Kapplöpning i skogen.

Ägnade eftermiddagen åt min sötaste Hampushäst. En hel vecka sedan jag var där nu och nu kommer det fortsätta med bara en gång i veckan ett tag framöver, blir så mycket krockar på helgerna, men ska försöka, i sommar kanske det kan bli någon mer vardagskväll, får se hur det känns. Lyckades pricka in och rida när det var uppehåll också. Lagom kul annars, speciellt som man fick stå och vänta på bussen hem i tunn sommarkjol och ballerinaskor. Skönt att ridningen inte blev lidande.

Red den härliga rundan jag fick mig visad för några veckor sedan. Man kan trava och galoppera en lång sträcka och dessutom tävla med varandra. Hampus chockade oss alla, mig, Jossan och Joker genom att, första galoppsvängen, köra om Joker i världens fart i en uppförsbacke och sedan behålla ledningen. Väldigt förundrande var det, Joker visste nog inte riktigt vad han skulle tro, men Hampus han var nöjd med sig själv, det kändes. Sedan fick han inte riktigt springa så fort igen, jag litade inte helt på underlaget, vi har ju gått omkull en gång redan och vill helst inte uppleva det igen. Vi börjar nu på allvar satsa på en tävling till hösten, i sommar blir det konditionsträning så han inte faller ihop. Riktigt sugen på en Hubertusjakt eller en Terrängritt. Jossan berättade en av sina historier idag också, vad hon upplevt en massa, detta var om en terrängritt med ~25 fjordingar och hon och hennes arab som master. De hade haft ritten på deras mark och byggt en del hinder. Jossan och hennes man hade gjort de flesta tillsammans, men så skulle hennes man göra de sista själv och de skulle ha en maxhöjd på ungefär 50 så alla skulle kunna hoppa. Jossan missade att gå banan lite och fick sig sedan en stor överraskning när det första hinder som hennes man byggt själv visade sig vara en stock på 1,10 meter. En master får aldrig banga så det vara ju bara att satsa och hon och hennes arab kom ju över, och här kommer vi till det roliga i berättelsen. Efter araben springer nämligen en Hampus som också tar sig över stocken, en stock som kanske räcker honom till hakan ungefär. Han skulle helt enkelt inte vara sämre än sin rival i stallet. Ryttaren hade med alla medel försökt få stopp på honom, men med Hampus är det lite så att man inte har mycket att sätta imot när han väl bestämmer sig. Kan tilläggas att ingen annan i startfältet kom över.

Vi hoppade lite när vi kom hem också, inte så högt och inte så mycket, men Joker fick träna lite teknik och Hampus fick ha det lite roligt. Redan önskar jag att det var nästa vecka.

Imorgon blir det skola, avslutning med klassen och kendoträning.

Det Positiva: Ridtur
Det Negativa: Mindre och mindre tid.

Vänta bara så ska vi visa dem alla.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0