Aj!

Sov så skönt natten som var. Vaknade på ett bra sätt också och solen lös utanför fönstret. Sedan beslöt jag mig för att åka till Hampus en sväng och rasta honom. Började med att han trampade på min fot så min stortå höll på att dö, aj, aj. Blev en tur på vallen för att se hur det fungerade med det nya bettet där. Det fungerade bra kan man nog säga. Lite jobbigt blev det när han stack lite i galoppen och naturligtvis verkade han starkare än vanligt, så lite längre bromssträckor blev det. Han känns mycket piggare numera sedan jag bytte och tror till viss del att det beror på att jag känner mer hur mycket jag sitter och håller, förut har jag nog suttit och tjuvhållit utan att märka det. Vi tränade en del på travvolter och serpentiner, men vågade mig inte på så mycket galopparbete, ska nog testa lite mer innan det kommer igång ordentligt. Det var varmt så han blev rätt svettig så han fick bada lite också och äta gräs i solen för att torka lite efteråt. Sedan så gick jag ut i skogen och plockade bär och hittade även lite svamp.

Svampen är numera i min mage, blev lite kantarellmacka när jag kom hem och bären, blåbär och smultron, bor i min frys så länge. Någon gång i framtiden ska de bli paj eller något annat gott tror jag. Planerar ytterligare en bärexkursion imorgon kväll tror jag, men det visa sig hur mycket jag orkar då. Sedan ska jag ut och plocka svamp igen också och denna gång ska jag förvälla och frys in tror jag så kan jag göra svampsås och stuvningar i höst.

Imorgon börjar en ny vecka, den sista på jobbet, k ommer nog att sakna det en del, även om jag just nu känner stort behov av semester, är tufft att gå direkt fån plugg till jobb och inte hinna vila upp sig därimellan. Men det har ju funkat och det är ju huvudsaken.

Det Positiva: Bär och svamp.
Det Negativa: Ont i foten.

It`s like a dream......

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0