Power Kendo

Blev en längre arbetsdag idag, fick tillåtelse att jobba 100% dessa två dagar när det bara är Daniel och jag. Hade gott om saker att göra och det kommer jag att ha imorgon också. Då ha jag dock inte så mycket sena prover, bara något enstaka och så pratades det om att blanda lösningar också och det är alltid kul. Börjar få in saker och ting på de nya metoderna jag lärt mig också, känns väldigt bra och med dessa är det lite mer att göra än vad det varit tidigare, bland annat får man göra spädningarna själva. I motsats mot elva analyter är det istället 53 så det tar lite längre tid också och allt bli inte så separerat som man skulle önska alltid.

Sedan var det hem och äta lite mellanmål och vänta på att täningen skulle börja närma sig. Var väldigt rastlös idag och det slutade med att jag satt fullt påklädd och fädigpackad och stirrade på klockan. Ganska så patetiskt känns det i efterhand, sedan cyklade jag i snigelfart vilket resutlerade i att jag kom fram en halvtimme innan den startar och minst tio minuter innan Anders kommer och låser upp dörrarna.

Idag så fick vi öva på att ta på och av Men på ett korrekt sätt. Ganska nyttigt och det kändes som om jag blev mycket snabbare. Kändes som om jag knöt tenugin bättre och bättre också. Ibland tycker jag att det känns som om den sitter väldigt löst, men idag kändes det bra. Dessutom fick jag lite tips på hur man kunde knyta för att det skulle bli bättre, bland annat något som jag glömt helt från första gången de visade. Man ska liksom föra båda ändarna åt samma håll först ochsedan låsa fast den ena med den andra, blev mycket bättre då.  Sedan hade vi lite grundträning, jag älskar rustningsträningen, men längtar verkligen tills grundträningen på onsdagar kommer igång, jag känner att jag behöver det, tror att jag kommer att fungera mycket bättre i övrigt då. Sedan hade vi en power-spirit-övning också som är rätt så häftig. Man ska göra i samma takt som Anders hela tiden. Andas in djupt medan man höjer shinaien över huvudet, hugga Men med kiai och sänka till kamaj i en utandning. Det bli häftigt när alla verkligen gör samtidigt och man känner sig helt uppfylld av kraft när man andas in.

Sista halvtimmen var det full rustning på och lite ji-geiko varvat med övningar. En var att man skulle bara stå, mottagaren med shinaien bakom ryggen i knävecken. Sedan skulle man så obemärkt som möjligt attackera Men och mottagaren skulle försöka hinna se det och blocka. En övning för att träna snabbhet vilket jag verkligen behöver. Vet inte riktigt om jag blev något snabbare, tror inte att jag märkte någon skillnad på min hugghastighet, men jag lyckades blocka någon gång på slutet, men det kanske var för att han som attackerade var snäll. Sedan körde vi ji-geiko där vi skulle tillämpa övningen. Vi gjorde också en övning med harai-Kote-Men, gå in slå bort shinai, hugga Kote-Men. Där fick jag ett bra tips med att göra harai, nämligen vinkla shinaien lite så att händerna nästan blir korsade och sedan snärta upp i utgångsläge och därmed slå undan shinaien. Då gick det hela plötsligt mycket bättre. Min ji-geiko idag var väl inte på topp tyckte jag, försökte att inte hugga så mycket Kote utan satsa på Men, men det är väldigt svårt, någon kanske jag lyckades med. Det är roligt att höra att vi (Lollo och jag) inte är lika lätta att plocka poäng på längre, då går det ju framåt i allafall.

Min arm är alldeles blå nu igen, ser ännu värre ut än förra veckan. Så blir det när den som attackerar missar och kör in shinaien i Gin flera gånger på rad. Det svider lite fortfarande, men blåmärken går ju över. Efteråt lade jag märke till hur mycket smiigare jag blivit bara efter den här terminen,  kan sträcka ut mycket längre och då kände jag mig mycket nöjd med mig själv. Som vanligt stannade jag och Lollo i korningen och pratade av oss lite. Vi hade avhandlat allt personligt, eller i allafall allt man inte vill säga till alla kendomänniskor när Erik kom ikapp oss och så blev det ännu mera kendoprat innan vi skiljdes åt. Nu ska jag sova, då kommer morgondagen mycket fortare och till den längtar jag mycket.

För övrigt är killar mycket roliga att lyssna på i duschen, ibland undrar man vad allt kommer ifrån och vilka människor det är man egentligen lärt känna.

Det Positiva: Power-kendo
Det Negativa: Är för långsam.

Kendo-Happy

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0