Kendo Kata

Dag för kendo igen, egentligen tycker jag inte att lördagsträningarna ligger så optimalt. Bara en dag imellan och sedan ligger den mellan 11 och 13 vilket styckar upp hela dagen och för mig som brukar rida blir det stressigt med bussar. Men nu ska jag ändra på lördagsridningen så det bli bättre. Vill ju inte missa kendopassen och så kan man ta det lugn efteråt och basta istället för att cykla som en dåre hem, byta om och sedan cykla till bussen.

Idag var vi inte lika många som i torsdags, fem blev vi totalt. Ganska lagom för då kan man köra ji-geiko och andra övningar utan att krocka in i varandra. Vi började dock med en timmes kata med träsvärdet bokken. Jag har bara gjort det en eller möjligen två gånger tidigare så jag mindes inte mycket. Det var väldigt förvirrande i början, men jag mindes lite i allafall. Sedan blir det krångligt när man börjar med fel fot och då måste man nästan börja om från början för att det ska funka. Fick väl någorlunda koll på det hela tillslut. Ska öva inne i mitt huvud så jag minns till nästa gång. Hoppas vi får gå igenom det igen snart. Annars kanske jag kan önska det. Kator är coola, riktigt coola, i allafall om man kan och gör rätt. Eftersom vi var tre som skulle öva kata 1 och 2 och två som skulle öva andra svårare kortsvärdskator fick en av oss hela tiden vila och d åkunde man, förutom att kolla på kata 1 och 2 och försöka memorera vad de gjorde kolla på Anders och Kalle. De har liksom en känsla när de gör alla rörelser, det ser ut som så i vart fall, det vill jag också ha. Mycket träning som krävs tror jag.

 
Andra halvan av passet var det rustning på och så gjode vi lite olika övningar, band annat kontra Men med Kote. Har tränat det tidigare, jag tror på lägret, men då var det helt obegripligt i princip. Idag så tyckte jag att det gick ganska så bra. Det lättare övningarna fungerade, sedan på slutet blev det svårare variander, band annat när man skulle göra kendoseg bakåt och det tyckte jag va svårt. Måste träna mer på att bara gå och hitta balansen. Tror jag ska kolla med Lollo om hon vill sällskapa och öva kendosteg med mig någon dag. Vad skulle jag tänka på idag då? Hmm, jag ska inte pausa när jag hugger Kote, jag ska göra allt i en flytande rörelse. Sedan tror jag inte att jag fick någon mer specifikt som jag minns. Men jag kom på mig själv ett par gånger med att göra fel som jag vet att jag gör och då försökte jag rätta till dem.

Lite ji-geiko blev det på slutet. det kändes bra, jag var inte speciellt anfått märkte jag, inte så som jag brukar bli, men det var korta pass ji-geiko så det kanske har något med saken att göra. Nu är det så mycket också att jag inte hinner ut och springa som jag vill, men vi får väl se om det blir mer tid framöver, kanske inte är så tokigt att bara jobba 75%. Efter passet blev det stretching och stress, stress och iväg till Hampus. Varit där två dagar i rad nu, men det berätta jag mer om senare. Nu ska jag cykla till Johan och har en trevlig kväll hoppas jag.

Det Positiva: Lite cool kände jag mig i katorna.
Det Negativa: Ryggen gör ont.

Det finns en plats som jag far till ibland...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0