Vårt sommarparadis

På tisdagen efter att ha sett filmerna som Johan tog insåg jag med brutal tydlighet att det här med sits är något jag måste fokusera på. Hästen svävar fram och där sitter jag som en hösäck. Så vi red till vallen och körde lite liknaden som måndagens pass, men jag försökte använda de där magmusklerna jag jobbat på under två terminers core-träning. Mer ridning i dressyrsadel i skogen framöver och tänka, tänka, tänka på att sträcka upp mig.
 
Svajande man

Efter ridningen åkte jag iväg till sommarhagen med Maxim, ska köra hem honom imorgon igen till stallet. Igår tog vi en promenad och utforskade lite stigar, vilket det finns oändligt mycket av efter den lilla timmes promenaden vi tog. Idag red vi på upptäcktsfärd istället, hade kikat lite på kartan innan så visste på ett ungefär hur vi skulle rida, men man vet ju aldrig hur vägen är, i skogen åker inte google-bilen omkring och fotar. Det visade sig i allafall vara fina grusvägar, lagom mjuka av regnet och så lite skogsstigar på det, inte alls fy skam. Travade och galopperade en hel del och försökte jobba honom lite också med förflyttningar över vägen. Ganska pigg och glad faktiskt, trots att det var lite spännande ibland med ny väg så verkade han tycka det var kul också.
Skogsstigar i mitt hjärta <3
 Galoppsträcka!

Ska som sagt ta hem honom till stallet över helgen för att rida lite på ridbanan och även begränsa ätandet lite, men i nästa vecka ska vi fortsätta våra äventyr och upptäcktsfärder borta vid sommarhagen. Om jag kan låna en häst kanske jag och Johan kan ge oss ut tillsammans också.
 
Det Positiva: Sol
Det Negativa: Fästingar
 
Sommerglow

Over and Out

Träningsplanering v. 26

Blir lite svävande den här veckan, men det får man leva med ibland.
 
Måndag: Dressyrträning
Tisdag: Ut
Onsdag: Promenad (sommarhagen)
Torsdag: Ut (sommarhagen)
Fredag: Hoppning
Lördag: Tömkörning/Promenad/Vila
Söndag: Ut

Pay and Jump och allt därefter

Förra onsdagen var det ju då dags för Pay and jump igen, vi var anmälda till två starter på 50 cm. Kändes lite stressigt i början eftersom vi var lite sena, men hann faktiskt värma upp bra. Borde kanske ha galopperat lite mer, men underlaget på framhoppningen var sådär så jag vågade inte så mycket. Hoppade båda hindren på framhoppningen en gång var, han kändes mjuk och fin om än inte så taggad. Inne på banan visade jag de hinder jag trodde skulle kunna bli ett problem och sedan var vi igång. Första språnget kändes väldigt bra och sedan var det väl lite av och på längs med banan. Mot hinder nummer 6 som stod på långsidan vid publiken tyckte Maxim att det var en bra idé att skygga och kasta sig för ett paraply (förmodligen var det orsaken) , första gången gick okej, men andra gjorde jag den långsamaste avtrillningen jag någonsin gjort. Upp igen och på hindret som han faktiskt tog denna gång och så var det bara sista hindret kvar som vi rev. Omladdning, mest för matten och så en runda till. Började med att trava på en volt flera varv där han skyggade första rundan och sedan lyssnade han bra. Lärdom: Visa inte hindren, visa publiken nästa gång, det är där farligheterna ligger påstår Maxim. Vi behöver mer fart för att det ska flyta bra, men vi tog oss runt och blev felfria denna gång!
 
<3
 
På torsdagen hade vi en sån där dag när matte egentligen inte ska rida, inser jag såhär i efterhand. Vi var inte ovänner, men helt enkelt inte riktigt samstämiga. Vi red i alla fall ut och tog oss över stora vägen för tredje gången någonsin. Fint att rida där och när jag hört mig för lite vart det är okej att rida ska vi utforska mer. En hel del galopp blev det, vilket var det som ställde till det lite. I traven var han superfin, men i galoppen fick jag ingen riktig känsla. Dessutom kunde vi helt plötsligt inte fatta höger galopp. Så det var vad vi fick lägga krut på.
 
