Helgen och början av veckan.

Tid, ork och motivation till att skriva har kommit, så jag tänkte hastigt beskriva vad som hänt de senaste dagarna, innan jag glömmer bort det.

Efter jobbet på fredagen åkte jag in till tågstationen och hämtade upp min kära vän Johanna.Vi har känt varandra sedan gymnasiet och nu kom hon hit på besök för att kolla in Linköping. Åkte hem till mig och åt tacos, vilket händer väldigt sällan eftersom det är tråkigt att äta det själv. Efter maten gick vi en sväng och kollade in Lambohov. Blev en ganska tidig kväll, med lite trevligt prat också.

Lördagsmorgonen startade med stokok av pasta och iordninggörande av alla delar till en pastasallad. Sedan bar det av med grabbaran grus mot Kisatrakten. Hittade efter lite sökande fram till Jätten Bules grotta och ägnade ett antal timmar åt att utforska den. Detta betyder att Johan och Tommy kryper i täten och undersöker hål som se väldigt minimala ut, sedan kryper vi andra efter. Det var en trevlig grotta. I vissa delar kunde man stå, dock var det små trånga gångar som ledde till de större salarna. Blev lite blåmärken och skrapsår, men det får man leva med, lite äventyr är värt en del. Varma och smutsiga tog vi oss till en strand i Rydsnäs. Där blev det lunch och sedan bad. Efter badet gick luften ur oss lite och det blev lite solande resten av eftermiddagen innan det var dags att åka tillbaka mot Linköping. Det blev ett stopp i Tranås på vägen och lite glass, så nu har vi varit runt i hela södra Östergötland och en liten del av norra Småland. Inte illa alls. Blev matlagning här hemma, Tortillatårta och kladdkaka, mums.

På Söndagen vaknade man upp lite bränd av solen. Beslutade oss ändå för att promenera in mot stan och gick igenom Gamla Lnköping, kikade på domkyrkan och lite på stan. Sedan blev det glassinköpi på Bosses, Hallon och Blåbär denna gång, innan vi vandrade ner mot Stångån och sedan vidare till Tannerfors slussar. Olidligt varmt var det och skönt att svalka fötterna i ån ibland. Blev en snabbis genom Trädgårdsföreningen innan vi tog bussen hem. Lite middag och packning och sedan in till Linköping och stationen där jag följde Johanna till tåget innan jag fortsatte vidare till Skäggetop och Johan.

Johan var fikasugen, så först skulle vi äta min medhavda melon, men den var omogen och äcklig så vi gick till Willys och köpte glass som skulle avnjutas i skuggan. Dock täffade vi på David utanför och där blev vi kvar tills glassen var slut. Så gick vi in på Willys igen för att handla middag. Slutade med att det blev juice och mackor på ballkongen. Kände mig trött och sliten och slöade på soffan med en bok medan Johan fejade runt i lägenheten, städade och putsade fönster. Sedan gick han till Willys igen eftersom han var sugen på glass igen. Så det blev lite glass på ballkongen innan sovdags. Sov jättebra och ville verkligen inte lämna sängen och Johan på morgonen. Men iväg till jobbet kom jag i allafall. Jobade hela dagen och ägnade sedan kvällen åt att prata i telefon, många som det skulle pratas med så det tog sin lilla tid.

Idag har det varit mycket jobb och imorgon går jag ner till 75% och jag förstår inte hur det ska hinnas med allt. Men det löser sig väl, förhoppningsvis, jag får ju inte jobba, men alla andra får väl jobba övertid istället. Efter jobbet blev det Hmapus och det verkar som om han har ätit något konstigt. Han var jättepigg idag. Vi red på vallen med Jossan och Joker och Hampus pinnade på utav bara den. Riktigt kul var det. Mjukade upp med volter och serpentiner. Tempoökningar och halter och han kändes så glad och pigg. Galopperade på volt gjorde vi också, i båder vänster och högergalopp, mycket stolt. Sedan skulle vi konditionsträna också, så vi travade uppför backen och runt vallen några gånger och Hampus riktigt sträckte ut och visade upp sig. Joker med kämpade sig upp och ville helst lägga sig ner och dö när backen var slut. Sedan var det galopp också, Joker försökte inte ens komma först. Han hade ingen chans, Hampus gjorde ett ryck i början av backen och sprang för glatta livet uppför, sedan fortsatte han utav bara farten och tyckte det var väldigt livat. Vi ska konditionsträna ännu mera har jag bestämt. Återigen galopperade vi lite i båda galopperna och det var inte problem alls. Efter all anstängning skrittade vi tillbaka till stallet som ligger kanske 150 meter bort. Hampus pinnade på och visade inga tecken på trötthet medan stackars Joker släpade sig fram. Blev badning för hästarna och sedan klippte jag Hampus man, han blev urtjusig. Nu får han två vilodagar och så ska jag dit på fredag och planen är att hoppa. Ser fram imot det redan.

Nu har jag ju varit så duktig med att skriva, så jag väntar nog med att lägga upp bilder på bilddagboken, istället ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan jag slocknar.

Det Positiva: Helgen och början av veckan.
Det Negativa: Allt kör ihop sig på jobbet.

Att somna med dig vill jag göra så ofta som möjligt.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0