Improviserat kendopass

Lyckades ta mig till skolan imorse och ägnade förmiddagen åt att lyssna på en massa trevliga framläggningar. Vissa av mina klasskamrater är numera färdiga Högskoleingenjörer i Kemisk Analysteknik, kul att höra vad de haft för sig denna period när vi varit spridda som frön för vinden. Vid lunch så försökte jag börja tentaplugga, men istället höll jag på att somna sittandes, tror att jag fick ett allvarligare fall av matkoma. Lite läst blev det tillslut i allafall och sedan fixade jag pappren som tycker att jag kommer att ta examen i början av november. Känns skrämmnde på ett vis, nu ska jag bli vuxen och klar och sluta med skolan. Får väl se hur det kommer att gå, examen ska det bli i allafall och så får vi se om det finns något jobb till mig efter det.

Hem en snabbis, packa om och käka lite kakor. På vägen mot Ryd stack jag in på biblioteket och röstade, kände mig vuxen och ansvarsfull. Vid grillplatsen konstaterade jag, ännu en gång, att jag verkligen måste anstränga mig för att inte komma för tidigt. Nu dök några upp efter bara några minuter, men ändå. Efter någon timme var merparten av klassen där och det var mycket trevligt, man har ju ändå spenderat tre år med dessa människor och även om man inte umgåtts så där jättemycket med dem så har man ju ändå upplevt en hel del tillsammans. Kommer att sakna dem en del, speciellt som det blir ett ganska tvärt slut nu, de flesta komme ju inte stanna här heller. Vid åtta åkte jag och Lollo till vår egen Kendo fest (=träning) medan vad jag vet resten av KA-folket festar för fullt någonstans i Linköping.

På onsdagar brukar vi vara i Rydsskolan, men fem i hade ingen instruktör kommit och låst upp, där var heller inte många människor, fyra stycken totalt. Det ringdes en del samtal och något slags missförstånd hade uppstått. Det slutade i allafall väl då Johanna var en av dessa fyra, vi begav oss till lilla dojon, Johanna stack hem och hämtade nyckel och så fick vi rustningsträna istället. Wiie! Vi gick igenom lite av vad vi fått kommenterat på graderingen och det var väldigt bra, inte för att jag fick det så mycket rätt, men jag fortsätter jobba på det.

Sista halvtimmen fick vi köra ji-geiko, mycket lärorikt och det kändes inte så jobbigt som det brukar, jag menar, jag blev inte så trött som jag brukar, kanske kom jag ihåg att andas ordentligt? Allra sista ji-geikon fick jag köra mot Lollo och vi har haldrig kört ji-geiko mot varandra tidigare! Det var riktigt kul! Sedan tyckte Johanna att vi skulle vara med på Stockholm Kendo Open i höst, jag vet inte vad jag tycker om det, det känns lite läskigt, men samtidigt vill jag gärna vara med och titta så då fick jag det påpekat att man lika gärna kunde vara med och tävla också. Men det är en lång väg till hösten, så långt in i famtiden vet jag inte om jag vågar se för tillfället.

Det är nu dags att diska undan all disk som staplat sig i köket. Börjar bli rädd att någonting börjat leva i komposten också så den måste tömmas. Pluggande och jaga present till pappa såtr på dagordningen imorgon.

Det Positiva: Kendo
Det Negativa: Ont igen.

For some it is a new start and for some its just another end.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0