Midsommarafton blev tidig morgon i stallet och tömköra en väldigt fin Maxim efter frukost, mjuk och lyssnade superbra, blev ungefär 20 minuter och så var jag väldigt nöjd efteråt. Åkte sedan iväg med halva gänget till sommarhagen. Maxim nyfiken och glad över äventyr. När vi släppte dem drog de andra (som känner hagen) iväg och Maxim hängde på, dock missade han nästan diket som gick tvärs igenom och höll på att ramla ner i det, räddade sig upp i sista stund och full fräs igen. Blev inte så mycket mer spring utan de lugnade sig snabbt och började äta. När vi hämtade dem igår verkade allt gått bra, hon som bor närmast hade undrat och varit lite orolig över den nya lilla ljusa hästen som hela tiden kom lite efter det andra. Lilla killen, inte så snabb mot långbeningarna... Han verkade nöjd i alla fall när vi kom och följde snällt med hem igen. Red till vallen en sväng och hade en fin tur. Skulle mjuka upp inför träningen idag och var beredd på att få jobba hårt, men efter lite skrittjobb med fyrkantiga volter blev han superfin och det höll i sig i traven också, övade lite serpentiner, öppnor och skänkelvikningar. Tog sedan lite galopp med fokus på fattningar och övergångar. Gjorde han också jättebra så han fick springa en långsida lite snabbare innan vi travade av och skrittade hem. Ledde hem på asfalten och han skötte sig super med de bilar vi träffade på.   
 
Alldeles för mycket mat tycker matte, alldeles lagom säger Maxim
Idag då så var dressyrträning inbokad med Sussie. Så skönt att vara hemma på ridbanan och slippa åka, då tar dagen i stallet inte fyra timmar utan stannar på ungefär de vanliga 2,5. I alla fall följde Johan med och filmade, får se om jag klipper ihop något framöver, det är otroligt nyttigt med film och se sig själv, men man blir väldigt självkritisk. Hästen går himla fint, men själv ser jag ut som en hösäck, så det blev en plågsam påminnelse om den där sitsträningen som jag måste ge mig på. I alla fall skrittade vi fram längs med järnvägen, Maxim pigg och glad, mest för att husse höll sällskap tror jag. Jobbade lite med små skänkelvikningar på tillbakavägen. På ridbanan sedan fick vi värma upp lite i trav först, ställa och böja på volten och tänka öppna på långsidan. Maxim fortsatte med att vara pigg och jag försöka att låta honom vara mer i fred då. Samma tänk i galoppen sedan med volt och sedan långsidor med öppna. Vi jobbade sedan lite mer i trav på volten, lite sluta-tänk och lite öka-minska volt. Och så galopperade vi med lite öppna/sluta tänk också, samt att vi testade lite förvänd galopp, svårt sa vi båda, men klarade det ganska bra, är ju inte så ofta vi testat, men mer ska det bli.
 
Det Positiva: Glad hest
Det Negativa: Myggbett
 
Love summer, even in sweden

Over and Out

Träningsplanering v. 25

Midsommar helg denna vecka och matte åker till Linköping, Maxim ska få gå i gräshage under tiden och fira sin egen midsommar med kompisarna.
 
Måndag: Dressyträning
Tisdag: Ut
Onsdag: Pay and Jump
Torsdag: Ut
Fredag: Ridbana
Lördag: Vila
Söndag: Ut
 
Over and Out

Days that passed

Det är mycket på gång, så även en sommarförkylning, eller så är det allergin som slagit till med full kraft. Energin är väl inte på topp, då det är väldigt intensivt på jobbet och många veckor till semestern börjar.
 
På det pressen jag sätter på mig själv med att hålla igång Maxim ordentligt. I fredags gjorde vi dock ingenting, tog en promenad och betade gräs, eftersom core-träningen är slut för terminen gjorde jag lite sådana övningar under tiden, vilket gjorde att jag kände mig duktig. På lördagen blev det en upptäcktsfärd ut i skogen på grusvägar, riktigt trevligt, tror kanske, kanske att jag hittat en väg till badet utan att behöva gå där vi egentligen inte ska rida eller på asfaltsvägen. Maxim var ganska fin denna dag, klarade av både röjsågar och motorcyklar.
 
