Mat och Kendo

Egentligen vill jag ägna hela det här inlägget åt kendo, men så kom jag på att jag skulle skriva om mat också, så det börjar vi med.

För att fira att veckan är över, alla är lediga imorgon, så hade vi sill-lunch på jobbet, jag gillar inte sill speciellt mycket. Kan äta någon bit sådär, men inte till lunch, som tur var kände fler som jag och vi fick varmrökt lax också. Min avdelning tog upp ett helt lågbord, hade massa färskpotatis, gräddfil och gräslök och satt och hade jäkligt trevligt under lunchen, dessutom blev det jordgubbar och glass till efterrätt! Jättegott verkligen! På jobbet var det rätt så mycket att göra på förmiddagen, men efter lunch kunde man varva ner lite lagom och pyssla med lite, fick ut en massa prover som går ut på måndag och det kändes skönt. Sedan var det dags för eftermiddagsfika också. Vi har en godisautomat på jobbet och det råkar vara så att en kille jag jobbar med är väldigt bra kompis med den automaten. Han får väldigt ofta fler än vad han betalar för. Ofta bara en extra, men dagen till ära fick han tre stycken mazariner. Jag fick en och blev väldigt glad. Sedan fick jag gå hem tidigt också för det fanns inte så mycket kvar att göra, mycket skönt.

Kom hem vid halv fyra ungefär och vid halv fem så sov jag, sov till klockan sex, för då ringde alarmet och det var dags att peppa igång inför träningen. Kom dit ganska tidigt och bara Anders var där. Var fortfarande bara Anders där när jag fått på mig kläder och rustning, så ett tag lutade det åt en privatlektion. Sedan rasslade det till och det kom tre killar till, dock inga tjejer, lite besviken där. Det hade varit lite kul att vara helt ensam också, men lite skrämmande också och jobbigt föreställer jag mig. Eftersom vi var udda så fick man vila lite ibland, då kan man passa på att titta när de andra kör. Vi fick träna ganska mycket Do idag och det är jag glad för. Tror att jag börjar få kläm på det, i allafall ibland, det känns ganska rätt, men sedan så blir det vissa gånger som inte fungerar lika bra. Bara att träna på. Träffa med rätt del av shinaien, gå lite åt sidan och tänka spetsen framåt. Spetsen framåt fick jag påpekat för mig flera gånger, jag vet inte riktigt hur jag tänker, för det är ju det naturligaste att ha spetsen framåt, men jag gör på något konstigt sätt så händerna far upp istället. Mycket mystiskt, men nu har jag även det mantrat inbankat i huvudet. Får börja med Framåt, Kiai, Förbi och Spetsen fram och bara tänka en massa på det när jag tränar så kanske en del av det går automatiskt tillslut.

Fick även öva på Ski, som är en stöt mot halsen. Den är lite läskig, speciellt att vara mottagare, det trycker väldigt obehagligt. Sedan vill man ju inte träffa fel och köra in shinaien någonstans där den inte ska vara. Men det gick rätt så bra, bara andra gången jag provade den i rustning. Sedan var det dags för ji-geiko också, mycket trevligt. Vi körde ett helt varv så man fick träna mot alla, jag tycker att det gick relativt bra. Speciellt när man kör mot dem som är bättre, men så är det nästan alltid antar jag. Fick bra tips också och försöker tänka på dem, men jag börjar misstänka att jag tänker för mycket. Sista omgången var jag trött och då tror jag att jag slutade tänka och slappna av lite mer och då gick det lite bättre, orkade kanske inte attackera så många gånger, men jag försökte andas och fukusera. Lite vimmelkantig var jag kanske också efter ett antal slag mot bakhuvudet alldeles i omgången innan. Inte trevligt alls. Sedan hade vi en sista övning utan Men och Kote där vi skulle bygga upp attacken innifrån och genom inandningen, attackera på utandningen och sedan vara avslappnade och redo för en ny attack på nästa inandning. I början tyckte jag att det var svårt, men sedan kändes det som om jag fick lite känsla för det. Framförallt fick jag en känsla för hur det ska fungera när Anders visade. Jag vill också kunna vara så där avslappnad och fukuserad som han verka vara. Efter avhälsningen fick jag komma fram och ta imot ett diplom av Anders och få applåder av de andra i salen. Så nu har jag ett mycket vackert dipolm som ska hängas upp på väggen för allmän beskådan, tror till och med jag har en ram som passar. Blidde ingen bastu idag, var rätt så inställd på det, men är tveksam om jag verkligen hade genomfört det. Å andra sidan ville jag verkligen prata med någon efteråt och fråga saker så kanske hade jag vågat mig in dit ändå. Nästa gång kanske någon startar den så den hinner bli varm så då ska jag vara med.

Imorgon blir det midsommarfirande i Borensberg, ska bli mycket trevligt, men för att ta mig upp imorgon är det dags för sängen nu, känner att en begynnande huvudvärk är i antågande, kan det vara Men-hugg mot bakhuvudet som gör sig påminnt? Men jag är inte bitter, inte alls och nästa gång det händer så ska jag säga till. Slå mig inte i bakhuvudet, snälla, det gör ont.

För övrigt upptäckte jag ett blåmärke strax ovanför höften, ett Do-hugg som hamnade lite fel kanske....

Det Positiva: Kendo <3
Det Negativa: Bultar i huvudet.

Avslappnat, fukuserat och snabbt, det är drömmen....

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0