedan lite margarin och vatten, shoff, shoff och förgrädda 10 minuter. Hackade champinjoner och fräste dem alldeles innan de var klara slängde jag med bitarna av två avokados så de också blev lite uppvärmda. Jag gjorde en äggsmet med tre ägg och creme fraiche och blandade ihop det hela tillsammans med lite riven ost. Shoff in i ugnen och nu njuter jag av en sen, men ack så god middag.

Och nu har jag dokumenterat allt i bloggen så jag kan göra om det hela en annan gång :)
Måste säga att med tanke på den mat jag lagat de senaste dagarna börjar det hela bli lite roligt. Funderar på ett nytt recept per vecka för att förnya mig. Gäller dock att jag verkligen planerar och gör det jag planerat. Ska berätta om gårdagens zucchinisoppa senare. Kanske ska börja med att publicea veckans nya recept här så har jag något att jobba mot, med mål blir det alltid lättare, eller rättare sagt, med krav jobbar jag bättre.

Nam, nam


Nu fick jag sällskap, hoppas pajen uppsakttas där också.

Det Positiva: Sällskap och himmelsk paj
Det Negativa: Lång dag

I can, I will

Over and Out

 


RSS 2.0