I söndags ställde vi in hoppningen, banan var nyharvad och ganska blöt efter regnet, plus att kattungarna tillfälligt occuperat hinderboden. Istället red vi ut. Något okoncentrerad häst (det var ju människor och hundar i skogen!!) vilket ledde till irriterad matte, aldrig en bra kombination. Vi fick till lite trav tillslut i alla fall, i övrigt jobbade vi mycket i skritt med skänkelvikningar och att jobba på i uppförsbackarna, nog så svårt vissa dagar när hästen mest vill springa och titta på fåglarna i trädtopparna.
 
Igår var det dags för lite dressyrträning hemma på banan. Började med att Maxim blev uppskrämd i stallet över en plastpåse, vilket tydligen hängde i sedan, när vi skrittade fram ute längs med hagarna och järnvägen var allt farlig, prasslande löv och skuggor. På ridbanan var det katter som sprang, läskiga badkar i hagen bredvid (för dem har ju aldrig varit där förut...) och stallhusse som mekade med varmvattnet. Så ja, lagom okoncentrerat. I det här läget är det väldigt bra att ha någon som säger hur man ska rida och får en igenom svårigheterna. Jag kan göra det själv också, men med betydligt sämre tålamod, så det kändes väldigt bra ändå. När han väl jobbade gjorde han det bra tycker jag, traven fick vi till ordentligt mot slutet och jag fick den där känslan när han går med lite mer egen energi och då försökte jag vara noga med att låta honom vara och berömma. Galoppen hade lite annat att önska till, men för att vara en "dålig dag" ändå helt okej. Sussie tyckte i alla fall att det var stor skillnad sedan sist, och det är det ju, några månader sedan hon såg oss. Vi bokade in en tid nästa måndag också, kan vara bra med lite regelbundenhet. Vi jobbade en del med öppna och sluta, eller i allafall början till dessa och det var kul. Jag är väl medveten om att vi har långt kvar och att det är grunder och åter grunder som kommer att göra jobbet, men ibland är det kul att göra nya svåra övningar bara för att testa, bäst är att göra dessa med någon som kan visa en vägen.
 
Idag fick vi sällskap ut i skogen, tillsammans med stallmatte och Maxims boxgranne, vars matte bröt benet här om dagen. Jag berättade om vår utflyktsfärd i helgen och mina aningar visade sig stämma, för stallmatte sa att så länge grindarna var öppna var det inga problem. Så vi beslutade oss för att ta den turen helt enkelt. En hel del skritt blev det, Maxim fick trava ikapp ibland eftersom kompisen har något längre steg. Först red vi vallen, sedan grusvägen vi var på i lördags, efter det gick det en stig genom en hage och så var vi framme vid badet! Maxim fick doppa hovarna, i början var han lite tveksam, men när han gått i och plaskat lite och lekt sjöhäst med mulen så var det trevligt, kanske, kanske att matte vågar bada på riktigt i sommar. Vi följde sedan stigen ner till parkeringen och sedan tog vi och travade en av de tomma hagarna hemåt och så gick vi på lite asfaltsväg och tränade trafik. Himla bra tur! Imorgon kör vi pay and jump, hej och hå!
 
Det Positiva: Mysturer i skogen
Det Negativa: När känslan fattas
 
Love the summer, hate the storm

Over and Out
 
 

Äntligen bruksridning

Vi inledde helgen med en lugn tur i skogen på lördagen. Jobbade mycket i skritt, slappna av i eventuella spända terrängmuskler och ta det lugnt, travade korta bitar i joggingform också. Maxim med på noterna för det mesta och det var en trevlig tur.
 
