Keno-bastu

Vill, vill, vill ha, en ny lägenhet, den jag såg på idag var mycket bra, uppfyllde tre av fyra önskekriterier. Det enda som saknades var en sån där liten klädkammare, men hey, man kan ju inte få allt här i livet. Denna hade uteplats, badkar och en sovalkov. En före mig i kön, hoppas den inte vill ha den. Hoppas, hoppas, håller alla tummar och tår. Tycker alla andra ska göra det också för min skull. Eftersom allt går mycket fortare än vad man tänkt och planerat kom jag väldigt mycket innan träningen, planerade att sätta mig på en gräsplätt och kanske ha en lite lugn vilostund eftersom inte det hanns med innan jag cyklade hemmifrån. Låse cykeln, vänder mig om och där är Anders, ytterst förvånad över att jag är där så tidigt. Han tänkte börja träna innan. Blev en liten lugn stund denna dag i allafall, inte i gräset, men väl på staketet utanför Dojon. Anders berättade om konstiga program, vad finns det för människor ute i världen egentligen.

Sedan blev det dags att byta om, hoppades för mig själv att jag skulle få sällskap i omklädningsrummet och vad glad jag blev när Lollo dök upp! Hon hade publik med sig i form av sin syster. Provade en annan rustnin idag och tror att den Men är bätte än den förra. Har i allafall inte så mycket huvudvärk, inte som jag brukar. Kanske också kan bero på att det var tilläckligt många som tränat flera år som inte hamnar på fel ställen och inte slår så jättehårt heller. Det känns, men man ser inte stjänor i allafall. Nu mår jag illa ändå, men jag vet inte riktigt varför. Börjar känna av en förkylning som vill bryta ut så jag tyckte det var en bra idé att basta, men kanske inte så lyckat med ännu mer värme. Måste se till att vila och ta det lugnt i helgen, så gott det går i allafall. Blir nog mycket full rulle, imorgon Hampus direkt efter jobbet, sedan planeringsmöte på Bosses inne i stan. Kendo och Hampus på lördagen, men sedan, sedan ska jag bara vila på söndagen. Ta en filt och lägga mig någonstans på en gäsmatta och sova hela dagen.

Vad jag flummar på, jag skulle ju skriva om träningen. Har kommit fam till att jag ska skiva ner allt de säger åt mig att tänka på under träningspassen, då man får höra olika saker varje gång är det ju bra att ha allt samlat någonstans. Idag var det Nisse som var sensei. Det var ett trevligt pass, men varmt, svetten rann överallt, nedför ryggen och benen. Fick värma upp lite och sedan körde vi ji-geiko. Det var väl lite så där, ärligt talat minns jag inte mycket av den. Efter det fick vi täna bakåttektniker. Det var kul, det gör vi inte så ofta och det är en av de tekniker som känns häftigast. Men det är svårt också. Man ska stå och buffa på varandras händer och här gjorde jag lite fel, jag ville ha kontakt med båda händerna, men jag ska tänka på den översta handen och trycka ner den så jag blir starkare och längre. Annars så lutar jag mig bara mer och mer bakåt och då blir det svårt med bakåttekniker. Sedan ska jag försöka att buffa åt olika håll också, nu blev det mest höger och sedan Menhugg. En annan sak jag ska tänka på, som jag har fått påpekat tidigare, men inte skrivit ner är att jag ska sträcka ut mer och inte stå så nära när jag gör attacksteg. Jag måste tro på mig själv, för jag når mycket längre än vad jag tror. Mot slutet började jag bli lite lätt anstränd och så blev det ji-geiko igen. Fick köra mot flera riktigt bra i början och det är riktigt, riktigt, roligt. Man lär sig väldigt mycket, även om jag inte kan utföra alla sakerna så försöker jag komma ihåg dem och när jag blir snabbare och kivckare så kanske det finns där i bakhuvudet. Den allra sista ji-geikon körde jag mot Lollo. Var ganska trött, men tyckte det gick ganska bra, mest för att man inte blir helt sönderbankad utan vi är mer på samma nivå.

Blev bastu denna gång, det var skönt och satte igång någonting, släppte i näsan med den biverkningen att huvudvärken blir ännu mer påtaglig. Det är riktigt trevligt att basta efter täningen. Sedan hängde jag inte alls med i samtalet efter som det rörde sig kring någon slags tv-serier tror jag. Sedan fick jag höra kendo-historier också vilket är riktigt trevligt. Tillslut gav jag upp och stapplade ut till duschen, kallt, kallt vatten fanns det där. Nu har jag beslutat mig fö att träna på lördag också, Lollo ska också träna och eftersom jag ska rida imorgon kväll är det dumt att rida på lördag morgon också. Dessutom vill jag ju träna kendo såklart!

Nu är det sängen som gäller efter lite filning av foten, sömn är det ändå som hjälper mot huvudvärk. Eller ja, man kan ju ta värktabletter också, men det är bara i nödfall och värre har jag varit med om.

Det Positiva: Bakåttektniker och ji-geiko.
Det Negativa: Sån där huvudvärk.

En helt ny värld, en plats jag inte visste fanns...

Over and Out



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0