Himmelska paj...

Jag älskar, verkligen älskar mitt nya pajrecept jag hittade på idag. Den blev himmelskt god, för att vara första försöket en riktig fullträff. Paj är det bästa som finns att laga. Det går relativt snabbt, eller man kan göra andra saker medan man lagar till den. Man kan ha i precis det man känner för, som idag eller rättare sagt igår då jag handlade, var jag sugen på svamp och avokado, så detta inhandlades och idag var det dags för tillägning.

Först lite pajdeg med hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl, måste skriva upp dinkelmjöl på listan och köpa in till nästa tillfälle för då blir skalet nästan ännu godare. Sedan lite margarin och vatten, shoff, shoff och förgrädda 10 minuter. Hackade champinjoner och fräste dem alldeles innan de var klara slängde jag med bitarna av två avokados så de också blev lite uppvärmda. Jag gjorde en äggsmet med tre ägg och creme fraiche och blandade ihop det hela tillsammans med lite riven ost. Shoff in i ugnen och nu njuter jag av en sen, men ack så god middag.

Och nu har jag dokumenterat allt i bloggen så jag kan göra om det hela en annan gång :)
Måste säga att med tanke på den mat jag lagat de senaste dagarna börjar det hela bli lite roligt. Funderar på ett nytt recept per vecka för att förnya mig. Gäller dock att jag verkligen planerar och gör det jag planerat. Ska berätta om gårdagens zucchinisoppa senare. Kanske ska börja med att publicea veckans nya recept här så har jag något att jobba mot, med mål blir det alltid lättare, eller rättare sagt, med krav jobbar jag bättre.

Nam, nam


Nu fick jag sällskap, hoppas pajen uppsakttas där också.

Det Positiva: Sällskap och himmelsk paj
Det Negativa: Lång dag

I can, I will

Over and Out

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0