Trevligare ändå blev det på söndagen. Då åkte vi till ridbanan i Almunge för vår första bruksridningsträning (för få anmälda för träningstävlingen som det var från början). Senast vi hade en ordentlig bruksbana framför oss var för nästan precis ett år sedan när ÖFF hade vårens brukstävling i Brunnstorp. Det första jag ser när jag kommer fram är att det står en fjordhäst i en av "boxhagarna". Äntligen liksom, jag vet ju att de finns här runt omkring, även om de är färre än i Östergötland, men vi har faktiskt inte träffat någon annan fjordhäst under vår tid i Uppsala. Maxim blev minst lika glad som jag, han brukar ju vilja hälsa på andra hästar och är allmänt intresserad, men till andra fjordhästar hälsningsgnäggar han. Skedde denna gång, den gången vi var i Motala på dressyrtävling och han träffade en som stod i hagen bredvid framridningen, samma på dressyrtävling i Brokind och så vidare, nästan utan undantag gnäggar han. Så söt så! Vi bekantade oss lite med banan och värmde upp, sedan hade hon som ordnade lite genomgång av alla hinder och vad som gällde. Efter det var det fritt fram att testa och rida så mycket man ville. Som vi behövde detta. Vinden ven och båste i plastband och pressening, brydde sig faktiskt inte nämnvärt om det vilket jag är stolt över. Vi övade på att flytta tidning mellan postlådor och försökte slänge sopsäck i soptunna. Där var han lite mer misstänksam, det gick bra med soptunnan och öppna/stänga den, men att matte skulle hålla i en plastsäck också var ju lite överdrivet, så det ska vi träna på mer. Bryggan på denna bana var ett gäng lastpallar, så inte riktigt exakt den träning vi egentligen behöver med en vagn, men jag passade på att träna in tekniken att stiga av och på, på båda sidor, hoppade på den och hade mig, han gjorde det superbra och jag blev lite mer smidigt med lite övning. Vändningen i trångt utrymme, som var lite större än på en tävling gick bra, där lyssnade han hela tiden. Backningen i vinkel var det lite svårare med, men mest mitt fel tror jag så här i efterhand. Han måste verkligen vara med och jag får på inga villkor börja tjafsa med hans mun, helst ska tyglarna var halvlånga, annars blir han motsträvig. Vi hade lite problem i början med att backa rakt bakåt också, det blev snett, men när jag rätade upp mig lite mer så blev det bättre. Tillslut gjorde han det som ett proffs. De hade ett riktigt brunnslock också att öva på, han klonkade faktiskt i det några gånger! Koner och bommar var inga problem sa han, inte heller pressening eller matta, jag kan sa han och så gjorde vi bara.
 
 
Superkul hade vi och plötsligt hade det gått över två timmar. Så det kan gå. Trevliga människor var det också, ganska mycket wersternryttare tror jag och en blandning av hästar, ett par russ, nordsvensk, fjordhäst, varmblod och något mer quateraktigt tror jag. Maxim fick åka och äta gräs några timmar sedan med kompisarna, är ju så nojig, men vi vänjer in sakta men säkert.
 
 
Måndagen var en trött dag, Maxim var inte ens intresserad av att hjälpa till och mocka eller försöka stå i vägen när jag höll på, han stod med lågt huvud och halvsov. Ingen ridning beslutade jag då, men vill ändå att han skulle röra på sig och mjuka upp kroppen lite. Så vi tömkörde, han var verkligen superfin och med på noterna hela tiden, vi höll oss till skritt och trav och höll väl på i 15-20 minuter som max. Sedan gick vi ut och betade gräs en bra stund i kvällsolen.  
 
Onsdagen var vi igång igen, varmt och soligt på kvällen, vi red till vallen och fokuset låg på galopp, galopp och åter galopp. Ska han bli bättre måste han bli starkar så vi forsade fram runt vallen flera varv, flåsigt och svettigt för oss båda. Varierade lite mellan lätt sists och att sitta ner, snabbare galopp och samla upp lite. Tyckte han jobbade bra, men det känns som om han går en hel del på framdelen och jag får inte till det riktigt. Men en sak i taget, framåtbjudning först så hoppas jag bakkärran kommer med framöver ändå.
 
