Underbara Kendo

Fredags kväll och jag känner mig helt slut. Kanske för att jag hållit igång så mycket under veckan och sovit minde än vad jag borde, det har sin avigsida att låna böcker.

Igår hade jag ett underbart kendo pass, vi var fem stycken, med Nisse som instruktör. Fick träna en del tekniker, Kote-Men och Kote-Do, sedan fick vi göra kiri­kaeshi med Do istället för Menhugg, det var roligt, men svårt och ovant. Kunde inte riktigt bedömma vilket avstånd jag skulle befinna mig på. Mitt i någonstans bröt vi för ji-geiko, köndes riktigt bra. Provade en teori jag har tänkt ut. Jag är helt inställt på att hugga på Kote, åh, vad jag vill hugga Kote, sedan går jag över/under motståndarens shinai som om jag skulle hugga Kote, men sedan gick jag mot Men istället. Det fungerade ibland beroende på vem man körde mot, är inte tillräckligt snabb för en del. Vissa är nämligen jättesnabba så man blir helt snurrig. En sak som jag märkte är att jag måste bli snabbare med mina kendosteg, nu är de alldeles för långsamma, bli man jagad efter en attack så måste man ju ta sig undan och det hinner jag inte riktigt som det ser ut nu. Efter den första ji-geikon gick vi tillbaka till lite övningar där man skulle hugga Kote och en övning också med kiri­kaeshi där man skulle hugga två Men, två Do osv. Hjärnan fick jobba lite på vad man skulle göra, men det gick ganska så bra. Sedan hade vi lite till ji-geiko och kakarigeiko. Den här träningen kändes faktiskt riktigt bra, jag kände mig så positiv och träffade rätt så bra, tycker jag själv. Sedan gjorde vi bra spegelövningar som visade en hel del, ska jag innan passet nästa gång tror jag, brukar ju ändå vara där så tidigt.

Det ståra frågetecknet efter träningen hade egentligen inte så mycket med kendo att göra. Men vart är alla tjejer, eller alla nybörjare överhuvudtaget? Bara jag och Lollo som kommer regelbundet och tror en kille har varit på ett eller två sommarpass. Vi som var en sådan stor grupp och så många tjejer, saknar er ju. Hoppas verkligen att någon mer börjar dyka upp, kan ju förstå om folk åker omkring på sommaren och träningsmotivationen kanske inte är på topp, men hoppas att många återvänder till hösten i allafall. Annars försökte Nisse övertyga oss om att Stockholm Kendo Open är en mycket bra tävling att tävla i första gången. Jag är lite skeptisk, men samtidigt är jag ganska sugen också. Om det nu skulle inträffa att jag övertalar mig själv att det är en bra idé kommer man att kunna se mig som en liten darrande blå hög i ett hörn den 17:e oktober, nervös är nog bara förnamnet på den sinnesstämning jag befinner mig i. Vill hur som helst vara där och titta på i allafall, speciellt som det ryktas om gradering till 3 dan. Då måste man ju heja och hålla tummarna.

Måste för övrigt köpa mig en ny kalender så jag kan skriva in alla datum som redan är bokade framåt hösten.

Idag har jag varit och ridit efter ganska fridsam dag på jobbet. Fick ut lite urgamla prover och joxade omking med lösningar. Hampus var väl rätt okej, kändes lite trött så det blir bra med lite vila för honom nu över helgen. Tog det rätt så lungt i allafall, hittade en stock i skogen som vi hoppade på hemvägen. Började också bygga det första hindret till min tänkte terrängbana, det blev skraltigt och fult, ska lägga mer energi på den någon annan dag.

Nu ska jag röja och vika tvätt, imorgon far jag till Göteborg över dagen, ska bli härligt.

Det Positiva: Kendo <3
Det Negativa: Nästäpta.

När jag flyger genom luften är huvudet tomt på tankar.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0