Hästdagarna

Blev ju Hampus två dagar i rad nu. Både fredag och lördag.

På fredagen lyckades jag med bedriften att tajma in precis så vi inte blev blöta av regnet. När jag kom fram till stallet möttes jag av ett tyst och nedsläckt ställe, men när jag tände ljuset blev det liv och rörelse. Hampus blinkade förvånat där han låg och sov i boxen. Han såg så underbart söt ut.  Vi hade lite hoppträning på ridbanan och det gick väl hyffsat. Eller ja, det gick bra för Hampus och mindre bra för mig. Jag klantade till det mer än en gång och fattade knappt att hästen hoppade. Men det gjorde han, rev bara en gång på uppvärmningen också, men sedan så tog han sig över. Med mig därimot var det lite si och så, några språng kom jag riktigt efter på. Sedan är jag helt värdelös med avståndsbedömning när jag bygger bana också, så fick bygga om lite eftersom. Tog en liten sväng på gärdet sedan så Hampus fick galoppera och sträcka ut ordentligt.

Igår så skulle jag rida med Jossan och eftersom hon och Joker bråkat en massa dagarna innan när de skulle rida själva på gärdet så bestämde vi att vi skulle rida där igen och se hur det gick tillsammans med Hampus. Det gick väl inte direkt bra kan man säga. Jag fick igång Hampus rätt så bra och Jossan hade bestämt att hon skulle rida framåt på Joker så att det inte blir för mycket förhållningar, så som det lätt blir med en pigg häst. Det slutade med att Joker fick för sig något och sprang rakt ner i ett dike, ramlade på sidan rakt på en stor sten och Jossan fick sig en smäll på musklerna i baken. Joker sprang hem och jag fick hem och hämta honom tillbaka. Jossan satte upp och skrittade runt tills han slappnade av, sedan gjorde det för ont för att hon skulle kunna fortsätta. Hampus och jag fick köra vidare själva. Blev lite galoppträningen i båda varven, fick till lite voltarbete också och sedan red vi en sväng i skogen. Han var sjöblöt efteråt, både av värmen och motionen och såg ut som en panda i ansiktet. Han fick bada lite och sedan vila sig i hagen. 

Det känns så bra att rida lite mer än vänligt, blir en del nästa vecka också innan helgen. Sedan händer det lite grejer de kommande helgerna så jag får koncentrera mig på veckodagarna. Vilket också fungerar utmärkt.

Nu ska jag ungås lite med Johan. Det blir en fin dag det här tror jag.

Det Positiva: Fina Hampus
Det Negativa: Bråkiga unghästar.

Vild och vacker...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0