Idag var vi på ridbanan och jag lade fram lite bommar. ungefär som en åttavolt, tre galoppbommar på ena volten, en bom i mitten och så en upphöjd bom i nästa volt. Det här med flera bommar på rad är ju inte det lättaste, men efter några försök så gick det i höger varv och efter en hel del tragglande även i vänster, så när jag red hela åttavolten höll jag mig till högergalopp över de bommarna, vi hade att bita i ändå, tanken var ju att vi skulle öva på att byta galopp över bommen, men det fick vi inte direkt till, vi är ju egentligen inte där i utbildningen någon av oss, men jag känner att man ibland måste testa på saker. De enskilda bommarna tog han väldigt bra i allafall, men framöver ska jag försöka tömköra och longera mer över galoppbommar på rad så han får in snitsen utan att jag sitter där uppe och förstör. Svettig häst, svettig matte, det är vårt motto nu för tiden. Imorgon ska vi dock ta det lite lugnare och äta gräs, dessutom testa äta gräs med Maxims nya munkorg. Det skär lite i hjärtat att behöva använda den, men när man inte fått tag på magert bete så får man göra det bästa av situationen och jag vill ju att han ska ha möjlighet att äta gräs och vara ute dygnet om på sommaren och vara häst. Denna sommar kommer jag rida mer än förra, som var ganska olycklig ridmässigt eftersom vi dels flyttade (= en månads vila i princip) kort därefter fick jag hjärnskakning (= över en veckas vila igen) och när vi kom in med koliken till Ulltuna och de vägde honom på en riktigt våg så stod den en hel del högre än vad som är hälsosamt. Just nu är han fin ca 460 kg och jag vill inte ha honom tyngre, helst några, typ 10 kg lättare, men vi jobbar på med det.
 
Det Positiva: Arbetsamma häst
Det Negativa: Tiden räcker aldrig till riktigt.
 
Today we are everything

Over and Out

Träningsplanering v. 24

Kort och gott:
 
Måndag: Tömkörning
Tisdag: Vila
Onsdag: Ut
Torsdag: Ridbana, bommar
Fredag: Promenad/Ut
Lördag: Ut Söndag:
Ridbana, hoppning

Terräng igen!

Efter lite vila och promenader tisdag och onsdag drog vi igång igår med att pass på ridbanan. Lite stel var han och jag lade kanske inte ner tillräckligt mycket jobb på honom i skritten, men man lär sig av sina misstag. Lossnade ganska snabbt gjorde han till slut ändå. Jobbade en del i trav med volter och serpentiner. Sedan galopeprade vi och försökte få lite fart på det hela, varvade fyrkant och volter rätt så bra och till slut så släpper det och till och med vänstergaloppen kändes någorlunda. Jag tror jag har kommit på hur jag ska rida också, i vänstervarvet behöver han at betydligt mycket mer stöd på yttertygeln än i det andra. Vi avslutade med lite trav och skänkelvikningar som vi inte övat så mycket på i trav på sista tiden, men tillslut så föll poletten ner och jag tyckte att han gjorde dem så bra han kan i dagsläget. Travade av lite sedan och både stallmatte och stallkompis som kom förbi tyckte att han såg fin ut och hade lite fart i sig denna kväll. Det är kul att höra!
 
 
Idag då, var det dags för terrängträning. Lite sena till träningen blev vi, men det gjorde inte så mycket, tränaren var också lite sen, så hon började med tjejen som hade med sig två hästar medans vi och den fjärde tjejen värmde upp lite. Vi fick börja på banken och hoppa nedför, denna gång lyckades vi nästan få till det i trav också, han tar det försiktigt och ser sig för vilket jag tycker är väldigt bra. Sedan började vi hoppa på grenen som vi testade förra gången, allt lugnt än så länge med andra ord. Efter det skulle vi testa en grav, vi började i trav och Maxim var inte så väldigt imponerad utan klev i med ett ben varje gång. I galopp gick det bättre och där fick vi till det. Hon lade upp ett plaströr över graven sedan, vi fick hoppa när det bara låg uppe i ena änden (hade berättat om min höjdrädsla) och det kändes också bra. Faktiskt kändes det inte högt någon gång när jag red på ett hinder idag. Några såg stora ut när vi tittade på dem, men när vi red i mot så kändes det hela tiden bra. Vi fick sedan hoppa smalt plaströrshinder med backe in i skogen efter, mycket galopperande blev det. Sedan skulle de andra hoppa en, i mitt tycke, enorm stock, också in i skogen och sedan skulle de vända och hoppa den neråt. Först sa tränaren att vi skulle stå över det hindret, vilket jag var tacksam för, men sedan tyckte hon att vi kunde rida runt och hänga på någon över när man kom ned för backen i skogen. Så det gjorde vi, ska vi testa den igen ska jag nog ha lite bättre fart, vi travade, men hade inte riktigt den energi som krävdes för att det skulle bli ett tekniskt snyggt hopp, men över kom vi med modet och äran i behåll. Underbara häst säger jag bara. Han ser hur de andra gör och så bra följer han efter, otroligt lättlärd.
 
