Let`s go!

För första gången har jag ork och lust att blogga lite. Händer för mycket ibland och man hinner inte hämta andan och så tar orken slut och man orkar bara det allra nödvändigaste. En annan orsak kan vara den möjliga lätta hjärnskakningen jag fick efter förra veckans torsdagsträning. Så kan det gå ibland om man vickar på huvudet i fel ögonblick. Kom upp som vanligt på fredagen, men till lunch fick jag ge upp. Dimma i huvudet och en molande värk så jag ställde in jobb och ridning och gick hem. Sov med jämna mellanrum hela fredag eftermiddag, hela natten och ägnade halva lördagen med vila i sängen. Inte direkt som ny, men jag orkade med att följa med till stångån och äta supergod middag med hela familjen Janzén plus Gretas familj. Supertrevligt, men slitsamt för lilla mig och mitt huvud. Sov hela natten igen och sedan var det söndag och kendodags.

Det blev en riktig kendosöndag, men på ett skönt sätt, läs inte så hård träning för min del. Det började mitt på dagen med avfärd till dojon och så var det dags för vår prova-på-dag för tjejerna på Maskinsektionen. Känns som om halva sommaren har gått åt till att planera och förbereda denna dag, men riktigt så var det inte, men mycket tid i tankar har det tagit. Det blev mycket mer än vad jag förväntade mig, gud så kul vi hade det allihopa. Det var mycket fniss och mycket skratt när vi klämde in ungefär hela nybörjarterminen på en och en halv timme. Men de var verkligen superduktigt allihopa och alla vågade skrika och hugga på slutet. Vi avslutade med en kakarigeikotävling med två lag och mig och Lollo som mottagare. Mitt lag lyckades vinna en gång tillslut! Sedan blev det fika, jag hade gjort havreflan och kladdkaka och Lollo kladdkaka. Hennes gick åt, men min blev över så sparade den på kvällen och bjöd nybörjarna. Sedan bjöd vi på te och saft också och hade en trevlig pratstund, hoppas det gör någon nytta iallafall, vi har iallafall provat konceptet nu och har nya planer på en till prova-på i framtiden för de som läser japanskt basår. Om inte annat var det så jäkla kul att anordna det hela så det är helt klart värt det oavsett hur många som kommer tillbaka. Jag, Johanna och Lollo lörde igenom alla kator en varsin gång i båda rollerna när alla hade givit sig av.

Blev hem och vila några timmar och sedan tillbaka för mer kendo. Nybörjarträning, de var bara tre och eftersom både kalle och anders var där kanske jag var lite onödig, men det var en tjej i allafall så lite sällskapsnytta var jag till. Dessutom hade jag ju kaka att bjuda på efteråt. Tillslut droppade nybörjarna av och då vill Kalle köra kata så då gjorde vi det också. Sedan så var helgen avslutad.

Veckan började med jobb som vanligt, men det är ju inte så roligt att skriva om. Åkte till stallet och red lektion sedan. Den första för en tjej som heter Carro. Hampus var superduktig och gjorde vekligen sitt bästa. Vad gäller mig så försökte jag så mycket jag orkade. Det var mycket övergångar vi övade på och hon lade upp det ungefär som jag brukar göra när jag rider på banan. Mycket korta upp ett par steg och öka, detta i alla gångarter. Sedan lite halter och volter också. Sedan fick vi öva sidvärtsrörelser och öka/minska volt. Det gick bra i allt förutom galoppen då han ville tävla med Joker som sprang framför. Traven var dock fin, även om han blir lite stark och vill dra iväg mer i ökningspartierna. Han mjuknade fint på slutet tuggade på bettet så det skummade, han böjer ju inte på nacken eller så, men han kändes så lätt i anden och travade med ordentliga steg så jag var så glad så glad.

Sedan så försökte jag ta det lugnt, jobbade på som vanligt, relativt lugn vecka, men det går i lite toppar och dalar. Mös lite med finaste och försökte vila upp mig. Och så var det dags för ännu en torsdagsträning. Det var en rätt så bra träning tycker jag. Mycket grunder och det kändes rätt så okej, försökte träffa rätt och sträcka ut i mitten. Sedan fick vi köra lite hiki också Hiki-Men och Hiki-Do. Det kände helt okej också, men stampet finns inte riktigt där. Dock blev jag förvånad över hur fort jag vågade ta mig bakåt. Sedan blev det korta ji-geiko på slutet eftersom tiden rann iväg. Min första var mot Kalle och det kändes bra, det känns alltid bra när man får in en träff på någon som är så mycket bättre och jag lyckades så Kalle gjorde tummen upp. Den funkar i och för sig bara en gång under en ji-geiko, men den satt verkligen rätt denna gång. Vad jag gjorde var att gå mot Men och sedan svänga ner på Do, så pass snabbt att han inte hann blocka. Det kändes skönt att något verkligen stämde perfekt. Sedan blev det några till också, tror det var alla tre juniokillar jag körde mot, minns inte riktigt. Ingen bastu blv det då klockan ringde fem i morse och sedan har det varit jobb hela dagen.

Blev en ridtur på hampushästen idag också. Galoppträning mest. Travade lite volt på en äng och jobbade på tempoväxlingar. Mycket framdelsvändningar och lite ryggningar blev det också eftersom det är tävling snart igen. Sedan blev det lite galoppvolt också och försökte få honom att ställa sig lite innåt, mycket att jobba på, men jag känner att det finns där. Sedan galopp, på galopp, fram och tillbaka på den fins gräsvägen, flera vändor blev det och Hampus, liksom jag var blöt av svett efteråt. Nöjda var vi iallafall.

Fick cykelsällskap hemåt också och gjorde upp helgens planer. Nu blir det fredagsmys med mig själv och så får vi se imorgon om det blir träning. Det känns som det just nu, men jag bestämer inget utan känner efter imorgon istället.

Det Positiva: Underbara liv
Det Negativa: Dygnet har bara 24 timmar

Det viktigaste av allt är du..


Over and Out 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0