Vätternrundan

Efter en natt som inte bjöd på tillräckligt mycket sömn, tillräckligt tidigt så masade jag mig upp på lördag förmiddagen. Var ju så illa tvungen, skulle ju åka till Motala var det bestämt. Där väntade nämligen Vätternrundan och ett tre timmar långt arbetspass med att dela ut mat till hungriga cyklister. Det var rätt så trevligt, inget regn kom det, men det blåste kallt. Efteråt blev man bjuden på mat, krov, mos och mackor. Aldrig har väl pulvermos smakat så gott som det gjorde då. Eftersom jag aldrig varit på Vätternrundan föut slämpade jag med de andra till målet för att få se några cyklande cyklister också. Hade tur och fick se vår landshövding cykla i mål också. Efter 17 invigningar av Vätternrundan cyklade han den sista biten in mot mål och fick en medalj, bara för att känna hur det känns. Tror nämligen att han ska avgå nu så det var ett sätt för kommunen att tacka honom för de åren. Sedan var det dags att ta sig tillbaka till bilen med ett stopp så Mårten kunde hämta upp Bessy, den lilla hunden på vägen. Fick hålla i hennes koppel fram till bilen och jag var ganska lycklig över det. Sedan åkte jag bil bara halva vägen på tillbaka vägen, hoppade av med Johan i Borensberg och spenderade resten av kvällen där.

Vi rensade trädgård och klippte gräs som gräsklipparen inte kom åt. Sedan startade jag ett krig mot maskrosorna som även drog in tistlarna på slutet. Det blev bra tycker jag och roligt att vara ute och göra fint. Sedan åkte vi och handlade godis, mmm, godis... Gick en film vid namn Babel på tv som vi hamnade framför, den var skum, inte på något sätt dålig, men skum, kan ske kan bero på att vi missade början, det kanske var en massa förklaringar i den. Den handlade i allafall om hur saker och ting kan hänga ihop på de märkligaste sätt.

Tilll min oerhörda förvåning så somnade jag väldigt bra, har haft problem hela veckan, men jag somnade väldigt tvärt i natt. Sedan vaknade jag tidigt också, det är konstigt för det gör jag nästan alltid när jag sover med Johan. Kan ju vakna tidigt annars också, men då brukar jag vara ganska seg. I morse var jag pigg istället. Kanske beror det på att det är så mysigt att vakna när man inte är ensam. Åt massa god frukost och myste lite innan jag for iväg med bussen.

På bussen mot Linköping fanns en man som pratade en massa för sig själv. Hela resan satt han och mumlade. Jag hörde inte vad det var han diskuterade genom allt mumel, men det verkade väldigt viktigt för honom. Promenerade lite inne i stan och bestämde mig för att kolla några affärer innan jag gick vidare för att kika på en lägenhet. Hittade mig en ny ryggsäck, den gamla har hållit nu i tre år och har nu blivit min stallryggsäck så en ny var det dags för, den här kan jag ha vid korta dagsvandringar också, så jag är mycket nöjd. Sedan köpte jag äntligen krukorna jag behöver för att plantera mina nya blommor så ikväll ska de få flytta från glasen och komma i jord.

Knallade iväg för att hitta till lägenheten också. Efter lite förvirring kom jag rätt och började med att utforska området eftersom det var lite tid kvar jag skulle täffa nuvarande hyresgäst. Kändes bra, den ligger ungefär femtio meter fån Stångån och längs den är det väldigt fint att promenera, dessutom är det så pass lugnt att man kanske, kanske kan våga ha sig en katt där. Själva lägenheten var också fin, om den kan ha en katt debatterar jag fortfarande med mig själv om, men om den kan ha mig är ganska självklart. Jag har redan börjat möblera i min hjärna, vilket är en av nackdelarna med att kolla på lägenheter. Tror inte att jag har tillräckligt med poäng för att få den är jag rädd. Jag har ju egentligen ingen brådska, men nu är jag riktigt, riktigt sugen på att flytta. Får se hur det blir helt enkelt.

Kvällen ska väl ägnas åt lite ditt och datt, förbereda veckan helt enkelt och ta det lugnt.

Det Positiva: Dag, natt och morgon med <3
Det Negativa: Huvudvärk igen..


Funktionär-Matilda

Andetag...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0