Vattnet sedan, först fick Maxim agera lite ankare för samtliga hästar. Bebisfullblodet har ju varit med innan, så han behövde inte så mycket stöd, men de andra två totalvägrade vattnet (unghästar båda två). Maxim ställde sig ganska demonstrativt med framhovarna i vattnet och parkerade sig där, ibland tittade han på sina nya kompisar som för att säga, "Kom igen nu, vatten är roligt!" och jag blir så varm i hjärtat då och minns att precis det var Hampushästens attityd när han lärde Maxim hur man badar fötter i dammar. Vi fick sedan trava igenom vattnet, försökte med galopp också, men han ville gärna bryta till trav genom vattnet . Fick sedan hoppa stock och landa i vattnet, även här försökte vi med galopp, men det blev trav alldeles innan hindret, försa gången tvekade han, men klev över och i vattnet och nästa travade han faktiskt hela vägen. Så stolt, tror det inte dröjer länge innan det blir galopp hela vägen också, vi brukar öva på stora vattenpölar. Vi fick avsluta med att hoppa en bana, för oss innebar det ett nytt hinder också, en lastpall typ som var gråmålad. Vi började på grenen, hoppade smala plaströret in i skogen, runt på grå lastpallen, ner och hoppa graven, bort för att ta ett annat plaströrshinder och avslutade på lastpallen igen. Och som hästen springer, han började bli trött tror jag, men han kändes så glad, spetsade öron och leta efter nästa hinder och jag red bra (sa stallmatte och jag är böjd att hålla med), drev, men höll fortfarande ihop det hela och farten kändes helt okej, även om jag fortfarande behöver öva på att springa fort på öppna fält. Om vi ska vara med igen? Självklart! Så länge det hålls på en nivå där jag känner mig trygg så är jag gärna med och leker. Vi kommer förmodligen aldrig hoppa häga terränghinder, men det är så kul att vara med på sina egna villkor och framöver hoppas jag kunna skjuta gränsen för vad jag vågar framför mig, i allafall ett litet snäpp.
 
Det Positiva: En häst som stället upp.
Det Negativa: En matte som inte kan slappna av helt.
 
I will do anything for you

Over and Out
 

Träningsplanering v. 23

Det gäller att ha tungan rätt i mun för här går det snabbt i svängarna. Stallmatte kan dra med en på lite vad som helst.
 
Måndag: Longering
Tisdag: Promenad
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr
Fredag: Terrängträning
Lördag: Uteritt
Söndag: Bruskridning
 
Huvaligen, hur ska detta sluta. Anmälda till Pay and Jump är vi också...
 
Over and Out

Allround med allt

Livet rullar på ungefär i 110 just nu. Ibland undrar jag hur jag orkar. Men när bollen väl är i rullning finns det en stor risk för att den bara rullar snabbare och snabbare.
 
Maxim fick vila med gräspromenad på tisdagen, vilket gjorde att jag faktiskt kom hem innan åtta från stallet, ganska ovanligt. På onsdagen blev det först framridning i skritt och trav längs med järnvägen, följde med en av stallkamraterna som skulle gå hem på bortvägen och så travade vi hemåt sedan. Efter det blev det ett pass på ridbanan. Ingen träning denna vecka tyvärr, men jag tycker vi fick till ett bra pass ändå. Jobbade i skritten först med våra fyrkantiga volter och lite skänkelvikningar där jag mest försökte få till det med tajmingen "framåt och åt sidan". Sedan travade vi igång med en hel del volter, jobbade lite med att flytta i skänkelvikning ut mot spåret på volten och tycker att det gick ganska bra, jobbade också med trycket och tempot framåt och försökte vara noggrann med att låta honom vara så fort han gick av sig själv. Sedan galopperade vi en hel del, först mest med fokus på att få upp och hålla tempot och sedan var vi mycket på volten och försökte få igenom böjningen och ställningen, vilket jag tyckte gick ganska bra, han gjorde rätt så bra övergångar också, även om det finns en hel del att jobba på, speciellt i fattningarna. Avslutade med lite fattningar från skritt och försökte vara noggrann och fatta för ytterskänkeln och det gick bra.
 
I torsdags då så var det dags att åka till terrängbana och försöka leka lite. R behövde plugga så hon följde inte med så Maxim fick nöja sig med låga hinder och leka med matte. Vi tog stallmattes transport och jag tror att Maxim börjar associera den med roligheter. Varje gång han får åka ut med bebisfullblodet är det något skojigt på gång. Väldigt mysig bana tycker jag, spanade genast in en stock som jag skulle våga hoppa så då kändes det genast värt det. Vi värmde upp lite och skuttade över "platsrör" som heller inte var höga och så plaskade vi i vattnet (enda gången Maxim fick visa hur det skulle gå till. Sedan följde vi efter stallmatte upp och ned för banken i skritt och trav, Maxim fattade på en gång hur det skulle gå till och jag höll i manen och hängde med. Sedan hoppade vi en stock och blev även övertalade att hoppa en lite högre gren, vilket gick jättebra, jag måste sluta vara så osäker, styr jag och driver så hoppar hästen helt klart. Vi hoppade även tre sådana där "plaströrs"-hinder. Jag måste jobba på att våga trycka fram galoppen och låta det gå fort (eller i mina ögon fort) så att han får det lättare att hoppa. Det kändes som sagt bra och jag kollade ut ett hinder jag ska ha som mål att testa nästa gång, samt att jag vill försöka galoppera genom vattnet. Det var flera hinder till som jag, om vi tränar lite nog kan ta oss över också, så det känns kul. En bra bana som passar även dem som vill bara testa lågt (som jag) och som stallmatte som hoppar högre. Definitivt att vi åker dit igen, framöver kanske jag till och med vågar vara med på en riktig träning, men det kändes ganska bra att bara vara där med stallmatte också, ta det i vårt eget tempo, men ändå bli pushade. Maxim tyckte det var riktigt kul, som sagt, jag har ju tydligen en hopphäst, så då får jag väl försöka göra mitt yttersta för att bli lite mer hoppryttare.
 
Vilket ledde till att jag på fredagen åkte till hästaffär och köpte ett nytt set med hoppskydd. Jo men visst sörru, gäller ju att se lite snygga ut om vi nu ska visa oss bland folk. Sedan gick jag och Maxim ut på promenad, betade lite gräs gjorde vi också innan det blev helg.
 
Helgen bestod av två uteritter, där vi faktiskt slapp regn! På lördagen red vi till vallen och trimmade lite, mycket galopp blev det och han blev ganska mjuk och fin på slutet, även om vi därimellan hade lite olika åsikter om hur böjd i kroppen man faktiskt kan gå på en volt. Matte ville mer, Maxim tyckte hon var dum i huvudet. Bra med energi hade han i allafall och traven kändes riktigt fin. På söndagen red vid grusvägen med klätterbackarna, tjatade på med formen i skritt och trav och på ditvägen var det vad vi höll oss till. På hemvägen lade vi in lite mer galopp, försökte få lite mer snurr på honom och släppa på min egen kontroll, han kan vara lite tittig ute i skogen (när han känner för det ser han sin egen skugga som ett spöke) och då bara "dör" energin, vilket jag vill komma ifrån. Han får gärna titta om han nu så gärna vill det, men fortsätta framåt ska han. Ganska bra blev det tillslut. Efter stretching och massage blev det födelsdags-gräsätande för Maxim, hela 7 år blev han nämligen denna dag.
 
Fördelsedagsgräs är det godaste!
Idag då, dåligt matte-humör så någon ridning var inte aktuell. Vi longerade lite, hade tre upphöjda travbommar som vi sprang över lite. Sedan byggde jag ihop det till ett sockerbitshinder och så galopperade han i båda varven, fick ta lite mer i vänster tills han landade i galopp också. Jätteduktig var han trots att stallhusse höll på att skruva på sidan av ridbanan och grejade med saker, han lyssnade ändå bra på mig och utförde det jag bad honom om. På slutet fick han springa fritt och busa lite, då blev vi båda på gott humör, avslutde med gräsbetande igen.  Denna vecka jobbar jag fyra dagar, men det blir intensiva sådana, Maxim får en lugn början av veckan och så kör vi på sedan i slutet, på söndag planerar vi att åka på bruskridning vilket ska bli jättekul!
 
Det Positiva: Gul häst ger glatt humör
Det Negativa: Att glömma bort sig själv
 
We are a family

Over and Out
 
 
 
 

RSS 2.0